Ik ben Toujour André
Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline.
Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat.
Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
De federale politie heeft op 11 december bij een grootscheepse anti-terreuroperatie 14 personen gearresteerd die nauwe banden zouden hebben met Al Qaida. Volgens de speurders stond een van hen op het punt een zelfmoordaanslag te plegen. Het mogelijke doelwit van die aanslag in binnen- of buitenland is nog niet bekend.
De aanhoudingen situeren zich in kringen rond Malika El Aroud. De vrouw kwam eerder al in de kijker tijdens het proces tegen Nisar Trabelsi, de ex-voetballer die een aanslag wou plegen tegen de luchtmachtbasis in Kleine Brogel. Maliki ging vrijuit op het proces en is de weduwe van Abdessatar Dhamane. Die pleegde aan de vooravond van de aanslagen van 11 september een zelfmoordaanslag waarbij Sjah Massoed, de leider van het Afghaanse verzet tegen het Talibanregime, omkwam. Maliki hertrouwde met Moez Garsalloui, een andere notoire extremist, met uitstekende contacten in Pakistan en Afghanistan.
Drie van de arrestanten zouden onlangs teruggekeerd zijn uit opleidingskampen in die regio en één van hen zou groen licht gekregen hebben voor een zelfmoordaanslag. Er zou ook een video opgedoken zijn waarin de aanslag wordt opgeëist en de aspirant-terrorist afscheid neemt van vrouw en kinderen. Of de aanslag in Brussel zou plaatsvinden waar een Europese top wordt gehouden of ergens anders in Europa, is niet duidelijk. Net zomin als het antwoord op de vraag of het gevaar nu geweken is. Terreurspecialisten hebben al vaker laten verstaan dat het niet langer de vraag is óf ons land ooit getroffen wordt door een zware aanslag van moslimextremisten, maar wanneer Eén naamkomt steeds weer : MALIKA.
BRUSSEL - Malika El Aroud, de beruchtste moslimextremiste van Europa woont in ons land. En sinds gisteren zit ze voor de zoveelste keer in de cel voor haar betrokkenheid bij het beramen van aanslagen.
Er kan geen onderzoek naar moslimterreur in België gevoerd worden of de naam van Malika El Aroud (49) duikt op. Zij is met grote voorsprong de radicaalste moslima in dit land. Deze keer verdenken de antiterreurspeurders haar en haar Tunesische echtgenoot, Moez Garsalloui (39), ervan dat ze een 'jihadistische cel' in België wilden creëren die aanslagen wilde plegen. Garsalloui zou Belgische vrijwilligers in Afghanistan getraind hebben en daarbij ook contacten onderhouden hebben met de top van Al Qaeda. Malika zou gezorgd hebben voor de logistiek. Garsalloui staat bij de veiligheidsdiensten in de hele werd bekend als een radicaal. Maar zijn echtgenote doet niet voor hem onder.
Malika El Aroud is een dochter uit een gezin van Marokkaanse gastarbeiders. Ze kwam als vijfjarige naar België, studeerde niet slecht, maar raakte op de dool op haar 17de. Ze werd zwanger, ondernam een zelfmoordpoging en trouwde twee keer met de verkeerde man. 'Tot ik op een dag een stem hoorde in mijn hoofd', vertelde Malika op 13 oktober 2003 in De Standaard. 'De stem zei: 'Alleen de Koran kan je redden.'
In het Centre Islamique Belge (CIB), de moskee van de extremistische sjeik Ayachi Bassam in Molenbeek, leerde El Aroud in 1999 Abdessatar Dahmane kennen, ook een drop-out op zoek naar zingeving. Samen reisden ze in 2001 naar het Afghanistan van de Taliban. Voor hen was dat het islamitisch paradijs waar ze wilden wonen. El Aroud zag zichzelf als een soort Moeder Teresa, die weeshuizen wilde bouwen.
Dahmane realiseerde er een andere droom. Samen met een medeplichtige pleegde hij op 9 september een zelfmoordaanslag op de Afghaanse oppositieleider Ahmed Shah Massoed. Malika is trots op haar man. 'Ik wil niet dat men Abdessatar als extremist afschildert. Hij heeft zijn missie volbracht. Als hij me gevraagd had om mee te gaan, dan had ik dat gedaan', vertelde ze aan De Standaard.
Twee dagen na de moord op Massoed pleegde Al Qaeda de aanslagen in New York. Malika en de Taliban werden in de weken daarna door de Amerikanen verdreven uit het paradijs Afghanistan. Ze kwam terug naar ons land, waar ze in 2003 moest terechtstaan met tien andere extremisten die ervan verdacht werden de moord op Massoed in ons land beraamd te hebben. Maar Malika werd vrijgesproken. 'Uw ideeën zijn zeer extreem, maar daar kan ik u niet voor veroordelen', zei rechter Claire Degryse in haar vonnis.
Haar vrienden werden wel veroordeeld, maar dat stemde Malika niet milder of voorzichtiger. Integendeel, de weduwe El Aroud hertrouwde al snel na het overlijden van haar man met de tien jaar jongere Tunesiër Moez Garsalloui, ook een extremist. Met hem emigreerde Malika naar Fribourg, in Zwitserland. Daar begon het paar met een haatwebsite, die opriep tot de jihad en onder meer filmpjes van onthoofdingen en zelfmoordaanslagen in Irak toonde.
Garsalloui en El Aroud gingen de gevangenis in. Na hun vrijlating kwamen ze terug naar België, waar haar familie woont en waar ze sinds jaar en dag een uitkering krijgt. 'Moet ik me daarvoor generen? Ik heb in dit land jaren in een bejaardentehuis gewerkt. Ik heb recht op een uitkering', zei ze in De Standaard.
Malika El Aroud voert haar oorlog tegen de ongelovigen dezer dagen vooral op internet. Op de radicaal-islamitische websites is Malika alias Oum Obeyda ondertussen een icoon die bewonderd wordt door veel moslims en moslima's. Haar ster ging nog feller fonkelen toen ze vorig jaar met de kerstperiode opgepakt werd toen er sprake was van een complot om de terrorist Nizar Trabelsi uit de cel te halen én om aanslagen op de Brusselse metro te plegen. Toen werd Malika vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.
De familie van Malika, die nog altijd in het Brusselse woont, heeft de keuze van Malika voor het extremisme nooit begrepen. Haar familie hoopte dat ze de laatste maanden tot inkeer was gekomen. Maandag vierde de hele familie in Brussel nog het Offerfeest in het gezelschap van Malika.
De kogel raakte deze week dan toch door de kerk: Bert Anciaux verlaat de VlaamsProgressieven en start een nieuw dynamisch, sociaal en democratisch project. Vrij vertaald: Anciaux zoekt een nieuw vehikel om zich via SP.A van een mandaat te verzekeren.
De mening van satiricus Koen Meulenaere, die wel meer al lachend de waarheid schrijft, willen we u niet onthouden (Knack, 3.12.2008): Het zijn binnenkort verkiezingen, dus stelt Anciaux zich maar één vraag: Hoe kan ik mijn postje behouden? Negen jaar geleden ging hij zich op Europa storten. Voor een echte nationalist was Europa de toekomst, alleen Europese zaken konden hem nog boeien. Een week na de verkiezingen kon hij plots een ministerportefeuille krijgen in de Vlaamse regering, weg Europa. Nooit nog een woord over gesproken.
Vijf jaar later haakte hij in zijn eentje Spirit vast aan de SP.A van Steve Stevaert. In ruil daarvoor was hij al vóór de verkiezingen zeker van een ministerpost. Deze keer heeft hij slechts één overlevingskans: platweg overlopen naar de in VU-kringen ooit zo verguisde socialisten. In ruil voor een portemonneetje in de Brusselse regering. En dat moet nu worden ingekleed.
Geloof dus geen enkele van de mogelijk toch nog vloeiende krokodillentranen bij de zogezegd verscheurende keuze na het op de klippen lopen van VlaamsProgressieven, voorheen Spirit, voorheen ID21, voorheen Volksunie: ondanks zijn toffepeeract is Bert in de eerste plaats bekommerd om zichzelf.
Bert zal wel overlopen naar SPa en kiezen voor het postje. Al zijn ideetjes en andere onzin over projecten en programma voor "mensen" mag hij in de versnipperaar steken.
Welkom ?
Het rommelt aan de basis van SP.A. 'Als Anciaux erbij komt, stem ik niet meer voor die partij', zeggen sommige trouwe kiezers. Die boodschap is wellicht ook al tot in het SP.A-hoofdkwartier op de Grasmarkt in Brussel doorgedrongen. Ook politicoloog Carl Devos (UGent) heeft het gemor al opgevangen. '
Een trouwe militant zei : Als ik voor Anciaux moet gaan plakken, doe ik dat met spuug, zodat de affiches er snel af vallen .'
'Bert is welkom, maar hij moet zich aan ons aanpassen. Wij niet aan hem', zegt Anissa Temsamani.
'Wij zijn een partij die openstaat voor alle progressieven. Maar zij moeten zich wel aanpassen aan onze manier van werken. Het kan toch niet dat wij de formule van onze partij zouden moeten aanpassen aan hem.'
Sinterklaas zonder kruis op mijter in Antwerpese scholen ?!
Sint moet zonder kruis, kerstboom zonder kribbe
Antwerpse stadsscholen houden zich strikt aan neutraliteit
ANTWERPEN - In het gros van de Antwerpse stedelijke kleuterschooltjes mag er op de mijter van Sinterklaas geen kruis prijken. En onder de kerstboom zijn kribbes 'met een kindeke', herders of Jozef en Maria al helemaal taboe.
De scholen in het stedelijke onderwijs van Antwerpen moeten in principe de religieuze neutraliteit respecteren. Behalve in de levensbeschouwelijke lessen proberen de leerkrachten verwijzingen naar religieuze symbolen zoveel mogelijk te vermijden.
'Strikte richtlijnen hebben we daarover niet', zegt Frank Noten, de directeur van het stedelijke onderwijs. 'Maar het lijkt me logisch dat feesten in onze scholen behandeld worden op een seculiere manier: als momenten waarop samen gezellig gevierd wordt, zonder enige verwijzing naar de religieuze betekenis. We gunnen de schooldirecties wel de vrijheid om dat zelf in te vullen.'
Uit een rondvraag van de redactie blijkt dat de meeste scholen die neutraliteit nogal strikt interpreteren. Vooral in de kleuterscholen levert dat ietwat absurde situaties op. Zo moeten de leerkrachten er bijvoorbeeld op letten dat de sint op kleurbladen politiek correct is.
'Als leerkrachten bij ons zelf kleurprenten maken, moeten ze er inderdaad op letten dat er geen kruis op de mijter van de sint staat', zegt Brigitte Goeyvaerts, directrice van de stedelijke kleuterscholen 't Beertje en De Populieren. 'De meeste kindjes tekenen gewoon een gele streep. Maandag komt de sint trouwens toevallig over de vloer. Ook die zal kruisloos zijn. Niet dat we al te fanatiek zijn: mooie prentenboeken over Sinterklaas gaan we heus niet boycotten omdat er toevallig kruisen instaan. Als de kindjes dan vragen wat dat is, antwoorden we dat het gewoon versiering is.'
En ook met Kerstmis passen de leerkrachten op hun tellen. 'Als we het met de kindjes hebben over Kerst, gaat het vooral over hoe er feest gevierd wordt', vertelt juf Inge die in 't Beertje de derde kleuterklas onder haar hoede heeft. 'Kerstmis gaat voor ons over gezellig samenzijn en lekker eten. Het traditionele kerstverhaal - kindje Jezus, Jozef, Maria en de herders - wordt niet verteld. We zetten wel een kerstboom, maar die wordt versierd met ballen en slingers. Je zal er zeker geen kribbetje zien onderstaan of engeltjes zien inhangen.'
Sint krijgt Marokkaanse Pieten...
06.12.2008 13.06u - En, is de Sint bij u langs geweest? De arme man heeft het niet makkelijk. Hij moet er voor zorgen dat de juiste pakjes bij de juiste kindjes belanden. Daarnaast moet hij er op zijn oude dag ook over waken dat hij niet van het dak tuimelt, of struikelt op het gladde ijs van de multiculturele samenleving. Naar aanleiding van de komst van de heilige man is bij onze noorderburen de discussie over de vermeende racistische trekjes van de Sint weer in alle hevigheid opgelaaid. Die Zwarte Pieten zouden immers het slachtoffer zijn van afschuwelijke discriminatie en vooroordelen in stand houden
De doortocht van de Sint is ook niet zonder fysiek gevaar. Steeds vaker wordt de brave man belaagd door allochtone ettertjes die aan zijn baard trekken, er met de mijter van door gaan, roepen, spuwen of stenen gooien. Ze hebben het niet zo begrepen op wat zij beschouwen als een soort christelijke missionaris die kinderzieltjes in verleiding brengt. In Amsterdam wordt de Sint dit jaar beschermd door ingehuurde bodyguards: Marokkaanse Zwarte Pieten. Die kunnen Marokkaanse jongeren in het Arabisch tot de orde roepen of afpoeieren. De Sinterklaascentrale wijst er nog op dat een bezoekje aan een probleemwijk vooraf altijd geseind wordt aan de politie. Agenten en buurtwachters houden dan van op een veilige afstand een oogje in het zeil.
Ook in eigen multicultiland is de Sint blijkbaar een heet hangijzer. In de VRT-soap Thuis - die geen enkel taboe uit de weg gaat was de hamvraag deze week of de Marokkaanse loodgieter (Mo voor de vrienden) nu al dan niet een witte baard zou aantrekken om een zieke Sint te vervangen. Mo is immers praktiserend moslim en vond het niet gepast om op te draven voor een christelijk feest. Maar wellicht ging Mo uiteindelijk toch voor de bijl en is hij gezwicht voor de charmes van zijn vrouwelijke collega die het hem zo lief had gevraagd. Het leven wordt er niet simpeler op in de multiculturele samenleving.
De Kuifjestrip 'Vlucht 714' bevat een antisemitische boodschap. Dat beweert een nieuwe wetenschappelijke studie: de stript bulkt van de kwalijke grappen over de Joden en de democratie.
Hergé, de geestelijke vader van de stripheld Kuifje, kreeg altijd veel ideologische kritiek te verduren. Hergé, alias Georges Rémi (1907-1983), was een zoon van een rechtse katholieke femilie van vóór de Tweede Wereldoorlog .
Volgens Hugo Frey blijkt dat ook uit zijn vroege strips. Maar het bleef niet bij enkele 'jeugdzonden' Hugo Frey is een hoogleraar aan de universiteit van Chichester. Het vaak neerbuigende paternalisme van Kuifje in Congo is intussen al berucht genoeg. Tijdens de Duitse bezetting zou dezelfde Hergé al zijn antisemitisme getoond hebben in De geheimzinnige ster. In de strip uit 1941 wordt verteld hoe de held Kuifje en de Joods-Amerikaanse bankier Blumenstein strijden om een neergeplofte asteroïde. In zijn tijd liet dit gevecht tussen goed en kwaad niets aan duidelijkheid te wensen over: hier toonde zich de Joodse machtswellust...
Hergé gaf Blumenstein een uiterlijk dat eerder een karikatuur bleek te zijn van hoe de antisemitische propaganda Joden uitbeeldde: haakneus, kaal, dik, sigaren rokend. Datzelfde stereotype geldt ook voor een ander personage, stelt Hugo Frey: zo zag er nog een andere slechterik in zijn strips er uit : Rastapopoulos, in tal van albums de aartsvijand van Kuifje.
Frey boog zich over Vlucht 714, de voorlaatste Kuifjestrip ooit, uit 1968, toen Hergé zich al lang had gedistantieerd van zijn vermeende antisemitisme. In die strip duikt Rastapopoulos op als de slechterik die het vliegtuig van de miljardair Carreidas laat kapen, om zich meester te maken van zijn fortuin. Voor Carreidas, stond de Franse vliegtuigbouwer Marcel Dassault model. De constructeur van de Mirage-toestellen, die van Joodse afkomst was heette Marcel Bloch. Hij liet bijna het leven tijdens de oorlog in het concentratiekamp Buchenwald. Over Krollspell, Rastapopoulos' handlanger die Carreidas met een waarheidsserum het geld moet ontfutselen, zei Hergé dat hij 'wellicht' een concentratiekampdokter was geweest... Volg je nog ?
De sleutelscène speelt zich bovendien af in een Japanse bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Daar gaat de 'nazidokter' Krollspell de onsympathieke 'Jood' Carreidas met een injectienaald te lijf, waarna, in een burleske wending, de 'Joodse' schurk Rastapopoulos de prik met waarheidsserum geïnjecteerd krijgt en de twee 'Joden' tegen elkaar beginnen te bluffen over wie van hen de grootste schurk is.
Zo gelezen krijgt Vlucht 714 een wel heel wrang karakter. Alleen antisemieten vinden dat humoristisch, schrijft Frey, die er vooral een sneer naar de overlevenden van de Holocaust in ziet.
Op het einde van het verhaal houdt kapitein Haddock een exemplaar van Le Soir onder de arm. Alsof Hergé de krant een neus wou zetten waarvoor hij De geheimzinnige ster had getekend en die hem ten tijde van Vlucht 714 zijn collaboratie nog altijd kwalijk nam...
Kortom, in Vlucht 714 toont de superioriteit van de mystiek op de corruptie van de moderne democratie, met twee 'Joden', Carreidas en Rastapopoulos als de twee gezichten van het kwaad...
Hergé koesterde inderdaad nostalgie naar zijn vooroorlogse reactionaire idealen. Daarom toont Kuifje - van wie Hergé ooit zei: Kuifje, dat ben ik - zich steeds meer ontgoocheld in de wereld waarin hij leefde en keerde hij zich er steeds verder van af...
Frey roept op tot een systematisch herlezen van de albums, want Hergé, zo besluit hij, bleef altijd een gevangene van een niet zo fris verleden. En de fans van Kuifje geeft hij de boodschap: treur niet, jullie hebben alleen de ketenen van jullie kindertijd te verliezen.
Hergé wordt gevierd door zijn publiek en zijn striplezers. Kuifje zal de held blijven en de bestrijder van het kwaad.
Maar hij wordt ook geviseerd en gezocht door muggenzifters en kommaneukers. Zoek je eigen albums nog eens uit, lees ze nog eens en probeer ook eens tussen de regels te lezen... Oordeel zelf zolang het nog mag en kan.