Ik ben Toujour André
Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline.
Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat.
Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
AEL-BETOGING in Borgerhout draait uit op rellen, vandalisme en geweldplegingen.
Het Vlaams Belang Antwerpen is geschokt door de rellen die zich deze namiddag - op oudejaarsdag - afspeelden in Borgerhout nav. een betoging van de AEL tegen de mlitaire interventie van Israel in de Gazastrook. Alhoewel het een toegelaten betoging betrof slaagde de politie er niet in om het AEL-geweld te controleren en de relschoppers in bedwang te houden. Auto's en winkels werden beschadigd, politie-agenten werden gemolesteerd en met stenen bekogeld, AEL-betogers probeerden op te rukken naar de Joodse wijk...
Alhoewel het Antwerpse stadsbestuur perfect weet welke risico's er verbonden zijn aan AEL-betogingen, weigert men de techniek van de 'gecontroleerde initimidatie' toe te passen om de betoging in goede banen te leiden. Blijkbaar gedoogt het stadsbestuur onder het mom van het 'vermijden van iedere vorm van provocatie' liever vandalisme en incidenten dan krachtdadig preventief op te treden en te laten zien wie de baas is op straat. Antwerpen lijkt wel een pretpark voor Hamas- en Hezbollah-fanatici die hier naar hartelust hun lusten kunnen botvieren.
Burgemeester Janssens bewijst door het slap optreden van de politie opnieuw dat hij schrik heeft van islamitische provocateurs die Antwerpen als favoriete doelwit hebben uitgekozen om hier hun intifada uit te vechten.
BURGEMEESTER JANSSENS VERANTWOORDELIJK VOOR INCIDENTEN, VANDALISME EN RELLEN NAV. AEL-BETOGING
De Vlaams Belang-fractie in de Antwerpse gemeenteraad roept op maandag 12 januari de gemeenteraad van Antwerpen bijeen voor een speciale zitting met slechts een agendapunt nl. de rellen die zich hebben voorgedaan nav. de AEL-betoging die plaatsvond op woensdag 31 december 2008.
Het Vlaams Belang wil tekst en uitleg van de burgemeester en de korpschef over de betoging en de ernstige incidenten die er het gevolg van waren. Zo wil het VB weten hoe het mogelijk was dat het risico van de betoging onderschat werd door de politie en het stadsbestuur.
Waarom was er nauwelijks politie voorzien om de betoging te begeleiden. Welke afspraken waren er gemaakt met de organisatoren?
Waarom was er geen politie in gevechtsuniform in bijstand voorzien?
Waarom werd - tijdens, voor en na de betoging - niet opgetreden wanneer er spandoeken en borden worden bovengehaald zoals Joden Buiten, Osama we need you en Jihad, yes we can?
Volgens het Vlaams Belang was er bij het stadsbestuur sprake van grove nalatigheid. De verantwoordelijkheid voor de uit de hand gelopen betoging ligt niet alleen bij de AEL-organisatoren maar ook bij burgemeester Patrick Janssens.
Aangezien de kans bijzonder groot is dat het conflict tussen Israel en Hamas zich verder ontwikkelt en nieuwe betogingen zullen aangevraagd worden, is het meer dan noodzakelijk dat er duidelijkheid geboden werd over wat fout is gelopen nav. de AEL-betoging. Het kan niet zijn dat een gedoogbeleid gevoerd wordt tav. AEL-provocaties en utgelokte incidenten en vandalenstreken. Alleen een nultolerantie tav. geweld en vandalisme is gepast. Het huidige beleid waarbij vooral gepoogd wordt om toch maar niemand te provoceren is slechts een zwaktebod waarbij de overheid plooit voor de AEL en aanverwante organisaties.
'Joden buiten' en 'Jihad, Hamas, Hizbollah' leiden niet tot klacht Centrum voor racismebestrijding en gelijkheid van kansen.
Filip Dewinter heeft in een schrijven aan de directeur van het Centrum voor Racismebestrijding en Gelijkheid van Kansen, Dewitte, gevraagd om klacht neer te leggen wegens racisme tegen de AEL nav de manifestatie die plaatsvond op woensdag 31 december te Antwerpen. Op het televisienieuws van zowel VRT als VTM waren beelden te zien van AEL-manifestanten die leuzen scanderen zoals Hamas, Jihad, Hizbollah en Joden Buiten. AEL-sympathisanten toonden affiches met de slogan We need you Osama en Davidsterren die gelijkgesteld werden met een hakenkruis.
Filip Dewinter meent dat het akelig stil blijft bij het Centrum voor Racismebestrijding en Gelijkheid van Kansen. Nochtans werden openlijk anti-semitische en racistische slogans geroepen en soortgelijke affiches getoond. In andere omstandigheden is het Centrum er als de kippen bij om verontwaardigd te reageren en initiatieven allerhande te nemen. Nu hult het Centrum zich in stilzwijgen en kijkt directeur De Witte genegeerd de andere kant op.
Filip Dewinter is van mening dat het Centrum een politiek voert van twee maten en twee gewichten. Islamitisch anti-joods racisme en anti-semitisme geuit door islamitische allochtonen wordt gedoogd en geminimaliseerd. Bagatellen allerhande die zich situeren in Vlaams-nationale hoek worden systematisch opgeblazen en buiten proportie gemediatiseerd.
Islamfanatici en dito fundamentalisten worden steevast buiten schot gehouden.
Het Centrum bewijst eens te meer dat ze lijdt aan selectieve verontwaardiging. Veel meer dan een inquisitiecentrum tegen het Vlaams Belang is het Centrum niet. Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding gelden enkel wanneer het Vlaams-nationalisten en rechts-conservatieven betreft.
Moeten we dit beschouwen als een zoveelste bewijs, dat vervolging enkel in één enkele richting kan en doelgericht is op één politieke partij ?
02.01.2009 12.26u - Vanmiddag debatteert de Kamer van Volksvertegenwoordigers over de regeerverklaring van Herman Van Rompuy. In zijn tussenkomst merkte Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans onmiddellijk op dat het nieuwe begrip in de Wetstraat, na de actieve welvaartstaat van Paars en het goed bestuur van Leterme, vertrouwen is. Voortdurend herhaalde Van Rompuy het woord vertrouwen, maar laat vertrouwen van de bevolking in deze regering nu net datgene zijn wat manifest ontbreekt. Opvallend is wat er niet in het akkoord van de meerderheidspartijen staat: immigratie en asiel. Nochtans was asiel en migratie in de regering-Leterme een van de grote probleemdossiers, zo schrijft De Standaard vandaag terecht. De houding van PS en CDH gaat diametraal in tegen die van de andere meerderheidspartijen, CD&V, Open VLD en MR. De eerste twee pleiten voor een brede regularisering, de andere partijen willen daar niet van weten en zetten vooral in op economische migratie.
Men mag inderdaad aannemen dat de breukleun inzake asiel ook dwars door de nieuwe regering loopt, maar Van Rompuy I rept hier met geen woord over. Het Vlaams Belang merkte in de Kamer overigens op dat CD&V in haar oppositietijd tegen de Snel-Belgwet was, maar nu wellicht opnieuw een regularisering zal doorvoeren.
Remake van Paars
Gerolf Annemans stipte aan dat deze regering schijn belangrijker acht dan realiteit en bijgevolg aan het hoofd staat van een leugenland. Van Rompuy I doet precies het omgekeerde van wat de Vlamingen willen. Het verkiezingsprogramma waarmee CD&V in 2007 dertig procent van de Vlaamse kiezers kon overtuigen, ligt vandaag in de prullenmand.
Leterme had zijn Vlaams geweten en geheugen al aan de deur van de Wetstraat 16 laten staan, en u gaat door op dit elan, zo sneerde Annemans. We staan voor een remake van Paars.
BHV: toch compromis
Als voorbeeld haalde de fractieleider Brussel-Halle-Vilvoorde aan. Flagrant in tegenspraak met de bij herhaling gezworen eden dat voor de splitsing van BHV geen prijs zou worden betaald, staat in het regeerakkoord van Van Rompuy een passage die doet vrezen dat precies het omgekeerde zal gebeuren. De eerste minister stelt letterlijk dat inzake BHV een groep zal worden belast met het uitwerken van voorstellen voor oplossingen en dat de besluiten vanaf de zomer van 2009 besproken en uitgevoerd (moeten) worden. Met andere woorden: de splitsing van BHV zal niét worden gestemd door een Vlaamse meerderheid, maar ná de komende verkiezingen zullen de meerderheidspartijen wel degelijk onderhanden en Vlaamse toegevingen doen.
Annemans stelde nog vast dat deze regering helemaal niet verkozen is door het volk: Van Rompuy is niet door de kiezers, maar door het Paleis aangeduid. Niemand moet mij nog komen zeggen dat deze koning enkel maar protocollaire macht heeft, aldus Annemans. Deze regering beschikt niet alleen over geen enkel mandaat van de Vlaamse kiezers, maar gaat bovendien van start zonder een meerderheid aan Vlaamse zijde. Deze regering is ondemocratisch. Deze regering is een regering tegen Vlaanderen.
Eric Van Rompuy wil broer niet in problemen brengen ?!
BRUSSEL - Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V), broer van formateur Herman Van Rompuy en niet verlegen om een forse communautaire verklaring, zal zijn broer niet in de problemen brengen met gespierde verklaringen. Dat zei de jongste van de broers dinsdag tijdens het middagjournaal van de Franstalige zender RTL-TVi. Op het moment van zijn uitspraken toonde RTL-TVi beelden van Eric Van Rompuy gekleed in het gele fietstruitje met het opschrift 'Splits BHV nu' dat hij tot vorig jaar droeg tijdens de Gordel.
'Als ik mij over bepaalde dingen zal uitlaten, dan zal ik er rekening moeten mee houden dat men zal proberen in mijn voorstellen interpretaties te vinden die mijn broer in problemen kunnen brengen. En dat wil ik tegen elke prijs vermijden. Mijn rol zal dus ook veranderen', zei de CD&V-politicus uit Zaventem. ?! Is dat "vijf minuten politieke moed" ? Neen, dat is plotselinge lafheid ! Een echte "tsjeef" waardig !
Ik wens iedereen een gelukkiger, vredevoller, liefdevoller, veiliger en Vlaamser 2009 !
Het voorbije jaar 2008 was in alle opzichten een rampjaar !
Geen regering ! Geen goed bestuur ! Geen 5 minuten politieke moed !
Geen splitsing van BHV ! Geen splitsing van sociale zekerheid !
Geen splitsing van tewerkstelling !
Geen enkel besluit van de Vlaamse regering werd overgenomen en uitgevord door de parlementen !
Ze bleven in de frigo en zelfs in de diepvries steken !
Binnenkort worden ze weggegooid in recyclageparken !
Intussen staat in de regeringsverklaring dat BHV zal onderhandeld worden en er dus wel een prijs zal betaald worden !
Intussen zitten twee Vlaamse partijen in een minderheidspositie in de nationale regering ! Hoe laag kan je uw broek laten zakken ?!
Ze pakken naar de postjes en de protefeuilles ! Intussen bedriegen ze hun kiezers ! Laat Leterme 800.000 vertikaal klasseren alsof het niets is !
CD&v gooide NVA buiten en ging allen verder ! CD&v ? Weg ermee !
Herman Van Rompuy werd eerste minister en broer Eric begraaft zijn strijdbijl in zijn Vlaamse tuin, omdat hij zijn broer niet in moeilijkheden wil brengen ! Hoe laf kan je zijn als leider van de beweging van BHV in het pajottenland !
De "tsjeven" zijn terug... meer dan ooit.
Politieke Moed ? Neen, afdruipen als lafaards, met rode kaken, met het staartje tussen de benen !
De Franstalie politici hebben de overwinningen binnen zonder de wedstrijd te spelen !
Op nieuwe verkiezingen moeten we niet rekenen ! De schrik voor de anti-politiek - hoe kan het anders na een dergelijke koehandel en stoelendans - zit er diep in ! De afstraffing zou sowieso zwaar geweest zijn en dat wouden CD&v en VLD absoluut vermijden !
Wachten op 7 juni 2009 ! Hopen dat de kiezers dan niet aan geheugenverlies lijden en de rekening voor het slecht bestuur en wanbeleid zullen presenteren aan deze laffe bende pseudopolitici !
Ik wens iedere echte Vlaming een strijdbaar nieuw jaar toe !
Het zal nodig zijn om de Vlaming te geven waar hij recht op heeft : meer Vlaamse autonomie, Vlaams zelfbestuur, een beter investerings- en werkgelegenheidsklimaat, meer welvaart, meer kansen, meer jobs, meer financiële armslag, gezonde levensruimte, meer veiligheid, minder geweld, minder overvallen en diefstallen, minder criminaliteit, minder extremisme, minder ondoordachte massaregularisaties, minder illegale toestanden, minder belastingen, minder begrotingstekort enz...
Het lijstje is nog lang... maar ik heb nog een beetje geduld.
De regering Van Rompuy I loopt grotendeels gelijk met de regering Leterme I.
Ministers Herman Van Rompuy: Eerste Minister (Vervangt Yves Leterme) Didier Reynders: Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën en Institutionele Hervormingen Laurette Onkelinx: Vice-Eerste Minister en Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Karel De Gucht: Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken (Wordt Vice-premier in de plaats van Patrick Dewael) Steven Vanackere: Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen (Vervangt Inge Vervotte en neemt het vice-premierschap en Institutionele Hervormingen over van Jo Vandeurzen) Joëlle Milquet: Vice-Eerste Minister en Minister van Werk en Gelijke Kansen Stefaan De Clerck: Minister van Justitie (Vervangt Jo Vandeurzen)
Sabine Laruelle: Minister van KMOs, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid Marie Arena: Minister van Maatschappelijke Integratie, Pensioenen en Grote Steden Pieter De Crem: Minister van Landsverdediging Paul Magnette: Minister van Klimaat en Energie Charles Michel: Minister van Ontwikkelingssamenwerking Vincent Van Quickenborne: Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Annemie Turtelboom: Minister van Migratie- en asielbeleid Guido De Padt: Minister van Binnenlandse Zaken (Vervangt Patrick Dewael)
Staatssecretarissen Etienne Schouppe: Staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de Eerste Minister Carl Devlies: Staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de Eerste Minister, en Staatssecretaris, toegevoegd aan de Minister van Justitie Bernard Clerfayt: Staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën Olivier Chastel: Staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken, belast met de Voorbereiding van het Europese Voorzitterschap, toegevoegd aan de Minister van Buitenlandse Zaken Julie Fernandez- Fernandez: Staatssecretaris voor Personen met een handicap, toegevoegd aan de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Melchior Wathelet: Staatssecretaris voor Begroting, toegevoegd aan de Eerste Minister, en Staatssecretaris voor Gezinsbeleid, toegevoegd aan de Minister van Werk, en wat de aspecten inzake personen- en familierecht betreft, toegevoegd aan de Minister van Justitie Jean-Marc Delizée: Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, toegevoegd aan de Minister van Maatschappelijke Integratie, Pensioenen en Grote Steden