meer moet dat niet zijn leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
05-01-2006
terug experimenteren in de keuken.
kalimera, gisteren een intressant gerechtje geprobeerd.
" roggevleugels met groentegratin."
voor de groentegratin:aardappelen,wortelen,erwtjes,ajuin en look.+ één roggevleugel(ong.300 Gr.)per pers.
wortelen fijngesneden aanstoven in de gesnipperde ajuin en look,(in olijfolie natuurlijk)na 15 min.erwten toevoegen. aardappelen koken en grof pureren,en de gestoofde groenten toevoegen.overscheppen in een ovenschotel en bestrooien met chapeluur,leg daarop enkele klontjes boter,en plaats deze onder de gril om te gratineren.
ondertussen de bouillon klaarmaken om de vis te pocheren.neem hiervoor twee visbouillonblokjes en één kruidenbouillonblokje,voeg een beetje zeezout toe,en laat hierin de vis garen.maak met enkele lepels van deze bouillon onder toevoeging van een beetje room en royaal dille een lekkere saus voor de vis.
ik ben blij dat die drukke feestdagen voorbij zijn,met kerst voor negen personen gekookt,gelukkig met nieuwjaar slachts met vier,meer had ook wel gemogen,maar toch,het is een hele drukte. lekkers gemaakt?ja,ik denk het wel,ik vondt een van de bijgerechten bezonder smaakvol,venkel met wortelen in witte wijn;
voor vier personen: een ajuin en enkele teentjes knoflook fijngesneden in een beetje olijfolie aangestoofd,daarbij in julienne gesneden venkelknol en enkele wortelen een tiental minuutjes laten meestoven.nu een glas witte wijn toevoegen,en kruiden met peper,zout en dragon,zachtjes laten stoven tot beetgaar, lekker jong.
één van de volgende dagen geef ik een paar tieps voor een apperitiefhapje!
EN VOOR IK HET VERGEET,
aan allen een goede gezondheid toegewenst voor dit nieuwe jaar, en nog veel leesgenot.
terwijl ik gisteren volop op zolder aan het werk was heeft claire de keuken overgenomen,en ik kan u verzekeren,het was lekker.
stoofpotje van wintergroenten met kalkoenblokjes. 300 gr.kalkoenblokjes gekruid met kippenkruiden aangebakken in ganzevet.het vlees verwijderen,en in dezelfde pot de wintergroenten die in julienne gesneden zijn zachtjes aanstoven.(venkel,wortel,ajuin en een teentje look.) 1/4 liter vlees of groenteboullon toevoegen,en enkele voorgegaarde(micro-golf)aardappeltjes erbij,en alles een 20 tal minuutjes laten sudderen.desgevallend de sous een beetje binden.