Biologisch Dynamisch Ecologisch Tuinieren Maria THUN
.
NAMISC
•
30-04-2015 GOED VOLK
MAANDAG één 20:40 HET PROGRAMMA Eten gaat natuurlijk over voedsel en hoe lekker dat is. Maar het is meer dan dat. Het is aan de keukentafel dat familieleden vertellen over hun dag, het is bij het diner dat vrienden elkaar deelgenoot maken van hun plannen. Al van jongs af is Jeroen geïnteresseerd in die sociale functie van voedsel. En in de mensen die zich door voedsel laten binden. Jeroen trekt naar zes gemeenschappen die hem vaak als kind al fascineerden. Het zijn gemeenschappen die, elk op hun manier, moeilijk te doorgronden zijn en die Jeroen via de keuken probeert te ontdooien. Van cowboys in Texas, over de Langa-township in Zuid-Afrika tot rusthuis Sint Anna in Berchem. En van vissers op de Lofoten, over sumoworstelaars in Tokio tot de inwoners van Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Jeroen gaat er op zoek naar mooie, sterke of gewoon verrassende figuren, en het leven zoals het origineel kan zijn. Van de 'stal' van de sumo's, over de huifkar van de cowboys, tot het vetkoek-kraam in een beruchte township in Kaapstad. Via de keuken komt Jeroen in de gemeenschap terecht, om ze zo van binnenuit te leren kennen. Omdat een keukendeur net iets vaker op een kiertje staat.
- 06-10-2014 20:40 Jeroen
- 29-09-2014 20:40 Jeroen in een TOWNSHIP [Onion test] De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren opgedoekt. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een eetkraam, leert Jeroen Langa kennen, de oudste township van Kaapstad. In Langa willen ze graag een demonstratie van Jeroens snijkunsten. Tijd voor de onion test!
- 22-09-2014 20:40 Jeroen in het KOUDSTE DORP [Culinair incorrect] Februari 2014. Het wordt er gemakkelijk -60°C. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen; het koudste dorp ter wereld. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom kiezen ze ervoor om in de diepvries van de planeet te leven? Jeroen gaat in het ijskoude hart van Siberië op zoek naar antwoorden - In Oymyakon, het koudste dorp ter wereld, hebben ze zo hun eigen manier van koken...
- 15-09-2014 20:40 Jeroen bij de COWBOYS Het Wilde Westen bestaat nog. In het spoor van de cowboys van de Tongue River Ranch trekt Jeroen de Texaanse prairie op om de nieuwe kalveren te tellen. Centraal in het kamp staat de kookhuifkar van cowboykok Charlie. Vanuit zijn mobiele keuken probeert Jeroen door te dringen in de harde wereld van de laatste echte cowboys
- 08-09-2014 20:40 Jeroen in het RUSTHUIS [Twee broers] Een rusthuis kennen we allemaal. Of dat denken we toch. Maar hoe gaat het eraan toe als het bezoekuur is afgelopen? Wat krijgen de bewoners te eten? En wat hebben ze te vertellen over gisteren en vandaag? Jeroen liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven - Twee broers die niet met elkaar praten en niet samen aan tafel willen? Ook dat kom je tegen in een rusthuis
- 01-09-2014 20:40 Jeroen bij de SUMOWORSTELAARS Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons Westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen kreeg de uitzonderlijke eer om een week lang de eetgewoontes van de leden van de Tamanoi-stal in Tokio te gaan bekijken. En zo, via de keuken, een glimp op te vangen van een unieke subcultuur: sumoworstelaars in hun sumo-stal