fAVORIETEN
  • VERTALEN
  • vertalen 1
  • FOTO's
  • Bloggen.be
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Is deze kalender van nut ?
    JA, met + resultaat
    JA, met - resultaat
    JA, maar is onduidelijk
    JA, maar bevat fouten
    NEEN, geloof er niet in
    Bekijk resultaat

    Gastenboek
  • Van harte welkom medeblogger
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag
  • Wens u nog een fijne dag
  • Wens u nog een fijne zondag

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2023
  • 01-2023
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 06-2019
  • 09-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 01-2011
  • 01-2010
  • 03-2008
  • 11--0001
    Biologisch Dynamisch Ecologisch Tuinieren Maria THUN
    .
    NAMISC





    07-06-2020 Tournée Générale 1





    • R1-1 HELDEN van ons BIER • R1-2 BRUSSEL LAND van en • R1-3 700 Jaar BIERDORP • R1-4 BAKERMAT van de • R1-5 OUDE VLAAMSE BIEREN • R1-6 BELGISCH BIER export • R1-7 BIEREN in BEWEGING • R1-8 • R1-9 CANVASBIER • R1-10 RIDDERS van de ROERSTOK

    • In het CANVAS-programma TOURNéE GéNéRALE neemt muzikant en duivel-doetal JEAN BLAUTE zijn Britse vriend en oerveejay RAY COKES mee op een queeste naar de geheimen van het Belgische BIER. Tijdens hun verrassende, verfrissende en van tijd tot tijd hilarische trip maken ze kennis met 1001 onvermoede aspecten van de rijke Belgische BIERcultuur en met tal van onbekende toeristische pareltjes. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: zelf een BIER brouwen dat aan al hun eisen voldoet. Het boek TOURNéE GéNéRALE zet aan de hand van de spraakmakende zoektocht van deze twee bon vivants de boeiendste weetjes over het Belgische BIER in de schijnwerpers. Waarom hebben wij het beste BIER en de beste brouwers ter wereld? Wie zijn de onbekende professoren in ons land die alles over BIER weten? Waarom is BIER even complex als wijn? Welke zijn de oudste familieBROUWERIJen van België? Waarom is een glaasje BIER drinken gezond? Kortom, veel bekende en vooral onbekende weetjes over een van onze exportproducten bij uitstek. En natuurlijk met tientallen toeristische en gastronomische tips

    • JEAN BLAUTE en RAY COKES ontdekten tijdens hun roadtrip de complexiteit van het Belgische BIER en worden langzaam maar zeker echte BIERexperts. Aan het eind van hun trip zijn ze dan ook klaar voor hun eigen BIERBROUWexperiment. Voor het recept gaan beide heren hun licht opsteken bij de BROUWmeester van MOORTGAT DUVEL. Het BIER moet een 100 Belgisch en artisanaal BIERtje worden. Bio-ingenieur Nele Van Beneden bezorgt hen gist en onder het goedkeurend oog van de BROUWmeester van LA CHOUFFE brouwen JEAN & RAY hun eigen CANVASBIER TOURNéE GéNéRALE Het resultaat van JEAN en RAY’s BROUWexperiment wordt een ongefilterd mistig en vlot doordrinkbaar amberBIER met lange rijping. Het is bijzonder aromatisch door het gebruik van een evenwichtige kruidenmix. Het BIER hergist op fles en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 6,5°. 61.000 flessen CANVASBIER zullen van de band rollen in de brouwerij DUVEL

    • CANVASPROGRAMMA TOURNéE GéNéRALE is een tiendelige reeks waarin muzikant, motard, duivel-doetal en BIERliefhebber JEAN BLAUTE zijn Britse maat, de legendarische MTV oerveejay RAY COKES, op sleeptouw neemt door het Belgische BIERlandschap. Samen reizen ze het hele land door op zoek naar onze unieke en veelzijdige BIERcultuur. JEAN BLAUTE is een ervaringsdeskundige in BIERzaken en RAY COKES een geïnteresseerde en dorstige leek. In TOURNéE GéNéRALE maken ze een tour door heel België. Onderweg houden ze geregeld halt om te worden ingewijd in diverse facetten van de rijke Belgische BIERcultuur. Al gauw beseffen JEAN & RAY dat BIER een vaak onderschat product is niet alleen het uitgebreide smaakpalet maar ook het specifieke brouwproces is veel complexer dan algemeen wordt aangenomen. BIER heeft bovendien een niet te onderschatten impact op verschillende domeinen van onze samenleving. Niet alleen onze kunst, economie en folklore, maar ook onze gastronomie, architectuur en religie zijn sterk verweven met de Belgische BIERgeschiedenis. Al reizend dringen JEAN & RAY diep door in dat typisch Belgische weefsel en plaatsen ze het nationaal BIERverhaal in een bredere context. Zo wordt TOURNéE GéNéRALE een verrassende, informatieve en geslaagde roadmovie met een geregeld geestige afdronk. Onderweg doen JEAN & RAY ook heel wat praktische ervaring op zodat zij tegen het einde van de reeks hun eigen • CANVASBIERtje • brouwen, het TOURNéE GéNéRALE BIER





    • JEAN BLAUTE & RAY COKES [traveling true BELGIUM to discover the BEST BELGIAN BEERS] gaan meteen op zoek naar het allerbeste BIER en de allerbeste BROUWERS

    • Ze belanden bij DE STRUISE BROWERS struise brouwers die in 2008 tot de beste BROUWERS ter wereld werden verkozen
    • Daarna proberen ze een glimp op te vangen van die andere helden, de TRAPPISTEN Donkerstraat 12 • 8640 WESTVLETEREN • tel 070 21 00 45 sixtus die al diverse keren bekroond werden als BROUWERS van het beste BIER ter wereld met de


    en Het oeroude gistingsproces van de lambiek is uniek in de wereld en alleen bekend in de regio van de Zennevallei tot het Pajottenland. Bij Cantillon - de laatste lambiekBROUWERIJ van Brussel - proeven JEAN & RAY een Cantillon Grand Cru Bruocsella (een drie jaar oude lambiek). In het naburige Dworp vertelt Sidy Hanssens de familiegeschiedenis van haar geuzestekerij Hanssens Artisanaal. Beide mannen degusteren een Oude Gueuze Hanssens Artisanaal alvorens een eigen geuze te steken

    JEAN & RAY gaan op zoek naar •the godfather• van het witBIER PIERRE CELIS. Het duo degusteert een Hoegaarden en met de nodige hulp van De Verhuisbrouwers proberen ze dit witBIER eigenhandig na te brouwen



    JEAN & RAY proeven het eerste Belgische pilsBIER Cristal 1928. Daarna brengen ze een bezoekje aan de allergrootste pilsproducent, Anheuser-Busch Inbev in Leuven. In Gent geeft de enige echte ‘hopprofessor• het geheim van de toekomstige superpils prijs en als afsluiter maken JEAN & RAY kennis met een Speciale Belge, het BIER dat een antwoord moest bieden op de plotse pilsinvasie in België

    OUDE VLAAMSE BIEREN In de RomanBROUWERIJ degusteren JEAN & RAY een Adriaen Brouwer, een oud bruin BIER uit de Vlaamse Ardennen. Na een korte boottocht op de Schelde zetten beide heren voet aan wal in de LiefmansBROUWERIJ. Daar laten brouwmeesters Rosa Merckx en Elfried Ankaert het duo het verschil proeven tussen de Liefmans Goudenband 1982 en die van 2009. In het West-Vlaamse Roeselaere degusteert het duo BLAUTEs rode favoriet een Rodenbach Grand Cru

    • JEAN & RAY trekken naar AMERIKA en maken er kennis met de grote export van het Belgisch BIER en met de kopieercultuur van de V.S. In het hectische New York City ontmoeten ze Garrett Oliver, een Amerikaanse BIER-goeroe en brouwmeester van enkele Belgian inspired beers In de Ommegang Brewery degusteren JEAN & RAY meerdere Belgian Style BIERen

    • JEAN & RAY proeven een Belgisch champagneBIER in de Champagnestreek. Aansluitend brengt het duo in het Henegouwse Leuze-en-Hainaut een bezoekje aan de laatste stoomBROUWERIJ ter wereld. Henegouwen is dé plek van de SaisonBIERen en brouwmeester JEAN-Louis Dits serveert dan ook een Saison de Pipaix. Even verderop brouwt Brasserie Dupont eveneens het eeuwenoude SaisonBIER. BIERkenner Jef Van den Steen vertelt er over zijn passie voor dit BIER en laat een eigen creatie proeven

    In het West-Vlaamse restaurant Het HOMMELHOF bereidt RAY een BIERgerecht op basis van het plaatselijke abdijBIER Sint-Bernardus Abt 12. In afwachting van de culinaire verpozing praat JEAN met arts Marleen Finoulst over BIER en gezondheid. Het abdijBIER smaakt naar meer en het duo brengt een bezoek aan de BROUWERIJ Slaghmuylder waar het oudste abdijBIER van België - Witkap Pater Stimulo - gebrouwen wordt. In de BROUWERIJ van Affligem wachten CEO Theo Vervloet en vader abt dom Rik het duo op



    • Na een uitgebreide einddegustatie en een laatste bezoek aan de PALMbreweries, ronden JEAN & RAY hun BIERtour af. Hoog tijd voor een eigen BROUWexperiment Voor het recept gaan beide heren hun licht opsteken bij de BROUWmeester van MOORTGAT DUVEL Bio-ingenieur Nele Van Beneden bezorgt hen gist en onder het goedkeurend oog van de BROUWmeester van LA CHOUFFE brouwen JEAN & RAY hun eigen CANVASBIER
    • JEAN BLAUTE en RAY COKES ontdekken tijdens hun roadtrip de complexiteit van het Belgische BIER en worden langzaam maar zeker echte BIERexperts. Aan het eind van hun trip zijn ze dan ook klaar voor hun eigen BIERexperiment, en brouwt het duo een eigen CANVASBIER TOURNéE GéNéRALE Het resultaat van JEAN en RAY’s brouwexperiment wordt een ongefilterd mistig en vlot doordrinkbaar amberBIER met lange rijping. Het is bijzonder aromatisch door het gebruik van een evenwichtige kruidenmix. Het BIER hergist op fles en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 6,5°

    • Het BIER in klaar TOURNéE GéNéRALE! RAY is voor de gelegenheid terug in het land en samen met •partner in crime• JEAN degusteert hij in de BROUWERIJ van Duvel-Moortgat een eerste fles TOURNéE GéNéRALE. Het BIER wordt op flessen getrokken en het duo onderwerpt de creatie meteen aan het oordeel van een professionele BIERjury. Tot slot worden de kersverse brouwers in het Brusselse stadhuis gehuldigd als RIDDERS van de ROERSTOK
    In REEKS 1 en 2 van TOURNéE GéNéRALE moesten BROUWERS nog betalen om in beeld te komen. REEKS 3 van het BIERprogramma wordt gemaakt zonder product placement. BIERliefhebbers JEAN BLAUTE en RAY COKES volgen deze keer het spoor van de TRAPPISTEN






    • Het productiehuis Sputnic TV contacteerde ons met de vraag of we wilden meewerken aan een nieuw tv programma over BIER. De uitdaging was om met maximum drie brouwers het acht uur durende brouwproces uit te leggen in de helft van de tijd, en te eindigen met echte wort die geproefd kon worden. Toen we de namen, JEAN BLAUTE RAY COKES en PIERRE CELIS hoorden, konden we moeilijk nee zeggen. Na enkele informele gesprekken met het productiehuis en bij PIERRE CELIS thuis legden we een brouwdag vast in augustus 2008, ergens ten velde. De dag voor de opnames komen we samen bij brouwer Vlam thuis om het eerste deel van het brouwproces al af te werken. Het maischen en filteren kunnen we al doen, de wort nemen we mee op de brouwdag. JEAN en RAY moeten dan de eerste stappen naspelen met een nepbrouwsel en vanaf dan kunnen we het toevoegen van de hop, het koken en het koelen met het echt brouwsel voor de camera•s doen. Hier volgt een samenvatting van de opnamedag

    • 11:00 We spreken af aan de Marollenkapel tussen Hoegaarden en Tienen. We hadden gevraagd voor een generator en 600 liter water. Nu blijkt dat dit water in een enorm plastieken vat zit zonder enige koppeling en alles behalve drinkbaar. Gelukkig hebben we voor noodgevallen 60 liter eigen water mee en met heel veel tape krijgen we onze tuinslang aan het plastieken vat
    • 12:00 Als het productieteam ter plaatse komt, beseffen we in welke heksenketel we terecht gekomen zijn. Een 25 tal mensen die nooit in beeld gaan komen. Dit wordt onze eerste kennismaking met de filmwereld. Brouwer Las krijgt als enigste brouwer een microfoon op, er mogen nooit meer dan drie mensen praten in hetzelfde beeld en vermits JEAN en RAY al in het beeld staan ... We krijgen twee uren voor het eerste deel tot het koken. Maar eerst moet onze aankomst gefilmd worden. We rijden met onze caravan terug en blijven wachten op een seintje via de walkie talkie. Een half uur gaat voorbij, de scene met JEAN en RAY moet nog gefilmd worden. Dan klinkt ‘actie verhuisbrouwers’. Brouwer Vlam rijdt zeer professioneel door een plas water. ‘Doen ze ook in amerikaanse films zegt hij’. We stappen uit en begroeten JEAN en RAY. Cut. De begroeting moet nu met een andere camerapositie. We stappen in de auto, de regisseur klapt met zijn handen voor de camera en we stappen alle drie zeer relax uit, maar we worden door iedereen terecht gewezen. Pas beginnen bij het woord actie. Ah, ok, opnieuw dus
    • 14:00 Maar anderhalf uur achter op schema, als dit voor iedere scene is, zijn we morgen nog niet klaar met het brouwen. JEAN laat ons een veld oprijden en laden enkele attributen uit. Onze twee gastbrouwers van vandaag krijgen een brouwschort aan. We overlopen de ingredienten en beginnen met het belangrijkste van een brouwdag ... het afwassen. JEAN is toch wel wat handiger met spons en zeep dan RAY. We starten met een nepbrouwsel. Het schroten laten we met de hand doen, om ervoor te zorgen dat de schrootmolen blijft staan zetten we hem klem tussen twee lege bakken. Het gewicht van RAY moet dit op zijn plaats houden. I’m on top of the world schreeuwt hij. Dit geeft hilarische scenes. Vooral als RAY zijn schort over het hoofd van JEAN legt. Iedereen proest het uit van het lachen. Daarna doen we verder met een boormachine. Over naar het storten!
    • 15:00 JEAN blijft roeren tijdens het maischen, zingt liedjes, geeft poezie, terwijl de camera’s enkele beelden maken uit verschillende hoeken. Deze scene is toch zonder geluid zegt hij. RAY en wij gaan op een paar lege BIERbakken zitten in het veld. Brouwer Vlam haalt een paar glazen en Trisser erbij. Schitterend idee is de reactie van de regisseur. Euh? Nee hoor, we hebben gewoon dorst. Het interview volgt en we klinken en drinken. De drinkscene moeten we meerdere keren naspelen, ...zalig. Terwijl de camera’s een andere positie zoeken voor een long shot praten we met RAY verder. RAY vindt dit een prachtig BIERtje. Damn, I do like this guys, I really do. Hij vindt het verhuisbrouwerij concept ‘the craziest idea he had seen.’. Wij blijken ‘nice but crazy’ te zijn. Hij ook eigenlijk. Nu maken we echt kennis met de televisieshots, eerst het interview, daarna terug de vragen stellen voor het geluid, daarna een long shot en close up van iedereen die hun hoofd naar de andere beweegt, dan knikken en lachen. RAY vertelt ons dat dit de ‘knoddies’ zijn om tussen het interview te plakken. Hij trekt zo’n gekke gezichten dat we wel moeten lachen. Uiteraard laten we JEAN ook een keer proeven als we terug aan de filterkuip komen. ‘Mannen, jullie kunnen echt brouwen’. Hij staat erop dat we twee foto’s trekken. Één met de duim omhoog en één met de duim omlaag, maar dat BIER dat lust hem wel. Hij klopt op brouwer Vlam zijn schouder en fluistert Neem de eerste foto maar
    • 16:00 In het scenario zijn we nu aan het filteren. Het is nog steeds een nepbrouwsel, we krijgen het vuur niet aan door de wind in het open veld, dus de wort is koud. Maar dit is televisie. Don’t spill it on my hand JEAN, it is damn hot. RAY drukt bij het overscheppen met zijn pannetje de filterkoek aan, dit is niet echt de bedoeling, maar we laten hem doen. Ze smossen er op los. Als de helft in de filterkuip terecht komt, zijn we al blij Nu gaan we koken. JEAN en RAY zullen iets anders bezoeken. Ze rijden met hun wagentje als gekken rond onze ketels. Een deel van de crew springt letterlijk opzij in de gracht, zo enthousiast moest het nu ook niet zijn
    • 17:00 De crew vertrekt allemaal om nog andere scenes in hoegaarden op te nemen, we staan alleen op ons veld en beginnen met het echte brouwsel te koken. Hier mag niets mee mis gaan, geen enkele scene kan opnieuw
    • 19:00 We zijn twee uur verder en nog steeds geen crew te zien. Af en toe waait het vuur uit door de hevige wind in het veld en bovendien dreigen er donkere onweerswolken in de verte En ja hoor, een hevig onweer trekt over onze caravan. We zetten snel een tent op, maken hem vast aan Brouwer Kas zijn auto maar de wind waait zo hevig dat we met drie de zijkanten van de tent met alle kracht moeten tegenhouden. We worden zeiknat, een deel materiaal vliegt in het rond en juist op dat moment krijgt Brouwer Vlam telefoon, met 1 hand kan hij nog net opnemen. Het is de productieploeg die wat later gaat zijn omdat ze in een restaurant zitten, maar ze gaan wel iets meebrengen voor ons Regent het ook ginder? Door de gierende wind en de knallende donder horen we brouwer Vlam nog net zeggen een paar druppeltjes
    • 19:30 De bui is overgetrokken en de zon schijnt weer. We besluiten zelf de rest van het brouwproces te doen en een nepbrouwsel te maken voor JEAN en RAY waar zij dan de hop en kruiden kunnen ingooien. Even nog uitzoeken of we warm water dezelfde kleur kunnen geven als kokende wort. En ja, met een deel bruine suiker komt dit wel in orde. We besluiten dat de scene met het toevoegen van de gist zal gebeuren met het echte vat wort. Maar voor alle geval maakt Brouwer Las nog even een nepgist, met bruine suiker en wat zetmeel van de tarwevlokken om het in te dikken. Inventief zijn we wel deze dag
    • 20:00 We beginnen te koelen. Er stroomt een heel klein beetje water uit onze koelspiraal, maar gloeiend heet. We hebben net genoeg hoogteverschil om het water door de koelspiraal te laten lopen. Het zou handiger geweest zijn als het watervat hoger kon staan, bvb op de heftruck van de burgemeester, maar die is in allerijl zijn hooi van het veld aan het halen, ook hij is bezig met alles te redden van het onweer. Ondertussen is de brandweer van Tienen ook ter plaatse gekomen. Is het koken dan zo gevaarlijk ?
    • 20:10 De crew komt terug aan. De cameraman kruipt op de ladder van de brandweerwagen en neemt het aankomen van JEAN en RAY op vanuit de hoogte. Wij zitten daar aan onze kookketel. Eer alle camera’s goed staan zijn we weer tientallen minuten verder. Brouwer Vlam neemt dan maar een paar glazen en schenkt een Trisser uit. Ondertussen is de echte wort nog aan het koelen. We nemen de laatste scenes op. Het toevoegen van de hop en de kruiden in het nepbrouwsel. Even een kleine pauze om het echte brouwsel in het gistvat te doen en we zijn klaar voor de op één na ultieme scene. De toevoeging van de echte gist in het echt brouwsel
    • 21:00 Tot slot het moment waarop we heel de dag gewacht hebben. PIERRE CELIS komt aan met zijn cadillac om het brouwsel te proeven. JEAN BLAUTE had hem gevraagd heel eerlijk te zijn, ook als het slecht was. PIERRE is slecht te been en geraakt met moeite in de stoel op het veld, maar dan volgt zijn oordeel. ‘De troebelheid is er, de hop is op het juiste moment meegekookt dat proef je aan zijn zachte bitterheid. Dit smaakt precies zoals ik vroeger hoegaarden brouwde. De fruitigheid zal tijdens het gisten komen’. En dan is het plots rennen. PIERRE wordt naar de auto gebracht en dan breekt de hel los. Onweer, bliksems, wind. Iedereen zoekt beschutting. De caravan, de brandweerwagen, de auto van PIERRE CELIS, alles waar je maar kan wegduiken van de striemende regen. Na vijf minuten is het onweer voorbij, de hemel geeft prachtige kleuren en in de verte zie je de bliksems nog. Ideaal voor een slotwoord van JEAN en RAY. Ze proeven ook van het ongegiste wort en spuwen het dan maar uit. Uiteraard, het moet nog enkele dagen gisten voor je de fruitigheid van de hoegaarden erin zult ontdekken. Ondertussen wassen wij af, zonder geluid te maken en met niet-drinkbaar water. Het gistvat komt in hun vw-busje te staan. Het uiteindelijke BIER hebben JEAN en RAY nooit geproefd. Wij hadden wel enkele liters voor ons eigen meegenomen en geloof me, dit eindresultaat zouden ze niet terug aan de koeien hebben gegeven
    • 23:00 Het was een lange dag, de vier uren opname zullen uiteindelijk tien uren geworden zijn. We praten nog na met JEAN en RAY die hebben zich goed geamuseerd en zijn onder de indruk van hun eerste brouwdag. RAY geeft toe dat dit een unieke ervaring is geweest en dat hij veel heeft opgestoken over het brouwproces zelf want in een grote brouwerij gebeurt dit eigenlijk allemaal afgesloten. We geven ze beiden een fles Trisser. JEAN heeft al veel BIER gekregen tijdens het programma, maar die verdwenen steeds in de auto van de productie. Deze fles zal hij niet meer afgeven. Wij keren huiswaarts na onze afwas, het is een lange dag geweest maar we zijn weeral een ervaring rijker. Pas na een jaar kwam deze reeks op Canvas, de cultuurzender van de VRT. De eerste aflevering konden we rechtstreeks bekijken in de brouwerij van Moortgat waar iedereen die meegewerkt had, kon genieten van een heerlijk buffet en natuurlijk het nieuwe tournee general BIER. Ook JEAN en RAY waren aanwezig en waren nog steeds onder de indruk van hun brouwervaringen in de velden van Hoegaarden.
    /td>

    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Inhoud blog
  • PASEN
  • GOEDE VRIJDAG
  • GOEDE WEEK
  • PALMZONDAG
  • WEERSPREUKEN
  • 01 WS •LOUW
  • LEGEND
  • 2023
  • MEZT MET
  • WS WINTER
  • JOAN BAEZ
  • PAASZATERDAG
  • PAASMAANDAG
  • WITTE DONDERDAG
  • tdf20211
  • TOUR de FRANCE
  • BOB DYLAN
  • PINKSTEREN
  • DAG VAN DE ARBEID
  • 04 WS •GRAS
  • WS LENTE
  • RONDE VAN VLAANDEREN 2021
  • BLINDE WAANZIN
  • VASTEN
  • ASWOENSDAG
  • VALENTIJN
  • DRIEKONINGEN
  • NIEUWJAAR 2021
  • KERSTMIS
  • KERSTLIEDJES
  • 12 WS •WINTER
  • ADVENT
  • SINT NIKLAAS
  • WAPENSTILSTAND
  • Sint-MAARTEN
  • ALLERHEILIGEN
  • ALLERZIELEN
  • skelet 11
  • HALLOWEEN
  • 11 WS •NEVEL
  • Het WEER
  • 10 WS •WIJN
  • LUIK-BASTENAKEN-LUIK
  • WS HERFST
  • skelet10
  • WAALSE PIJL
  • WK 2020
  • 09 WS •FRUIT
  • tdf opgave
  • DEELNEMERS TDF
  • WS ZOMER
  • 08 WS •OOGST
  • 07 WS •HOOI
  • 06 WS •ROZEN
  • 05 WS •BLOEI
  • 03 WS •BUIEN
  • 02 WS •SPROKKEL
  • STROOM INDICATOR
  • SVEN NYS
  • BOMEN KAPPEN
  • CHECKLIST
  • NATUURLIJK TUINIEREN 1
  • BIO DYN LANDBOUW
  • SKELETON09
  • MARIA HEMELVAART
  • RONDE van LOMBARDIJE
  • Mijn kalender uitleg
  • ZON MAAN matrix
  • STRADE BIANCHE
  • MILAAN SAN-REMO
  • testvandaag
  • 31-07-2020
  • SKELET08
  • 21 Juli NATIONALE FEESTDAG
  • 11 JULI 2020
  • BESTRIJDINGS MIDDELEN
  • BOB DYLAN Rough and Rowdy Ways
  • MYT
  • RYT1
  • VADERDAG
  • BAEZOneDayAtATime
  • JOAN BAEZ INDEX
  • JBAEZ YT4
  • JBAEZ YT2-a
  • JBAEZ YT2
  • JBAEZ YT1
  • JBAEZ YT3
  • ringvormige zonsverduistering
  • 16-06-2020
  • Tau STIER
  • KM 2 AARDE
  • KM 1 AARDE
  • test
  • 06 GERBEAUD
  • KRUIDEN VZH
  • BLADdag
  • AM AFNEMENDE MAAN
  • WM WASSENDE MAAN
  • ZAAI dag
  • KM KLIMMENDE MAAN

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!