Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Het zijn nu zaterdag 1 juni en zondag 2 juni de Velt-hoogdagen.
  • Tuinclub
  • Zondag 5 mei 2019 : Tuinclub tot 11 uur en daarna plantenruil!
  • Tuinclub 20 januari 2019
  • Zondag 6 mei 2018 : Tuinclub tot 11 uur en daarna plantenruil!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke 2
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    08-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plagen op groenten

    Op de Paksoi zitten slakken of aardvlooien of beide.
    Zo dacht ik maar bij nader toezicht zijn het rupsen met de kleur van het blad.
    Er kunnen wel aardvlooien bij zijn omwillen van de velen heel kleine gaatjes.
    Dit heb ik nog nooit op zo'n erge manier voor gehad.
       

    Plots zit ook de plaag in de serre, op de tomaten.
    Het kwam als het ware van vandaag op morgen.
    Ik had het tot gisteren nog niet gemerkt.

    Het moet reeds eerder begonnen zijn zonder dat het echt opviel.
    Vorig jaar zat ik voor het eerst in deze serre met de tomatenplaag op erge mate.
    We hebben toen zo grondig mogelijk ontsmet. 
    Het kan zijn dat het niet grondig genoeg was.
    Van de andere kant hebben we nu een koude natte periode na heel warm weer.

    De Paksoi staat er heel belabberd bij.
    Ernaast is de broccoli overdekt met gaas dat op de grond gehouden wordt door een plank.
    Het werd tijd dat deze plank eens omgekeerd werd op zoek naar slijmerige onderkruipers.
    Maar er zat geen enkele slak onder onder de plank.
    Toen zag ik de eerste rups. Verder zag ik niets.
    Later op de dag deed ik een nieuwe controle en ik ben beginnen duwen en pletten.
    Waarom zag ik ze plots wel... Ja waarom? Is dat ook ...oud worden?



    Gisterenavond zag ik het plots op grote schaal op de tomaten.

    Ik schrok ervan en knipte direct de aangetaste tomaten aan.
    Twee waren er erg aan toe maar deze morgen heb ik er nog vier geknipt en weg geworpen.
    Deze waren enkel lichtjes zwart aan het komen en er stond nog geen schimmel op.


    Alle licht gekleurde tomaten knipte ik ook. Deze zullen gemakkelijk na rijpen.
    Dan heb ik alle bladeren geknipt tot tegen de tomaten.
    Het komt er nu op aan elke dag te controleren.
    Het is te hopen dat ik niet de rest van de groene tomaten ook verlies.
    De tomaten aan de bovenste trossen zijn even groot aan deze aan de onderste.
    Ook de trossen zijn even groot en dat heb je bij weinig soorten.

     

    08-09-2015 om 00:00 geschreven door tuinblog d


    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.patisson

    De patisson is een pompoen-achtige vrucht (Cucurbitapepo).
    Patissons zijn ongeveer 15 tot 20 cm groot, wit, geel of groen van kleur en hebben een puntige vorm.

    Ze worden ook wel eens keizers-, bisschops- of prinsenmuts genoemd.
    Zoals alle komkommerachtigen is deze vrucht afkomstig uit Zuid- en Centraal-Amerika.
    Onder meer de Inca's konden hem - gemengd met maïs en groene bonen - erg waarderen.
    Ook Colombus is de vrucht niet ontgaan, want hij stopte aardig wat plantgoed in zijn galjoen richting Spanje.
    Toen de patisson op het Iberisch schiereiland aankwam, werd hij eerst gebruikt als siervrucht.
    Als klein neefje van de pompoen mocht hij al vlug veel tuintjes en decors helpen versieren.
    Ook in de moestuin is onze patisson een vrij decoratieve kruipplant met mooie grote oranje bloemen, waaruit de vrucht tevoorschijn komt. http://www.tuincentrumhermie.be/index.php?kal=2&itemid=75


    Normaal gezien kan ook de patisson een jaar goed blijven. De voorwaarde is dezelfde als voor de andere pompoen soorten. Het steeltje moet goed indrogen. Daarom is het goed dit niet te kort in te snijden.

    De steel moet ongeveer dezelfde kleur krijgen als het putje aan de kopzijde.

    Een en ander over de patisson met o.a. de voedingswaarde

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/126852-de-geneeskracht-van-pattison.html#pattisons-om-af-te-vallen

    -In pattison zit veel vitamine B3, C en A. Ook bevat het relatief veel vitamine B11.
    -Daarnaast bevat het veel van de mineralen magnesium en kalium.
    -Er zitten slechts weinig calorieën in.

    -De voedingsstoffen in pattison maken het een groente vol antioxidanten.
    -Er zitten eveneens behoorlijk veel vezels in.
    -Al deze factoren maken dat deze groente extra gezond is.


    Recept met patisson
    http://nl.artichaud-tarn.com/cuisine/patisson-met-geitekaas.html

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    - 4 patissons
    - 250 gr verse geitenkaas
    - 750 gr zomertomaten
    - 1 sjalot
    - een flinke bos verse basilicum
    - 1 teentje look
    - 50 gr versgemalen parmezaan
    -peper, zout, versgeraspte muskaatnoot, olijfolie
    Bereiding
    - De oven voorverwarmen op 200°.
    - Een grote kom water aan de kook brengen, de patissons wassen en gedurende een 10-tal minuten zachtjes laten koken.
    - Laten afkoelen, het hoedje wegsnijden (bijhouden!) en voorzichtig het binnenste weghalen met een klein lepeltje. -
    - Hou enkele blaadjes basilicum apart, doe de rest met de look in de keukenrobot;
    - Voeg de beide kazen toe en een geutje olijfolie en kruid.
    - Vul de patissons met dit mengsel, plaats in een vuurvaste schotel, nog een scheutje olijfolie.
    - Er komt een hoedje op elke patisson, en plaats gedurende 45 min tot 1 uur in de oven.
    Maak intussen de tomatencoulis:
    - De tomaten gedurende enkele seconden in kokend water dompelen, pellen en in blokjes snijden.
    - Sjalot fijnsnijden en zachtjes stoven in olijfolie, de tomatenblokjes erbij doen.
    - Een 20-tal minuten laten stoven, kruiden met peper en zout, en wat peterselie erbij malen. Mixen tot een gladde saus.
    Opdienen
    patisson gevuld met geitenkaas
    Lauw is dit gerecht het lekkerste.
    Plaats midden elk bord 2 soeplepels tomatencoulis; daarop de patisson; versier met een paar blaadjes basilicum.
    Inspiratiebron
    Patisson behoort tot dezelfde plantenfamilie als de courgette en de pompoenen.
    Er bestaan witte, gele en groene variëteiten.
    De smaak heeft iets van artichaut.
    Meestal worden ze in de herfst geoogst, dan wegen ze 1 à 2 kg.
    Wij plukken ze in volle zomer, wanneer ze ongeveer de grootte van een tomaat hebben.
    Dit voorgerecht viel deze zomer bijzonder in de smaak van onze gasten.

    Vind je geen patissons ? Je kan ze eventueel vervangen door courgettes.

    ______________________________________________________________



    Dit jaar heb ik buiten één plant geplaatst die juist geteld één vrucht heeft gegeven.
    Die had wel doormeter van 27cm. We hebben er drie maaltijden van gegeten.

    Er staat er ook een in de serre en die geeft tot nu toe niets.
    Ook de pompoenen zijn veel minder dan vorig jaar.

     

    07-09-2015 om 18:31 geschreven door tuinblog d


    06-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het voedselbos de woudezel

    In het 'Voedselbos de Woudezel' aan de Iepersesteenweg 84, 8650 te Merkem werden we hartelijk onthaald door Diderik Clarebout
    Toen we de rondleiding startten begon het te regenen.
    Eerst was het nog te doen maar de regen verdapperde en gingen we noodgedwongen naar binnen .
    Daar werden we vergast op heel fijne gewone en ongewone lekkernijen.




    Na regen komt gewoonlijk zonneschijn.
    Wij moesten echter tevreden zijn met dreigende wolken die spaarden voor een volgende pittige regenvlaag.

    In het voedselbos kom je in een soort aangelegde beheerste wildernis.
    De bomen, groenten en kruiden staan op een berm.
    Midden van een berm, is er een pluk paadje zodat je nooit de beplante grond hoeft te betreden.
    Tussen twee bermen loopt een lichtjes uitgegraven holle weg. Berm en holle weg zorgen voor een goede afwatering van de bermen.

    Alles groeit er heel dicht op elkaar zodat er geen licht gegeven wordt aan de bodem.
    Deze bestaat uit een
    laag verteerde mulch  (pure humus).

    In feite zie je er veel meer planten dan je kent.
    Er zijn meer vergeten groenten, planten en kruiden, dan we vermoeden.
    Dat het aanbod aan eetbare wilde planten zo groot is, daar kijk je van op.

    Wat onderstaande foto's betreft geef ik geen commentaar.
    Probeer eens zelf zoveel mogelijk soorten te onderscheiden.
    Dan weet je aanstonds hoeveel ervan dat je kent.









    Mijn aandacht ging alleen naar de planten die er groeien.

    Voor meer foto's met een bredere kijk, verwijs ik naar faceboek.
    Je hoeft helemaal niet ingelogd te zijn.
    Ben je dat niet dan kan je geen mededelingen plaatsen, alleen maar bekijken.

    Klik op https://www.facebook.com/veltjabbeke  
    Geniet van de foto's links die je ook kan vergroten door er op te klikken.

    Om er te plukken moet je een ruime planten kennis hebben of plukken onder begeleiding van een kenner.
    Geniet en leer bij.

    06-09-2015 om 00:00 geschreven door tuinblog d


    04-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de vele regen

    De grond in de tuin is lang zeer droog geweest maar nu is hij goed vochtig.
    We verlangen reeds opnieuw naar de zon en een ietsje warmer weer.
    Deze zomer groeide het gras niet rap en het haagje op het einde van de tuin in maar 2 keer geschoren.
    Er is dus relatief weinig mulch geweest.


    De rij roodlof is gemulcht maar omdat de rij tegen het pad ligt heb ik plankjes geplaatst.
    Als ik het niet doe scharrelen de vogels de mulch op het pad.
    Het duurt wel een eindje vooraleer het roodlof echt rood wordt.


    De selderij is voor de tweede keer totaal afgeknipt zonder het hart te raken.


    Het valt op dat er ongewoon veel planten zijn doorgeschoten.
    Ze zijn zoveel mogelijk direct uitgehaald.
    De reden is waarschijnlijk het plotse natte weer. 
    Het kan ook dat ik te lang heb gewacht om te knippen.
    Ik kon reeds knippen nog vóór de regenperiode aanvatte.
    Dan zag ik nog geen teken van doorschieten.



    Dan ben ik vooraan begonnen om, met de 'driehaak', alles los te leggen wat niet is gemulcht.

    Er is nog een beetje selderij blijven staan om vers te gebruiken en ook daar is alles los gemaakt.


    Tussen de venkel en de warmoes legde ik plankjes omdat ik elke dag een portie warmoes- bladeren pluk voor de kippen.
    Door het natte weer zijn tamelijk veel bladeren aan het rotten.
    Ik moet wachten tot beter weer om deze bladeren allemaal weg te knippen voor de compost.


    Tussen prei en de rode bieten liggen er nu ook loopplankjes  omdat we begonnen zijn met de dikste bieten te oogsten.
    Bij het uitdunnen laat ik de bieten behoorlijk dicht staan.
    Eens de dikste geoogst zijn, hebben de kleinere ook kans om zwaarder te worden.
    Het is zoals bij de varkens, een dikke biet ziet niet dat een kleine dunne biet honger heeft.


    Veel zwaarder dan dit laat ik ze niet worden.
    Laat je ze toch verder groeien dan heb je dikkere bieten (meer gewicht)  maar verlies je heel wat smaak.

    04-09-2015 om 21:21 geschreven door tuinblog d


    03-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oca en okra (exotische groenten)

    In het voorjaar kreeg ik van mijn goede vriend Johan twee knolletjes.
    Die moest ik planten en de naam zou okra zijn. Ik dacht direct aan oude oude krakers.
    Ja,
    zei Johan...'Het kan ook oca zijn'.
    Nu zet ik hier deze twee tegenover mekaar.
    Na opzoeking op het net stelde ik vast dat beide,  exotische planten
    zijn.
    (Dit mag je zien als inleiding.)

    Klik op de gegeven adressen en je bent op de site en kom dan terug naar de blog, met de terugkeer pijl.

    ______________________________________________________________

    De Okra plant, bloem en vrucht.

     
    De okra is de onrijpe vrucht van Abelmoschus esculentus, een overblijvende plant.
    Deze wordt gebruikt als groente.
    De naam Abelmoschus is afgeleid van het Arabische "abu-l-mosk".
    Dit betekent 'vader van muskus' , vanwege de naar muskus ruikende zaden.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Okra_%28plant%29

    Het gebruik van okra
    Okra, de groente die groen als gras is en vooral in exotische gerechten uit de Zuid-Amerikaanse en Indiase keuken wordt gebruikt.
    We zien ‘m regelmatig in de toko liggen.
    Een toko (is Maleis voor winkel) is een oosterse winkel, vergelijkbaar met een supermarkt.


    http://www.smulweb.nl/recepten/1090805/Okrakip

    Dit gerecht zal oorspronkelijk wel zeer pikant geweest zijn.
    Zelf maak je het zo pikant als jij wilt.
    Pas in elk geval op met het mespuntje cayenne peper.
    Wil je meer weten over de pittigheid van deze peper, lees maar eens op:

    http://www.kruidenthuis.nl/kruiden/show/14/cayennepeper/
    Op deze site vind je ook heel wat recepten.

    Wat is okra eigenlijk precies en misschien nog wel belangrijker: hoe kook je ermee?
    Deze tekst las ik op de site:
    http://www.culy.nl/inspiratie/alles-over-okra/
    Lees het gerust even zelf, het is interessant.

    _______________________________________________________________

    De oca (Oxalis tuberosa) OxalisTuberosa.jpg  is een plant uit de klaverzuringfamilie (Oxalidaceae).
    Het is een overblijvende, bossige, tot 30 cm hoge, kruidachtige plant.
    De plant produceert zes tot acht knollen met een witte, gele of rossige kleur.
    Het oppervlak van de knollen is onregelmatig gevormd.

    De bladeren zijn afwisselend geplaatst, handvormig geveerd en langgesteeld.
    De bladeren hebben vaak een violette kleur en een zachte beharing.

    De bloemen groeien solitair of in kleine groepen.
    De kroonbladeren zijn vrijstaand en lichtgeel gekleurd.
    De vruchten zijn doosvruchten met meerdere kleine zaden.

    De knollen hebben een zoetige smaak, maar afhankelijk van het gehalte aan oxaalzuur een licht bittere smaak.
    De bittere smaak kan verdwijnen door de knollen meerdere dagen in de zon te leggen.
    Daardoor
    wordt het oxaalzuur  omgezet.
    De knollen worden gekookt, gebakken, gefrituurd, zoetzuur ingelegd of rauw met suiker gegeten.
    De bladeren en de jonge stengels kunnen worden gekookt of rauw aan salades worden toegevoegd.

    De oca is meer dan zesduizend jaar geleden gedomesticeerd in de Andes in Ecuador en Peru.
    De plant groeit op hoogtes tot 4000 m.
    De oca wordt geteeld in de bergen van Midden- en Zuid-Amerika en in Nieuw-Zeeland.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Oca

    De oca kwam naar Europa rond 1830 en was bedoeld als een alternatief voor de patatten.
    Zonder succes blijkbaar…
    Wellicht heeft dit te maken met het feit dat de knollen zich pas laat beginnen te vormen.
    Dit is nml. als de dagen korter worden (na 21 september).
    Als het vroeg begint te vriezen, kan de opbrengst dan aan de lage kant zijn.
    Op andere plaatsen, waaronder het oorsprongsgebied, kan hij echter goed opleveren.
    Zelfs evenveel als een aardappelplant, en is hij veel minder gevoelig voor ziekten en plagen.
    Aanaarden kan de opbrengst verhogen.


    Oca Plant 

    Oca komt uit de klaverzuring familie.

    Lees op onderstaande site over 'knollen uit de Andes'.
    https://eeuwigemoes.wordpress.com/2014/05/15/knollen-uit-de-andes/

    Toepassing van de oca:
    Oca wordt doorgaans verwerkt in verse salades, maar ook gekookt zijn ze overheerlijk!
    Inleggen in zoetzuur of frituren is ook mogelijk.
    In Zuid-Amerika wordt het in stamppotten en soepen gebruikt.
    De bladeren en de jonge stengels kunnen worden gekookt of rauw aan salades worden toegevoegd.
    Oca is geschikt voor een zogenaamde Peruaanse barbecue.
    Men legt kolen in een gat in de grond en stookt ze aan.
    Daarna worden de Oca’s, gewikkeld in aluminium, tussen de kolen gelegd.
    https://www.kokswereld.nl/ingredienten/agf/oca.html

    Tenslotte ook nog een okra gerecht:

    ocafr.jpg

    http://www.permaculture.co.uk/readers-solutions/warm-oca-salad-recipe

    De oorspronkelijke tekst is in het Engels maar bovenaan links kan je kiezen voor Nederlands.
    Met een beetje goede wil zal je het wel begrijpen.
    Indien je het gerecht bereid, geniet er van en smakelijk eten.

    03-09-2015 om 00:00 geschreven door tuinblog d


    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paadjes onkruid vrij

    Ik pas de methode van het afscheppen toe waardoor je geen opruimwerk hebt.



    Ik schep met de platte schop het onkruid af en tracht zo weinig mogelijk aarde te scheppen.
    De paadjes verlagen telkens een klein beetje.
    Zo is het best om één keer per jaar wat aarde aan te vullen.
    Zo komen ze weer op niveau te liggen.
    Dit doe ik altijd in het voorjaar.



    Van de drie paadjes heb ik telkens zo ongeveer een volle kruiwagen.


    De bovenlaag van de hoop moet gewied worden maar binnenin verteerd het onkruid behoorlijk vlug.




    Bij zo'n vochtig weer blijft er aarde op de schop hangen zodat je ze regelmatig moet reinigen.
    Het is wel een roestvrije schop maar je moet ze doen blinken vooraleer die op te bergen.
    Niet dat ze roest maar de aarde droogt op en koekt aan de schop.
    Daar valt niet mee te werken.



    Ik ben weer voor een eindje gerust en opgeruimd staat netjes.

    02-09-2015 om 11:51 geschreven door tuinblog d


    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de palmkool

    Enkele jaren geleden waren we met Velt Beernem, onder de leiding van Bert in Nederland.
    We bezochten er een tuin waar een hotel en en restaurant aan verbonden waren
    Er was ook een soort winkel die ik nu niet direct in een categorie kan plaatsen.

    De tuin boeide mij het meest van allemaal.
    Daar heb ik voor het eerst gezien dat courgettes konden opgebonden en gesnoeid worden.
    Maar er stonden ook ongewone groenten zoals de palmkool.

    Over de palmkool wil ik het vandaag hebben.


    Google afbeeldingen

    Wil je palmkool telen bezoek dan volgende site:
    http://www.moestuinwebshop.nl/index.php?p=2&cat=65

    De palmkool is een soort boerenkool die ook een 5 à 6°C vorst aankan.

    ______________________________________________________________

    Palmkool (Brassica oleracea var. palmifolia) is een eeuwenoud bladgewas.
    Het kan op alle grondsoorten geteeld worden en is een typische wintergroente.
    Hij wordt palmkool genoemd omdat de smalle kroezende bladeren aan de steel groeien.
    Tijdens de groei gaat de kool steeds meer op een miniatuur palmboompje  lijken.
    http://www.dewassendemaan.be/palmkool
    ___________________________________________________________________________

    Lees ook op onderstaande site de fiche van de palmkool:
    http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/printproductfiche.php?soort=palmboerenkool

    Je kan ook zaden digitaal bestellen maar ik kan daar niet zo goed mee omgaan.
    Om te beginnen heb ik de gratis catalogus aangevraagd.
    http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/index.php?page=aanvraag_nl

    Als je op onderstaande URL klikt dan download de digitale zaai gids van 'Het Vlaams Zaadhuis.' automatisch.
    http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/digitaal/nl/files/assets/downloads/2015_zaaigids_k.pdf

    ______________________________________________________________

    Palmkool kan je best invriezen in een klaar gemaakt gerecht.
    Je kan palmkool ook wecken.

    -Wecken is een methode voor het conserveren van levensmiddelen.
    Het procedé wordt ook wel inmaken genoemd.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Wecken

    Volgend jaar, bij leven en welzijn, wil ik deze groente eens uit proberen.
    Wie doet er mee met mij?
    Dan kunnen we onze ervaringen uitwisselen.
    Leren van elkaar is van het mooiste dat er is.

    01-09-2015 om 00:00 geschreven door tuinblog d


    31-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paden in de moestuin

    In onze tuin is er 1 graspad en 3 paadjes in aarde.
    Het graspad wordt in het grasseizoen elke keer mee gemaaid met het andere gras in de tuin.
    Voor de andere paadjes wordt er opgekuist als het nodig is.



    Op 8 augustus, onder zeer droge omstandigheden, werden de paden voor de laatste keer onkruid vrij gemaakt.
    Dan werden de pompoenen ook ingeknipt.




    Nu zijn ze opnieuw ingeknipt en alles is in een verregende, verzopen toestand.



    Het inknippen gebeurde zaterdag maar gisteren morgen viel hier veel regen.

    Een dondervlaag heeft hier in de regio lelijk kot gehouden.
    Er is enorm veel schade maar wij werden gespaard.
    Nu stel ik vast dat er nog wat moet bijgeknipt worden om het paadje helemaal vrij te hebben.




    Eens de ranken van de pompoenen weg zijn wordt het duidelijk dat het onkruid aanwezig is.

    Het is beter er vlug bij te zijn dan is het zaadloos.

    Ik heb de pompoenen niet bijgeknipt maar de ranken wat achteruit gelegd. Zo is het paadje nu helemaal vrij.
    Ik wilde de paadjes vandaag nog okruid vrij maken.
    Ik zou de afschep methode gebruiken maar het regende na de middag bijna aan één stuk door.
    Het zal voor een andere keer zijn.

    31-08-2015 om 00:00 geschreven door tuinblog d




    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT NATIONAAL
  • Tuinblog deel 1
  • Velt Jabbeke op Facebook

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
     We hopen dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    tuinblog d
    Foto

    Pol Movinttog
    Mijn favorieten
  • site Velt Jabbeke

  • Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 27/05-02/06 2024
  • 14/10-20/10 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 30/04-06/05 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!