Onteigening van Onszelf
Mijn dag zag er vandaag niet zo fraai uit. Om te beginnen zag ik onderweg naar Hasselt nen hoop bruin mannen samenhokken in een bushokje - samenhokken in een bushokje - en toen een bus van De Lijn aan kwam rijden stapten ze allemaal tegelijk in het busje. Ik vroeg me af hoe die allemaal in 1 bus konden passen...
Eigen volk zie ik niet meer aan de halte van de Helchterense kazerne, die brave Vlamingen zitten allemaal op hun werk om centjes te verdienen voor het levensonderhoud van luiwammesen die tot hier zijn komen zwemmen om ons tot hun slaafjes te maken. Onze maatschappelijke infrastructuur waaraan WIJ decennialang gewerkt hebben, is er nu voor vreemdelingen die in een kant-en-klare entourage hun toekomst gaan invullen met te niksen en te feesten. ZIJ hebben niets uitgevonden, niets opgebouwd, niets hersteld, zij profiteren alleen maar gratis van al onze diensten en voorzieningen.
Het bushoktafereeltje had ik nog maar net verwerkt of 'k zag een stoet vreemde wandelaars over het fietspad slenteren. Voor die bruin mannen is het elke dag vakantie, elke dag feest. Op onze kosten.
En als kers op de taart - 'k viel bijna van m'n stoel - werd ik bediend door een negerinnetje dat m'n koffie kwam brengen. Als ze geen witte tanden had zou het meiske onzichtbaar geweest zijn. 't Was helemaal zwart. De donkerte zelve. Regelrecht van de hete evenaar is da meiske gekomen als missiezuster om blanken te helpen met koffiedrinken.
Ik begon te wriemelen op m'n stoel, een onbehaaglijk gevoel bekroop me. Dat was echt niet weg te werken dat akelige gevoel. Dat ik nu niemand hoor roepen over 'gelijkheid van rassen' en zo van die lulkoek!... Die zeveraar moet maar eens gaan lezen op 31 augustus 2014 op m'n blog: Intelligentie en Ras.
En toen kwam ik thuis en heb mezelf weer teruggevonden, mijn gevoel van eigenwaarde en zelfgevoel weer herontdekt na het bekijken van de dvd 'De Witte', en dat hielp warempel. De Vlaamse klassieker 'De Witte' als een verfilming uit 1938 van het boek van Ernest Claes. De intro van de film is het ontroerende lied 'Vlaand'ren, mijn land', waarvan de tekst hier links in de marge van mijn blog staat. De Witte van Zichem laat je op meesterlijke wijze proeven van de landelijke sfeer van het Vlaanderen van 1900. Vlaamser kan het niet. Het zijn Kunstenaars geweest die toen in 1934 het boek van Ernest Claes verfilmden. Vlaamse Nostalgie druipt er van af.
|