Effectieve Micro-organismen Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Effectieve Micro-organismen (van hun vertegenwoordigers ook wel (EM-technologie) is de benaming voor een niet-wetenschappelijk aanvaarde methode van landbouw bodemverbetering en gewasbeschermingsmiddelen door de invoering of spuiten met een mengsel van micro-organismen. Dit mengsel bestaat voornamelijk uit voordat melkzuurbacteriën , gisten en niet-zwavel paarse bacteriën . Bovendien zijn EM producten voor tal van andere toepassingen die worden aangeboden: Voedingssupplementen en levensmiddelen-, petfood, huishoudelijke producten en cosmetica, verf, kleding en sieraden.
De Japanse landbouw wetenschapper Teruo Higa van Ryukyu Universiteit, Okinawa gerapporteerd in de jaren 1970 dat een combinatie van ongeveer 80 verschillende micro-organismen in een positie van, van zijn vijandige) organische licht van stof te beïnvloeden (rotte dat het leven te bevorderen proces die ze toebrengen aan een extra verrijking met vitamines, enzymen en andere stoffen. In termen van werkgelegenheid en selectie van micro-organismen in 2000 gebeurd te laten samenvallen met het beheer van de microbiële mengsels gras percelen op het gras te groeien sneller. [1] Zijn keuze van micro-organismen stammen noemde hij Effectieve Micro-organismen.
Higa hield zich voornamelijk bezig met de gewassen gebruikt bij de productie van melkzuur worden gebruikt levensmiddelen. Hij leerde de EM-technologie aan de Universiteit van Ryukyu, Okinawa, Japan. De diverse effecten Higa toegelicht aan de dominantie principe : Er zijn drie groepen van microben. Positieve microben (anabole regeneratieve) - Negatieve bacteriën (afbreken degeneratieve) - Opportunistische microben (volgeling) Volgens Higa zijn de eerste twee groepen dominant. Die dominante groep die in de meerderheid volgde de opportunisten en ondersteuning van hun actie Dat is, of lopen of rot-gebouw processen worden bepaald door een volume kleine groep van micro-organismen Daarom kon men bepalen met relatief kleine hoeveelheden van de bijgeleverde micro-organismen, het proces richting een medium (bodem, water, lucht, darmen, etc.).
Al die van Higa Effectieve Micro-organismen zijn door hem beschouwd als de dominante hernieuwbare, natuurlijke omgevingen met hun hulp kan worden beïnvloed. Een ander werkingsmechanisme van EM is de fermentatie en antioxidant principe. [2] Szymanski en Patterson geeft de volgende ingrediënten: [3]
Wereldwijd zijn er twee producenten van zogenaamde EM-Seeds Een bedrijf gevestigd in Japan (Okinawa), de andere in de Verenigde Staten (Kansas City) Voor deze zogenaamde zaden, deze producenten en hun erkende aannemers over de hele wereld noemde haar moeder EM cultuur Er zijn verschillen van de zaden in de aard en samenstelling van de organismen.
Effectieve Micro-organismen zijn gieten of spatten in de verspreiding Zij zouden, volgens de EM-cost reclame in bodem, water en afvalverwerking "control processen" kan In plaats van rottingsprocessen maken anaërobe afbraak processen De steun plantengroei, het verbeteren van diervoeders kuilvoer en de samenstelling van de mest verplaatsen onder bepaalde omstandigheden, ongedierte etc Ook, spoelen, wassen en schoonmaken van producten, dranken, brood en cosmetische producten, die een gezondheidsbevorderende werking en wordt gezegd dat die moeten worden geproduceerd met behulp van EM op de markt zijn Zelfs zogenaamd water-activerende EM keramiek aangeboden EM preparaten en toepassing seminars voor boeren, tuinders, huis en tuin en vijver eigenaren worden aangeboden door tal van verkooppunten en via postorder In Duitsland zijn er twee Europese producenten. EM is in Duitsland als "bodem toevoegingsmiddel" in overeenstemming met § 1 van de Meststoffenwet ingedeeld, dat wil zeggen, het kan in de landbouw alleen geautoriseerde producten worden toegepast. De brouwerij Neumarkter Lammsbräu maakt gebruik van micro-organismen in bijna alle operationele procedures effectief Bijvoorbeeld, is de afvalproducten van bier en mout gefermenteerd met EM en omgezet in veevoer en bodemverbeteraar Bovendien worden EM ook reinigingsmiddelen gebruikt in de brouwerij. [4]
Kayamba Ndona: Invloed van Effectieve Micro-organismen als een plant tonicum behandeling op de kwaliteit parameters van de tomatenteelt in de beschermde proefschrift namens de University of Agricultural Sciences, 2008 ( PDF ) Ernst & Gisela Hammes van den Höövel: EMLösungen Publishing. Eifel Crown ISBN 3-937640-31-2 Teruo Higa, een revolutie voor de planeet te redden van de. 6. Uitgave, OLV Verlag, Xanten, 2004, ISBN 3-922201-35-0 De teruggewonnen toekomst. 2. Uitgave, OLV Verlag, Xanten, 2004, ISBN 3-922201-42-3 Effektive Mikroorganismen OLV Verlag, Xanten, 2005, ISBN 3-922201-49-0 Nieuw leven van gefermenteerde keukenafval. OLV Verlag 2007, ISBN 978-3-922201-63-2 Anne Lorch: Een kans voor onze aarde. EM OLV Verlag, Xanten, 2006 ISBN 3-922201-61-X Franz Peter Mau: EM. Goldmann 2002, ISBN 3-442-14227-X Claudia Rackley: ervaring met effectieve micro-organismen (EM) in de plantaardige en dierlijke productie het Praktische proefschrift op de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen Weihenstephan , ministerie van Landbouw en Voedsel Industrie, 2006 PDF ; 1,77 MB) UR Sangakkara: De technologie van effectieve micro-organismen: studies van de aanvraag. zaak Royal Agricultural College, Cirencester (UK) 2002 Nathan Szymanski & Robert A. Patterson: microoganisms en afvalwatersystemen. Effectieve In RA Patterson & MJ Jones: de toekomstige koers voor On-site systeem. Best Management Practice Verloop van On-site '03 conferentie. LAN-fax Laboratories, Armidale, 2003, ISBN0-9579438-1-4 , blz. 347-354 ( PDF ) Shigeru Tanaka: EM-X . Shigeru Tanaka: EM-X. 2. 2. Auflage. Editie. OLV Verlag, Xanten 2004, ISBN 3-922201-41-5 Fit und vital mit Antioxidanzien . idem: Fit en vitaliteit met anti-oxidanten. OLV Verlag, Xanten 2005, ISBN 3-922201-55-5 Michael PankratiusMichael Pancras . Woordenlijst van hernieuwbare bronnen, Bezocht op 29 Mei 2010. Nathan Szymanski & Robert A. Patterson: Effective microoganisms and wastewater systems. In: RA Patterson & MJ Jones: Future Directions for On-site Systems.Nathan Szymanski & Robert A. Patterson: microoganisms en afvalwatersystemen. Effectieve In RA Patterson & MJ Jones: de toekomstige koers voor On-site systeem. Best Management Practice Proceedings of On-site '03 Conference. Lanfax Laboratories, Armidale 2003, ISBN 0-9579438-1-4 , S. 347–354 Best Management Practice Verloop van On-site '03 conferentie. LAN-fax Laboratories, Armidale, 2003, ISBN 0-9579438-1-4 , blz. 347-354 Barbara Matthias: als gunstig. microben in 44e. Bauernzeitung Week 2006, blz. 44 ev ( PDF ) Website des EM e. V. DeutschlandWebsite van de EM e. V. Duitsland Eten uit het laboratorium: de dagelijkse microbiële mix , artikel door Helmut Hoge in de krant , 14 April 2008 WDR (Februar 2008) mit EM-Test , Kurzzusammenfassung der Tests (PDF) WDR (februari 2008) met EM-Test , Samenvatting onderzoek (PDF) Effecten van EM Effectieve Micro-organismen 'op plant en bodem microbiologische parameters in de veldproef (PDF), J. Mayer, S. Scheid, F. Widmer, A. Bach en flow H.-R. Oberholzer, Vortrag auf der 9. Oberholzer, paper gepresenteerd op het 9e Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau (45 kB) Duurzame en biologische landbouw (45 kB)