Ik ben Toujour André
Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline.
Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat.
Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
Bart De Wever wil niet weten van uitstel van de stemming over de splitsing van BHV.
De Franstalige partijen vragen een geste van de Vlamingen om de communautaire onderhandelingen nog een kans te geven. Ze zouden in de Kamer een initiatief moeten nemen om de stemming over de wetsvoorstellen BHV uit te stellen.
N-VA-voorzitter Bart De Wever voelt niet veel voor zo'n initiatief. 'Dat is een verwachtingspatroon dat niet echt overeenstemt met het onze', zegt hij. 'De procedure loopt, er is een democratische meerderheid voor het voorstel. Wat is dan het probleem?'
Is een onderhandelde oplossing niet beter?
'Ondertussen kan er nog wel gepraat worden, dat is juist. Maar dat neemt niet weg dat er gestemd kan worden als er op 8 mei geen oplossing is. De Vlaamse partijen hebben de wetsvoorstellen BHV al eens goedgekeurd.'
Dan valt de regering.
'Dat is dan de verantwoordelijkheid van degene die ze doet vallen. Als de Franstaligen ons iets willen voorstellen, mogen ze dat nog altijd doen. Een onderhandelde oplossing is niet onmogelijk voor ons, maar ze moeten natuurlijk niet afkomen met de uitbreiding van Brussel en dat soort dingen. Een oplossing moet ook passen in een globaal akkoord.'
B-H-V-dossier houding van CD&V is hallucinant
Gerolf Annemans kon - door zich te beroepen op het Kamerreglement - een vroegtijdige stemming over
B-H-V afdwingen in de plenaire zitting. In zijn toelichting zei Annemans benieuwd te zijn naar de uiteindelijke stemming, gezien niets de splitsing van B-H-V in de weg kon liggen: "De fameuze termijn is afgelopen, al was het maar door het feit dat het Overlegcomité heeft bekendgemaakt dat het niet tot een oplossing is kunnen komen.
De regering heeft de zaak niet naar zich toegetrokken. Men heeft akte genomen van een niet-beslissing. Daardoor treedt, in functie van het artikel 102 van het Kamerreglement, de procedure in werking waardoor wij kunnen vaststellen dat niets de Kamer nog verhindert om te stemmen over deze zaak."
Annemans wou die vijf minuten politieke moed, waarover in 2003 sprake was bij monde van de heer Leterme, aan de dag leggen: "Bart Somers maakte destijds een manifest met de burgemeesters. Later stond Leterme recht om de kiezers te zeggen dat hij het beter zou doen. Hij beloofde niet in de Vlaamse regering te stappen zolang er niet gesplitst was. Onverwijld' heeft hij inmiddels nu al meer dan vier jaar getrokken. Ik meen dan ook dat er geen enkele reden is om nu te proberen een of andere procedureregel te vinden om er alsnog aan te ontsnappen. Er is geen nieuw beroep en geen nieuw belangenconflict. Laten wij met andere woorden het Kamerreglement toepassen en hier vandaag over stemmen."
De uiteindelijke stemming loog er niet om. Slechts 18 parlementsleden hebben het verzoek van Annemans gesteund, minder dan de 50 die nodig waren om de agenda te kunnen wijzigen. CD&V stemde met andere woorden tegen.
"Meneer de voorzitter, ik ben van mijn paard geslagen", reageerde Annemans nog. "Dat had ik van CD&V niet verwacht."
Anderlechtse agenten vogelvrij verklaard na vrijlating van 'jongeren' door Brussels parket.
Straffeloos jongeren vrijlaten gaat levens kosten.
De vrijlating vrijdag van 3 jonge relschoppers die donderdagavond met loden kogels op politiecombis hebben geschoten, doet bij het politiekorps van Brussel-Zuid het ergste vrezen. Volgens 2 politieagenten die anoniem wilden getuigen over hun helse job van alle dagen is de situatie niet houdbaar, oncontroleerbaar, explosief en levensgevaarlijk.
Citaat :
Vroeg of laat kost dit soort van signalen ons hier het leven
In bepaalde straten patrouilleren is te vergelijken als rondrijden in Beiroet
1.De feiten.
Donderdagavond schieten jongeren met een luchtdrukgeweer op twee combis van de politie op de Bergense
Steenweg vlakbij het beruchte Lemmensplein niet ver van de slachthuizen van Anderlecht. De agenten in de combis worden omsingeld en aangevallen door een groep jonge allochtonen. Twee van hen worden toch opgepakt en meegenomen naar het secretariaat. Hun vrienden komen naar het scretariaat de vrijlating opeisen van hun kompanen en vallen een agent aan. Hierbij wordt nog één van hen gearresteerd en in de boeien geslagen. Vrijdag laat het Brussels parket het drietal vrij tot groot ongenoegen van de politie van Anderlecht. Maar verschieten doen ze al lang niet meer van dergelijke beslissingen.
Wij maken dat dagelijks mee, dat het parket geen gevolg geeft aan geweldplegers en aan feiten van geweld zelfs tegen de politie. Die gasten oppakken heeft geen zin omdat ze een beetje later terug vrij rondlopen op straat. In de wijk Kuregem alleen zijn 60 Noordafrikaanse jongeren bekend voor meerdere zware feiten van geweldplegingen zoals diefstal met geweld, sackjacking, inbraken, heling, geweld en agressie, drugsfeiten enz Ze hebben gemiddeld 10 criminele feiten op hun actief, sommigen zitten al aan 60 to zelf 100 feiten achter hun naam staan.
2.Geen gezag
Er is geen gezag meer en ook geen respect. Geen tucht en geen orde meer in veel Brusselse gemeenten en wijken. De politie is er geen baas meer op straat. De jongeren spelen er de baas.
Het signaal van straffeloosheid wordt stilaan extreem gevaarlijk voor ons. Omdat de politie in een wijk als Kuregem, maar ook in wijken in Vorst, Molenbeek en Sint-Gillis geen gezag meer heeft. Dagelijks krijgen wij hier te horen : Wij maken het recht uit, wij zijn hier de baas, de wijk is van ons, opkrassen!
Elke dag worden wij hier omsingeld en belaagd, bij een controle kunnen we niet controleren wie we willen en dan sta je daar als twee blanke bange agentjes tussen een groep heetgebakerde allochtonen die je uitlachen, uitschelden voor poulet en fuck. Binnen de minuut komen er nog tal van vriendjes de groep versterken en vrezen wij vaak voor het ergste
3.Geen controles
Soms voeren wij noodgedwongen geen controles uit, al was het maar om rellen te voorkomen. Het gaat soms heel ver :zo werden er onlangs gasten uit een combo bevrijd en nadat er eerst twee collegas zo hard geslagen werden dat ze arbeidsongeschikt waren. Meestal wordt er minstens één dader gearresteerd, maar die wordt snel weer vrijgelaten en wordt onthaald als een held en wordt de koning van de straat. Kom die dan meer eens terug tegen op straat !
Iedereen gaat opzij wanneer wij met loeiende sirenes en zwaailichten voor een dringende oproep zij niet : zij gaan tergend traag de straat opversteken met opgestoken middenvinger en dwingen ons te remmen en zelfs tot stoppen ! Met grootste voldoening op hun tronie en met een air van mas tu vu of heb je mij gezien ?! Dat is hier de werkelijkheid in deze straten.
Nog straffer : Een paar maanden geleden werden we zelf onder vuur genomen en werden er liefst 16 kogels op ons afgevuurd !Een politiepatrouille werd opgeroepen voor een neergeschoten persoon op straat en werden door de daders zelf onder vuur genomen. Is dat nog normaal ?
4.Geen pottenkijkers
Vorige week werd hier nog een journalist fotograaf door die jongeren in mekaar geslagen en bestolen van al wat hij bij zich had. Enkel en alleen omdat hij een paar fotos had genomen van een paar huizen en winkels, sfeerbeelden zonder mensen op. Hij liet ze zelfs zien om te bewijzen dat hij geen personen had gefotografeerd of er jongeren op stonden.
5.Beiroet in plaats van Kuregem
Voor een gewone interventie roepen wij steeds versterking op. Zelfs als een gewone burger ons ons teken doet of iets wil vragen of ergens tegenhoudt. Wij weten het niet meer het kan soms een hinderlaag zijn en wij voelen ons zelf niet meer veilig. Routine doodt en dat is hier binnenkort letterlijk te nemen in Anderlecht.
Hier patrouilleren is rondrijden zoals in Beiroet : hier wordt gegooid met stenen, eieren tot blikjes cola toe. Niet alleen op straat, maar ook in de metro gebeuren die dingen al. Toppunt van dit alles was het gooien van een molotovcocktail naar een collega. Trouwens de wijk Kuregem wordt in de volksmond nu al Beiroet genoemd en dat wil toch al iets zeggen. !
6.Sackjacking
Elke dag geuren in Anderlecht de brutaalste sackjackings. Onlangs stond er een dame voor het rode licht met haar auto met een tweejarig kind in een zitstoeltje : de zijruit werd ingeslagen en ze namen haar handtas mee dat het kind onder het glas lag, was het minst van hun zorgen
Een tijdje geleden werden hier twee Russische toeristen overvallen toen ze bij hun aankomst een taxi verlieten. Ze werden als beesten geslagen en geschopt door een tiental allochtonen. Al hun bagage werd gestolen tot zelfs het werkvalies van de taxichauffeur en dat allemaal bij klaarlichte dag !
7.No go zones en straten
De politie van Anderlecht blijft vastberaden en geeft de straten niet uit handen aan die jonge criminelen. Wij doen onze kogelvrije vesten aan en dragen geen naamplaatjes meer omdat het moet ! De daders gaan de politiemensen identificeren en opzoeken waar ze wonen ! Maar, ze moeten wel toegeven dat ze in bepaalde straten niet meet gaan patrouilleren om criminaliteit te voorkomen wegens té gevaarlijk.
Het slechtste signaal dat het Brusselse parket kan geven is deze gasten zo snel vrijlaten : ze worden er enkel arroganter en gevaarlijker door. Er is inderdaad onvoldoende plaats in de gevangenissen, maar dat mag geen excuus blijven. Er zijn genoeg mogelijkheden met leegstaande kazernes, elektronische enkelband met toezicht, heropvoedingskampen op Amerikaanse leest
8.Noodkreet
De politievakbonden pleiten er voor om jongeren die samentroepen bij interventies of controles, collectief zouden gestraft worden wegens bendevorming. Ze willen voorkomen dat dergelijke criminelen te snel vrijkomen en hun straffen zouden ontlopen. Er zijn dan ook geen excuses meer om ze zomaar vrij te laten en straffeloos terug de straat op te laten. Volgens de vakbonden zijn deze jongeren allemaal schuldig en medeplichtig aan de rellen of opstootjes, omdat ze de anderen mee ophitsen en aanzetten tot agressie en geweld. Nuverdwijnen de daders meestal anoniem in de massa en heeft niemand iets gezien of gedaan.
De politici praten en beloven iets te ondernemen of iets te gaan doen na overleg.Maar neen, er gebeurt niets ! Tot wanneer er doden vallen misschien ?! De politie wordt niet gesteund in haar werk en doelstellingen. Veiligheid is er geen prioriteit ! De politie wordt aan haar lot overgelaten en moet dweilen met de kranen open. De politiemensen vrezen voor hun leven en dat van hun collegas. Er komt zon dag dat het slecht zal aflopen en die vrees in meer dan gegrond. Er is voor hen geen omgeving in België gevaarlijker dan die buurt of de wijk van Kuregem in Anderlecht.
Zover is het wel gekomen in Anderlecht. Vroeger was den abattoir een volkse buurt, met zeer vroege bedrijvigheid, de markt en de vleeshandelaars, de cafés vol klanten van s morgens vroeg voor koffie en s middags voor een pintje op de goede zaken Vandaag is dat een broeinest van criminelen allerhande : geweld, diefstal, drugs, gestolen autos, enz... Een buurt om te mijden als de pest.
9.Vlaams Belang
Het Vlaams Belang is geschokt door de lakse en schandalige houding van het Brusselse parket inzake de vrijlating zonder meer van deze herrieschoppers. Tot verbijstering van de politie en de politievakbonden stelde het parket de geweldenaars vrijdag nog in vrijheid ondanks de zware feiten. Met dit extreem lakse beleid geeft het Brussels parket bovendien het signaal dat de politiemensen in de hoofdstad vogelvrij zijn. Men mag deze mensen beschimpen, bespotten, aanvallen en nu zelfs beschieten. Het blijkt allemaal nog onvoldoende zwaar om dergelijke criminelen langer aan te houden en een grondig onderzoek te voeren.
Zon beleid van straffeloosheid is mateloos frustrerend voor de Anderlechtse politiemensen, die zich op die manier volkomen in de steek gelaten voelen. Het Vlaams Belang steunt dan ook ten zeerste de felle protesten van de politievakbonden en is solidair. We eisen van de Anderlechtse burgemeester maatregelen : in de wijk Kuregem en omgeving moet er dringend camerabewaking komen en nog meer politiecontroles.