Ik ben Toujour André
Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline.
Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat.
Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
In nagenoeg al de hierna genoemde dossiers of feiten bracht het Vlaams Belang de zaak aan het licht of kaartte ze als eerste in het parlement aan:
BTW op bouwgronden. Vervanging van registratierechten door BTW op bouwgronden die samen worden verkocht met de woning: Hagen Goyvaerts nam als eerste initiatieven in de commissie Financiën.
Vastgoedkuiperijen Prins Laurent. Bruno Stevenheydens heeft reeds op 12 maart 2008 een vraag ingediend over de villa van prins Laurent op het eiland Panarea. Die vraag was toen gesteld aan de eerste minister, Guy Verhofstadt en vice-eerste minister/ minister van Financiën Reynders. Die vraag werd opnieuw ingediend op 2 april. Deze keer werd ze gesteld aan eerste minister Leterme en minister Reynders.
Verdrag van Lissabon. Het Vlaams Belang protesteerde tegen de timing van een debat over het verdrag op de laatste dag van Verhofstadt III. Onze partij dwong een debat af op 9 april 2008. 3 sprekers van het Vlaams Belang (Francis Van den Eynde, Alexandra Colen en Rita De Bont) hielden in de Kamer een lang en goed onderbouwd discours.
Koningshuis. Amendementen op het ontwerp van algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2008 (van Hagen Goyvaerts en Barbara Pas) om de bedragen van de vastleggings- en ordonnanceringskredieten voor de Civiele Lijst en alle leden van de koninklijke familie op "nul" te zetten, ingediend op 3 april 2008. Barbara Pas diende een voorstel van resolutie in over een opdracht voor het Rekenhof naar een bijkomend onderzoek en een effectieve controle van de Koninklijke Schenking en de uiteindelijke afschaffing van de Koninklijke Schenking (26 februari 2008). Iets langer geleden dienden wij reeds een wetsvoorstel in tot opheffing van de dotaties aan de leden van de koninklijke familie.
Staatsscretaris Laloux. Het Vlaams Belang is van mening dat staatssecretaris voor Armoedebestrijding Frédéric Laloux (PS), na diens leugens over zijn huisvesting en derecente berichten over het onrechtmatig gebruik van een tankkaart, niet langer in functie kan blijven en eist zijn ontslag. Op 10 april stelt Gerolf Annemans in de plenaire vast dat premier Leterme de hand boven het hoofd van de PSer houdt en dat zelfs een strafrechtelijk onderzoek geen reden is om zijn staatssecretaris terug te trekken. Het was trouwens in de commissie Volksgezondheid dat Koen Bultinck als eerste van wal stak met een striemende tussenkomst over de zaak-Laloux. Hans Bonte en Wouter De Vriendt sprongen nadien mee op de kar.
Justitie. Het Vlaams Belang laat weten bijzonder ontgoocheld te zijn over de beleidsnota van minister Vandeurzen. Van een echte trendbreuk is geen sprake. De weinige verbeteringen die voorzien waren door Oranje-Blauw werden intussen ongedaan gemaakt. Bart Laeremans en Bert Schoofs sommen onze kritiek op (persmededeling 8 april 2008)
Tibet. Consequent met onze jarenlange houding nam het Vlaams Belang een aantal initiatieven in de hernieuwe discussie rond Tibet, o.a. met een voorstel van resolutie tot het voeren van een onafhankelijk internationaal VN-onderzoek naar aanleiding van de zware repressie tegen Tibetanen (Gerolf Annemans en Francis Van den Eynde). De minister van Buitenlandse Zaken werd ondervraagd over de hardhandige Chinese repressie tegen de Tibetaanse nationalisten na de recente rellen in Lhasa. De dubbelzinnige houding van de liberale partijen tegenover China is opvallend. De meerderheidspartijen waren niet in getal in de commissie BUZA op 16 april 2008.
Verkeersveiligheidsfonds. Het Vlaams Belang vreest de onwerkbaarheid van de halfslachtige defederalisering van de verkeersbevoegdheden en de betonnering van de verdoken transfers via het verkeersveiligheidsfonds. Jan Mortelmans klaagt de jaarlijkse transfer van 30 miljoen euro(!) van Vlaanderen naar het Zuiden aan (persmededeling 4 april 2008).
Zaak Belliraj. Het Vlaams Belang dient op 6 maart als enige partij een voorstel in tot oprichting van een onderzoekscommissie belast met het onderzoek naar het optreden van de politiediensten. Er zijn mondelinge vragen van Bart Laeremans in de commissie Justitie. Met betrekking tot de blunderende Staatsveiligheid dient Filip De Man een wetsvoorstel in tot afschaffing van de Staatsveiligheid, waarbij de taken van de dienst dienen overgenomen te worden door de federale politie.
ABX. Het mediatieke debat tussen De Croo, Schouppe en Dedecker over het ABXdossier weerhoudt het Vlaams Belang er niet van als eerste een gefundeerd voorstel in te dienen met het oog op de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie. Op 17 april vraagt onze fractie de dringende behandeling ervan. Guy D'haeseleer heeft in de commissie Sociale Zaken de berichten van grote sociale fraude aangekaart. Een netwerk van bedrijven lichtte de sociale zekerheid op door de verkoop van valse documenten. Onkelinx belooft strengere controle. Dhaeseleer beent ook reeds maanden het verduisteringsdossier rond de fondsen voor bestaanszekerheid uit. Daarnaast werden uiteraard tal van andere initiatieven genomen en -nauwelijks op te sommen- wetsvoorstellen, voorstellen van resolutie, mondelinge en schriftelijke vragen ingediend.
Nog enkele dossiers uit het Vlaams Parlement:
An Michiels ondervroeg als enige Vlaams minister van Onderwijs Vandenbroucke die toegaf dat van zon 6000 leerplichtige leerlingen in het Brussels gewest niet geweten is of ze aan de leerplicht voldoen. De Franse gemeenschap slaagt er niet in na te gaan wie in het Franstalig leerplichtig onderwijs ingeschreven is.
Het Vlaams Belang eiste en verkreeg in het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat over veiligheid op het openbaar vervoer, waar nieuwe maatregelen werden aangekondigd door minister Van Brempt.
Talrijke vragen van Joris Van Hauthem over de benoeming van de kandidaatburgemeesters van de faciliteitengemeenten die weigeren de taalwet na te leven, zetten minister Keulen permanent onder druk.
Het Vlaams Belang was de motor achter de verstrenging van de inburgeringswetgeving. De doelgroep van de verplichte inburgering werd verruimd nadat Filip Dewinter had aangetoond dat slechts 10% van de nieuwkomers onder de wetgeving viel. Er kwamen administratieve sancties toen het Vlaams Belang had aangetoond dat de strafrechtelijke boetes nauwelijks werden toegepast.
Het Vlaams Belang bracht misbruiken aan het licht m.b.t. experten- en consultancyopdrachten in de Vlaamse regering. Gerolf Annemans
De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw hield vrijdag 11 april 2008, samen met inspecteurs van De Lijn, een controleactie op de lijnbussen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. Er werden 27 autobussen en 473 passagiers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoerbewijs. In totaal werden amper 19 gevallen van zwartrijden vastgesteld. Bovendien deden er zich geen incidenten voor bij de controles en ontstonden er geen moeilijkheden bij het opmaken van een proces verbaal. De zwartrijders houden er wellicht een fikse boete aan over.
Deze controleactie komt op tijd gezien de vele incidenten op andere bussen van de lijn van de laatste weken in Brussel en Antwerpen. Ze passen trouwens in het kader van een overeenkomst tussen de lokale politie en De Lijn. In de toekomst zullen nog meer van deze controleacties op de autobussen van vervoersmaatschappij De Lijn. De reizigers kunnen er een beter veiligheidsgevoel aan overhouden. Vlaams Belang juicht het initiatief evenzeer toe.
Ruisbroek en lijn 50 niet vergeten !
De buslijn 50 die van Brusselse Zuidstation over Ruisbroek naar Lot rijdt verdient ook alle aandacht van de politie. Binnenkort wordt het terug mooi weer en trekken weer tientallen jongeren naar het provinciaal domein van Huizingen. Brusselse jongeren zorgden vorige jaren regelmatig voor overlast, baldadigheden en vandalisme op weg naar het vredige familiepark tot grote ergernis van andere busgebruikers. Ook de omwonenden vanaf de bushaltes en de onmiddellijke omgeving van het domein deelden in de brokken en klappen. Preventief optreden is hier meer dan op zijn plaats !
Veiligheid nog steeds prioriteit
Deze maatregelen moeten de veiligheid op trams en bussen sterk doen toenemen. Het aantal gevallen van agressie en geweldpleging loopt de laatste maanden de spuigaten uit. Vooral Brussel en Antwerpen kwamen in de kranten en op TV. Vlaams Belang had in een vorige campagne al veiligheid als thema, nu niet komen klagen en zagen dat we er niet voor gewarschuwd hadden.
Initiatieven
Het Vlaams Belang heeft terecht actie gevoerd in Antwerpen aan het beruchte Koningin Astridplein op exact dezelfde plaats waar bijna twee jaar geleden treinbestuurder Guido Demoor het leven liet na het beruchte busincident op buslijn 23.
In Antwerpen gebeurden er de laatste tijd een paar incidenten op bussen en trams, met als hoogtepunt het nieuwe incident dat deze keer gelukkig niet dodelijk afliep voor een politieman van 62 jaar. Hij kreeg er rake klappen en trappen toen hij drie jongerentot kalmte aanmaande. Het Vlaams Belang eist meer veiligheid op het openbaar vervoer.
Daarom stelt het Vlaams Belang een paar concrete maatregelen voor zoals : een noodknop of een alarm op elke bus of tram, een afgesloten cabine voor alle buschauffeurs, meer toezicht tijdens de avonden en weekends.
Strenger en snellerstraffen
Het Vlaams Belang is al lang voorstander van harde aanpak van dergelijke jonge criminelen. Daarom wil het Vlaams Belang een aanpassing van de federale strafwet, zodat daders van agressiefeiten op het openbaar vervoer strenger bestraft worden. Het snelrecht moet daar zeker kunnen op inspelen en paal en perk te stellen aan de straffeloosheid van dergelijke jongeren.
Zelfs Dewael en Vandeurzen hebben in die zin al gesprekken gevoerd. Eindelijk !