R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
15-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling
Gisteren geprofiteerd van het prachtige najaarsweer en nog eens een wandeling op de Kalmthoutse Heide gemaakt.
We hebben daar de uitgestippelde wandelpaden al allemaal meermaals gedaan (ook op het Nederlandse gedeelte), maar het is er rustig en aangenaam wandelen in de natuur.

Nadat we enkele weken geleden wandelpad Duin (7,5km - rood) nog eens overgedaan hadden, hebben we gisteren nog eens gekozen voor
Wandelpad Schaap - 7,5 km (blauw)

Vorig jaar hebben we die wandeling ook in november gedaan; toen in combinatie met het toen nieuwe wandelpad Hagedis (2,7 km) en welk enkel via een verbindingsweg te bereiken is. 
(zie hiervan mijn beeldverslag op 26/5/12 of tik 'wandelpad' in 'Zoeken in blog')

Het wandelpad heet dan wel 'Schaap', maar schapen ben ik er nog nooit tegengekomen.

In 2009 waren het geiten en bokken die er rondliepen




en gisteren heb ik er een kudde runderen zien grazen!


(De foto is niet zo gelukt omdat ze tegen de laagstaande zon in genomen is.)

(Al mijn foto's zijn genomen met de GSM.  Die van 2009 nog met mijn oud toestel)

15-11-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
14-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                  Cijfers                                                                     

-  
Brandstofdiefstallen.
 De federale politie heeft in 2011 4.024 brandstofdiefstallen vastgesteld. Het ging om 821 feiten van diefstal van benzine, 2.660 feiten van diefstal van diesel en 543 feiten van diefstal van stookolie.

De cijfers liggen daarmee fors hoger dan de 3.311 brandstofdiefstallen die geregistreerd werden in 2010 en de 2.345 in 2009. Daders hebben het gemunt op stookolietanks en op de brandstoftanks van vrachtwagens en personenvoertuigen.

Het aantal feiten van mensen die hun wagen voltankten zonder te betalen, nam dan weer af: van 4.655 in 2009, naar 4.242 in 2010 en 3.420 in 2011.

-  16 miljard – Volgens nieuwe berekeningen aan de KU Leuven wordt het bedrag van 16 miljard euro naar voor geschoven als realistisch cijfer voor de Vlaams-Waalse transfers.

-  
Een op de tien kinderen zou een ouder hebben met een alcohol- of drugprobleem, aldus de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD).

-  Een op de tien. Volgens berekeningen van een socioloog aan de KU Leuven is tegen 2030 één Belg op de tien moslim.  Voor het onderzoek ging de socioloog per gemeente na hoeveel mensen van vreemde afkomst uit een land met islamitische achtergrond stammen en kwam zo tot de vaststelling dat er in 2010 zo'n 627.000 moslims leefden in ons land. Dit is 5,8% van de bevolking.  In 2030 zullen dat er 1,17 miljoen zijn of 9,3%.
Er zijn wel grote verschillen volgens de regio's.  Zo telt Brussel nu al 22% moslims dat zal aangroeien tot 29,3%, in Antwerpen 16,9% (→27%), Mechelen 15,6% (→25,3%) en Gent 12,5% (→20%). 

 

14-11-2012 om 23:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
13-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens
Nog maar eens....

De socialistische overheidsvakbond
ACOD- spoor heeft voor woensdag opnieuw een 24-uurstaking aangekondigd.

De actie loopt van vanavond 22 uur tot woensdag 22 uur.
Voor de tweede keer in zes weken tijd ligt het spoorverkeer daarmee weeral (gedeeltelijk) lam.

                                   

Ditmaal is het niet omdat ze in conflict liggen met de regering di Rupo, maar nemen ze deel aan een Europese actiedag tegen bezuinigingen.

                            


Verwacht wordt dat de bussen en trams van vervoermaatschappij De Lijn wel volgens schema zullen rijden.

In naam van allen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoermiddel de trein om naar hun werk of naar school te gaan:
weeral eens bedankt socialisten.


De uitspraak van Jean-Marie Dedecker  in oktober 2005(toen nog VLD-senator)
wordt weereens bewaarheid:

"Alles wat spoort, rijdt of vliegt in België is in handen van de socialisten.  Het resultaat:  we staan stil."  


13-11-2012 om 20:01 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week in beeld

De week in cartoons.

 In Amerika wint Obama de
 verkiezingen.















"Hij rookte rustig een
 sigaretje terwijl ik
bijna doodbloedde."














































En dan was er deze week nog het onvoorstelbaar zware geval van verkeersagressie......

Man (foto) zet bosmaaier in been van bestuurder!
 
Het slachtoffer zijn onderbeen moest afgezet worden!

De dader riskeert 5 jaar gevangenisstraf voor zijn daad.

 

We kennen ze allemaal wel: die camionnetjes, met arbeiders en hun agressief rijgedrag, maar dit tart elke verbeelding!.

Enkele reacties:

-Het is een vaststelling zo groot als een huis, de agressie in het verkeer groeit met de seconde. De manier waarop sommigen zich in het verkeer bewegen, kan niet anders dan asociaal worden genoemd. Men ziet het dagdagelijks, sommige bestuurders die op de koffer van de voorligger gaan plakken. Reden, wie weet dat nu!!! Wanneer die voorganger dan moet remmen om een of andere reden, dan kan men niet tot stilstand komen, met het gekende gevolg. We willen allemaal zo snel mogelijk naar huis... liever wat langzamer en ongedeerd aankomen thuis is dat niet de bedoeling? En dat er vele zotten rondlopen op deze aardkloot dat is in Sint Niklaas weer maar eens bewezen. Hij zegt van zichzelf dat hij ‘te zot is voor woorden’. Dus misschien beter opsluiten in een instelling voor geestesgestoorden!

-Een uit de hand gelopen twist op de autostrade, wie haalt het in zijn hoofd om even een bosmaaier boven te halen om zijn woede te koelen,hij mag nog in zijn bestelwagen gelegen hebben dan nog hoe komt zoiets in je hoofd om dit te gebruiken ?????

-5 jaar om iemand invalid te maken waar gaan we naar toe geef hem maar zeker 5 jaar bij en dan interneren kan hij beetje afzien.

-Wedden dat die kerel zijn veleden genoeg aanwijzingen bevatte dat dit ooit zou gebeuren..?

- Ook de chauffeur van de bestelwagen heeft zijn aandeel in het gebeuren.  Mocht die zich fatsoenlijk gedragen hebben in het verkeer was er uiteindelijk helemaal niets gebeurd.

-Geef de dader levenslang want het slachtoffer heeft dat ook gekregen ik ben zelf mijn onderbeen kwijt door een ongeval en het is echt wel een levenslange straf ik wens het slachtoffer heel veel sterkte en de dader een hel voor de rest van zijn leven!!!!

- deze bosmaaier-gek moet de maximum celstraf krijgen of misschien ook zijn been afzagen.

-Laat hem jarenlang betalen (na een dikke poos in de nor) om het slachtoffer te vergoeden. Laat hem betalen met verdiend geld en niet met dopgeld aub. Ik ben mss. bevooroordeeld, maar toe ik de foto zag van de dader was mijn eerste reactie : amaai, wat een ongure figuur. Doorstoken oor, sigaretje met vuiligheid in ? Ook daarbij nog onder invloed ? En de werkgever had er nog niets negatiefs van ondervonden, niettegenstaande ik ook lees dat hij een goed gevuld strafblad had wegens gewelddaden....

-De dader ook een been afzetten heeft geen zin, want dan zullen de kosten daarna afgewenteld worden op de samenleving. Laat hij zijn leven lang maar moeten betalen aan het slachtoffer.... Daarnaast moet hij een verbod krijgen ooit nog met gevaarlijke machines te mogen werken. Dus ook geen auto, motor, of brommer mogen besturen, want ook dat zijn potentiële moordwapens in zijn handen.

-Aan die vijf jaar straf heeft het slachtoffer natuurlijk niets. Minstens moet de dader alle extra medische kosten gedurende de komende 50 jaar betalen, met daarbij alle extra kosten om dezelfde mobiliteit te halen als net voor de aanslag. Ook moet de dader de financiële verantwoordelijk dragen voor het eventuele inkomensverlies van het slachtoffer tot zijn pensioen. Naast deze normale schadevergoedingen die in principe in onze grondwet ingeschreven is komt natuurlijk nog de morele schadevergoeding...

-Die agressor heeft idd een leven verwoest.  Ik kan me niet voorstellen dat die smeerlap voor de eerste keer zo uit de bocht gaat. Heeft niemand in zijn omgeving eerder opgemerkt dat die een gevaar is? Die man moet heel zwaar gestraft worden. Als we zo'n uitspattingen nog tolereren dan hebben we als maatschappij een groot probleem. Geen getuttel meer aub? geen geldverslindende psychologische onderzoeken en dure langdurige gerechtzaken! Snelrecht aub!!!... Dat die vent maar begint met financieel op te draaien voor al het leed dat hij die huisvader heeft aangedaan!
 
-Ongedierte, marginaal, primaat, schoft, woorden die te kort schieten, maar de foto zegt genoeg, spreekt boekdelen, weet zelfs niet waarom hij weeral beschermd moet worden, en niet totaal mag herkend worden. Zo iemand is een gevaar voor de maatschappij, moet gewoon verdwijnen. Heeft het recht niet meer om onder de mensen te leven, beter dood dan levend…. Niet te begrijpen dat het slachtoffer zo reageert, chapeau voor hem, maar zoiets moet gestraft worden... Dit moet ook op het strafblad komen want ik noem dat echt wel poging tot doodslag en dan nog wel met voorbedachte raden. Want het is geen toeval, neen hij is uitgestapt, bewust, wetende wat hij ging doen, de grasmaaier effectief gepakt, effectief opgezet en effectief er mee uitgehaald.

-Naar de gevangenis... Die gasten krijgen daar alles gratis, boeken lezen, studeren, sporten, TV, film, eten en drinken en dan nog niet vergeten, op sommige dagen ook nog private optredens van onze BV's, zangers, toneel en zangkoren allerhande. Verveling is er wel niet bij in deze luxe hotels. Dringend afschaffen, die laatste handel zeker!!! En wie betaalt dit allemaal? Juist jij en ik en niet vergeten, ook de slachtoffers van diegenen die in den bak zitten. Een echte schande!!!

-enz., enz., enz.



11-11-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (7)
10-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken

Zo'n hele week over de onderhandelings-perikelen in Antwerpen na de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, dat is werkelijk teveel van het goede. 
Of beter gezegd: ge wordt er zo moe van.
Of nog beter: ge wordt dat beu.

Voor vandaag dan maar wat luchtiger uitspraken die ik inmiddels verzameld heb.

                                               Wat luchtiger uitspraken voor vandaag.                                                 


10-11-2012 om 22:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken

De perikelen rond de coalitiebesprekingen voor een nieuw stadsbestuur in Antwerpen blijft het nieuws beheersen.

Het blijken op 14 oktober wel de 'Antwerpse verkiezingen' geweest te zijn i.p.v. algemene gemeenteraadsverkiezingen met al of niet een nationaal tintje, zoals soms geïnsinueerd werd.  

   Uitlatingen van vorig burgemeester Patrick Janssens          


09-11-2012 om 12:18 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
08-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
      Uitspraken door Meyrem Almaci, Groen, bij de Antwerpse coalitie-onderhandelingen.    


- “Bart De Wever moet water bij de wijn doen wil hij een coalitie.”

-
“Wij zeiden al voor de verkiezingen dat we af willen van het BAM-tracé voor de Oosteweelverbinding.  En daar blijven we bij.  Het is ons enige breekpunt."

- “De Wever is de toekomstige burgemeester van Antwerpen en hij moet nu dus opkomen voor de belangen van de inwoners.  De luchtkwaliteit in de stad is slecht. Met het BAM-tracé zal men nog altijd stil staan op de ring, met nog meer vervuiling en lawaai tot gevolg.  Ik verwacht dat De Wever met verstand kiest, voor het welzijn van zijn stadsgenoten.”

- “Wat wij eigenlijk vragen is dat het Oosterweeldossier opnieuw onderhandeld wordt met de Vlaamse regering. Dat moet mogelijk zijn, er zijn alternatieven voor het BAM-tracé.”


Vandaag kwam het bericht dat de aftredende Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) uit de onderhandelingen voor een coalitie stapt. 

Voor Almaci van Groen is de beslissing van Patrick Janssens om zich terug te trekken een interne zaak van de SP.A. 

- "Voor ons verandert dit niets", klinkt het bij Groen.

Ik begrijp eigenlijk niet goed dat Bart De Wever de uitgestoken hand van het VB niet aanneemt om dan samen met Open VLD een coalitie te vormen.  Hij mag toch niet vergeten dat een groot deel van zijn kiezers van het Vlaams Belang komen.  Of wil hij zich ook houden aan het 'Cordon sanitaire'? (*)
Maar, zoals hij zegt, heeft hij nog een 'Plan B' achter de hand.  Benieuwd wat dat zal zijn.

(*) Het cordon sanitaire is een afspraak uit het begin van de jaren 90 tussen verschillende politieke partijen in Vlaanderen om geen bestuursakkoorden te sluiten met Vlaams Belang.  Het cordon kwam vaak onder druk te staan, maar tot nu toe is het nooit doorbroken.


08-11-2012 om 23:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelezen: “Schaduwspel”

                    van Ellen Gerretzen

 


Deze thriller is een vervolg op Ellen G.’s debuutroman Bloedbruiloft.

 


Wolfgang, de op vervroegd pensioen zijnde hoofdcommissaris bij de Berlijnse Mordkommission, wou zijn verleden achter zich laten door zich te gaan vestigen
in het Spaanse Galicië. 

Na het oplossen van een gecompliceerde moordzaak in de Spaanse Extramadura
denkt hij nu eindelijk aan zijn nieuwe leven te kunnen beginnen.

Maar de Spanjaard, zijnde een familielid van het hoofd van de Gardia Civil uit het vorige boek, welke met zijn homo-vriend kandidaat-koper is van zijn huis in Berlijn (dat veel herinneringen aan zijn vijf jaar eerder vermoorde vriendin Claudia bevat), wordt aldaar in een volkstuinencomplex vermoord aangetroffen.

Wolfgang keert terug naar Berlijn.  

Ondanks de spanning met zijn ex-collegas en het verbod zich met de zaak te bemoeien blijft hij hardnekkig met een eigen onderzoek bezig.  In zijn speurtocht naar de moordenaar wordt hij bijgestaan door enkele van zijn vroegere vrienden. 

Zijn het de homo- en vreemdelingen-hatende groep extreem-rechtse groep ‘Glatzen’, welke in het volkstuintje vertoeven, die verantwoordelijk zijn of is er een mogelijk verband met een aantal oudere onopgeloste moorden?  En hoe zit het met de man die tegen elke prijs absoluut zijn huis wil kopen?

Na een nieuwe moord wordt Wolfgang zelf door de Mordkommission als verdachte beschouwd.

De zaak wordt steeds ingewikkelder en er komen steeds meer verdachte personen in aanmerking, waarbij wat er vijf jaar voorheen gebeurd is, een belangrijke rol blijkt te spelen in de zoektocht naar de moordenaar.

 

Zoals het bij elke detectieveverhaal - thriller vergaat, kent ook deze roman een onverwacht en zeer verrassend einde.

 

Een zeer sterk verhaal dat de spanning er stevig inhoud.  Goed uitgewerkte personages met veel details en uitweidingen over hun gedachtegang, welke echter niet vervelen.  De schrijfster blijkt ook het hedendaagse Berlijn zeer goed te kennen.

 

Een boeiende roman; een thriller van de betere soort.
Doch zeker eerst 'Bloedbruiloft' lezen.

08-11-2012 om 14:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
                               Uitspraken door Filip De Winter (VB)                                  

 voor wie de rampzalige uitslag van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen wel hard aangekomen is:

- “De Vlaamse rechterzijde is de domste ter wereld.”

- “Het was een stommiteit van hem (Bart De Wever) om in Antwerpen het VB niet als een stok achter de deur te houden. Daardoor is De Wever wel ‘formateur’ in naam, maar is Patrick Janssens de echte king maker. Zelfs als er ooit een centrumrechts bestuur komt, zal dat nog met de zegen van Janssens zijn. De voorbije dagen vond ik De Wever toch niet zo’n schitterende strateeg."

- "Hoeveel stemmen haalde De Wever op 14 oktober bij links? Geen enkele.  Linkse kiezers kunnen overhalen naar rechts, dat kan De Wever nog altijd niet. Dat heeft het VB wél gedaan."

- "Meer dan 60 procent van het VB-electoraat heeft op 14 oktober voor De wever gestemd.  Dat hij dat maar niet vergeet."

- "Het VB heeft de voorbije jaren de ideologische strijd om Vlaanderen gewonnen. Links beseft dat goed, maar rechts zal dat natuurlijk nooit toegeven. (zucht) Vlaanderen heeft de domste rechterzijde ter wereld."

- "Onze Vlaamse rechterzijde laat zich permanent gijzelen door links. Vlaams rechts kan niet doen wat in Denemarken, Italië of Oostenrijk is gebeurd: een rechts beleid voeren. Omdat men zich nog altijd laat aanpraten dat niet alle rechtse krachten zich mogen verenigen. Denkt u dat de SP.A een cordon zal vormen rond de stalinisten en maoïsten van de PVDA?
Nee, ze zal ermee samenwerken en samen met Groen een progressief front vormen, zoals in Borgerhout. Ook De Wever verkijkt zich op het cordon sanitaire. Dat cordon is een zwart gat voor iedereen die ermee te maken heeft, ook voor hem. Hij zou moeten beseffen dat zijn bondgenoten zich ter rechterzijde bevinden. Maar dat doet Bart De Wever niet. En dus levert hij Vlaanderen over aan links."

-
“Hopelijk nemen ex-VB'ers als Van Overmeire de macht over bij N-VA.”

- "Ik heb soms de indruk dat ik ritueel geslacht ben."


                                               




(Bron: Knack)


07-11-2012 om 10:57 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
06-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Am.verkiezingen

 Vandaag zijn het de Amerikaanse verkiezingen.

                      Barack Obama versus Mitt Romney.
                        

Maar wat ik niet gehoord heb in de verkiezingscampagne is dat

de Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen Mitt Romney een militaire aanval tegen Iran wil.

 "We moeten erkennen dat alle middelen uitgeput zijn om Irans veronderstelde nucleaire ambities te fnuiken, en dus komt de militaire optie ter sprake", zei Romney eind juli in een interview met de Israëlische krant Haaretz.

"Een Iran dat over kernwapens beschikt, is een groot gevaar voor de wereld, de VS en het voortbestaan van Israël", zo luidde het bekende argument.


 

06-11-2012 om 17:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelost
Klik op de afbeelding om de link te volgen Begin september was er plots het probleem dat mijn krantje niet meer opende.
Ik had wel een omweg gevonden om via het archief toch binnen te geraken, maar plezant was het toch niet.



Maar sinds gisteren, blijkt het probleem opgelost en opent mijn blog 
http://blog.seniorennet.be/raa  terug normaal.

Een hele opluchting.

Maar voorlopig houd ik toch nog altijd even de adem in bij het aanklikken, tot het effectief geopend is....


Met dank aan het supportteam van SeniorenNet.

06-11-2012 om 10:36 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
05-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondeling

Wat gaan we schrijven vandaag?

 

Ik had voor vandaag enkele uitspraken voorzien, inzonderheid van Filip De Winter (VB), voor wie de rampzalige uitslag van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen wel hard aangekomen is.

 

Maar er is ook, wat we gisteren heel de dag in het nieuws gehoord hebben, de nieuwe vondeling, die zaterdag rond 17.30 uur in de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders in Borgerhout (district van Antwerpen) achtergelaten werd.  

                              


Het kind, een pasgeboren jongetje, blijkt in goede gezondheid te verkeren en zal worden ondergebracht in een Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning.

 

De politie voert een sporenonderzoek in de buurt om de identiteit van de moeder te achterhalen, want een kind te vondeling leggen is strafbaar.

 

Volgens de gangbare procedures wordt de OCMW-voorzitter(ster) automatisch voogd.

 

Het luik geeft radeloze jonge moeders de mogelijkheid hun baby een veilige thuis te geven. 

                                                     

Het is nog maar de vierde baby die hier achtergelaten werd sinds de vondelingenschuif in 2000 werd geïnstalleerd.  

De ouders hebben in principe zes maanden de tijd om zich nog te bedenken voor de adoptieprocedure wordt opgestart.  De eerste zes maanden wordt dan ook niets geregeld maar wordt wel een pleeggezin gezocht met het oog op adoptie.

Eens de adoptie rond is, is het niet evident voor de ouders om het kind nog terug te krijgen.

 

 

Nu hoor ik op de radio dat het dit jaar reeds de derde vondeling zou zijn, maar dat men de vorige uit het nieuws heeft kunnen houden.  De moeder zou achteraf haar kind terug zijn komen ophalen.

Ook in 2007 en 2009 werd een kind achtergelaten. De moeders zijn niet meer teruggekomen voor hun kind….

                            

Het kind zal, zoals gebruikelijk, voorlopig als achternaam ‘De Kleine’ krijgen met ditmaal de voornaam Pieter. De vinddatum wordt de geboortedatum.

De vorige vondelingetjes kregen de naam Thomas (2007),  Michaël (2009) en Adriaan (juli van dit jaar).


Thomas

Michaël


Onze eerste reactie is zo van: Hoe kunt ge zoiets doen?

Doch, zoals ik een vorige keer reeds schreef:  wat gaat er in een jonge moeder om, dat ze zo extreem wanhopig is om haar kind anoniem ergens achter te laten?

Waarschijnlijk liep ze al negen maanden wanhopig rond.  Heeft ze dat met iemand kunnen delen?  Heeft ze haar zwangerschap heel de tijd angstvallig verstopt?  Waar en hoe is het kind geboren?  Hoe moet zo’n moeder zich gevoeld hebben op weg om haar babytje ergens achter te laten?  Een onmenselijke strijd of ze haar kind houdt of niet….

Deze jonge moeders lopen waarschijnlijk grote trauma’s op.


05-11-2012 om 12:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week in beeld
De week in cartoons.





De Wever vindt varkenskop op stoep.                                 




















04-11-2012 om 13:56 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christine Lagarde - IMF

 Mevrouw Christine Lagarde, topvrouw van het IMF,
het Internationaal Monetair Fonds,


pleitte eerder deze week (in een interview met de krant De Standaard) voor een hervorming van de Belgische arbeidsmarkt, inclusief de afschaffing van de automatische loonindexering die ze ‘voorbijgestreefd’ noemde.

 

Maar wat blijkt nu?  Ook het loon van Lagarde is geïndexeerd en gekoppeld aan de index!  

Dat meldt Jan De Zutter, woordvoerder van de SP.A-fractie in het Europees Parlement.
 

Een passage uit het contract van Lagarde:

“Both your salary and your representation allowance will be adjusted on July 1 of each year beginning in 2012 by the percentage increase in the Washington metropolitan-area Consumer Price Index1 for the twelve months ending the preceding May.”

Vertaald: “Zowel uw salaris als uw representatievergoeding worden vanaf 2012 elk jaar op 1 juli aangepast aan de procentuele toename van de comsumptieprijzenindex van de regio Washington.”

In mei van dit jaar kwam Lagarde ook al op een gelijkaardige wijze in het nieuws.  Toen haalde ze zich de woede van de Grieken op de hals door in een interview met de Britse krant The Guardian te zeggen "dat de Grieken elkaar moeten beginnen helpen door hun belastingen te betalen

Op haar Facebook-pagina zei ze achteraf dat ze ‘veel sympathie heeft voor het Griekse volk en haar uitdagingen’ en dat iedereen ‘zijn eerlijk deel van de lasten moet dragen, met name de meest bevoorrechte’…

Maar:    

Lagarde zelf betaalt geen belastingen!!!

Met een jaarsalaris van 380.939 euro, waar nog eens 57.829 euro vertegenwoordigingsvergoeding bijkomt, is ze nochtans zelf nogal bevoorrecht.

Lagarde geniet dat voordeel dankzij artikels 34 en 38 van de Conventie van Wenen uit 1961 over diplomatie, waarin staat dat “de diplomaat vrijgesteld is van alle persoonlijke of reële, nationale, regionale of internationale belastingen en taksen.”

Met zulk inkomen hebt ge gemakkelijk praten natuurlijk.
En: zo schijnheilig.

Gewoon frustrerend.

Christine Lagarde mocht maandagavond het eredoctoraat van de KULeuven in ontvangst nemen.  
De Franse topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kreeg de onderscheiding
wegens ‘haar erkend leiderschap in tijden van crisis’.
 

                            

03-11-2012 om 23:17 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerzielen

 KERKHOFBLOMMEN

Chrisanten

 Zoo daar ooit een blomke groeide
 over ‘t graf waarin gij ligt,
 of het nog zoo schoone bloeide:
 zuiver als het zonnelicht,
 blank gelijk een lelie blank is,
 vonklende als een roozenhert,
 needrig als de needre ranke is
 van de winde
daar m' op terdt,
 riekend, vol van honing, ende
 geren van de bie bezocht,
 nog en waar ‘t, voor die u kende,
 geen dat u gelijken mocht!"

Guido Gezelle (mei 1858)

02-11-2012 om 22:57 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
01-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag

 Vandaag 1 november vieren we Allerheiligen

 en gedenken we in de Rooms-Katholieke kerk
 de heiligen in ons geloof, 


(enkele bekende heiligen)

 en morgen op 2 november, Allerzielen, gedenken we
 onze overledenen.

 Maar in de praktijk trekken we vandaag al massaal naar het kerkhof; 
 als we dit tijdens de voorbije week al
niet gedaan hebben,
 zoals ik b.v..

 Dé bloem bij uitstek die hierbij hoort is natuurlijk 
 de Chrysant.


 Vorig jaar kocht ik voor mezelf een chrysant met bloemen, 
 zoals  ik nog nooit gezien had.  Prachtig die fijne bloembladeren. 

 Kijk zelf maar:

   



 Zo is er elk jaar wel wat nieuws te krijgen.

 Enkele jaren geleden had in een pot met 2 verschillende kleuren:



01-11-2012 om 11:42 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag
Vandaag wordt Halloween gevierd.

Vroeger, toen wij jong waren, was 'Halloween' hier niet gekend.
Later hoorden we er over als iets wat in Amerika gevierd werd op de laatste dag van oktober en waarbij kinderen verkleed in griezelige kostuums, als het donker wordt van deur tot deur gaan om de bewoners schrik aan te jagen en dan ook wel snoep of iets te krijgen natuurlijk. 


'Halloween', komt van All Hallows' eve(ning), de Engelse naam voor Allerheiligenavond.

Halloween komt oorspronkelijk uit Keltisch Ierland.  De Kelten geloofden dat op de avond van 31 oktober de zielen van alle overledenen hun verwanten kwamen opzoeken.  Om deze doden af te schrikken, tooiden ze hun huizen zo akelig mogelijk. 
Samen met de massale emigratie van Ieren en Schotten in de helft van de 19° eeuw, waaide het feest van Halloween over naar Amerika. 


Zuiver vanuit commercieel oogpunt is het fenomeen nu terug naar onze streken overgewaaid en wint het feest steeds meer terrein, waarbij de pompoen het voornaamste versiervoorwerp geworden is.

Zelfs veel attractieparken spelen deze tijd in op het Halloweenthema. 

Voor alle veiligheid zal ik om de boze geesten buiten te houden, zoals vorig jaar,  toch maar een  pompoen aan de voordeur zetten .


                                                                      


Hier nog een Halloween - kaart

Klik   ⇒           
Hier



                                                

31-10-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De borg

De Borg

 "Het is toch maar een handtekening, mama"
,
 zei de zoon tegen zijn moeder die aarzelde borg te staan voor een lening. 

 Enkele jaren later verkocht de bank ook háár huis.
 

30-10-2012 om 10:51 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers
                                                                                Cijfers                                                                  

- 2000 -     
Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie zijn er in 2011 in de Middellandse zee bijna 2.000 bootvluchtelingen verdronken (of verdwenen). 

-222/46 -     

De piraterij in de wateren rond de Hoorn van Afrika , zegge de kust voor Somalië, begint af te nemen.  Dit jaar noteerde de Amerikaanse marine nog maar 46 aanvallen, waarvan 9 met succes, tegenover 222 aanvallen met 34 geslaagde in 2011 en 239 in 2010 met 68 geslaagde.

29-10-2012 om 12:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
28-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV

Een weekje TV















28-10-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!