Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
NaturalNews) Een dieet rijk aan fruit en groenten is één van de beste manieren om het risico op kanker te verminderen en talrijke studies wijzen erop dat de tomaten in het bijzonder een sterke kanker-preventieve werking hebben. Mensen van wie aangetoond is dat ze veel tomaten gebruiken in hun voeding hebben aanzienlijk minder kans op kanker vooral borst- en prostaatkanker.
Een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de 'Rutgers and Ohio State Universities' legt het mechanisme bloot waarmee tomaten borstkanker bestrijden. De studie is gepubliceerd online en in het 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
"De voordelen van het eten van veel tomaten en op tomaten gebaseerde producten, zelfs voor een korte periode, waren duidelijk zichtbaar in onze bevindingen", aldus hoofdauteur Adana Llanos.
"Het eten van fruit en groenten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en fytochemicaliën zooals lycopeen heeft belangrijke voordelen. Gebaseerd op onze bevindingen heeft een regelmatige consumptie van ten minste de aanbevolen dagelijkse porties fruit en groenten een werend effect tegen borstkanker".
Tomaten reguleren de hormonenhuishouding.
De studie werd uitgevoerd bij 70 postmenopauzale vrouwen omdat bekend is dat het risico op borstkanker in die periode drastisch verhoogt. Gedurende 10 weken volgden de vrouwen een dieet rijk aan tomaten en ten minste 25 milligram van het fytochemische lycopeen per dag.
Lycopeen, een carotenoïde chemische stof in de tomaten die aan die vruchten hun opvalllende kleur geeft wordt in verband gebracht met tal van voordelen voor de gezondheid.
In een andere periode van 10 weken werden vrouwen op dezelfde wijze gevoed met een dieet rijk aan sojaproducten wat een dagelijkse aanvoer vertegenwoordigde van 40 mg soja eiwit. Elk dieet werd voorafgegaan door twee weken van onthouding van het eten van tomaten of soja.
De onderzoekers vonden dat het tomatenrijk dieet leidde tot een 9 procent stijging van de niveaus van het hormoon adiponectine dat de bloedspiegels van vet en suiker regelt, terwijl het dieet van soja leidde tot 9 procent daling. Deze bevindingen zijn belangrijk omdat een hoge bloedsuikerspiegel, bloedvet en overgewicht allemaal verband hebben met een verhoogd risico op borstkanker.
Opmerkelijk was dat het effect van het tomatendieet sterker was bij vrouwen met een lagere body mass index.
"De bevindingen tonen het groot belang aan van preventie voor obesitas," zei Llanos. "Het consumeren van een dieet rijk aan tomaten had een grotere invloed op de hormoonspiegels bij vrouwen die een gezond gewicht behouden."
De onderzoekers testten het dieet op soja omdat eerdere studies hadden gewezen op minder borstkanker bij Azitatisch vrouwen. De bevindingen suggereren dat het lagere kankercijfer het gevolg is van een andere factor of dat soja alleen beschermend werkt bij mensen met bepaalde etnische afkomst gekoppeld aan genetische profielen.
Andere kankerbestrijdende effecten.
Adiponectine is niet het enige waarmee tomaten kanker bestrijden. Van de oranjerode vruchten is bekend rijk te zijn aan antioxidanten (waarvan lycopeen er een is) , waarvan bekend is kanker te bestrijden door het elimineren van de vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken aan het DNA. Van lycopeen is ook bekend dat het de niveaus van LDL (" slecht") cholesterol, verbonden met kanker van de borst , prostaat , longen en maag, verlaagt .
Een andere studie gepubliceerd in het 'Journal of the National Cancer Institute' in het begin van 2013, toonde aan dat vrouwen met de hoogste bloedspiegels van carotenoïden beduidend minder kans hebben om borstkanker te ontwikkelen. Het effect was het sterkst voor de oestrogeen-receptor-negatieve kankers die behoren tot de meest dodelijke en moeilijkst te behandelen kankers.
Carotenoïden kunnen kanker bestrijden door het verbeteren van intercellulaire communicatie en het stimuleren van het vechten van het lichaam tegen kanker. Het lichaam kan ook carotenoïden in retinol metaboliseren, waarvan bekend is dat het een belangrijke rol speelt in de celgroei, genexpressie en tumoronderdrukking.
Oorspronkelijk artikel: "How tomatoes help prevent cancer", Sunday, January 05, 2014 by: David Gutierrez, staff writer Natural News"
Vaccin liegt: Kinkhoest uitbraken aangestoken door gevaccineerde kinderen.
(NaturalNews) Een oude mythe wordt in stand gehouden door zowel de gevestigde reguliere geneeskunde als de media dat niet gevaccineerde kinderen sociaal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de uitbraken van ziekten zoals pertussis (kinkhoest), mazelen en gordelroos. Maar de wetenschappelijke literatuur is niet van die mening en stelt dat in veel gevallen gevaccineerde kinderen grotendeels verantwoordelijk zijn voor triggering en verspreiding van ziekten.
Een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences' bijvoorbeeld, vond dat, ondanks de meer dan 50 jaar bevolkingsvaccinatie de gevallen van kinkhoest in stijgende lijn evolueren. De schuldige? Antigenen van Bordetella pertussis die niet alleen volledig ineffectief blijken bij preventieve infectie met Bordetella parapertussis maar eigenlijk eerder de kinkhoest promoten door te interfereren met de natuurlijke afweer van het lichaam.
"Wij constateerden dat kinkhoestvaccinatie de immuniteit tegen B.-parapertussis bestrijdt door het meten van verminderde long-inflammatoire en neutrofiele reacties," schreven de auteurs. "Wij concluderen dat kinkhoestvaccinatie interfereert met de optimale werking van B. parapertussis en de prestaties van deze ziekteverwekker begunstigt. Onze gegevens bevestigen de mogelijkheid dat vaccinatie op grote schaal de ontvangers vatbaarder kan maken voor B. parapertussis infectie."
Met andere woorden, kinderen die zijn gevaccineerd tegen kinkhoest krijgen eigenlijk een verminderde immuniteit en zijn vatbaarder voor B. parapertussis infectie dan niet gevaccineerde leeftijdsgenoten. Gevaccineerde kinderen in wezen zijn de dragers van de ziekte als het gaat over de uitbraken van kinkhoest, meestal infecteren ze andere gevaccineerde kinderen en zetten zo enorme druk op lokale middelen in de gezondheidszorg.
Vreemd genoeg zijn het niet de niet gevaccineerde kinderen die gezond blijven gedurende de uitbraken maar wel deze van wie het immuunsysteem niet werd verlamd door blootstelling aan kunstmatige vaccin antigenen. Dit was zeker het geval bij meer dan 600 bevestigde gevallen van kinkhoest, een 10-voudige toename ten opzichte van voorgaande jaren. Zoals u zich wellicht herinnert werden de meeste mensen met de ziekte vooraf gevaccineerd.
Een meer recente studie gefinancierd door de Amerikaanse 'Food and Drug Administration' (FDA) constateerde dat het kinkhoest vaccin toegediend in de combinatie DTaP zelfs de verspreiding van kinkhoest niet kon voorkomen zoals algemeen beweerd. Integendeel, het vaccin veroorzaakte de uitbreiding van de ziekte bij testbavianen gedurende vijf weken.
"Deze bevindingen kunnen de toename van kinkhoest in de VS verklaren," zei FDA onderzoeker Tod Merkel, bevestigend wat velen denken over de gevaren van het kinkhoestvaccin.
Moeten ouders die hun kinderen laten inenten aansprakelijk worden gehouden voor de verspreiding van ziekte?
Dit alles stelt natuurlijk dat de lopende demonisering van ouders die weigeren hun kinderen te laten inenten volledig verkeerd is. Als het de volksgezondheid is waarover wij bezorgd zijn in het vaccindebat dan lijkt het alsof ouders die ervoor kiezen om te vaccineren degenen zijn die anderen in gevaar brengen.
Misschien is de tijd rijp is om de ware schuldigen aan te wijzen. De rollen zijn omgedraaid en gebaseerd op de laatste beschikbare wetenschap is het nu overduidelijk dat ouders die laten vaccineren degenen zijn die andere kinderen in gevaar brengen.
Zal de pro-vaccin lobby, die er vlug bij was om ouders die niet laten vaccineren aansprakelijk te stellen voor het aanbrengen van schade aan anderen, nu volgens dezelfde maatstaf gebruikt voor de niet vaccinerende ouders worden beoordeeld?
Oorspronkelijk artikel: "Vaccine lies: Whooping cough outbreaks being triggered by vaccinated children" Thursday, December 26, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.
Chocolade evenaart fluoride in de strijd tegen tandbederf.
(NaturalNews) Stel je voor chocolade eten om het tandglazuur te remineraliseren en in strijd tegen gaatjes. Klinkt te mooi om waar te zijn? Een onderzoeker aan de 'Tulane University' komt nauw in de buurt met een chocolade extract dat niet giftig is en fluoride overtreft. Gezien de gevaren van fluoride en haar aanwezigheid in commerciële tandpasta biedt een vervanging op basis van chocolade een smakelijk oplossing.
Vergif op onze tandenborstel.
Fluoride is al meerdere keren onder de loep genomen, en terecht. Gebruikt in tandpasta en onze watervoorziening heeft auteur Christopher Bryson in zijn boek 'The Fluoride Deception' dit industrieel afval geclassificeerd als "de meest schadelijke milieu-vervuiler van de Koude Oorlog". Gekoppeld met verminderde schildklier en nierfunctie, onvruchtbaarheid , verlaagde intelligentie, cardiovasculaire ziekte, zwakke botten en verhoogd risico op kanker is fluoride bijzonder schadelijk. Bovendien vestigt het 'Fluoride Action Network' onze aandacht op het feit dat "slechts één gram fluoride tandpasta (een volledige strip pasta op een normale borstel) voldoende is om acute fluoride toxiciteit te veroorzaken bij een kind van twee jaar (met bijv. misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree)." Gelukkig hebben we een alternatief voor dergelijke toxische waanzin in de verrassende vorm van chocolade.
Voedsel van de goden, een zegen voor de tanden.
Arman Sadeghpour, een promovendus aan de 'Tulane University', ontdekte een onwaarschijnlijke speler in de strijd tegen tandbederf, een extract afkomstig van de cacaoboon. Hij vewerkte menselijke kiezen met fluoride of cacao-extract. Vervolgens werden de tanden in een gespecialiseerde machine geplaatst die een inkeping op elke tand drukt. De diepte van de indruk geeft de hardheid van het glazuur aan. Sadeghpour constateerde dat de tanden behandeld met cacao extract veerkrachtiger waren dan deze waarop fluoride gebruikt werd.
In een tweede proef werd elke tand een nacht in een oplossing van ofwel fluoride of cacao extract gelaten. De volgende dag onderworp Sadeghpour het tandoppervlak aan een sterk zuur gedurende 10 minuten. Toen hij de hoeveelheid calcium mat die in het zuur was uitgeloogd vond hij dat de tanden gedrenkt in cacao-extract, 8 procent minder calcium hadden verloren dan hun tegenhangers in fluoride.
Volgens een persbericht van de universiteit: "Het extract , een wit kristallijn poeder waarvan de chemische samenstelling vergelijkbaar is met cafeïne, helpt tandglazuur verharden, waardoor zij minder vatbaar worden voor tandbederf. Het cacao-extract, zou de eerste belangrijke innovatie bieden voor commerciële tandpasta sedert de fabrikanten begonnen met het toevoegen van fluoride aan tandpasta in 1914."
Oorspronkelijk artikel: "Chocolate trumps fluoride in the fight against tooth decay" Sunday, December 22, 2013 by: Carolanne Wright"
( NaturalNews ) Terwijl het debat over de vraag of tomaten een vrucht, bes of groente zijn, zijn hun voordelen voor de gezondheid bekend. Hun lycopeengehalte is gekoppeld aan een vermindering van het risico van bepaalde typen kanker zoals maag, orale en prostaatkanker. Er is zelfs aangetoond dat ze de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en de bestrijding van osteoporose ondersteunen. Verder zijn ze door hun luteïne inhoud goed voor de ogen! Een ander voordeel van de tomaat is de mogelijkheid om borstkanker te voorkomen bij postmenopauzale vrouwen door te helpen in het reguleren van bloedsuiker- en vetniveaus. Bloedsuiker en vetgehalte regeling zou het gemakkelijker maken voor post-menopauzale vrouwen om een slanker lichaam gewicht te behouden.
Borstkanker bij vrouwen na de menopauze is verbonden met lichaamsgewicht. Als de body mass index toeneemt neemt ook het inherente risico op borstkanker toe. Een studie gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism' bleek dat de consumptie van tomaten de afgifte van adiponectine reguleert. Dit hormoon reguleert de vet- en suikerniveaus in het bloed. Door het verhogen van adiponectine secretie kan het eten van tomaten, vrouwen een gezond lichaamsgewicht helpen te behouden en daarom helpen hun risico op borstkanker te verminderen.
De afwezigheid van adiponectine en zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren is verbonden met zwaarlijvigheid en zelfs diabetes. Bij zwaarlijvige personen worden lagere niveaus van adiponectine in het bloed geconstateerd, waardoor hun bloedsuiker- en vetniveaus hoog blijven in vergelijking met slankere individuën. Om vergelijkbare resultaten te bekomen kunnen vrouwen hun adiponectine secretie verhogen met bijna 10 % door het eten van ten minste 25 mg lycopeen per dag. Gezien het feit dat een kop (240 ml) tomatensap 23 mg lycopeen bevat zou iets meer dan een kop (ongeveer 260 ml) tomatensap per dag vergelijkbare resultaten opleveren.
Het vermogen van tomaten te voorkomen en te beschermen tegen harten vaatziekten en osteoporose, hun waardevolle bijdrage tot gezonde ogen en hun vermogen om te beschermen tegen vele soorten kanker, waaronder borstkanker, maakt ze tot een waardevolle voeding. Door het toevoegen van een beetje meer dan een kopje tomatensap per dag aan uw dieet, kunt u de reguleringsefficiëntie van uw bloedsuiker en vet verhogen en jezelf helpen om een slanker lichaam te behouden.
Oorspronkelijk artikel: "Tomatoes can help prevent breast cancer", Sunday, December 22, 2013 by: Josh Anderson.
Aangetoond dat hart-en vaatziekten te keren zijn met chiropractie.
(NaturalNews) Uit een recente studie gerapporteerd in de 'Annal of Vertebral Subluxation Research' blijkt dat chiropractische aanpassingen hart- en vaatziekten kunnen helpen omkeren en voorkomen.
Gezondheid van het hart veranderd door chiropractie.
Volgens de studie ervaarde een 54 jarige man normalisering van zijn lipidepaneel na zes maanden van chiropractische toepassingen. Fascinerend, geen andere interventies zoals dieet of lichaamsbeweging werden geïmplementeerd binnen deze periode.
De patiënt kwam voor het eerst in het kantoor van de chiropractor met als voornaamste klacht een hoog cholesterol en nam meer dan 10 medicijnen om zijn toestand te beheersen. Met een voorgeschiedenis van een hartaanval en angioplastiek werd hij beschouwd als "hoog risico patiënt. "Een maand voorafgaand aan de start van chiropractische zorg vertoonde hij abnormale niveaus van cholesterol, LDL, HDL en triglyceriden. Volgens een interview met de patiënt op YouTube vernam hij dat chiropractie kon helpen de cholesterol te verlagen. Hij wilde af van de voorgeschreven medicijnen.
Deskundigen spreken zich uit.
Volgens Dr Nate Blume, de behandelende chiropractor:"Onderzoek heeft onthuld dat kleine storingen aan de ruggegraat een factor kunnen zijn in een aantal aandoeningen. Deze spinale verstoringen leiden tot zenuw interferentie en kan leiden tot een scala van aandoeningen omdat het homeostatisch mechanisme van het lichaam het liet afweten."
"Het heeft veel zin als je erover nadenkt," verklaarde Dr Matthew McCoy, een chiropractor, volksgezondheidsonderzoeker en redacteur van het tijdschrift dat de studie publiceerde. "Als je schade toebrengt aan de de neurologische structuren in de wervelkolom kan dit verstrekkende gevolgen voor het functioneren van het lichaam. Via onderzoeksrapporten zoals dit hier vinden wij dat het corrigeren van de afwijkingen of abnormale bewegingen in verband met deze problemen van de wervelkolom de zenuwinterferenties vermindert en mensen verbetering ervaren. In deze studie was het een man met risicofactoren voor hart- en vaatziekten."
Subluxatie van de wervelkolom.
"Het vinden van de oorzaak van de hart- en vaatziekten en het verminderen van deze risico's is een veel betere strategie," volgens de studie. Een dergelijk risico zijn bvb. spinale afwijkingen en/of abnormale bewegingen van de wervelkolom, zogenaamde 'wervelsubluxaties' , die leiden tot structurele en neurologische storingen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Het is deze storing die een cascade van neuro-endocriene gebeurtenissen veroorzaken die een abnormaal cholesterol metabolisme kan veroorzaken. De theorie is dat wanneer die spinale vervormingen gecorrigeerd worden het lichaam beter in staat is zijn fysiologisch evenwicht te vinden.
De chiropractor diagnoseerde de patiënt met wervelsubluxaties in zijn nek, bekken en heiligbeen. Uit verder laboratoriumonderzoek bleek dat zijn cholesterol, HDL, LDL en triglyceriden al waren verbeterd, hij meldde een verbetering in zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid en zijn klachten aan het bewegingsapparaat waren verdwenen. De auteurs pleiten voor verder onderzoek in een gecontroleerde omgeving.
Niet verrassend hebben andere onderzoekers vergelijkbare resultaten gevonden met betrekking tot hart- en vaatziekten beheerd door chiropractische aanpassingen en dit geval is één van de vele opkomende studies om dit fenomeen te beschrijven. De meest opvallende studie is gepubliceerd in het 'Journal of Human Hypertension'. De 100 personen pilootstudie was voorpaginanieuws en werd zelfs uitgezonden op 'Good Morning America' omdat de resultaten, waaruit blijkt dat een bovenste cervicale chiropractische behandeling hetzelfde effect heeft als twee pillen voor het normaliseren van de bloeddruk, baanbrekend was.
Oorspronkelijk artikel: "Chiropratic adjustments shown to reverse heart disease", Sunday, Decmber 15, 2013 by: Eric L. Zielinski.
Studies tonen aan dat chia zaden diabetes kunnen behandelen en meer energie geven.
(NaturalNews) Chia is een plant die ovaalvormige veelkleurige zaden draagt. Deze zaden, die een neutrale smaak en knapperige textuur hebben, worden al eeuwenlang geteeld als een overlevingsvoedsel in hun landen van herkomst Mexico en Guatemala.
Azteekse krijgers koesterden de chia zaden voor hun geneeskrachtige eigenschappen die nu worden bevestigd door hedendaagse studies. Hieronder is een overzicht van de voordelen voor de gezondheid toegeschreven aan chia zaden en het onderzoek daarrond.
Rijk aan essentiële vetzuren. Een portie (50 gram) van chia zaden bevat ongeveer 11 gram vet. Hiervan is 1 gram verzadigd vet terwijl de rest bestaat uit essentiële meervoudige onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals omega-3 en omega-6. In feite zijn, volgens een studie uit 2005 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, chia zaden de grootste plantaardige bronnen van alfa-linoleenzuur (ALA). ALA is een essentieel omega-3 vetzuur waarvan bekend is dat het kanker kan voorkomen, het risico op hart- en vaatziekten verlaagt en de cortisol niveaus vermindert. Bovendien zijn chia zaden en andere voedingsmiddelen die een optimale omega-3/omega-6 verhouding hebben bekend om de hersenfunctie te verbeteren, want onze hersenen zijn opgebouwd uit dezelfde vetten.
Uitstekende bron van eiwit en energie. Volgens chia expert Dr Wayne Coates bestaan chia zaden uit ten minste 20 procent eiwit. Dit eiwit is van hoge kwaliteit, de aminozuur score voor chia zaden is 91 op een totaal van 100, waarvan de scores van andere eiwit verpakte zaden zoals lijnzaad in het niet verdwijnen. Dit bijna perfecte aminozuur profiel maakt van chia zaad een uitstekende 'complete' eiwitbron voor vegetariërs, evenals een krachtige energiebron voor bodybuilders en atleten. Volgens 'The Magic of Chia' van auteur James Scheer werd chia vroeger ook wel de "Indian Running Food" genoemd vanwege de aanzienlijke energieverhogende eigenschappen.
Hulp bij de behandeling van diabetes. Verschillende studies hebben de lang gekoesterde overtuiging bevestigd dat chia zaden kunnen helpen bij de behandeling van diabetes. Een studie gepubliceerd in het januarinummer 2009 van het 'British Journal of Nutrition' bijvoorbeeld, vond dat chia insulineresistentie kon normaliseren bij diabetische ratten terwijl vet en cholesterol in hun bloed verminderde. Deze bevindingen versterken de resultaten van een eerdere studie uit 2007 voor het tijdschrift 'Diabetes Care' waarin wordt geconcludeerd dat chia "grote en opkomende cardiovasculaire risicofactoren bij diabetes type 2" had verbeterd bij 20 patiënten.
Deze indrukwekkende resultaten zijn vaak toegeschreven aan het feit dat chia zaden een gel vormen bij inname die de afbraak van koolhydraten vertraagt waardoor de spijsvertering de suiker geleidelijker en stabieler verwerkt.
Vol voedingsstoffen en mineralen. Volgens de door NutritionData verstrekte informatie bevat 1 ounce (28 gram) gedroogde chia zaden 18 procent van onze dagelijkse behoefte (ADH) aan calcium, 27 procent van onze ADH fosfor, 30 procent van onze ADH magnesium en variërende hoeveelheden zink, koper en kalium. 1 ounce van chia zaden bevat ook maar liefst 42 procent van onze ADH voedingsvezels, waardoor ze een effectieve natuurlijke remedie zijn bij constipatie.
Chia zaden zijn gemakkelijk online en in natuurwinkels te vinden en hebben een lange houdbaarheid. Hoewel ze meestal alleen worden gegeten als snack tussen de maaltijden, voegen sommige mensen ze toe aan hun smoothies of ontbijtgranen.
Drie populaire specerijen voor een lagere bloedsuikerspiegel.
NaturalNews) Kruiden zijn algemeen gekend om hun vermogen de smaken van rudimentaire gerechten te verbeteren en wellicht zal dit we altijd hun meest geliefde functie blijven. Ondanks hun grotendeels pragmatische toepassingen in de keuken duiken meer en meer studies op die bewijzen dat veel populaire kruiden een onmiskenbare geneeskrachtige waarde bezitten. Kruiden waarvan bewezen is de bloedsuikerspiegel te verlagen hebben een bijzondere waarde voor ons omdat diabetes ongeveer 24 miljoen mensen in de Verenigde Staten alleen al treft. De drie hierna genoemde kruiden moeten diabetes en pre-diabetische individuën zeker overwegen op te nemen in hun voedingspatroon.
Kurkuma (geelwortel). Volgens een studie uitgevoerd aan de 'Harbin Medical University' in China in 2012 ervaarden patiënten met type II diabetes die 300 mg/dag kurkuma innamen gedurende drie maanden aanzienlijk grote dalingen in de bloedsuikerspiegel, insuline resistentie en hemoglobine A1C dan degenen die een placebo namen. De onderzoekers kennen dit resultaat toe aan de indrukwekkende niveaus van curcumine in kurkuma, een natuurlijke anti-oxidant en antiontstekingsmiddel dat het kruid zijn oranje gele kleur geeft (n.v.d.r. vandaar geelwortel) en de oorzaak is van tal van andere voordelen voor de gezondheid. Kurkuma wordt meestal toegevoegd aan curry's en rijstgerechten en heeft een aangename, nootachtige smaak wat ook de smaak van salade dressings, roerei, geroosterde groenten, soepen enz. verbetert. Men kan ook kurkuma mengen met water, melk, appel cider azijn of kokoswater. Kokosmelk is een bijzonder goede keuze want het heeft een bijna identieke samenstelling als bloedplasma en kan dus helpen om de voedingsstoffen van de curcumine aan onze cellen te leveren.
Cayenne. Volgens een studie gepubliceerd in de editie 2006 van 'The American Journal of Clinical Nutrition', ondervonden proefpersonen een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel tussen de 20 en 120 minuten na het eten van een maaltijd met cayennepeper. Bovendien vertoonden de meeste proefpersonen die tijdens een periode van 30 dagen voor de test ook cayeenrijke voeding namen een opmerkelijke daling van het insulinegehalte in het bloed. Deze resultaten lieten de onderzoekers besluiten dat cayennepeper de weefselgevoeligheid voor insuline kan verbeteren wat resulteert in een lagere bloedsuikerspiegel. Hoewel cayennepepers vaak geconsumeerd worden in hun natuurlijke staat behouden zij al hun actieve ingrediënten in niet bestraalde poedervorm. De meest bekende van deze ingrediënten is capsaïcine dat bekend staat om zijn pijnstillende en vetverbrandende eigenschappen. Echter nieuwe studies uit 2011 - met name aan de Universiteit van Ulsan - vonden dat capsaïcine ook verantwoordelijk is voor de bloedglucoseverlagende capaciteiten van cayenne. Door zijn vurige smaak is cayennepeper minder veelzijdig dan kurkuma en de meeste mensen beperken het gebruik tot hete curries. Cayennepeper is echter een goed smoothie ingrediënt vooral omdat het eigenschappen bevat die de opname van de voedingsstoffen verbetert.
Oregano. Volgens een studie verschenen in de januari editie van het ''Journal of Natural Medicine' kunnen de glucosiden in oregano helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit resultaat versterkt de bevindingen van een eerdere studie van 2004 gepubliceerd in het 'Journal of Ethnopharmacology' die ontdekte dat ratten een "aanzienlijke daling" van de bloedsuikerspiegel ervaarden na gevoed te zijn geweest met oregano extracten over een langere periode. Aromatisch en smaakvol oregano is een ongelooflijk veelzijdig kruid dat kan worden gedronken in thee of toegevoegd aan talloze warme gerechten, waaronder de meeste Italiaanse gerechten. Mensen die zoeken om hun bloedsuikerspiegel te verlagen of te stabiliseren zullen geen problemen hebben om meer oregano toe te voegen aan hun voeding - alleen niet vergeten om te kiezen voor biologische, niet bestraalde oregano om optimaal profijt te behalen.
Oorspronkelijk artikel: "The popular spices that lower blood sugar levels, Monday, December 09, 2013 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
Een van de hardnekkigste mythen in de geneeskunde zegt dat te veel dierlijk vet in de voeding en een verhoogd cholesterolgehalte schadelijk zijn voor hart en bloedvaten. Op deze pagina’s volgen feiten die veel mensen zullen verrassen en waarvan de meeste artsen en onderzoekers niet op de hoogte zijn.
Als je denkt dat dit pure onzin is, kijk dan eens op Dr Ravnskovs website; hier vind je een overzicht van zijn wetenschappelijke artikelen en enkele recensies van zijn boek.
Klik op de links als je meer wilt weten of als je wilt nagaan op welke wetenschappelijke literatuur de tekst is gebaseerd.
1. Cholesterol is geen dodelijk gif, maar van vitaal belang voor de constructie en het functioneren van alle lichaamscellen. Cholesterol is ‘goed’ noch ‘slecht’. Het cholesterolgehalte van het bloed wordt bepaald door talrijke factoren, zoals stress, lichamelijke activiteit, gewichtsverandering en roken.
2. Een hoog cholesterol veroorzaakt atherosclerose (‘aderverkalking’) en hartinfarcten, zo wordt algemeen beweerd. Talrijke studies hebben echter laten zien dat mensen met een laag cholesterol net zo veel aderverkalking ontwikkelen als mensen met een hoog cholesterol.
3. Ons lichaam produceert 3 tot 4 keer zoveel cholesterol als we met de voeding binnen krijgen. De productie stijgt wanneer we te weinig cholesterol eten en neemt af zodra onze voeding meer cholesterol bevat. Dit verklaart waarom het zo moeilijk is het cholesterolgehalte met de voeding te beinvloeden.
4. Cholesterol en verzadigd vet in de voeding hebben niets te maken met de ontwikkeling van atherosclerose of het risico op een hartinfarct. Meer dan 30 wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat infarctpatiënten in de periode voorafgaand aan hun infarct niet meer vet hebben gegeten dan gezonde mensen.
5. Cholesterolverlaging met de medicijnen die werden gebruikt vóór de introductie van de statines, kan het risico te overlijden aan een hartinfarct niet verlagen; bovendien zijn deze medicijnen schadelijk voor de gezondheid en kunnen ze het leven verkorten
6. De nieuwe klasse cholesterolverlagers, de statines, verlagen het risico op een hartinfarct, maar het effect is erg zwak en heeft niets met cholesterolverlaging te maken. Helaas zijn statines ook kankerverwekkend, tenminste in proefdieren. Of ze ook voor mensen kankerverwekkend zijn, weten we nog niet zeker, omdat de statines pas tien jaar worden gebruikt. Roken leidt ook niet binnen tien jaar tot longkanker.
7. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor minder dan 10 % van degenen die overlijden aan een hartinfarct. Daarentegen beschermt een hoog cholesterol tegen infecties en leven oudere mensen met een hoog cholesterol langer dan oudere mensen met een laag cholesterol.
8. Veel van deze feiten zijn gedurende de laatste decennia gepresenteerd in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar slechts weinigen zijn ervan op de hoogte.
9. De reden dat het publiek, artsen en de meeste onderzoekers hier nog nooit van hebben gehoord, is dat studies die de cholesterolhypothese tegenspreken, worden genegeerd of verkeerd worden geciteerd in de wetenschappelijke literatuu
De vele mislukte cholesterolverlagende experimenten, Zinloze dierproeven, Familiaire hypercholesteremie (erfelijk verhoogd cholesterol) en waarom je daar niet al te bang voor hoeft te zijn, De mythen rond triglyceriden, De gevaren die zijn verbonden aan het eten van te veel meervoudig onverzadigd vet en transvetzuren, De onlogische argumenten voor het mediterrane dieet, De ondermaatse wetenschap achter Dr Ornish’ ‘revolutionaire’ voedingsadviezen, Hoe we worden bedrogen door de farmaceutische industrie en de leiders van de cholesterolcampagne En nog veel, veel meer.Met veel geestige illustraties van Sidney Harris, Robert Mankoff, Johnny Hart, Junko Innanen, Tim Toles en Harley L Schwadron.
Recensies van The Cholesterol Myths (out of print)John Brignell, PhD, hoogleraar biochemie (Engels)
P.S. Dit is geen vertaling maar ik kon het niet laten van dit artikel ter kennisgeving op mijn blog te plaatsen gezien zijn belangrijke informatie op wetenschappelijke basis geschoeid.
Ijzer als mineraal even essentieel als gevaarlijk.
IJzer is een sporenelement essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Het is simpel: men kan niet gezond zijn bij gebrek aan ijzer.
Vrouwen met zware maandstonden worden in het bijzonder getroffen door dit risico.
Het probleem is dat, omgekeerd, de aanwezigheid van grote hoeveelheden ijzer in het lichaam kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
IJzer is essentieel voor een goede gezondheid.
In het begin van de twintigste eeuw ontdekte de Franse chemicus Gabriel Bertrand dat de aanwezigheid van ijzer, weliswaar in zeer kleine hoeveelheden, een belangrijke rol speelt in ons organisme.
IJzer is aanwezig in de hemoglobine van onze rode bloedcellen die zuurstof naar de lichaamscellen voeren. Het wordt ook gevonden in myoglobine, een stof die de spieren helpen om zuurstof in reserve te plaatsen.
Ijzer participeert in verschillende vitale processen:
- Het speelt een belangrijke rol in de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de energiemolecule van elk van onze cellen.
- Het helpt het immuunsysteem infecties het hoofd te bieden.
- Het neemt deel aan de regeling van een aantal belangrijke functies met inbegrip van de lichaamstemperatuur en ons uithoudingsvermogen.
- Het is betrokken bij de ontwikkeling van cognitieve functies en de productie van neurotransmitters.
Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie lijdt ongeveer 25% van de wereldbevolking aan anemie, een tekort aan rode bloedcellen (1). De helft van deze gevallen wordt veroorzaakt door anemie (ijzerdeficiëntie) die wordt gekenmerkt door een afname van het aantal rode bloedcellen of hun gehalte aan hemoglobine.
Veel voorkomende symptomen van een ijzertekort zijn een grote lichamelijke vermoeidheid, het gevoel "niet langer kracht te hebben," duizeligheid, depressie, de benen zijn instabiel en kortademigheid bij de geringste inspanning.
Milde bloedarmoede heeft geen grote invloed op de gezondheid. Echter, als ijzertekort niet wordt behandeld, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartproblemen of bij zwangere vrouwen tot een verhoogd risico op vroeggeboorte.
In onze voeding komt ijzer onder twee vormen voor: het zeer goed opneembaar ijzer (absorptie van 15-20 % ) afkomstig van vlees en vis , en het slecht opneembare (absorptie 3-5 %) uit planten, melk en eieren. Vegetariërs en veganisten hebben dus wat meer risico op ijzertekort .
Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd en opgroeiende kinderen is de behoefte aan ijzer fysiologisch hoog en niet altijd gedekt door voedsel, niet vanwege een te lage inname van vlees of vis maar omwille van overmatige inname van andere elementen die de opname van ijzer blokkeren. Ouderen zien de absorptiecapaciteit afnemen met de leeftijd en hebben ook een groter risico op ijzertekort ondanks adequate voedselinname.
Voor de vegetariërs is het goed om weten dat plantaardig ijzer minder goed wordt opgenomen dan het dierlijk en is het raadzaam om voedsel rijk aan vitamine C te consumeren tijdens de maaltijd (bijvoorbeeld rode paprika, broccoli, spruitjes, appelsiensap , etc. . ) en kiemen van peulvruchten en de consumptie te beperken van volkoren granen om de ijzeropname te verbeteren.
Hoe kunnen wij ons ijzergehalte optimaliseren?
IJzer is al lang bekend als een essentiële voedingsstof en de effectiviteit van het gebruik van ijzersupplementen om tekortkomingen te voorkomen is ook al lang bewezen.
De afgelopen jaren hebben onderzoekers de effecten van overmaat aan ijzer in het lichaam bestudeerd. Het menselijk lichaam heeft weinig mechanismen voor het elimineren van dit sporenelement zodat het zich gemakkelijk ophoopt. Wanneer het ijzergehalte te hoog is wordt het een krachtig oxidant in celweefsel en kunnen cardiovasculaire problemen, diabetes en kanker optreden. (2) Zo kan ijzer gevaarlijk worden i.p.v. gezond.
Wij kunnen gelukkig gemakkelijk evalueren of ons ijzergehalte optimaal is. Hiervoor moet men een bloedonderzoek laten uitvoeren en de ferritine laten meten, een eiwit dat wordt gebruikt om ijzer op te slaan. Als men last heeft van ijzertekort is de ferritine lager dan 30 ng/ml. Als dit percentage hoger is dan 100 ng/ml is het ijzergehalte te hoog. Men spreekt van overmaat als de uitslag groter is dan 150 ng/ml.
Bij te hoge ferritine is de oplossing bloed geven. Over 't algemeen zijn 1-3 donaties per jaar voldoende om de normale ferritine niveaus te herstellen (tussen 40 en 60 ng/ml). Indien nodig kan men maandelijks tot bloedafname overgaan zonder enig risico voor de gezondheid. Natuurlijk moet men ook stoppen met het nemen van eventuele ijzer supplementen. Verminderen van consumptie van rood vlees kan ook helpen.
Lijdt men aan anemie als gevolg van bewezen ijzertekort dan is het nemen van een ijzer supplement aangewezen. In dit geval moet de keuze van ijzersupplementen rekening houden met twee criteria: de biologische beschikbaarheid en de veiligheid van de vorm van het gebruikte ijzer.
Volgens verschillende studies geeft de organische vorm van ijzer gebonden aan aminozuren een betere intestinale absorptie en is veel minder agressief dan minerale vormen gewoonlijk gebruikt in klassieke medicijnen gegeven bij bloedarmoede. (3)
Oorspronkelijk artikel: "Le fer, un minéral aussi indispensable que dangereux", François Mercier, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Novembre 28, 2013.
Bronnen:
(1) Organisation mondiale de la Santé. Worldwide prevalence on anaemia 1993-2005 Summary of the worldwide prevalence on anaemia [Consulté le 17 février 2011]. www.who.int
(2) The role of iron in type 2 diabetes in humans. Rajpathak SN, Crandall JP, et al. Biochim Biophys Acta. 2009 Jul;1790(7):671-81. Review.
Iron : An emerging factor in colorectal carcinogenesis. Chua AC, Klopcic B, et al. World J Gastroenterol. 2010 Feb 14;16(6):663-72.5.
Association of body iron stores with development of cardiovascular disease in the adult population: a systematic review of the literature. Zegrean M. Can J Cardiovasc Nurs. 2009;19(1):26-32. Review.
(3) Walker A. F., Marakis G., Christie S., Byng M. Mg citrate found more bioavailable than other Mg preparations in a randomised, double-blind study. Magnes Res. 2003 Sep ;16(3) :183-91.7.
Hendricks G. M., Guo M. R., Kindstedt P. S. Solubility and relative absorption of copper, iron, and zinc in two milk-based liquid infant formulae. Int J Food Sci Nutr. 2001 Sep;52(5):419-28.
Verband tussen GSM straling en borstkanker - Nieuwe studie baart ernstige zorgen.
(NaturalNews) Een nieuwe studie geeft aanleiding tot bezorgdheid over een mogelijk verband tussen gsm straling en borstkanker bij jonge vrouwen.
Een onderzoeksteam, onder de leiding van Dr Lisa Bailey, voormalig voorzitter van de "American Cancer Society's California Division" en één van Californië's top borstchirurgen bestudeerde vier jonge vrouwen tussen de 2 en 39 jaar oud met multifocale invasieve borstkanker.
De onderzoekers vonden dat alle patiënten tumoren hadden ontwikkeld in de gebieden van hun borsten naast de plek waar zij hun mobiele telefoons meerdere jaren droegen gedurende maximaal 10 uur per dag. Geen van de patiënten had een familiegeschiedenis van borstkanker. Ze waren allemaal negatief getest voor BRCA1 en BRCA2 - borstkankergenen die ongeveer de helft van de gevallen van borstkanker uitmaken - en hadden geen andere bekende risico's op borstkanker.
Uit beeldvorming van de borsten van de jonge meisjes 'bleek zich een clustering van meerdere tumorhaarden te ontwikkelen in het deel van de borst direct onder de plaats waar hun mobiele telefoon hun lichaam raakte."
Tiffany Frantz, één van de jonge meisjes uit het onderzoek, zei dat ze geen idee had van de risico's. "Ik stak mijn mobiel in mijn beha, 'zei juffrouw Frantz in een tv-interview dat een "Emmyaward" won. Haar moeder Traci Frantz legde echter onmiddellijk het verband nadat Tiffany borstkanker ontwikkelde op de leeftijd van 21. "We namen het nooit serieus nadat ze werd gediagnosticeerd." Haar tumoren waren precies daar waar zij zes jaar lang haar mobiele telefoon had gedragen. Niemand heeft ons ooit verteld dat dit een heel slecht idee was" zei Traci. Chirurgen moesten de linkerborst van Tiffany verwijderen. Haar familie had geen genetische of andere risicofactoren.
Gevaren van andere EMF blootstelling.
Mobiele telefoons geven een vorm van elektromagnetische velden (EMF ) af, genoemd radiofrekwentie straling. Deze straling werd eerder al verbonden met hersentumoren, kanker, cardiovasculaire ziekten, depressie en andere ernstige ziekten.
Studies tonen aan dat EMF blootstelling aan soortgelijke zogenaamd onschuldige, alledaagse apparaten en installaties ook gevaarlijk kan zijn. Het onlangs verschenen 'BioInitiative Report 2012' concludeerde:"Er is voldoende bewijs te halen uit in vitro en dierstudies, uit menselijke biomarker studies, uit beroeps- en licht-bij-nacht studies en een longitudinale studie met de juiste verzameling van urinemonsters, dat hoge MF (magnetisch velden) blootstelling een risicofactor is voor borstkanker." Auteurs van het rapport gingen verder met te stellen dat "er vrij sterk bewijs is uit case-control studies dat langdurige en hoge beroepsmatige blootstelling (meer dan 10 milliGauss) aan ELF (extreem lage frequenties) magnetische velden een risicofactor is voor borstkanker."
EMF veiligheidsnormen achterhaald.
Momenteel komen de belangrijkste internationale richtlijnen van de International 'Commission on Non-Ionizing Radiation Protection'. Deze richtlijnen boden geen bescherming voor Traci Frantz en anderen die onbewust hun gezondheid in gevaar brachten door het dragen van hun mobiele telefoon op hun lichaam .
Evenmin hebben deze richtlijnen bescherming geboden aan personen blootgesteld aan hoge magnetische velden binnen of op de werkplek. De huidige grenswaarde voor magnetische velden is 904 mg in de VS - ongeveer 90 keer hoger dan het niveau waarop onafhankelijke studies schadelijke biologische effecten hebben waargenomen!
Zelfs fabrikanten van mobiele telefoons suggereren dat gebruikers hun mobiele telefoon ten minste 1,5 cm of meer van elk lichaamsdeel houden. Maar deze aanbevelingen gaan verloren in de kleine lettertjes van de gebruikershandleidingen en worden niet opgevolgd.
Huidige veiligheidsnormen limieten zijn niet beschermend voor de volksgezondheid en moeten dringend vervangen worden.
Oorspronkelijk artikel: "Cell phone radiation breast cancer link - New study raises grave concerns", Wednesday, November 27, 2013 by: Lloyd Burrell, Natural News.
Verwoestende gevolgen door overmatig gebruik van antibiotica bedreigen Europa daar 'superbacteriën' resistentie ontwikkelen tegen de laatste-lijn antibiotica.
(NaturalNews) De meest krachtige klasse van antibiotica voor het bestrijden van dodelijke infecties in Europa is zijn effectiviteit aan het verliezen volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Een recente aankondiging van deze toezichthoudende instantie uit de Europese Unie (EU) waarschuwt dat carbapenems, een uiterst krachtige klasse van antibiotica meestal gebruikt als laatste redmiddel wanneer al het andere faalt, gewoon geen partij meer is voor de sterk opkomende "superbacteriën" die ertegen resistent geworden zijn.
Deze laatste waarschuwing die volgt op voorgaande enkele jaren geleden trekt opnieuw de aandacht op het voortdurend overmatig gebruik en misbruik van antibiotica over de hele wereld. Elk jaar zijn er meer en meer soorten infecties die niet meer reageren op carbapenems, wat betekent dat alle beschikbare conventionele opties voor de behandeling in principe uitgeput zijn. Het ECDC stelt ook dat er een sterke stijging in resistentie is waargenomen tijdens de afgelopen vier jaar, met name in Zuid-Europa.
"Carbapenems zijn de laatste-lijn klasse van antibiotica ... dus de situatie is echt zorgwekkend", zegt ECDC-directeur Marc Sprenger. "Sinds 2009, komt het steeds vaker voor dat ziekenhuizen geconfronteerd worden met het behandelen van patiënten met carbapenem-resistente infecties vaak na het gebruik van oude en giftige medicatie."
Volgens de laatste gegevens verzameld door het ECDC zijn nu in bijna alle Europese landen gevallen gemeld van carbapenem-resistente infecties in ziekenhuizen. In sommige gebieden van Zuid-en Oost-Europa zoals in Griekenland, Italië, Cyprus, Roemenië en Slowakije zijn maar liefst 5 procent van de Klebsiella pneumoniae infecties resistent. En wat betreft de bacteriën Acinetobacter zijn al 25 procent van de infecties resistent in ten minste 8 van de 18 rapporterende landen.
"We moeten manieren vinden om waardevolle antimicrobiële geneesmiddelen verstandiger te gebruiken en nieuwe geneesmiddelen en behandelingen ontwikkelen," zegt Maire Geoghegan-Quinn, Europees commissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap.
De EU keurde onlangs de financiering goed voor een gezamenlijk project van de Zwitserse giganten Roche en Polyphor voor het ontwikkelen en commercialiseren van een experimenteel antibioticum waarmee de twee bedrijven beweren de ziekenhuis superbateriën te kunnen bevechten. Aangezien de meeste van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven gericht zijn op andere projecten die niets met antibiotica te maken hebben is het doel deze leemte op te vullen en nieuwe therapieën te ontwikkelen om de superbacterie epidemie te overwinnen.
Superbacteriën zullen de moderne geneeskunde 100 jaar terugschroeven zeggen de overheid wetenschappers.
In een speciale editie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet schreven Britse regeringsartsen dat superbacteriën dreigen een eeuw werk van de medische vooruitgang ongedaan te maken. Verwijzend naar dit toekomstig "post-antibiotisch tijdperk," leiden deze zelfde wetenschappers af dat superbacteriën één van de grootste bedreigingen zijn in de geschiedenis van de geneeskunde.
"Zelden is de moderne geneeskunde geconfronteerd geweest met zulk een groot gevaar," schreven deze artsen waaronder Engeland's "chief medical officer" Dame Sally Davies, in hun verslag. "Zonder antibiotica zullen kleine chirurgische ingrepen tot grote transplantaties onmogelijk worden en de kosten voor gezondheidszorg zullen waarschijnlijk als een spiraal omhoog schieten door nieuwe duurdere antibiotica en langere ziekenhuisopnames."
Een groot deel van het probleem heeft te maken met de perceptie van antibiotica door het publiek dat verwacht dat ze algemeen voorgeschreven worden bij vrijwel elke kwaal. Veel patiënten zullen eenvoudigweg niet accepteren dat geen antibiotica worden voorgeschreven waardoor het voor veel artsen moeilijk wordt om hun normale praktijkroutines te veranderen.
"We proberen minder antibiotica voor te schrijven maar in de praktijk is het moeilijk," zegt Dr Peter Swinyard, voorzitter van de Britse "Family Doctor Association". "De patiënt zal ontevreden zijn met de consultatie en zal waarschijnlijk ergens anders gaan of toch antibiotica krijgen van een verpleegkundige.
Oorspronkelijk artikel:"Devastating effects of antibiotic overuse strike Europe as 'superbugs' develop resistance to last-line antibiotics", Sunday, November 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
In een nieuwe studie gepubliceerd in het "American Journal of Medicine", vergelijkt Professor Richard DeShazo nuggets van twee grote fastfoodketens. Resultaat analyse: kippenvlees (spier) is niet de belangrijkste component van deze donuts maar wel 50 tot 60% vet, zenuwen, botten, bloedvaten, kraakbeen en bindweefsel. (1)
Maar erger nog is naar mijn mening de geschiedenis van de Cordon Bleu.
Het sprookje van de "Cordon Bleu"
"Mijn lieve kinderen,
Ik wil je een mooi maar triest verhaal vertellen.
Er was eens, lange tijd geleden voor de diepvries en de magnetron waren uitgevonden.
Op dat moment was er geen pizza of lasagne verpakt in cellofaan. Mensen aten niet met plastic bestek of in papieren borden.
Ze gingen naar de markt om verse producten te kopen. Thuis werd gekookt op gaskachels en men at samen rond de tafel. Het is heel lang geleden de kinderen dronken water in plaats van Coca-Cola.
Iemand die zeer goed kon koken noemde "Cordon Bleu". Deze grappige bijnaam verwees naar het blauw lint gedragen door de ontvangers van de Orde van de Heilige Geest, de hoogste onderscheiding onder het bewind van Henri III. In die tijd noemde men lint: "cordon", vandaar de benaming "Cordon Bleu".
Op een dag vond die uitzonderlijke kok een bijzonder heerlijke manier uit om van kalfsvlees schnitzels te bereiden.
Een "kotelet" is een dun plakje vlees dat meestal in boter wordt gebakken met paneermeel om het krokant te maken. De beste schnitzels zijn van kalfsvlees gemaakt. Ze zijn ook de duurste want kalfsvlees is mals en smakelijk en zeer gewild.
In plaats van de koteletten direct in de pan te bakken zoals gebruikelijk was had de kok het lumineus idee om rond elke kotelet een plakje heerlijke ham en een heerlijke kaas uit de Zwitserse Alpen te wikkelen. Toen vouwde hij het stuk vlees in twee, bestrooide het met paneermeel en liet het bakken in boter met zout en peper. Hij diende het op met roomsaus, gensipperde sjalotten en witte wijn.
Het resultaat was voortreffelijk: de jus van het kalfsvlees werd versterkt door de Gruyère kaas. De warme kruidige smaak gaf een speciaal karakter aan het geheel. De gasten waren zeer tevreden. Ter nagedachtenis van de kok, die drager was van een "Cordon Bleu", werd het recept "schnitzel Cordon Bleu" genoemd en werd dit traditioneel Frans gerecht geserveerd bij speciale gelegenheden.
Maar op een dag kreeg men het idee om schnitzels Cordon Bleu in fabrieken te maken. Het succes liet niet op zich wachten: de catering zag er direct toekomst in. De consument moest slechts een pakje openen en de Cordon Bleu verwarmen om van zijn lievelingsgerecht te genieten. Wij schrijven de jaren 1980.
De Cordon Bleu koteletten die tot nu toe zeldzaam waren werden nu gemeengoed en klaargemaakt in schoolkantines en de goedkoopste cafetaria 's.
"Goedkoop! Maar tegen welke prijs?"
Het kalfsvlees werd eerst vervangen door kip, dan kalkoen en tenslotte door een pastei op basis van nagemaakt vlees, wat het geheel nog goedkoper maakte. De Gruyère werd vervangen, zoals in de McDonald's "Cheese Burger", door een kleverige massa met de smaak van kaas. De ham werd vervangen door kalkoen ook gekookt met smaak-en kleurstoffen om de smaak van de ham te benaderen. En om de mensen nog meer de indruk te geven dat het ging om een "Cordon Blue" werd het geheel bedekt met een soort paneermeel waarvan de laag zo dun mogelijk werd gehouden.
Vandaag heb je zelfs geen kachel meer nodig om je Cordon Blue te bereiken ... in de magnetron en klaar is Kees!
Om zulke schepsel Cordon Bleu te eten is het best om tijdens de maaltijd TV te kijken en niet te veel na te denken over wat je binnenspeelt.
De meeste van onze kinderen eten zulke Cordon Bleu en zullen nooit een idee krijgen van hoe het gerecht er oorspronkelijk uitzag en smaakte. Zij volen geen enkel reden om ongelukkig te zijn.
Bronnen:
(1) The autopsy of chicken nuggets reads "chicken little", Department of Medicine, University of Mississippi Medical Center, Jackson, Miss; Department of Pediatrics, University of Mississippi Medical Center, Jackson, Miss.
(2) Chapelure croustillante et fromage fondant !
Oorspronkelijk artikel: "La belle mais triste histoire des Cordons-Bleus", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
Geen migraine meer dank zij acupunctuur en voortaan zonder medicatie.
(NaturalNews) Tijdens haar tienerjaren had Tricia pijnlijke migraine en zocht ze vaak verlichting bij "over-the-counter" (OTC) medicatie en fysiotherapie. Haar slopende hoofdpijn hield echter aan. Daarom probeerde ze acupunctuur die "haar redder in nood is geworden" zegt ze zelf. Sedertdien is ze volledig gestopt met het nemen van OTC-medicijnen en heeft alleen soms nog maar wat doffe hoofdpijn.
Tricia kreeg gemiddeld twee keer per maand ernstige migraine. Na ongeveer 10 behandelingen met acupunctuur, zegt ze, waren de hevige aanvallen verdwenen. De acupunctuur doet helemaal geen pijn, meer nog ... op de voordien gevoelige plekken doet het echt deugd en is acupunctuur een opluchting, gaat ze verder.
Acupunctuur komt voort uit een oude Chinese geneeskunde dat bepaalde punten van de huid van een individu tracht te stimuleren om zo een scala van klachten te verlichten.
Studies bewijzen de voordelen van acupunctuur bij migraine.
Verschillende studies verschenen in medische tijdschriften hebben de voordelen van acupunctuur bij migrainepatiënten aangetoond. In een studie werden twee groepen bestudeerd - één die acupunctuur behandelingen kreeg in combinatie met de standaard zorg en één die alleen de standaard medische zorgen ontving. De patiënten in de acupunctuur groep gingen 25 % minder op doktersbezoek en gebruikten 15 % minder medicatie, naast verschillende andere voordelen. Verschillende onderzoekers wijzen op de toegenomen levenskwaliteit die acupunctuur biedt aan migrainepatiënten.
Volgens de "Migraine Research Foundation" is migraine één van de top 20 van 's werelds meest invaliderende medische aandoeningen met slopende pijnen die een normaal sociaal en professioneel leven ondermijnen. Ongeveer 1 op de 4 Amerikaanse huishoudens heeft een gezinslid dat lijdt aan migraine waarbij intense kloppende pijn in het hoofd wordt ervaren, meestal vergezeld van een groot aantal andere symptomen zoals gevoeligheid voor licht , duizeligheid en misselijkheid .
Volgens een schatting gebruiken meer dan 3 miljoen Amerikanen acupunctuur.
Oorspronkelijk artikel: "Using acupuncture, woman no longer has migraines or takes OTC meds", Wednesday, November 20, 2013 by: Antonia, Natural News.
Waarom antibiotica slecht is voor onze gezondheid.
(NaturalNews) Met de winter voor de deur haasten miljoenen mensen zich naar de dokter voor een recept tegen de symptomen van een verkoudheid of griep. Maar is het nemen van medicatie, vaak antibiotica, echt een verstandige keuze?
Hoewel de moderne geneeskunde nog steeds geen remedie heeft tegen verkoudheid, griep en andere virussen, schrijven de meeste artsen, om de schijn te wekken behulpzaam te zijn antibiotica voor aan hun patiënten.
Deze actie van de "medische professional" heeft niet alleen geen effect bij virale aandoeningen maar is medisch ook niet verantwoord. Antibiotica ondermijnt ernstig het immuunsysteem.
Wanneer het immuunsysteem optimaal werkt, is het een wonder van de natuur, met de mogelijkheid om vrijwel elke ziekte waaronder kanker te genezen.
Wat artsen noemen "ziekten" zijn nu bekend als de ervaringsgerichte veruiterlijkte symptomen van een aandoening als gevolg van een gecompromitteerd, niet effectief werkend immuunsysteem. Wat de moderne geneeskunde steeds probeert te doen is het maskeren van experimentele ziektesymptomen zonder ooit holistisch de oorsprong van de aandoening zelf aan te pakken noch de ziekte echt te genezen, hetgeen nog meer schade bij de patiënt aanricht door chemische geneesmiddelen en invasieve chirurgische ingrepen.
Bij de meeste mensen is het immuunsysteem vaak al sterk aangetast door een slechte voeding en levensstijl, milieu-toxines en andere factoren, waaronder medicijnen.
Het immuunsysteem is zeer complex, ten minste 80 % wordt in het spijsverteringsstelsel gereguleerd door de "darmflora" microben die er talrijk aanwezig zijn. Ten minste 15 % van het gewicht van het gehele lichaam kan worden toegeschreven aan miljarden microben en andere organismen die meestal leven in het spijsverteringskanaal .
De verhouding van "goede" of "voordelige" microben tegenover "slechte" of "pathogene" micro-organismen is absoluut essentieel voor de efficiënte werking van het immuunsysteem dat ideaal globaal 85 % "goede microben" en 15 % "slechte microben" moet bevatten. Bij de meeste mensen is vanwege de eerder genoemde factoren deze verhouding sterk scheef getrokken ten gunste van de schadelijke microben wat weer een ernstige verzwakking van het immuunsysteem voor gevolg heeft.
Deze onevenwichtigheid in de verhouding van goede tot slechte microben staat bekend als "dysbiose."
Wanneer antibiotica wordt toegediend worden niet alleen de "slechte microben" gedood maar ook de goede waardoor de darm bijna volledig wordt ontdaan van zijn immuunrespons regulerende darmflora met als gevolg een zeer verstoord immuunsysteem als geheel.
Antibiotica is derhalve slecht voor de gezondheid omdat het effectief het natuurlijk lichamelijk mechanisme vernietigt dat ons beschermt tegen alle ziekten - het immuunsysteem - dat nooit volledig zichzelf kan herstellen.
Wijzigen en onderhouden van een gezond immuunsysteem via de voeding.
Natuurlijk is altijd het beste en in de context van het immuunsysteem betekent dit een natuurlijk, gezond, effectieve darmflora vriendelijk ingesteld dieet.
Veruit de beste voedingsmiddelen en dranken voor een gezonde darmflora balans, en daardoor immuunsysteem onderhoudend, zijn voedingsmiddelen met "probiotica", die, zoals de naam al doet vermoeden goed zijn voor de darmmicroben.
Slechts één kopje probiotica voedsel per dag is erg gezond vooral voor het immuunsysteem en is derhalve effectief tegen de ziekte.
Er zijn veel voorbeelden van probiotische voedingsmiddelen en dranken, met inbegrip van alle gefermenteerde groenten en fruit, Kombucha thee, kokos kefir en vele anderen. Deze zijn allemaal zeer gezond voor het behoud van het immuunsysteem en een goede gezondheid in de winter zodat bezoek aan de arts overbodig wordt.
Oorspronkelijk artikel: "Why antibiotics are bad for your health", Sunday, November 03, 2013 by: Adrian Cooper.
Uit historische gegevens blijkt dat vaccins ons niet gered hebben.
(NaturalNews) Beschermen vaccins daadwerkelijk tegen virussen en ziekten zoals men beweert? Als je alleen uw nieuws krijgt van de klassieke nieuws- en educatieve bronnen dan stelt de vraag zich zelfs niet of vaccins effectief zijn. Echter als je kijkt naar de historische gegevens over de werkzaamheid van vaccinaties zul je zien dat ze helemaal niet verantwoordelijk zijn voor de daling van ziektes in de laatste honderd jaar.
Historisch bewijs.
Een overzicht van enkele historische data toont aan dat bepaalde ziektes waarvoor het vaccin werd toegediend pas uitbraken onmiddelijk na de vaccinatie of enkele jaren later.
-In Engeland 1871-2: met 98% van de bevolking tussen 2 en 50 ingeënt tegen pokken beleefde men de hevigste uitbraak van pokken ooit met 45.000 sterfgevallen. In dezelfde periode waren er in Duitsland, met een vaccinatiegraad van 96%, meer dan 125.000 sterfgevallen door pokken. (The Hadwen Documents).
- In Duitsland begon de verplichte massale vaccinatie tegen difterie in 1940 en ging door tot 1945; het aantal difterie gevallen steeg van 40.000 tot 250.000. (Don't Get Stuck , Hannah Allen).
- In 1967 werd Ghana mazelen vrij verklaard door de World Health Organization nadat 96 % van de bevolking was ingeënt. In 1972 ervaarde Ghana één van de ergste uitbarstingen van mazelen met het hoogste sterftecijfer ooit. (Dr. H. Albonico, MMR vaccin Campagne in Zwitserland, maart 1990).
- In het Verenigd Koninkrijk deden zich tussen 1970 en 1990 meer dan 200.000 gevallen van kinkhoest voor bij volledig gevaccineerde kinderen.(Community Disease Surveillance Centre , UK).
- In de jaren 1970 constateerde men na een tuberculose-vaccin proef in India 260.000 meer gevallen van tuberculose dan bij de groep niet gevaccineerden. (The Lancet 12/1/80 p73).
- In 1977 getuigde Dr Jonas Salk, die het eerste poliovaccin ontwikkelde, samen met andere wetenschappers dat de massale inenting tegen polio de oorzaak was van de meeste gevallen van polio in de VS sinds 1961. (Science 4/4/77 " Abstracts ").
- In 1979 werd in Zweden afgezien van het kinkhoest vaccin vanwege zijn ineffectiviteit. Van de 5.140 gevallen in 1978, werd vastgesteld dat 84 % driemaal was gevaccineerd! (BMJ 283:696-697, 1981).
- Uit het februari nummer van1981 van het tijdschrift van de American Medical Association bleek dat 90 % van de verloskundigen en 66 % van de kinderartsen weigerden het rubella vaccin te nemen.
- In Oman vond tussen 1988 en 1989 een polio-uitbraak plaats bij duizenden volledig gevaccineerde kinderen. De regio met de hoogste besmettingsgraad had de hoogste vaccinatiegraad. De regio met het laagste aantal infecties had de laagste vaccinatiegraad. (The Lancet , 21/9/91).
- Volgens de New England Journal of Medicine, julinummer 1994, bleek uit een studie bleek dat meer dan 80 % van de kinderen onder de 5 jaar die kinkhoest hadden opgelopen het volledig vaccinatieprogramma hadden doorlopen.
- In 1990 verscheen in het tijdschrift van de American Medical Association een artikel over mazelen dat verklaarde: "Hoewel meer dan 95 % van de schoolgaande kinderen in de VS zijn ingeënt tegen mazelen blijven zich grote uitbarstingen van mazelen voordoen in de scholen en de meeste gevallen in deze instellingen komen voor bij eerder gevaccineerde kinderen." (JAMA, 21/11/90).
Medische misleiding.
Wat zijn dan enkele van de werkelijke redenen voor de afname van ziektes in de vorige eeuw? In zijn boek Gezondheid en Genezing durkt Dr Andrew Weil het op zijn best uit met de volgende verklaring: "Wetenschappelijke geneeskunde verleent zichzelf krediet dat het niet verdient voor een aantal ontwikkelingen in de gezondheidszorg. De meeste mensen geloven dat de overwinning op de besmettelijke ziekten van de vorige eeuw kwam met de uitvinding van de inentingen. In werkelijkheid waren cholera, tyfus, tetanus, difterie en kinkhoest, etc, reeds in verval voordat de vaccins beschikbaar waren - het was het resultaat van betere methoden van waterzuivering, riolering en de distributie van voedsel en water ".
Oorspronkelijk artikel: "Historicaldata schows vaccines are not what saved us", Thursday, October 31, 2013 by: Rich Stossel.
(NaturalNews) Eén van de grootste klachten van mensen die in hun achtertuin kippen kweken is dat de kosten van het kippenvoer onbetaalbaar wordt zeker wanneer men probeert om kippen op natuurlijke wijze zonder genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en pesticiden te voeden. Maar wist je dat veel onkruid een uitstekend voer is voor kippen en dat deze onkruiden gratis in uw tuin te vinden zijn?
In een recent artikel gepubliceerd in het hobbypluimvee magazine "Feeding Chickens for Free: Weeds, Wonderful Weeds," geeft pluimveehouder Lisa Murano tips over hoe men op natuurlijke wijze kippenvoer kan aanvullen met onkruid. Planten zoals paardenbloem en klaver, legt ze uit, zijn een kippenfavoriet en een goede aanvulling.
Kippen gevoerd met paardenbloem geven van die mooie, dikke, oranje dooiers die elke "eiliefhebber" zoekt. Volgens Murano is het voor een kip feest bij elk deel van de paardebloem die met wortels, stam en helemaal tot aan de bloem wordt opgepikt. Die lastige paardebloem, met andere woorden, is gratis voedsel voor uw kippen die op die manier een gezonde aanvulling krijgen.
Volgens TheCrunchyChicken.com: "Voor de kippen zijn paardebloemen uitgetrokken met wortel en al het beste voedsel op aarde". "Sedert mijn kippen paardebloemen pikken leveren ze mij eieren met hoge voedingswaarde ... Ik ben meer dan gelukkig om hen mijn onkruid te laten omzetten in prachtige eieren."
Een ander favoriet onkruid van kippen is klaver die, net als de paardenbloem, regelmatig verschijnt in de moestuin. Hetzelfde geldt voor kleine veldkers en varkensgras. Murano vermeldt ook rondbladige pijpbloem en vogelmuur als twee andere veel voorkomende onkruiden die kippen graag eten.
"Ik heb geen betere motivatie om in mijn tuin te wieden dan die leuke kleine verwarde kippeogen te zien bedelen voor die traktaties," schrijft ze. "Als je alleen voor de kippen wiedt trek dan alleen de bladeren af en de meeste onkruiden groeien spontaan terug. Op die manier zul je een nooit eindigende levering van gratis traktaties hebben voor je kippen!"
Moestuinresten zijn eveneens een goede optie als aanvulling van het dure kippenvoer.
In dezelfde geest kan men profiteren van overgebleven tuinresten. Murano raadt aan om al die extra komkommers, bonen, maïs en broccoli en alle oneetbaar groen in de kippenren te gooien. Niet alleen zijn de kippen gek op deze voedingsmiddelen maar ze krijgen ook een extra voeding boost op hetzelfde moment.
"Ik zal alles wat we niet meteen kunnen opeten aan de kippen voeren," legt Murano uit in een gerelateerd artikel . " Appels , komkommers, tomaten, bonen, erwten, maïs, courgettes , broccoli en meer. Ze houden van elke hap! Het enige wat ik doe is beschimmelde plekken wegsnijden want die zijn giftig voor de kippen."
Er zijn slechts drie dingen die Murano niet aan haar kippen geeft: uien , rabarber en groene aardappelschillen. Deze zijn giftig voor de kippen zegt ze.
Oorspronkelijk artikel: "Feed your backyard chickens for free with garden produce, common weeds", Wednesday, October 23, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Johnson & Johnson moet $ 2200000000 betalen voor misleidende marketing en het geven van smeergeld.
NaturalNews) In wat beschouwd wordt als één van de grootste fraudezaken en één van de hoogste uitbetalingen aan een klokkenluider in de Amerikaanse geschiedenis, moet Johnson & Johnson $ 2200000000 ophoesten voor de rol van het bedrijf in de marketing en het misbruik van geneesmiddelen. Maar er is meer aan de hand.
Johnson & Johnson, samen met twee dochterondernemingen, Janssen Pharmaceutica en Scios, betaalden ook smeergeld aan artsen en verpleeghuizen die hun medicijnen aanprezen, zij richtten "Ouderenzorg Sales Forces" op dat werd betaald om bepaalde medicijnen voor te schrijven en stuurde apothekers naar ziekenhuizen om patiëntendossiers te raadplegen.
Drie medicijnen frauduleus op de markt gebracht en aan patiënten voorgeschreven.
De zaak gaat over valse marketing en andere claims met betrekking tot Risperdal, een FDA - goedgekeurd geneesmiddel specifiek voor het gebruik van schizofrenie. Toch werd het door Johnson & Johnson verkocht aan professionele verpleeghuizen en artsen voor de behandeling van patiënten met dementie. In andere gevallen werd een ander antipsychoticum, Invega, ook ten onrechte voorgeschreven.
Daarnaast werd Natrecor, een FDA - goedgekeurde geneesmiddel voor mensen met hartfalen, op de markt gebracht en uiteindelijk gegeven aan patiënten met aanzienlijk minder ernstige hartfalen dan noodzakelijk voor het medicijn waarbij het er in de eerste plaats op neerkwam om winst te maken..
Volgens de Amerikaanse minister van Justitie, Eric Holder, vulden Johnson & Johnson en de twee dochterondernemingen hun zakken ten koste van de Amerikaanse belastingbetaler, de patiënten en de private verzekeringssector." Hij gaat zelfs verder met te stellen dat ze "roekeloos de gezondheid in gevaar brachten van een aantal meest kwetsbaren uit onze samenleving, waaronder jonge kinderen, ouderen en gehandicapten."
Het Big Pharma vertrouwen blijft nog steeds in vraag.
Huidig Johnson & Johnson's president Alex Gorskey, in een poging om nieuw vertrouwen op te bouwen, belooft patiënten wereldwijd innovatieve oplossingen te bieden. Echter, de optimistische woorden roepen bezorgdheid op voor velen waaronder Patrick Burns, co-directeur van de advokatengroep Belastingbetalers Tegen Fraude." Aandeelhouders en patiënten zullen de prijs betalen voor de fraude," zegt hij. "Meneer Gorskey behoudt echter krijgt zijn baan bij Johnson & Johnson en al zijn bonussen."
"Dit is een belangrijke uitspraak die de ernst van de strafrechtelijke en civiele beschuldigingen tegen J & J over Risperdal en de andere medicijnen weerspiegelt", zegt Carl Tobias, die productaansprakelijkheidsrecht doceert aan de Universiteit van Richmond.
Oorspronkelijk artikel: "Johnson & Johnson to pay $2.2 billion for making false marketing claims and engaging in kickbacks", Wednesday, November 06, 2013 by: Raw Michelle, Natural News.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Tags:marketing, Johnson & Johnson
06-11-2013
Het ware gezicht van Pringles
Schok! Hoe maak je Pringles?
"Oorspronkelijk was het de bedoeling van Pringles om tennisballen te maken. Maar de dag van de levering van het rubber is een vrachtwagen met aardappelen aangekomen. De leiders van Pringles die praktisch aangelegd waren en geen tijd wilden verspillen zeiden: "Wij trekken het ons niet aan. We snijden ze in plakken en leggen ze in dozen."
Bovenstaande las ik op Internet ...
Pringles chips zijn geen aardappelen!
In feite zijn het niet eens chips zoals de leiders van Pringles aan het Hooggerechtshof van Engeland uitlegden. (1)
Het bedrijf Procter & Gamble dat de Pringles produceert weigerde jarenlang om de speciale belasting van toepassing op chips en snacks gemaakt van aardappelen te betalen. Aangeklaagd door het gerechtshof legden ze uit dat gezien de lage concentratie van aardappel in hun produkt en gezien het industriële productieproces, additieven, aroma's en kleurstoffen, ze niet konden beschouwd worden als chips of als snacks op basis van aardappelen.
Hun argument was zo overtuigend dat het Hof van Beroep hen eerst gelijk gaf. Maar de rechters van het Hooggerechtshof waren van oordeel dat Pringles wel degelijk onder de wet van chips vielen want, alhoewel niet gemaakt van gesneden aardappelen ze deden denken aan chips en het grote publiek ze ook als dusdanig beschouwde. Procter & Gamble moest 120.000.000 achterstallige taksen betalen."
Een gekke wereld
Het is moeilijk voor te stellen dat de leiders zich zouden in de voeten schieten en hun eigen produkt zouden denigreren om belastingen te ontwijken.
Maar een feit is dat ze sterke argumenten hadden.
Zoals ze hebben uitgelegd zijn Pringles gemaakt van rijstpoeder, tarwe, maïs en aardappelschijven. Dit poeder gemengd met water wordt vervolgens samengeperst tot een zeer dunne brede strook. Ovale vormen worden uit het deeg gesneden en elk stuk deeg wordt op een ronde mal geplaatst en elf seconden in kokende olie gedompeld. Op het einde verwijdert een blazer de overtollige olie en vervolgens ondergaan de Pringles een bepoedering met kruidenzout.
Hun perfect gestandaardiseerde vorm maakt het mogelijk om ze in een afgesloten buis te stapelen zoals tennisballen met een minimum verlies aan ruimte. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van traditionele chips wat resulteert in aanzienlijke besparingen op verpakking, transport en opslag. Dit verklaart waarom Pringles veel gebruikt worden in vliegtuigen, op treinen, in automaten waar deze gemakkelijk te vervoeren producten niet breken door behandeling en hun vorm zonder verandering bewaren.
Kanker in blik!
De meeste van ons weerstaan moeilijk aan deze crackers omdat het zout, het rokerige en kruidige heerlijk smaakt en de knapperige textuur ze onweerstaanbaar maakt zodat wanneer de verpakking wordt geopend men van staal moet zijn om te kunnen weerstaan aan deze lekkernij.
Ze zijn zelfs verraderlijker dan het zout dat ons doet kwijlen en een actief gevoel van honger in de maag geeft en bijna onmiddellijk veranderen in glucose waardoor onze bloedsuikerspiegel de hoogte ingaat en onze hersenen groot genot waarnemen.
Helaas geven deze kleine gelukmakers vlug een onaangenaam ziek gevoel en honger en op lange termijn gevolgen die zeer slecht zijn voor de gezondheid.
Aardappelen en olie aan de kook gebracht, produceren inderdaad zeer veel giftige stoffen. Een EU rapport uit 2007 toonde aan dat koken op hoge temperatuur 800 componenten produceert waarvan 52 kankerverwekkend zijn volgens het Slate magazine dat echter niet de bron van zijn gegevens vermeldt. ( 2 )
De meest gevaarlijke ingrediënten in Pringles zijn derhalve niet de additieven maar een verbinding die zich vormt tijdens het koken met name acrylamide .
Acrylamide is een neurotoxische stof die wordt gevormd tijdens het koken van zetmeelrijke voedingsmiddelen bij hoge temperatuur. Het heeft invloed op de mannelijke vruchtbaarheid en veroorzaakt geboorteafwijkingen. ( 3 )
Het is een molecuul afgeleid van het fenomeen "glycosylering".
Een studie gefinancierd door de Europese Unie toonde het verband aan tussen een hoog niveau van acrylamide in het bloed en de ontwikkeling van borstkanker. De auteurs waarschuwen dat hun studie niet het bestaan van een rechtstreeks verband tussen acrylamide in de voeding en kanker bewijst maar suggereert dat deze mogelijkheid moet worden onderzocht door verdere studie. ( 4 )
Om de inname van acrylamide te verminderen moet men gefrituurd voedsel voorkomen en rauw eten of laag verhit voedsel of gekookt op lage temperatuur.
Maar de meest radicale manier is om junk food en kant-en-klare maaltijden te weren: eten gekookt thuis zal altijd minder giftige stoffen bevatten.
Opgelet, nog altijd, met plastiek voorwerpen voor kinderen.
FOEI! BPA uiteindelijk verbannen uit babyflesjes wordt gewoon vervangen door het dodelijk BPS.
(NaturalNews) Nadat bijna elke zuigfles fabrikant reeds vrijwillig gestopt was met het gebruik van toxischebisfenol A (BPA) in zijn producten heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het eindelijk rond gekregen een formeel verbod uit te vaardigen op het gebruik van BPA in zuigflessen en drinkbekers voor kinderen. Maar dit verbod betekent heel weinig daar veel fabrikanten al begonnen zijn met het gebruik van bisfenol S (BPS), een potentieel dodelijke kunststof, in veel BPA-vrije producten waaronder deze voor kinderen.
Onder de verontwaardiging van veel consumenten over het gebruik van BPA in producten voor kinderen waarvan de giftigheid is bewezen vaardigde de FDA met tegenzin zijn eigenlijk nutteloos verbod uit nadat de consument al lang zijn beslissing had genomen zegt Sabrina Tavernise van de New York Times.
De FDA kon toch niet laten erop te wijzen dat het zijn standpunt over de veiligheid van BPA nog altijd aanhoudt en dat het verbod hier niets mee te maken heeft. FDA adjunctcommissaris Michael Taylor, voormalig Monsanto advocaat en nu Vice President van dePublic Relations, verklaarde openlijk dat zijn agentschap "verder de veiligheid van BPA blijft steunen', dit nadat het agentschap verklaarde in 2010 dat het zich zorgen maakte over de effecten van BPA op "hersenen, gedrag en prostaat [s] van foetussen, zuigelingen en kinderen."
De dubieuze positie van het FDA over BPA bevestigt dat het geen idee heeft waarover men praat en de wetenschap niet serieus neemt. Het FDA heeft lang onder één hoedje gespeeld met de chemische industrie en haar weigering om toe te geven dat BPA giftig is, vooral voor kinderen, zal uiteindelijk haar ondergang worden.
BPS is gevaarlijker dan BPA.
Maar een nog groter probleem dan BPA is de vervanging door BPS, een chemische stof warvan in een recente studie is ontdekt dat het een significant hogere opname door huid heeft in vergelijking met BPA. Gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology, wees de eerste studie over de toxiciteit van BPS erop dat de chemische stof op grote schaal wordt gebruikt, zelfs in de BPA-vrije producten, maar dat het ook veel giftiger is vanwege zijn ongelooflijke absorptiesnelheid.
Weinig mensen zijn zich bewust van het bestaan van BPS want er wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Net als met BPA is de veiligheid van BPS vooraf nooit goed getest voorafgaand aan het gebruik in consumentenproducten, wat niet verwonderlijk is aangezien de meeste van de chemicaliën die worden gebruikt in consumentenproducten nooit goed getest worden op veiligheid.
In vergelijking met toen BPA op grote schaal werd gebruikt kunnen mensen nu 19 keer meer BPS langs de huid absorberen en de degenen die omgaan met thermische kaspapier kunnen nog meer absorberen", zegt een recent verslag in US News and World, de woorden citerend van een wetenschappelijk onderzoeker bij de New York State Department of Health, die een studie over BPS leidde.
Oorspronkelijk artikel: "BPA finally banned from baby bottles, only to be replaced by deadly BPS chemical" Sunday, October 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.