k vind het niet zo gemakkelijk je blog te verbeteren k heb nog veel te leren hoor,hopelijk vind ik hoe het moet ,k hang daar in de midden en weet niet hoe t moet maar alles komt on orde,dat voel ik ,als ik al die mooie berichten zie,ben ik nog vere van ,allen de ze stuurden zeg ik bedankt?love roger
Er wordt oveel geschreven over pijn en pijn bestrijding maar; wat doe je als de pijn veroorzaakt wordt door suikerziekte. Voornamelijk de benen en de voeten? voorlopig kan ik mij verhelpen met toevoeging van magnesium en inspuitingen met vitamine b,voor de rest is t wel beter maar weggaan doet het niet. makelijk gezegd maar,voor de rest geloof ik niet dat tussen mijn twee oren zit(makelijker gezegd dan gedaan) mail roge.clement@skynet.be
Als dat niet erg was,kwesti van overschakelen via belgacom naar i-talk, dus werken met draadloze aansluiting,niet gemakkelijk maar toch gelukt. EERST EN VOORAL EEN VROLIJK KERST VAN WEGE PLOEF AAN AL WIE BIJ MIJ OP BEZOEK GEWEEST IS. IK HOOP DAT JULLIE EEN AANGENAME KERST MOCHT BELEVEN? EENE VAN VRIENDSCHAP EN GENEGENHEID.
Dit wens ik jullie van recht uit 't hart.
( MET DE GROETJES VAN PLOEF) en dat benne 'k ik nu nekeer in 't groot.en met mijn madam.
Ik was verwonderd hoeveel mensen mijne verjaardag hebben gewenst via mijn blog. Van eind en verre kwamen de mailkens binnen, verwonderd zeeeer zeker, 'k vraag mij af hoe iedereen wist dat ik op 15 december verjaarde? In ieder geval van harte bedankt van ploef.
('Tis fijn te weten dat er mensen zijn die aan mij denken, vergeten kan ik niet, alleen maar zeer gelukkig zijn. Je krijgt van mij een dikke zoen en veel liefs.
ALs wij eens rondkijken in de wereld, en je vind een warme hand, en de glimlach op een vriendelijk gelaat, dan besef je eerst dat wij samen, samen onderweg zijn naar het land, waar de zon van goedheid nooit meer ondergaat.
toen hij komen moest,sloten mensen deuren en ramen, en werd het leven onmogelijk. Sluit juist daarom je deur niet voor hen die aankloppen, en zoeken naar een beetje warmte. Sluit je deur niet voor hen die eenzaam zijn en zoeken , naar wat genegenheid. Sluit je deur niet voor hen die uitgestoten zijn, en zoeken naar een beetje erkenning. sluit je deur niet, voor hen die arm en ziek zijn, en zoeken naar wat nabijheid. zet in deze tijd van 't jaar je deur met een kier, en neem je kans om nieuw leven mogelijk te maken.
Wanneer de Paus uit 't vliegtuig stapt,staan Koning Albert en Paola hem op te wachten klaar om hem welkom te heten? De Paus geeft den Koning een handdruk en de Koningin ook ,en hij knijpt in haar linker borst. Allebij reageren ze niet. Na een rondleiding in Brussel,Gent en West Vlaanderen,Oostende is het afscheid nabij. Weer staan ze aan de luchthaven en wensen de Paus een goede terugreis. Weer geeft de Paus Albert en Paola een hand en knipt in haar rechter borst. Albert kan er niet meer tegen en vraagt den Paus waarom hij dat doet. Den Paus aantwoordt; Een vriend van mij uit West Vlaanderen zegt altijd tegen mij: Er is nen tiet van komn en er is nen tiet van gaen.
Arts gratis voor diabetici en nierpatienten/ Sommige diabetici en nierpatientenmoeten straks niet meer betalen bij hun huisarts en hun specialist, voor behandeling van hun ziekte,als de drie parttijen een overeenkomst sluiten en toezeggen een bepaald "zorgtraject te volgen"dat besliste de regering vrijdag.Huisarts en specialist beloven in de overeenkomst op een bepaalde manier, samen te werken en gegevens uit te wisselen; De patient belooft volgens de overeenkomst bij hen op raadpleging te komen. De ziekteverzekering wil dit aanmoedigen omdat dit beter is voorde patient, en omdat het uiteindelijk goedkoper is voor haar als iedereen het het zorgtraject volgt; minder herval, minder complicaties en minder overbodige raadplegingen en onderzoeken.De patient moet niets meer betalen voor de raadplegingen die in dit zorgproject passen.( WEL ALS HIJ VOOR EEN GRIEP OF EEN VERSTUIKTEN ENKEL NAAR DEN ARTS GAAT).Huisarts en specialist krijgen dan elk 80 euro euro per jaar, als vergoeding voor het meerwerk.De regeling geldt voorlopig enkel voor 72000 van de 400000 diabetes pasienten met diabetes type 2 die minstens 2 insuline spuiten per dag nodig hebben en voor 8000 patienten met nierinsuffientie (g.teg)
Ouderen zijn veeeeeeeeeel waard volgens mij? Wij zijn zelfs een fortuin waard, Wij hebben zilver in ons haren, goud in onze tanden, gas in onze darmen, stenen in ons nieren, lood in onze schoenen, kalk aan onze nagels, staal in onze heupen, plastiek in onze knieen, vol met dure medicijnen, een automatische rikketik (pacemeker) Ewel een mens met zoveel mineralen, Daarom ga ik zo fier door 't leven, 'K neem kritiek op als een spons, want door al die rijkdom, draait de economie nog steeds op ons.
(Groetjes van ploef)
Dieren praten met hun ogen verstandiger ,dan mensen met hun mond zegt ploef)
Leef eens echt, " laat de dingen die je dwingen, herken jezelf diep in je hart, waar alle kracht ontspringt, wat je hart bezingt, waar alles nog begint ,bij 't verhaal van een kind. Daar loopt de levensweg van ieder mens, ook die van jou ;ook die van mij? Leven is meegaan met en voor de anderen? Al loopt je soms je zelf wel eens voorbij, ' t is kansen blijven geven, om gelukkig te leven.
(Met de groetjes van ploef)
Enkele spreuken?
Je hebt twee jaar om te leren spreken? een heel leven om te leren zwijgen.
Weglopen van de waarheid , is weglopen van jezelf.
Kijk om je heen en je zult zien, de mooiste dingen zijn gratis.
Soms is 't leven anders dan gewoon, geen bewuste keuze maar een droom.
Dat geluk vriendelijk maakt, en beproevingen maken je sterk, verdriet houd je menselijk, en mislukkingen houden je nederig? Maar alleen hoop laat je vooruitgaan.
Bestorming van de meelfabriek in Diksmuide/ Blankaert-meer Winter(4)
(FOTO Koning Albert inspekteert aan het frond de Roode Kruis afdeling))Ze zijn met zijn 3 en; schieten van achter schilden: zoo ik er een neerhaal, zullen de anderen me dooden. Ik vraag mij overigens af hoe ze mij niet hoorden komen. Ik trek zachtjes achteruit en plaats mij om er in de lengte-zijde op te kunnen schieten. Ik mik, trek.... klak. Het schot valt niet en bij het gerucht der slagpin, vermoed den Duitscher iets; ik keer mij om, onwillekeurig een schuilplaats zoekend; een groote roode vlam ginder:Bengaalsch vuur?Maar dat is het teeken tot aftocht? Wat? Nu reeds. Dan is de zaak mislukt. Waarom niet nog een kwartier gebleven? Wij zouden ze hebben, de "Minoterie".Ik trek achteruit en word beschoten. Hier is de groote trechter . Daar den oever. "Halt? Wie daar. Louis; Jef. Wie zijt ge? Sergeant Lefebvre. Stap in; stap in." De loopbrug is half vernield en dreigt los te geraken; onze ammunitie was ontoereikend voor zulken onverwachten weerstand; daarom moet de luitenant terug.En ik trek weer den IJzer over om aan te komen tusschen dooden en gewonden, die door de brankardiers worden heen gedragen.31"Oktober.- Dit warm gevecht aan de "Minoterie", al was het ook zoo ellendig mislukt,heeft mij geleerd betrouwen te hebben in mijzelven en in mijne mannen. De strijlust was prachtig, al de officieren zijn het daarover eens.Ik heb schrik gehad, maar nooit raakte ik de kluts kwijt; telkens ben ik mijn zwakheid teboven gekomen en trok ik weer vooruit 't Was mijn eerste gevecht; 'tv waren de eerste moffen die ik neerschoot.. Ik ben tevreden. 5* November-Sint-Ricquiers De luitenant zegde ons;"Men heeft mij voorstelingen gevraagd. Ik had u allen willen voorstellen. Ik mag niet. Ik heb er dus moeten toe besluiten slechts dezen voor te stellen, die tot op de Minoterie"drongen; het zijn. de sergeant Ferbus? Dupont, Deguitte enPonsard. vervolg op 5
Jaren ben ik bezig geweest om een nieuw soort peren te kweken. en eindelijk is 't mij gelukt. Zie maar naar het resultaat? Als dat niet prachtig is????? En nu nog op zoek voor een nieuwe naam, voorstellen zijn altijd welkom.
(Met de groetjes van ploef) ps; je kan op de foto klikken om te vergroten.
Bestorming van de meelfabriek in Diksmuide/ Blankaert-meer Winter(2)
(Foto Een verdekt opgesteld Fransch 24.cm kanon aan 't frond))Ja den droom is verwezenlijkt. Vandaag, 20" Oktober 1917 gewapend met een dolk, en revolver, zes Mills-handgranaten en een lichte karabijn, trek ik om 2u,25 van den morgen, op een waggelend loopbruggetje, den IJzer over.En dit voor de ongenaakbare sterkte, door geheel het Belgisch leger geducht, de "minoterie",Sedert twee dagen beukt onze artillerie woedend op de Duitsche eerste linie en jaagt de ellendige puinen van Diksmuide op tot een wolk van stof.Die twee uren dat wij wachten is het lawaai zoo helsch dat ik met moeite de bevelen van den luitenant versta.Hoe wij tot hier geraakt zijn zonder een man te verliezen, is een mirakel. Een wagen laadde de patroeljeurs van het 3* te Alveringem op;we waren lustig, want wij hadden, zooals het de gewoonte is; heel wat flesschen geledigd, aangeboden ter gelegenheid van den aanval.En den tocht met den auto, bij het zingen van liedjes, onder het akelig en heviger wordend bonzener kanonnen, was een helsche reis in een streek van dood en vernieling. Ik meende den sektor van Diksmuide te kennen; heel dezen Zomer zag ik hem rustig, dezen nacht heeft hij weer een fantastisch uitzicht;alles wordt opnieuw vernielt; de verbindingsgang van Quenast stort in; putten van 10 meter onderbreken de weg; aan de ingestorte" Briqueterie" houd de ploeg stil in den loopgracht der Schneider's om het uur af te wachten.Rrrran? een vlaag Duitsche granaten valt dicht-bij; de borstweer waggelt en scherven springen op ons; de verskrikte mannen hebben hun helm opgezet en zitten neergehurkt in de loopgracht, ineengekrompen gelijk katten; dat duurt eene halve uur, totdat ik hun betere dekkingen gevonden heb aan de "Briqueterie". reeds gaan de gewonden terug naar Kaaskerke. Het uur H is op 2 uur van den morgen gesteld; op dit oogenblik moeten de loopbruggetjes gereed zijn en het vernielingsvuur moet ophouden op den Oosteroever van den IJzer.Dat iemand van ons verloren geloopen is tusschen de "Briqueterie"en de eerste linie is geen wonder; den verbindingsgang bestaat nog slechts met plaatsen; men moet over den wand kruipen, op den weg klimmen, weer in den gang springen, zich bukken als een granaat ontploft; aan de vertakking der Casbah-loopgracht herkent men niets meer; wij gaan in een chaos,tusschen bomputten; een holte tegen een omgekantelde betonblok beschut ons tegen geweer-en mitrailleurkogels die van de "Minoterie" komen. er zijn dus nog verdedigers. Maar waar is den luitenant? Het is het uur H. Het is later dan het uur H.In het lawaai hoort men geroep, gehuil liever.Aan ons nu? Vooruit, zonder aarzelen.'t is bijna volle maan; men schiet niet op ons en wij gaan er over, koortgachtig op een meter van elkaar; de andere oever is modderachtig, men trekt ons naar boven:"Rap, Giron, Ferbus en Milio met mij links." De rechteroever is een vreeselijke baaierd, men vind de plaats der loopgracht niet meer.Holen, glibberige hellingen; voor ons, het heuveltje der "Minoterie", geheel links, schreeuwt de luitenant midden het geratel der handgranaten die onze mannen in het blinde werpen:" Op mijn teeken, alleman vooruit."Doch de regiments-patroeljeerders, overhaast komen aan den voet van de "Minoterie" en, zonder teeken , breekt den stormloop los aan den rechter kant en loopt voort naar ons. Vijftig huilende mannen klimmen tegen de "Minoterie " op Een sergeant keert zich langzaam om, uit als een klacht"...Vaderland....", rolt den helling af.Besloten het voorbeeld te geven en mijn vrees bedwingend kom ik op den top. Een der onzen is daar, roepend: "Een Duitscher? een Duitscher?" en lost twee geweerschoten. vervolg op 3
Bestorming van de meelfabriek in Diksmuide/ Blankaert-meer Winter(3)
(Foto Helgoland bij stormweer)Twee metervoor mij zie ik de menschelijke gedaante bewegen: de Mof, en ik schiet op hem de helft van mijn revolver-patroonhouder af.Dan, den schrik op het lijf, vreezend voor weerwraak, verstop ik me boven op de helling, rillend van ontroering. Doch mijn wilskracht keert weer en ik spring bij het lijk; ik sta boven de "Menoterie" op een prachtigen uitkijkpost. zoo ik me wel herinner was ik niet alleen. Een Belg roept nevens mij:"Daar, daar, de Moffen. Ze lopen weg." En aan den andere kant, langs Diksmuide, onderscheid ik in de vlakte,verlicht door een vuurpijl, menselijke gedaanten die loopen.Ik sta er 10 meter boven en ik schiet met mijne karabijn in hunne richting.Eensklaps, 2 meter onder mij, langs dezen kant, beweegt iets.Een Mof zit er neergehurkt. Ik zend hem de rest van mijn patroonhouder.Ik keer mij om in den post, 'k sta alleen.Handgranaten ontploffen links en rechts van de "Minoterie".De artillerie richt een helsch vuur op Diksmuide en de tweede Duitsche linie. Ik ruk een knoop van de vest van het Moffenlijk. Vreeselijk?Hij draait zich om, hij ziet mij, hij spreekt:"Bardon, bardon, kamerad, baron." hij is halfdood van schrik.Zijn hand tast naar iets aan zijn hordel; ik spring toe, wantrouwig:" Was ist das?" 't was een rolronde doos:"Gas, gas."Ik doe ze open:een masker ; geen gevaar Hij lijdt; ik kan hem niet meeleiden, ik zou hem moeten afmaken...Ik had er de moed niet toe....Ik heb hem gezegd: Schlaf." En ik sta recht. Ik kan heel het slagveld overzien, heerlijk, doch ik ben alleen; ik vrees Belgische handgranaten mee te krijgen en ik daal de helling af; nu naar links, waar de luitenant en zijn mannen voorbij moeten gekomen zijn; een overgroote trechter waar ik rond moet; ik struikel gedurig in de modder; niemand;ik laad mijn karabijn en vooruit...."Kamerad, kamerad."Ik houd plots stil."Wie is het?" "Kamerad , komm hier."Wat zou ik doen? Opeens, rechts,een gedaante, vijf stappen van mij af. Vriend of vijand? Welke helm?Een lichtpijl; 't is een Mof.Ik weet niet meer wat er gebeurd is. Ik heb tot de Moffen geroepen:"Kommen Sie hier, oder ich schies" en men heeft me geantwoord:"Kann nicht." Ik heb gevuurd. Een doodsgehuil dat uitsterft, akelig. Maar ik heb den indruk dat het geveinsd is, een hinderlaag, en ik ga nog meer naar links. Vervolg op 4
Bestorming van de meelfabriek in Diksmuide/ Blankaert-meer Winter(1)
( FotoFransche vliegenier Guynemer)We hebben gehoord dat onze Belgische ook enigszinsaan dit offensief deelnamen door de verovering van Vijfhuizen bij Merkem. Daar stonden ze waarlijk aan den boord van een echt moeras, waarin verder doordringen onmogelijk was. Door die vorderingen bezaten ze ook den Westkant van het Blankaart-meer. De plas strekt zich uit tusschen Woumen en Merkem achter het kasteel van Woumen, en scheidde nu het frond.We zullen straks zien, dat het bezit van en oever voor ons een voordeel was. Maar eerst moeten we nog een ander feit van ons front meedeelen, getuigend van de onversaagdheid onzer troepen. Het speelde zich af wat Noordelijker, in het vak van Diksmuide. Iedere soldaat kende de " minoterie"; de in puin geschoten meelfabriek van Diksmuide, maar nu een hoogte, die voor de vijand een uitnemenden waarnemingspost bood en hem in staat stelde onze voorste loopgraven te bestoken.Ha, hoeveel verliezen had dit helsch punt ons reeds berokkend.Wie in de eerste linie over den IJzer zich even bloot gaf, werd door de scherpschutters gegrepen en de Duitschers zorgden dater altijd van die kerels in dienst waren. dan weer braakten alle machienegeweren een hevig vuur van daar op de stellingen. Die minoterie was een opsessie. Men beschoot ze voortdurend, maar wat baatte het? Stukken vlogen er af, doch de tegenpartij bouwde, metselde en herstelde de schade.En den IJzer was zoo smal,de afstand zoo klein. Men zou in den nacht van 29 op 30 Oktober 1917 eenpoging wagen om die geduchte sterkte te veroveren."t Was een waagstuk, doch men deedeen beroep op de patroeljeurs van het 5*, stoutmoedige kerels, die nooit achteruit deinsden, hoe groot ook 't gevaar was , waarin men hen zond. De kanonnen mokerden vooraf de positie en trouwens gansch Diksmuide. De patroeljeurs werden geholpen door mannen der infanterie en der genie, die een loopbrug moesten leggen, want men moest over den IJzer en volop in vijandelijk gebied.Ja 't was een waagstuk. Zou het gelukken? Wie de "minoterie" bezat, was ook meester van Diksmuide en al kon men met de mislukking van het offensief der Britten bij Ieperen, op geen doorbraak rekenen; de verovering van van het helsch nest, zou voor ons frond een zegen zijn. Alle maatregelen werden getroffen. De patroeljeurs lagen te Alveringem gekantonneerd. Over Oeren voerde men zoo ver mogelijk per auto bij het punt van den aanval, om hun krachten te sparen voor het stoute stuk. Laten we, om naar waarheid dien aanval te beschrijven, iemand aan het woord, die den yocht meemaakte en deezen beschrijft in zijn dagboek, namelijk Hubert Lefebvre, regimentair-adjudant-verkenner; van het 5* linie. Levendig is zijn verhaal , dat den raid teekent van 't begin tot het einde."29" Oktober. Oeren,-Op? Vooruit,jongens. Niet aarzelen. Vooruit? en uit onze onkennelijke eerste linie, door een bres in den dijk, springen de patroeljeerders van het 8* bataljon van C....vooraan, op de loopbrug. Volgens de vastgestelde orde volg ik hem met mijne mannen.vervolg op 2