Ik ben Toujour André
Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline.
Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat.
Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
Naar goeie gewoonte nemen heel wat Vlaamse politici deel aan De Gordel. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft bij de start in Zaventem herhaald dat Vlaanderen de Franstaligen 'met uitgestoken hand' uitnodigt voor een grote communautaire dialoog van gemeenschap tot gemeenschap. Peeters, die vrijdag de steun van de Vlaamse regering kreeg voor zijn communautaire nota, sprak de hoop uit dat ook de Franstaligen positief reageren op zijn voorstel. Dat vicepremier en minister van Institutionele Hervormingen (MR) Didier Reynders nu eist dat premier Yves Leterme mee aan tafel zit bij de communautaire onderhandelingen, noemde Peeters 'eigenaardig'. Hij verwees naar het feit dat Leterme een tweetal maanden geleden zelf heeft aangestuurd op onderhandelingen van deelstaat tot deelstaat.
Van Rompuy: 'Ik hou van alle zes' Op het T-shirt van Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) prijkt dit jaar de tekst 'Ik hou van alle zes'. Met die boodschap wil Van Rompuy benadrukken dat er geen sprake kan zijn van annexatie van een deel van de Vlaamse Rand, zoals geëist door de Franstaligen in het kader van de onderhandelingen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Van Rompuy toonde zich zondagmorgen bijzonder opgetogen over het feit dat de Vlaamse regering vrijdag in haar voorstel voor de communautaire onderhandelingen van deelstaat tot deelstaat, duidelijk gesteld heeft dat de parlementaire afhandeling van BHV haar beloop moet krijgen en geen voorwerp kan uitmaken van deze communautaire onderhandelingen.
Vandenbroucke: 'Franstaligen overtuigen' Vlaams minister Frank Vandenbroucke (SP.A), bevoegd voor de Vlaamse Rand, heeft zondag in Zaventem gesteld dat het er op dit ogenblik vooral op aankomt de Franstaligen duidelijk te maken dat een staatshervorming ook in hun belang is. 'Zij die dachten dat een oplossing binnen de vijf minuten mogelijk was, hebben ondertussen moeten vaststellen dat deze aanpak niet werkt', aldus de minister. 'Als je de federale overheid sterker wil maken, zoals de Franstaligen dat willen, dan moet je die federale overheid van een aantal taken ontlasten en deze overhevelen naar de gemeenschappen', zei Vandenbroucke.
Bourgeois: 'Nu of nooit' Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) herhaalde zondag in Zaventem dat de door Kris Peeters voorgestelde communautaire dialoog van deelstaat tot deelstaat 'de laatste kans is'. 'Het is nu of nooit.' 'Onze Vlaamse uitgestoken hand is tegelijk deze van de laatste kans', aldus Bourgeois. Hij wou zich nog niet uitspreken over de enkele negatieve reacties uit Franstalige hoek op het Vlaamse voorstel. 'We gaan die over enkele dagen evalueren. Ik wil er nog niet op vooruitlopen.' Als het van Bourgeois afhangt, wordt er over de splitsing van BHV niet meer onderhandeld. 'De splitsing vloeit voort uit de grondwet. Dit is Vlaams grondgebied en het bestaan van deze kieskring is ongrondwettelijk. De splitsing moet zijn definitief beslag krijgen in het federaal parlement'. Dat standpunt sluit aan bij dat van de Vlaamse regering. Die heeft haar onderhandelingsvoorstel voor de splitsing van BHV naar de Kamer verwezen.
Maingain: 'Uitbreiding Brussel moet op agenda' FDF-voorzitter Olivier Maingain nam deel aan de 'Bretel van Brussel', een initiatief van het Schaarbeekse gemeenteraadslid Yvan de Beauffourt dat kan gezien worden als een Franstalig antwoord op de Gordel.
'We gaan vandaag op zoek naar onze zustersteden', aldus Maingain, die benadrukte dat de benoeming van de waarnemende burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem een voorwaarde is voor eender welk institutioneel akkoord. Voor Maingain moet de uitbreiding van Brussel op de door Vlaanderen gevraagde communautaire agenda prijken. Hij richtte zich ook tot Kris Peeters. Die stelt een dialoog van 'regering tot regering voor, terwijl in de realiteit altijd de partijvoorzitters onderhandelen. En als wij rond de tafel gaan zitten, vragen we de uitbreiding van Brussel'.
Vlaams Belang eist spoeddebat in het Vlaams Parlement
In tegenstelling tot wat de Vlaamse Regering deze namiddag liet uitschijnen is de door de Vlaamse Regering goedgekeurde nota over de gemeenschapsdialoog helemaal geen aanzet voor een grondige staatshervorming en de realisatie van een confederale staatsstructuur.
De Vlaamse Regering doet immers nu al zware toegevingen omtrent de samenstelling van de deelnemers aan de gemeenschapsdialoog. De Vlaamse regering acht het niet alleen wenselijk dat de federale schoonmoeders in hun hoedanigheid van Ministers van Institutionele Hervormingen uitgenodigd worden tot de dialoog maar laat ook toe dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op gelijkwaardige voet wordt vertegenwoordigd waardoor de Vlamingen nu al dreigen in de minderheid te geraken. Van het op een gepaste wijze en wanneer het hun bevoegdheden betreft betrekken van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (zoals Minister-President Peeters aanvankelijk eiste) is geen enkele sprake meer !
Bovendien is het duidelijk dat het hanteren van een open agenda zonder de vermelding van een timing geenszins een waarborg vormt voor een geloofwaardige dialoog die concrete resultaten boekt. Voor het Vlaams Belang moet men niet iets bereiken zoals de Vlaamse Regering deze namiddag aangaf - maar moet de enige doelstelling en finaliteit de realisatie van de Vlaamse resoluties en het communautaire luik van het Vlaams Regeerakkoord zijn. Het Vlaams Belang eist bovendien een strikte timing die moet leiden tot een akkoord binnen de eerstvolgende drie maanden. Indien een dergelijk akkoord met Wallonië niet mogelijk blijkt, moet Vlaanderen, in casu het Vlaams Parlement, éénzijdige stappen zetten in de richting van Vlaamse zelfstandigheid.
De Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement herhaalt dan ook de eis voor een spoeddebat in het Vlaams Parlement en vraagt voorzitter Vanderpoorten het Vlaams Parlement onmiddellijk bijeen te roepen.
LINKEBEEK - Damien Thiéry (FDF) herhaalt alsnog de eis die drie burgemeesters in juli formuleerden: geen politieke boodschappen.
Damien Thiéry (FDF), de waarnemend burgemeester van de faciliteitengemeente Linkebeek, dreigt ermee De Gordel komende zondag op zijn grondgebied te zullen verbieden als de deelnemers vlaggen of spandoeken dragen en politieke boodschappen verkondigen. In een brief aan het Bloso, de organisator van De Gordel, schrijft de burgemeester dat hij zijn politiekorps de opdracht heeft gegeven op te treden wanneer de openbare orde wordt verstoord.
Linkebeek is voor De Gordel een doorgangsgemeente. De fietsers volgen er de Alsembergsesteenweg en de voetgangers doen het Gemeenschapscentrum De Moelie aan.
De dreigende taal maakt weinig indruk bij Bloso. 'Wij doen gewoon voort. De veiligheid van de deelnemers is voor ons het belangrijkst. Er zijn maar weinig deelnemers die met vlaggen zwaaien. Met zijn uitspraak kan de burgemeester wel sommige mensen op ideeën brengen', zegt coördinator Luc Peirlinck. Dinsdag had Bloso nog verzekerd dat alle plooien met de burgemeesters van Linkebeek, Wezembeek en Kraainem gladgestreken waren. In juli was bekend geraakt dat de drie dreigden met een boycot van de Gordel.
Thiéry is net als zijn collega's van Wezembeek en Kraainem waarnemend burgemeester. Zij zijn nog niet officieel benoemd door de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Marino Keulen (Open VLD), omdat er diverse taalovertredingen werden vastgesteld. Ondertussen oefenen ze wel hun functie uit en krijgen ze de wedde. (jmb, frp)
Vlaams Belang: Gordel: waarnemend burgemeester Linkebeek provoceert eens te meer
(05/09/2008) Keulen moet eindelijk afzettingsprocedure opstarten
De waarnemend burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry van het FDF, is er eens te meer in geslaagd olie op het vuur van de Gordel te gieten. Hij dreigt ermee zijn ordediensten af te sturen op iedereen die zondag nog maar een zweem van een politieke boodschap zou uitdragen. Zelfs het meedragen van een gewone leeuwenvlag is verboden.
Met deze verklaring gaat Thiéry - alweer meer dan een stap te ver in zijn niet-aflatende drang om de Vlamingen en de Vlaamse overheid uit te dagen. De Gordel is precies ontstaan om het Vlaams karakter van de Rand te bevestigen. Ook BLOSO onderstreept elk jaar opnieuw dit belangrijke aspect van de Gordel.
Thiéry heeft overigens geen poot om op te staan. Hij wil enkel provoceren en zich opwerpen als dé verdediger van de belangen van de Franstaligen in de Rand. Als Thiéry zich niet kan verzoenen met het feit dat zijn gemeente in Vlaanderen ligt en de taalwetgeving nu eenmaal is wat ze is, dan staat het Thiéry nog altijd vrij om te verhuizen. Het kan in geen geval dat hij het goede verloop van de Gordel ondermijnt.
Het Vlaams Belang zal Vlaams minister Keulen nogmaals vragen de tuchtprocedure op te starten tegen Thiéry. In het Vlaams Parlement heeft Keulen ooit uitgebazuind dat hij het spuugzat was, en dat ook zijn geduld grenzen kende. Die grens moet, na de opeenvolgende fratsen van Thiéry en c°, nu toch ook bereikt zijn. De niet-benoeming van onder meer Thiéry als burgmeester is niet voldoende. Thiéry is als eerste schepen nog steeds waarnemend burgemeester, met alle bevoegdheden die daarbij horen. Het is ondenkbaar dat dergelijke situatie nog vier jaar zou kunnen aanslepen. Dat zou de ultieme beloning zijn voor zijn permanent wangedrag. De tuchtprocedure is dus het enige adequate antwoord dat Keulen nog heeft. Weigert hij opnieuw die procedure in te zetten, dan verliest Keulen definitief zijn geloofwaardigheid.
Joris Van Hauthem Vlaams Volksvertegenwoordiger
Vlaams belang manifesteerde wel in Vlaamse Rand
Vandaag vond in de Vlaamse Rand rond Brussel de jaarlijkse Gordel plaats. Het Vlaams Belang was massaal aanwezig: zon 300 mandatarissen en sympathisanten namen deel aan de familiewandeling vanuit Zaventem. De tocht van zeven kilometer leidde naar Wezembeek-Oppem en Kraainem, met haltes aan de Vlaamse gemeenschapscentra De Lijsterbes en de Kam.
Deze ochtend hadden militanten van het Vlaams Belang reeds postgevat aan het Hof ter Mere in Zaventem, traditioneel de vertrekplaats van Vlaamse politici. Onze partij herinnerde de traditionele politici niet alleen aan hun belofte inzake de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, maar deelde op de verschillende Gordelpunten ook nog eens 25.000 VL-zelfklevers uit.
Tal van Vlaams Belang-parlementsleden droegen T-truitjes met daarop de slogan B-H-V: 5 minuten politieke moed. De Vlaams Belangers maakten, net als de tienduizenden andere aanwezige Vlamingen op de Gordel, duidelijk dat het Vlaams karakter van de Rand gerespecteerd moet worden. Op geen enkele manier kan de Vlaamse Rand als pasmunt dienen bij communautaire onderhandelingen.