Het was mij een genoegen een aantal onder jullie al eens persoonlijk te hebben mogen ontmoeten, o.a. op het laatste vrijwilligersfeest. Om iedereen verder de kans te geven tot een kennismakingsbabbel heb ik volgende momenten speciaal voor jullie gereserveerd:
v Di 14/01: 10u30-11u00
v Do 16/01: 13u30-14u00
v Ma 20/01: 12u30-13u00
v Wo 22/01: 11u30-12u00
Jullie zijn welkom in straat 31 in Baudelozaal 1
Tot ziens
Chantal
09-01-2020 om 12:31
geschreven door Pikuurtje
NIEUWE VRIJWILLIGERVERANTWOORDELIJKE
Beste vrijwilligers,
Dit jaar brachten de drie koningen mij geen nieuwen hoed, maar wel een nieuwe functie!
Sinds maandag 6 januari kunnen jullie met al jullie vragen en opmerkingen bij mij terecht, Josie en Henk (voor palliatieve zorg) gaven de fakkel door en het vuurtje blijft verder branden voor deze week nog op straat 18, vanaf volgende week wordt dat straat 8 in de vroegere zaal Roomer. De contact gegevens blijven dezelfde: tel 09/224 63 10 en e-mail vrijwilligers.verantwoordelijkenSL@azstlucas.be . Er zijn wat IT-problemen geweest bij de overschakeling, vandaar nu pas mijn bericht, maar deze zouden vanaf vandaag opgelost zijn.
Ik ben aanwezig van ma – do tussen 08.30u en 16.30u, wanneer jullie wensen langs te komen is het best op voorhand een seintje te geven zodat ik de nodige tijd kan voorzien. Omdat onze vrijwillige medewerkers zo een talrijke groep is, is het mij onmogelijk jullie nu al allemaal persoonlijk te kennen, ik wil daarom een warme oproep doen om jullie zelf voor te stellen wanneer we elkaar kruisen in de wandelgangen. Bij contact telefonisch of via mail graag vermelden op welke dienst je werkt en welke functie je uitoefent.
Ik heb er alvast heel veel goesting in en kijk uit naar een fijne samenwerking met jullie allemaal.
Vriendelijke groeten
Chantal
09-01-2020 om 12:24
geschreven door Pikuurtje
02-01-2020
Beste vrijwilligers,
Met diepe droefheid willen we jullie op de hoogte brengen van het overlijden van vrijwilligster Euphrasie Verslycken. Dit na een tragisch ongeval op 30/12/2019.
Euphrasie deed vrijwilligerswerk bij de bibliotheek en de pastorale dienst. Ze had reeds vele jaren vrijwilligerswerk op de teller staan, 45 jaar om precies te zijn. Ze zette zich telkens met hart en ziel in. Ons ziekenhuis was dan ook haar tweede thuis.
In bijlage kan je de rouwbrief vinden.
Onze gedachten gaan uit naar haar familie en haar naasten.
02-01-2020 om 11:41
geschreven door Pikuurtje
21-12-2019
NIEUWJAARSWENSEN !
Beste vrijwilligers,
Ik wens jullie warme kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar vol met liefde en gezondheid.
Groetjes
Josie
21-12-2019 om 13:27
geschreven door Pikuurtje
JAARLIJKS NIEUWJAARSFEEST
Het AZ Sint-Lucas nodigt alle medewerkers en vrijwilligers uit voor het jaarlijks nieuwjaarsfeest.
Programma? 20u tot 22u: Receptie – 22u tot 3u: Fuif
!! Vergeet zeker jullie badge niet ter identificatie
Wie zich wenst in te schrijven, kan dat doen via Josie !
21-12-2019 om 13:22
geschreven door Pikuurtje
16-12-2019
INTERVIEW DOMINIQUE DUBRULLE
Zorgmassage, een liefdevolle aanraking
Dominique Dubrulle is zorgmasseur. Als ex-kankerpatiënte hebben de zachte aanrakingen haar geholpen om de ongemakken van de behandelingen opzij te zetten en haar nieuw lichaam te aanvaarden. Na haar herstel wou ze zoveel mogelijk mensen laten genieten van de kracht van aanraking. Ondertussen werkt ze al anderhalf jaar als vrijwilligster binnen het oncologisch begeleidingsteam van ons ziekenhuis. “Even loskomen van de ziekte en je zorgen en terug genieten van je lichaam, dat is wat ik met veel liefde wil brengen.”
“Ik ben een bijna vijftiger, gehuwd en mama van 3 kinderen. Ik ben in 1993 afgestudeerd als apotheker en werkte vele jaren in de farmaceutische sector. In 2011 kreeg ik de keiharde diagnose: borstkanker. Chemo, amputatie langs beide kanten, herceptine en hormoontherapie. Een rollercoaster met een enorme impact en die mij tot nieuwe inzichten bracht. Na mijn genezing besloot ik met de steun van mijn gezin het professioneel over een andere boeg te gooien. Ik wou een jeugddroom realiseren, verpleegkundige worden. Na een gesprek met een docent werd het echter duidelijk dat dit fysiek wellicht te belastend zou zijn. Ik moest dat blad dus omslaan. Maar ik bleef wel verder zoeken in de zorgsector.
Mijn kinderen prezen wel eens mijn massagetalent. Zelf kon ik tijdens mijn ziekte ervaren hoe wellnessmomenten hielpen om heel even de dagelijkse ongemakken van de behandelingen opzij te zetten. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik schreef me in voor een cursus zorgmasseur bij Syntra Midden Vlaanderen. Later heb ik ook nog een bijkomende opleiding gevolgd bij vzw Zorgmassage. Ik ben mijn gezin enorm dankbaar voor de steun die ik kreeg om deze nieuwe wending aan mijn leven te geven.”
Wat is zorgmassage?
“Zorgmassage wordt in België zo’n 10-tal jaar toegepast. Het is ontstaan in de VS. Deze massage werd oorspronkelijk ontwikkeld voor kankerpatiënten. Maar ook mensen met andere ziektebeelden zoals dementie, MS, fibromyalgie, burn-out.. kunnen baat hebben bij deze aanvullende behandeling. Zorgmassage biedt geen genezing, maar verhoogt wel het welzijn van de patiënt. Het is een aanrakingstherapie die zorgt voor diepe ontspanning. Er wordt gemasseerd met de volle hand, traag, repetitief en heel subtiel. Door de aanraking komen ‘geluks’hormonen zoals endorfines vrij waardoor lichamelijke en psychische klachten kunnen verlicht worden. Mensen ervaren een gevoel van welbehagen en diepe ontspanning. De massage is aangepast aan de wensen van de persoon om een maximaal effect op te leveren. Kanker is complex en dus moeten zorgmasseurs een opleiding volgen om de patiënt veilig te kunnen behandelen.”
AZ Sint-Lucas verwent
Oncologische patiënten kunnen in AZ Sint-Lucas tijdens hun behandeling tot zes keer genieten van een gratis zorgmassage. Als vrijwilliger geeft Dominique er elke vrijdag een zorgmassage aan 3 tot 4 patiënten. “De eerste behandeling start met een kortgesprek. Ik stel mezelf voor en leg uit wat een zorgmassage inhoudt. Om de massage zo goed mogelijk af te stemmen op de noden, wensen en beperkingen van de patiënt doorloop ik een aantal vragen. Daarbij ook medische vragen om te peilen naar aandachtspunten waarmee ik tijdens de massage moet rekening houden. Uiteraard vraag ik wat ze graag gemasseerd willen hebben. De infofiche wordt met alle zorg voor privacy bijgehouden. De massages duren ongeveer een uur. Ze worden gegeven in het verzorgingslokaal van het oncologisch begeleidingsteam, maar af en toe ook op de kamer van gehospitaliseerde patiënten. Momenteel beschik ik nog niet over een echte massagetafel, maar er loopt wel een aanvraag om die te installeren. Comfort is immers zeer belangrijk voor de volledige ontspanning. Ik masseer met een basisolie – amandel- of sesamolie - om de aanraking te verzachten met een rustige muziek op de achtergrond. Na de zorgmassage wordt er nog even nagepraat over de ervaring”
Zorgmassage, aangeraakt en geraakt
“Als je kanker hebt, staat je leven ineens in het teken van behandelingen. Bijna alle aandacht voor je lichaam is medisch gericht. Ook je naasten zijn een beetje uit balans en gaan soms, uit angst om je pijn te doen, aanrakingen uit de weg. Maar het is niet omdat je lichaam gehavend is, dat je daar geen behoefte meer aan hebt. Ik weet uit ervaring wat het effect is van een liefdevolle aanraking, hoe het rust en ontspanning geeft. Van die ervaring wil ik zoveel mogelijk mensen laten genieten. Een zorgmassage is een ideale manier om je lichaam positieve aandacht te geven. Vaak vermindert de pijnbeleving. Het lichaam ontspant en voelt weer goed aan. Dat geeft weer vertrouwen. Een uurtje alles kunnen loslaten en niet meer hoeven te denken aan de ziekte, werkt verfrissend.”
Daar doe ik het voor!
“Er zijn zoveel fijne ervaringen, elke massage is anders. Maar ik doe het altijd met heel mijn hart. In het begin zijn sommigen wat afwachtend, maar na de eerste massage geven ze me alle vertrouwen. Ik weet wat ze doormaken en dat voelen ze ook. Zonder veel te moeten zeggen, weet ik wat ze bedoelen. Ik haal het meeste voldoening uit mijn werk als ik zie dat de mensen genieten en zich compleet ontspannen. Ze voelen zich op hun gemak omdat ze zichzelf kunnen zijn. Soms wordt er gepraat, maar het kan ook heel stil zijn en er vloeit al eens een traan. De dankbaarheid maakt me warm: een kaartje, een knuffel of als iemand zegt dat ik magische handen heb of dat ze ernaar uitkijken om terug te komen.“
Cadeautjestijd
“Het mooiste cadeau voor mij is dat de zorgmassage meer bekendheid krijgt. Zoveel mogelijk mensen laten genieten van zo’n rustmoment. Ik denk aan mensen met een beperking, ouderen, mensen die palliatief zijn enz. Een kwartiertje kan al heel wat ontspanning geven. Ik zou gewoon met een karretje met daarop wat handdoeken en olie aan elke kamerdeur willen aankloppen en vragen of ze een voet- of handmassage willen.
Ik zit in het bestuur van vzw Zorgmassage en maak ook deel uit van het Netwerk Zorgmasseurs. Beide ijveren ervoor om de zorgmassage te promoten bij medische specialisten en patiënten en zoveel mogelijk mensen gratis te laten kennismaken met zorgmassage. Vzw Zorgmassage voorziet niet alleen toegankelijke opleidingen maar heeft ook tal van vrijwilligers actief in diverse ziekenhuizen. Tijdens de decembermaand kan je o.m. een cadeaubon aankopen voor een zorgmassage. Een hartverwarmende attentie voor familie of vrienden die een moeilijke tijd doormaken.”
Een lijst met erkende zelfstandige zorgmasseurs die je hiervoor kan contacteren vind je via volgende linken, daartussen ook ‘2Reboot’ de kleine privépraktijk die Dominique in januari opstartte.
Ik ben langs geweest en heb heel wat lekkers achtergelaten voor alle medewerkers en vrijwilligers.
Ik doe mijn best om dit in de loop van volgende week rond te delen. Jullie mogen gerust ook Josie een seintje geven om het zelf af te halen.
Sinterklaas
06-12-2019 om 16:03
geschreven door Pikuurtje
PERSONEELSBERICHTEN
Dr. Dirk Maes volgt Niko Gobbin op als algemeen directeur
De Raad van Bestuur heeft beslist om dr. Dirk Maes, onze huidige medisch directeur, te benoemen tot nieuwe algemeen directeur. Niko Gobbin wordt kabinetschef van de Vlaamse minister van Welzijn.
De Raad van Bestuur heeft eveneens het proces opgestart voor de aanduiding van een nieuwe medisch directeur.
16 - 21 december wordt de Warmste week
Van 16 t.e.m. 21 december worden we opnieuw het warmste ziekenhuis. Je vindt dan in het onthaal van Sint-Lucas verschillende standjes met lekkers en leuks voor de Warmste Week. We geven alvast een overzichtje van wat je wanneer kan kopen en voor welk goed doel:
Maandag 16/12:
- Lotuspakketten en confituur voor de Huntingtonliga
IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Vlaanderen, natuurlijk.
Hieronder een dankwoord van Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.
Vrijwilligers, EEN EXPLOSIE VAN ENERGIE
Vrijwilliger, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik je zo meteen vergelijk met een glimworm. Ik kon kiezen voor de kaars want die geeft ook licht, energie en warmte, dat klopt. Maar een kaars is een zwak iets, ze dooft bij de minste weerstand. Als de wiek nat wordt, brandt ze niet meer. Een lichte bries en de vlam gaat uit…. Om dan nog maar te zwijgen van die kleine theelichtjes, waarop je helemaal niet kan rekenen. in feite is een kaars tegengesteld aan alles wat de vrijwilliger is.
Daarom past de glimworm beter. Ik was altijd al gefascineerd door deze kevers. groot of klein, dat maakt niet uit. Je moet je ogen goed opentrekken om hen te zien oplichten in de duisternis. Ze doen dat immers alleen op gezette tijden.
Er is geen enkel ander specie op aarde dat glimt als de glimworm, zo dacht ik, tot ik de vrijwilliger ontmoette. Heb je de vrijwilliger al eens goed geobserveerd? Hoe die zonder morren of knorren gaat voor zijn activiteit, op het appel staat als hij gevraagd wordt, bereid om inspanningen te leveren tot de klus is geklaard. Hoe ze blijven gaan voor hun zaak? Een windstoot, donderslag of hittegolf houdt hen niet tegen.
Bron van energie
Vrijwilligers bulken van de energie. Het zijn uit zichzelf al positieve en constructieve mensen, die de handen uit de mouwen steken, ideeën omzetten in initiatieven, acties op poten zetten. Actief zijn om dat ze zich daar goed bij voelen, omdat ook anderen daar beter van worden.
Iets betekenen voor anderen lijkt een boutade, maar is en blijft essentieel. Daar halen vrijwilligers energie uit. Beter dan bij de pakken te zitten, geven ze tegengas om de dagelijkse heksenketel dragelijker te maken. We hebben soms de neiging de ander te vergeten. Dat zal jou, vrijwilliger nooit overkomen. Jij stelt immers je wezen ter beschikking voor die andere.
Je bent mild voor de ander. Een voorbeeld.
Die mildheid tekent jou, vrijwilliger en levert je energie op om door te gaan. Als een perpetuum mobile. Een zowat onuitputtelijke kracht die je drijft.
Duurzaam
Het is alsof een vrijwilliger, terwijl hij vrijwilligt op de ene of de andere manier in zijn wezen een fysische en chemische reactie ondergaat, die sterkte geeft en voor een explosie van energie zorgt. Dat proces, dat trouwens totaal onschadelijk is, leidt ertoe dat vrijwilligers stralen en glimmen.
Inderdaad, durf ik te stellen, als de glimworm. Omdat onze blik wat vertroebeld is, slaan we er niet altijd acht op wat jij vrijwilliger betekent: voor de medemens, voor de cohesie in de samenleving. Wat je allemaal doet, vaak in de luwte, voelt uiterst aangenaam en knus aan en rolt als een warme deken over de wijk, de buurt en de gemeenschap.
Je bent er altijd en dat is comfortabel. Vanzelfsprekend. We zien je lichtjes stralen en gaan er vanuit dat ze niet doven, onuitputtelijk zijn.
Fout natuurlijk. Daarom dank je voor wat je doet. Voor de energie die je oplevert, afstraalt en die een dynamiek geeft die van onschatbare waarde is. Moesten we je energie kunnen aftappen, zouden we honderdduizend lampen kunnen laten branden. Dag en nacht. Vandaag, morgen, overmorgen en zo verder.
Er zouden geen stroomonderbrekingen optreden.
Vrijwilliger, jij levert duurzame energie. Geweldig toch?
Grazie!
Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw
05-12-2019 om 10:44
geschreven door Pikuurtje
28-11-2019
VRIJWILLIGERSVACATURES CHW
Op vraag van Henk Maes wil ik jullie vragen om de ’vacature voor gezondheidsgids’ te helpen verspreiden.
Naar jaarlijkse traditie is er opnieuw een posterbeurs ten voordele van het ziekenhuisproject voor armen, Propere Lei.
De verkoop van wenskaarten, posters en boekjes wordt gespreid over 2 dagen.
Je kan er kaartjes kopen met zinvolle en warme teksten, wenskaarten ter gelegenheid van de Kerstdagen…
Op woensdag 20 en donderdag 21 november kan je terecht aan het onthaal van campus Sint Lucas, telkens van 10 tot 17 uur.
Van harte aanbevolen door de pastorale dienst.
15-11-2019 om 15:57
geschreven door Pikuurtje
GESCHENKENBEURS
Van 29 november tot en met 1 december vindt in de Baudelozalen de geschenkenbeurs ten voordele van de vzw palliatieve zorg plaats. Je vindt er wenskaarten, kaarsen, bloemen, lekkernijen, kinderboeken, juwelen en nog veel meer.
De beurs is open van 10 tot 18 uur. Tussen 14.30 en 17.30 uur komt ook Sinterklaas langs.
15-11-2019 om 15:47
geschreven door Pikuurtje
VRIJWILLIGERSFEEST 26 OKTOBER 2019
Enkele sfeerbeelden van het Vrijwilligersfeest van zaterdag 25 oktober 2019!
15-11-2019 om 13:17
geschreven door Pikuurtje
VRIJWILLIGERSFEEST VERVOLG
15-11-2019 om 13:11
geschreven door Pikuurtje
14-11-2019
PERSONEELSRESTAURANT
In het kader van de Veiligheidsdagen die voor de medewerkers van het ziekenhuis georganiseerd worden en het plaatsvinden van een lezing zal het personeelsrestaurant in campus Sint-Lucas gesloten zijn op dinsdag 19 november.
Wie wenst kan terecht in het restaurant van campus Volkskliniek. Om de gratis maaltijd daar te verkrijgen wordt er gewerkt met een bonnetje, NIET met de personeelsbadge. De vrijwilligers van de palliatieve eenheid vinden, zoals gekend, de bonnetjes terug op hun afdeling. De andere vrijwilligers kunnen zo een bonnetje terugvinden aan het onthaal van campus Volkskliniek. Bij vragen, geef gerust een seintje.
14-11-2019 om 11:33
geschreven door Pikuurtje
KAART- EN POSTERBEURS
Naar jaarlijkse traditie is er opnieuw een posterbeurs ten voordele van het ziekenhuisproject voor armen, Propere Lei.
De verkoop van wenskaarten, posters en boekjes wordt gespreid over 2 dagen.
Je kan er kaartjes kopen met zinvolle en warme teksten, wenskaarten ter gelegenheid van de Kerstdagen…
Op woensdag 20 en donderdag 21 november kan je terecht aan het onthaal van campus Sint Lucas, telkens van 10 tot 17 uur.
Van harte aanbevolen door de pastorale dienst.
14-11-2019 om 00:00
geschreven door Pikuurtje
KAART- EN POSTERBEURS
Naar jaarlijkse traditie is er opnieuw een posterbeurs ten voordele van het ziekenhuisproject voor armen, Propere Lei.
De verkoop van wenskaarten, posters en boekjes wordt gespreid over 2 dagen.
Je kan er kaartjes kopen met zinvolle en warme teksten, wenskaarten ter gelegenheid van de Kerstdagen…
Op woensdag 20 en donderdag 21 november kan je terecht aan het onthaal van campus Sint Lucas, telkens van 10 tot 17 uur.
Van harte aanbevolen door de pastorale dienst.
14-11-2019 om 00:00
geschreven door Pikuurtje
06-11-2019
INTERVIEW MET ED BRUYNINCKX
Ons ‘schrijverke’, Ed Bruyninckx
Ed is een collega vrijwilliger en blogmeester van ons Pikuurtje. Hij heeft ook een heel oeuvre samengeschreven van gedichten, toneelstukken, columns en één roman. Een gesprek met een ‘schrijverke’, die met zijn woordkunst al voor heel wat lees-, kijk- en speelplezier heeft gezorgd.
“Mijn eerste echtgenote stierf veertien dagen nadat zij de diagnose kreeg van een agressieve vorm van kanker. Haar abrupt overlijden bewoog mij om vrijwilliger te worden, ik wou iets doen voor anderen. In het ziekenhuis van mijn geboorteplaats Mortsel startte ik in de dienst Patiëntenvervoer/Mortuarium. Naast het vervoeren van patiënten in het ziekenhuis stond ik dus ook geregeld in voor het onthaal en de begeleiding van de bezoekers aan het mortuarium.. Het laatste afscheid is een moeilijk moment. Iedereen rouwt op zijn eigen unieke manier. Het komt erop aan om aan te voelen waaraan mensen dan nood hebben. Dat kan een schouderklopje of een handdruk zijn, maar evengoed een luisterend oor voor hun verhaal. Ik volgde ook een cursus palliatieve thuishulpverlening. De tijd dat ik met die patiënten met een beperkte levensperspectief in hun omgeving mocht doorbrengen, was prachtig. Mensen die gaan sterven hebben veel waardevols te vertellen over de schoonheid van het leven. Iets kunnen verwoorden, lucht op. Ik schreef die gesprekken ook uit. Zo kreeg ik meer inzicht in mijn eigen emoties. Het van je afschrijven is helend, het geeft rust . Een aanrader.”
Van Mortsel naar Gent
“In 2006 verhuisde ik naar Gent. In het begin ging ik tweemaal per week nog naar Mortsel. Maar de reis en de combinatie met de begeleiding werd te zwaar. Dan ben ik bij de Gentse ziekenhuizen mijn diensten gaan aanbieden als vrijwilliger. In 2011 werd ik in AZ Sint-Lucas aangeworven. Ik startte in het mortuarium, maar na de diagnose van darmkanker laste ik toen een time-out in, dan werkte ik aan de infobalie, maar om medische redenen mag ik niet lang rechtstaan en nu wacht ik op een nieuwe opdracht. Ondertussen ben ik wel ook blogmeester van het Pikuurtje. Sinds vorig jaar heb ik een column in Vitamine C - het driemaandelijks tijdschrift van de vrijwilligersorganisatie Present - onder de naam vitamine-Edje. Ik ben ook nog vrijwilliger in LDC dienstencentrum de Horizon. Ik schrijf toneelstukken voor mijn seniorentoneelgroep ‘de PodiumBasterds’”.
Ik ben een ‘schrijverke’
Poëzie, toneel, sketches, columns en sinds kort ook een roman. Ed is een schrijver die in alle genres thuis is. “Ik heb zoveel inspiratie. Ik wil me niet vastpinnen op een genre. In poëzie kan ik mijn diepere gedachten kwijt en in de toneelstukken geef ik mijn fantasie vrij spel “.
Voorliefde voor poëzie - (zie link Bibliografie op mijn website)
“Ik heb al vier poëziebundels geschreven. Poëzie draagt dan ook mijn voorkeur weg. Je kan immers met weinig woorden, heel veel zeggen. Ik vertrek altijd van losse gedachten. De lay-out is eerder apart. Door het ontbreken van interpunctie kan ik aan de zinnen een verticale gelaagdheid geven. Mijn uitgever heeft er alvast geen probleem mee, hij vindt het een ‘kunstvorm’. “
Toneel, humor met een sociale inslag (Zie link Toneelstukken en Sketches op mijn website)
Humor is de rode draad doorheen het toneelwerk van Ed. “Ik heb mijn kanker overwonnen dankzij humor. Dat wil niet zeggen dat ik altijd lachte, maar door de grappige kant van bijvoorbeeld mijn radiotherapie te zien, kon ik er beter mee omgaan. Ik vertelde dat de muggen die mij prikten zouden oplichten zodat ik ze gemakkelijker zou kunnen meppen. Met toneel wil ik mensen vermaken. Humor creëer ik via verrassende wendingen, woordspelingen in dialogen en een onverwacht slot. De verhalen draaien rond herkenbare situaties en hebben een sociale inslag waarover ik een boodschap wil brengen. In het stuk ‘Den Bompa Deug(t)niet’ is de schoondochter op de erfenis uit is. Maar bompa geeft haar een koekje van eigen deeg. In een andere komedie ‘de vier bomma’s’ gaan overbevraagde oma’s revolteren.“
Frau Angela, een historische roman
Een roman schrijven, is voor sommige auteurs de kers op de taart. Maar zo ziet Ed het niet. Voor hem is het een missie: de waarheid achterhalen.
“Ik heb Angèle Dams in de jaren tachtig ontmoet. Ze heeft mij haar verhaal gedaan. De Vlaamse zakenvrouw maakte een vergissing door te handelen met de Duitse bezetter. Eens haar straf voor die feiten er op zit, komt ze in een rollercoaster van miserie terecht. Het wordt een gevecht voor gerechtigheid.
Het boek wordt uitgeven door de Nederlanders uitgeverij ’ISJB Uitgevers’. Zij waren onmiddellijk enthousiast over het werk en promoten het boek bij de boekhandels. Het boek is volgende maand aan een derde druk toe. Het is te koop bij alle boekhandels en uiteraard ook online. Prijs: 16.95eur. Als je verzendingskosten wil vermijden dan koop je best aan via de website van de uitgever www.isjb.nl De recensies zijn alvast lovend. ‘Het boek is een pageturner’, ‘ het leest als een trein’, het is een indringend verhaal’…”
Nog meer gepland
“In november brengt het toneelgezelschap: Gents Stroppentheater in Gent de wereldpremière van mijn toneelstuk ‘Adiel en Jamiel vragen asiel’. Het verhaal van een vijftiger die op staande voet werd ontslagen en op zoek gaat naar een manier om weer aan de slag te kunnen. Samen met zijn buurvrouw ‘hostess’ zet hij een ’opvang voor asielzoekers’ van het intieme genre op. Maar de eerste klanten Adiel en Jamiel zorgen voor een complete verrassing. Dit jaar verschijnt ook nog mijn vierde dichtbundel ‘Vandaag is pas morgen’ .”
Onze algemeen directeur Niko Gobbin zal vanaf januari 2020 aan de slag gaan als kabinetschef van Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Wouter Beke.
Hij zal zijn taken binnen Sint-Lucas nog opnemen t.e.m. dinsdag 24 december.
De Raad van Bestuur zal op korte termijn de procedure starten om een nieuwe algemeen directeur aan te stellen.
06-11-2019 om 12:37
geschreven door Pikuurtje
23-10-2019
HELPENDE 'SINTERKLAASHANDEN' !
Beste vrijwilligers,
De personeelsdienst is op zoek naar helpende handen voor het sinterklaasfeest op zaterdag 7 december.