Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
17-09-2017
Vitamine C bij kanker.
Vitamine C blijkt bloedkanker te stoppen bij toediening in hoge doses ... waarom gebruikt de kankerindustrie deze methode niet?
Vroegstadiumproeven hebben aangetoond dat hoge dosissen vitamine C kunnen helpen bij het bestrijden van bloedkanker. Terwijl het kankerbestrijdingsvermogen van deze vitamine al lang bekend is, werpt de studie nieuw licht op de effecten ervan op leukemie.
Onderzoekers in het Perlmutter Cancer Center hebben een studie uitgevoerd op muizen die waren gefokt met een tekort aan het TET2-enzym, dat wordt beschouwd als bescherming tegen bloedkanker en hartziekte. Zij vonden dat het injecteren van hoge doses vitamine C leukemiekanker stamcellen bij muizen, die waren geïmplanteerd van mensen, kan doen stoppen met groeien. In wezen denken de onderzoekers dat de vitamine foutieve stamcellen die in ons beenmerg gevonden worden de opdracht geeft om te sterven. Bovendien ontdekten ze dat het combineren van de vitamine met een soort geneesmiddel bekend als een PARP-remmer de effecten nog verhoogde.
De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell, en de onderzoekers suggereren dat in de toekomst vitamine C kan worden gebruikt om deze vormen van kanker te behandelen in combinatie met conventionele behandelingen zoals chemotherapie. Zij vinden dat het bijzonder nuttig kan zijn voor patiënten die niet sterk genoeg zijn om agressieve chemotherapie te ondergaan als gevolg van de gevorderde leeftijd.
De voordelen van vitamine C voor kankerpatiënten meer dan 40 jaar geleden ontdekt.
Het is meer dan vier decennia geleden dat de Nobelprijswinnaar Linus Pauling de effectiviteit van een hoge dosis vitamine C - 10.000 mg dagelijks - voor het omkeren van kanker. Veel studies hebben sindsdienbevestigd dat het inderdaad patiënten kan helpen met veel soorten kanker.
Er is bijvoorbeeld aangetoond dat zowel ontstekingen als tumormarkers verminderen bij patiënten met borstkanker en prostaatkanker. In een studie vertoonden 76 procent van de kankerpatiënten verminderde ontstekingsniveaus na vitamine C-behandelingen, waarbij het CRP-niveau gemiddeld daalde met 80 procent. Degenen die meer vitamine IV C (IV = intraveneus) behandelingen kregen vertoonden ook betere resultaten.
In een andere studie vond men dat het toevoegen van IV vitamine C aan gemeenschappelijke chemotherapie medicijnen voor pancreaskanker, de patiënten hun gemiddelde overlevingstijd van 5,65 maanden verhoogde tot 12 maanden. Dit is zeer veelbelovend gezien de dramatische 80 procent sterftecijfers in het eerste jaar van diagnose van dit type kanker.
In een studie gepubliceerd in Oncotarget, vonden wetenschappers van de Universiteit van Salford dat vitamine C indrukwekkend tien keer beter was dan een Big Pharma kanker geneesmiddel om de stofwisseling van kankerstamcellen te bekampen.
Big Pharma stelt alles in het werk om zijn belangen te beschermen.
Waarom krijgen kankerpatiënten meer en meer chemotherapie, straling, operatie en kankermedicijnen in plaats van vitamine C? De geldhonger van Big Pharma wil dat iedereen gelooft dat de opties die het meeste geld voor hen binnen brengen, hun enige keuzes zijn. Vitamine C is goedkoop en kan niet gepatenteerd worden, wat betekent dat er geen financiële motivatie is voor kankerklinieken om deze zeer winstgevende route te promoten.
Daarnaast hebben ze hun best gedaan om mensen te laten geloven dat alternatieve therapieën zoals vitamine C riskant zijn. Ze proberen het als onveilig te bestempelen, ondanks het feit dat vitamine C gezonde cellen ongemoeid laat, zelfs in hoge concentraties, in tegenstelling tot conventionele chemotherapie. Veel alternatieve kankerklinieken over de hele wereld gebruiken dit al succesvol om kankerpatiënten te helpen hun leven uit te verlengen en hun kanker zelfs uit te roeien, wat bewijst hoe effectief het kan zijn als middel om deze verwoestende ziekte te bestrijden.
Houd er rekening mee dat, alhoewel de inname van vitamine C-rijke voedingsmiddelen zoals sinaasappels, pepers, kiwi's en boerekool gunstig is voor uw gezondheid, veel hogere dosissen nodig om het antikankereffect te krijgen.
Oorspronkelijk artikel:”Vitamin C found to halt blood cancer when administered in high doses … so why won’t the cancer industry use it?”, Sunday, August 27, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Omega-3 oliën blijken neuro-inflammatie te stoppen die leidt tot de ziekte van Alzheimer.
Omega-3 vetzuren hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken in het nieuws omdat studies hun bekende voordelen verder bevestigen en een aantal nieuwigheden ontdekken.
Terwijl Omega-3 al lang verbonden is met de gezondheid van de hersenen, blijkt uit nieuw onderzoek hoe voedingsessentiële vetzuren de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen tijdens hun vroege stadia kunnen behandelen.
Het belangrijkste Omega-3 vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) creëert signaalmoleculen die bekend staan als docosanoïden wanneer cellulair evenwicht wordt verstoord door ziekte of letsel. Wetenschappers van de Louisiana State University School of Medicine's Neuroscience Center of Excellence hebben een docosanoïde genaamd Neuroprotection D1 (NPD1) ontdekt en zeggen dat het neuronen beschermt door de manier te bepalen waarop bepaalde genen in de hersenen en de retina reageren.
Dit heeft belangrijke gevolgen voor de ziekte van Alzheimer omdat preklinische toestanden van de ziekte, zoals dendritische ruggengraat schade, communicatie problemen tussen cellen en neuro-inflammatie allemaal samenvallen met afnemende DHA in de hersenen. De neuroprotectieve bioactiviteit van NPD1 heeft het vermogen om ontsteking te moduleren en de celoverleving te bevorderen wat het evenwicht in de cellen kan herstellen.
De wetenschappers zijn hoopvol dat hun werk zal leiden naar toekomstige behandelingen. Ze zeggen dat het de sleutel is naar het ingrijpen in de ziekte in een vroeg stadium.
Eén van de auteurs van de studie, dr. Nicolas Bazan, zei: "Het is onze hoop dat deze kennis bijdraagt aan het beheer van vroege fasen van zulke verwoestende ziekten zoals Alzheimer's, beroerte, traumatisch hersenletsel, leeftijdverwante maculadegeneratie, Parkinson en anderen.”
Vorige studies tonen de voordelen van omega 3 voor de hersenen.
Vorige studies hebben aangetoond dat DHA en een ander Omega-3 vetzuur, EPA, de optimale gezondheid van de hersenen helpen behouden. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease bleek dat Omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals zalm, makreel en sardines de ziekte helpen voorkomen door de bloedstroom in de delen van de hersenen te bevorderen die verantwoordelijk zijn voor de regulering van leren en geheugen. Uit een studie van 2013, verschenen in hetzelfde tijdschrift bleek dat het combineren van Omega-3 vetzuren met vitamine D het vermogen van het immuunsysteem kan verbeteren om deposito's van amyloïde plaque in de hersenen te elimineren, die verband houden met de ontwikkeling van de ziekte.
De ziekte van Alzheimer's is het meest voorkomend type van dementie dat vijf miljoen Amerikanen treft en jaarlijks meer mensen in ons land doodt dan borstkanker en prostaatkanker samen. Problemen rond het herinneren van nieuw verworven informatie zijn een algemeen vroegtijdig symptoom en de symptomen groeien snel naar ernstig geheugenverlies, wantrouwen van geliefden, gedragsveranderingen en problemen bij het praten, stappen en slikken.
Topbronnen van Omega-3.
Volgens een studie van de Association of U.K. Dietitians is vette vis de beste bron van Omega-3. Met name raden zij makreel, forel, zalm, haring, krab, zwaardvis, sardines en tonijn aan. Witte vis is niet zo’n goede bron als vette vis, maar schelvis, kabeljauw en heilbot bevatten ook wat Omega-3. Mensen die geen vis eten, kunnen Omega-3 halen uit zaden, noten en groene bladgroenten. De diëtisten geven de raad niet te rekenen op met Omega-3 verrijkte voedingsmiddelen zoals Omega-3 melk. Daarnaast benadrukken ze dat het krijgen van Omega-3 uit voeding veel beter is dan supplementen te nemen, tenzij men om de één of andere reden niet genoeg Omega-3 uit voeding kan verkrijgen.
Bevindingen zoals deze illustreren de enorme kracht van voeding als het om onze gezondheid gaat. Slechte eetgewoonten kunnen een aantal ongewenste gezondheidsproblemen veroorzaken; gezond eten kan helpen om een lang en gezond leven te leiden. Daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste onderzoeken en elke dag slimme keuzes te maken.
Oorspronkelijk artikel:”Omega-3 oils found to halt neuroinflammation that leads to Alzheimer’s disease”, Wednesday, August 02, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Is dit het krachtigste supervoedsel op de planeet?
In de nasleep van een gewetenloze voedingsindustrie, een corrupt en onzorgvuldig gezondheidszorgsysteem en overheden die minder over de toestand van het milieu bezorgd zijn, is bijna alle leven op onze planeet besmet, nutriënt gebrekkig en ziek.
Er is echter goed nieuws voor biologische boeren, gezondheidswerkers en een paar leiders die strijden tegen corruptie en vergiftiging van de mens en zijn planeet in het creëren een beweging die investeert in pure, voedende en duurzame voedingspraktijken. Als gevolg hiervan stijgen de opties voor proper voedsel en een goede gezondheidszorg, evenals het gebruik van krachtige voedingsmiddelen uit de natuur die ons helpen toxische toestanden en ondervoeding die onze levenskwaliteit aantasten, te overwinnen. Maar waar te beginnen om onnodige toxinen te verwijderen en het lichaam te voeden op een manier die een snelle verbetering van tot gevolg heeft? Hoe verwezenlijk je zoiets in maanden wat normaal gesproken jaren duurt? Die mogelijkheid ligt waarschijnlijk bij chlorella.
Wat is chlorella?
Chlorella is een eencellige gekweekte microalge die in water groeit en één van de weinige eetbare varianten in zijn soort. Gewoonlijk aangeduid als een superfood of het perfecte voedsel, bezit het een ongelooflijk uitgebreid nutriëntenprofiel en kan het worden beschouwd als het gezondste supervoedsel ter wereld.
Het levert:
• Een ongelooflijke bron van hoog verteerbaar plantaardig eiwit (58 procent van het gewicht). • Een superieure bron van chlorofyl. • Een sterk alkalisch vormend voedsel • Een grote bron van ijzer, magnesium en zink, evenals fosfor, calcium, jodium, mangaan en kalium. • Een kwaliteitsbron van vitaminen A, C, E en K en ook het gehele B-complex. • Hoog gehalte aan essentiële vetzuren, inclusief gamma linolensuur (GLA). • Een goede bron van antioxidanten, polysacchariden, bètacaroteen en luteïne. • Rijk aan enzymen en andere fytonutriënten. • Hoog in dieet nucleïnezuren zoals RNA en DNA.
Het opnemen van dit soort voedingsstoffen in het lichaam op dagelijkse basis, biedt waarschijnlijk meer synergistische voedingsstoffen en geneeskracht dan wat ook!
Wat kan je verwachten van chlorella?
Dagelijkse consumptie van chlorella brengt in het lichaam een breed scala aan vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en phytonutriënten, die van cruciaal belang zijn voor het optimaliseren van lichamelijke processen.
Een andere belangrijke factor om te overwegen chlorella te nemen is het vermogen om zich te binden aan zware metalen zoals kwik, lood, nikkel en aluminium. Deze toxines komen grotendeels van de vervuiling, vaccinaties, vis en kwikamalgamen en veel mensen nemen chlorella om de weerstand van het lichaam tegen deze giftige elementen te ondersteunen.
Chlorella bevordert ook de productie van een gezonde darmflora (probiotica), dat meehelpt aan een gezond verteringsproces.
Natuurlijk, zoals elk voedsel, is de bron van groot belang. Veel chlorella-merken die zijn getest met de Health Ranger's high-end laboratoriumapparatuur, bleken belast te zijn met zware metalen en verrassend genoeg bevatten de “biologische” merken meer zwaardere metalen dan niet-biologische! Helaas komt veel chlorella uit China waar de meeste producten vervuild zijn met zware metalen. Het is niet zinvol om een krachtig superfood te nemen om uw gezondheid te verbeteren, wanneer het gevuld is met toxinen die de werking kunnen vernietigen.
Daarom is een zuiver product dat strikt getest wordt en geen detecteerbare stralingsniveaus heeft van groot belang.
Natuurlijk is chlorella niet het enig supervoedsel op de planeet, maar het is geweldig om ermee te beginnen op de weg naar een betere gezondheid.
Gebruik meer van deze soorten superfoods (bijvoorbeeld spirulina), en je zal zeker van een veel hogere levenskwaliteit kunnen genieten.
Oorspronkelijk artikel:”Is this the most powerful superfood on the planet?”, Tuesday August 29, 2017 by: Derek Henri, Natural News.
Internet wordt overspoeld met sites, artikelen en advertenties die je het ’geheim' beloven om gewicht te verliezen.
Ik zal het het echt geheim vertellen dat eigenlijk geen geheim is.
Iedereen weet hoe gewicht te verliezen of te winnen.
Vraag een boer hoe je vee kunt vetmesten en hij zal u zijn geheim vertellen.
Wetenschappers die boerderijdieren bestuderen weten precies hoeveel voedsel en wat voor soort voedsel ze aan dieren moeten geven om vlees, vet of gewicht bij te krijgen.
Ze weten hoe ze een kip, een kalf, een lam …kunnen aanvetten:
"9,3 kilo rauw voedsel is nodig om 1 kilo vlees te produceren,” zegt Gildas Cabon van het Arvalis Institute of Plant, gespecialiseerd in het vetmesten van jonge runderen.
Eet granen en planten rijk aan plantaardige oliën.
Koeien die op weiden grazen worden naar speciale hangars verplaatst waar ze in smalle compartimenten worden geïmmobiliseerd. Ze krijgen veel koolhydraten zoals granen en oliehoudende planten voorgeschoteld: maïs, tarwe, zonnebloem, sojameel, enz. Zo worden zij op het slachten voorbereid.
Bier en chocolade voor koeien.
De Japanners zijn gekend voor het kweken van vooral vette koeïen, de koeïen van Kobé.
Om maximum aan te vetten krijgen de dieren bier te drinken, rijk aan granen (mout, gerst ...).
Sommige fokkers verhogen zelfs het tempo door chocolade en snoepjes aan hun koeien te geven. Dit lijkt ongelooflijk, maar het is waar: aan het begin van het jaar verscheen het schandaal in de Amerikaanse pers, dat de boeren stukken Skitties (zoete dragees) die in de lokale fabriek waren afgekeurd, aan hun koeien voeden.
Kortom, je hebt het begrepen: het zijn de suikers, langzaam of snel, in de vorm van snoepjes, gebakjes, granen en zelfs drankjes die vet maken! En natuurlijk ook het gebrek aan beweging.
Een dagelijkse gewoonte die dodelijk is.
Het is een openbaring die het effect heeft van een bom op de voedingsindustrie.
Deze slechte gewoonte betreft 98% van de bevolking: hun ontbijt bestaat uit brood, melk, koffie of sinaasappelsap…
Het is logisch!
Om gewicht te verliezen houdt men best rekening met volgende adviezen:
• Vermijd brood, pasta, gebak en aardappelen. Aardappelen zijn bijna puur zetmeel, en zetmeel is slechts een keten van suikermoleculen, hoewel het niet zoet proeft;
• Eet eiwitten. Ze verminderen de eetlust. Men verbrandt meer calorieën om de eiwitten te verteren omdat het complexe moleculen zijn.
• Breng zoveel mogelijk tijd door in de natuur: ga zo vaak mogelijk naar buiten en beweeg, werk of sport;
• Drink alleen water: dit is een beslissende stap om gewicht te verliezen. Niet alleen koolzuurhoudende frisdranken, maar ook wijn, bier, vruchtensap (vers of niet uit concentraat of niet), zijn nog steeds caloriebommen, bovendien stimuleren de eetlust. Onthoud dat handarbeiders, boeren, mijnwerkers en industriële arbeiders uit Engeland, Ierland en België bier drinken als voedsel (de beroemde Ierse Guinness is vrijwel alleen een maaltijd in termen van calorieën);
• Mediterraan eten: verse groenten, salades, olijfolie, walnoten, pluimvee, zeevruchten ... het mediterraan dieet is één van de gezondste ter wereld en het is heel gemakkelijk om er aan te wennen.
De geleidelijke methode.
En onthoud dat het niet nodig is om alles tegelijkertijd te doen.
Beter één verandering na de andere, stap voor stap, in plaats van alles in een keer te herzien en op te geven in een paar dagen.
Zonder het te beseffen verandert u uw gewoontes op een goede manier, en het risico op ziekte hebt discreet weg,
Oorspronkelijk artikel: “Le vrai secret pour maigrir’, JM Dupuis, 27/08/2017, Santé Nature Innovation.
« Cet article vous a plu ? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres de Santé & Nutrition. C'est gratuit. Pour vous inscrire : http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/ »
Resveratrolverbinding uit druiven doodt kankerstamcellen.
Het antwoord op het voorkomen van dikke darmkanker ligt letterlijk voor ons als wij de gelukkige bezitter zijn van een wijngaard. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat druiven het antwoord kunnen zijn op het doden van stamcellen van darmkanker.
Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben een mogelijke behandeling voor darmkanker gevonden. Ze ontdekten dat de verbindingen in druiven - resveratrol - effectief kunnen zijn bij de behandeling van dikke darmkanker, althans volgens Jairam K.P. Vanamala, universitair hoofddocent in de voedingswetenschappen bij Penn State. "De combinatie van resveratrol en druivenzaad extract is zeer effectief bij het doden van darmkankercellen. En belangrijk is dat de combinatie van deze verbindingen niet giftig is voor gezonde cellen. "
Gepubliceerd in het recente nummer van BMC Complementary and Alternative Medicine, stelden de bevindingen dat resveratrol gebruikt kan worden in pillen om darmkanker te voorkomen en de herhaling van de ziekte te minimaliseren.
Resveratrol komt voor in rode druiven en wijn. Het is meestal geconcentreerd op de druivenschil en is ook aanwezig in cacao, pindakaas en bessen. Resveratrol fungeert als een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen schimmels. Resveratrol is erg populair bij gezondheidsdeskundigen wegens zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Het wordt geacht effectief te zijn in het verlenen van verlichting of zelfs behandeling voor aandoeningen zoals diabetes, neurodegeneratieve ziekten en kanker.
Darmkanker is de derde meest voorkomende kanker voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. In 2016 werden ongeveer 135.430 volwassenen gediagnosticeerd met de ziekte, waarvan ongeveer 50.260 sterfgevallen. Overigens is het de tweede belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten - tweede voor mannen en derde voor vrouwen.
Volgens Cancer.ne: terwijl er geen bewezen manieren zijn om deze ziekte te voorkomen zijn er wel mogelijkheden om het risico te verlagen. Zij schrijven: "Een dieet rijk aan groenten en fruit met weinig rood vlees kan helpen om het risico op darmkanker te verminderen. Sommige studies hebben ook gevonden dat mensen die calcium- en vitamine D-supplementen nemen, een lager risico hebben op darmkanker. “
Dit ondersteunt de bevindingen van de onderzoekers. "Dit sluit ook goed aan bij een plantaardig dieet dat zo gestructureerd is dat de persoon een beetje verschillende soorten planten, verschillende delen van de plant en verschillende kleuren van planten binnen krijgt," zei Vanamala. "Dit lijkt gunstig te zijn voor niet alleen het bevorderen van de bacteriële diversiteit, maar ook voor het voorkomen van chronische ziekten en het elimineren van de stamcellen van darmkanker."
De onderzoekers vonden dat de combinatie van resveratrol en druivenzaad extracten een krachtig vermogen heeft om stamcellen van kanker te onderdrukken. Het team was geïnteresseerd in onderzoek op de stamcellen omdat kankertumoren worden aangedreven door dergelijke cellen. “Kankerstamcellen kunnen zelfvernieuwing, cellulaire differentiatie en hun stamcelachtige eigenschappen behouden, zelfs na invasie en metastase," legde Vanamala uit.
Terwijl er nog meer onderzoek nodig is om specifieke anti-kanker eigenschappen van resveratrol en druiven extracten te identificeren als een krachtige preventiestrategie voor darmkanker, is het best om, volgens Cancer Research UK, te stoppen met roken, te bewegen, een gezond gewicht te behouden en te stoppen met alcohol en gezond eten.
Oorspronkelijk artikel:”Resveratrol compound in grapes found to kill cancer stem cells”, Wednesday, June 28, 2017 by: Tim Wesley, Natural News.
Wat de kankerindustrie niet wil dat wij weten over anti-kankervoeding: combinatie van appelschil, kurkumawortel en druivenschil tegen prostaatkanker.
Onderzoekers aan de Universiteit van Texas in Austin hebben iets ontdekt wat de kankerindustrie niet wil dat wij het weten: Een combinatie van natuurlijke, dagelijkse voedingsmiddelen kan de groei van prostaatkanker helpen voorkomen.
Terwijl afgelopen studies het potentieel van individuële voedingsmiddelen hebben bekeken om de strijd tegen deze ziekte te helpen, heeft de nieuwe studie het anders aangepakt door een aantal plantaardige chemicaliën te screenen en te onderzoeken hoe goed ze samenwerken. De onderzoekers ontdekten dat het eten van een combinatie van rode druiven, appels en kurkuma mannen kan helpen zich te beschermen tegen het ontwikkelen van prostaatkanker.
Hun conclusies zijn gebaseerd op het testen van 142 natuurlijke verbindingen met behulp van cellijnen van muizen en mensen om te bepalen welke de groei van prostaatkankercellen zouden kunnen afremmen. De drie magische ingrediënten waren ursolinezuur gevonden in appelschillen en rozemarijn, resveratrol gevonden in rode druiven en bessen, en curcumine dat in kurkuma voorkomt. De combinatie van curcumine en resveratrol met het ursolinezuur voorkomt dat kankercellen gebruik maken van glutamine om te groeien.
UT Austin assistent-professor Stefano Tiziani zei dat dit goede nieuws nog versterkt wordt door het feit dat de combinatie de tumorgroei bij muizen belemmerde zonder enige toxiciteit. Hij wees er echter op dat de concentraties van deze ingrediënten veel hoger waren dan de hoeveelheden die de meeste mensen langs hun eten kunnen innemen. Niettemin is het vermogen om een natuurlijke behandeling te creëren met deze gemakkelijk te verkrijgen voedingsmiddelen zeer positief wanneer men de bijwerkingen van traditionele kankermedicijnen en chemotherapie onder ogen neemt.
Prostaatkanker is momenteel de tweede meest voorkomende kanker die 1 op de 7 Amerikaanse mannen treft. Verwacht wordt dat er dit jaar in de VS ongeveer 161.360 nieuwe gevallen van de ziekte zullen zijn met ongeveer 26.730 sterfgevallen. Met ongeveer één op de 39 mensen die aan de ziekte sterven, is het van vitaal belang om een veilige manier te vinden om de ziekte te behandelen en te voorkomen.
Begin vandaag al met gezondere voedingsmiddelen te eten. Hoewel de studie hogere concentraties gebruikt, zijn er genoeg redenen om deze voedingsmiddelen in ons huidig eetpatroon te verwerken en het is niet moeilijk. Curcuma is lekker in currygerechten en sommige mensen eten het zelfs puur gemengd met een beetje melk. Dat komt omdat het met een kleine hoeveelheid vet moet worden geconsumeerd. Sommige mensen gebruiken supplementen om hun inname van kurkuma te verhogen. Helaas, veel aanvullingen op de markt zijn besmet met lood, dus is het belangrijk om alleen bij betrouwbare bronnen dit ongelooflijk gunstig kruid te kopen. Appels bevatten kankerbestrijdende ingrediënten zoals quercetine en pectine. De flavonoïden in appels beschermen ook nog eens ons hart en slagaders tegen verharding. Vergeet niet biologische appels te kopen, of beter nog, kweek ze zelf om giftige pesticiden te vermijden. Blauwe druiven bevatten veel polyfenolen en antioxidanten en zijn gekoppeld aan een lager risico op hypertensie, diabetes en hartziekten. Kies ook hier voor biologische druiven om te voorkomen dat je een ander soort kanker krijgt.
Vergeet niet dat deze voedingsmiddelen samen moeten gegeten worden om de prostaat te beschermen door bvb. een aantal biologische druiven en appels in stukken te snijden en ze als basis te gebruiken voor een gezonde salade samen met spinazie of andere biologische groenten. Walnoten en groene uien werken goed samen met deze smaken, maar men kan elk gewenst gezonde biologisch ingrediënt toevoegen door een simpele dressing van curry en olijfolie met een schil van zwarte peper eraan toe te voegen.
Oorspronkelijk artikel:”Why the cancer industry doesn’t want you to learn the truth about anti-cancer foods: Combination of apple peel, turmeric toot and grape skins found to BEAT prostate cancer", Wednesday, July 26, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Vijf fouten die de meeste mensen maken als ze met kanker worden gediagnosticeerd.
Er zijn veel dingen die de mensen doen als ze kanker hebben: zich onophoudelijk zorgen maken, nonstop onderzoek, praten met familie en vrienden en waarschijnlijk veel huilen. Geïnspireerd door Juicing for Health, is hier een lijst van vijf van de topfouten die mensen onmiddellijk maken na het krijgen van een kankerdiagnose.
1. Rekenen op een reguliere behandeling Het is een perfecte natuurlijke reactie om van de arts te eisen van zo vlug mogelijk in te grijpen als men met een dodelijke ziekte wordt geconfronteerd. Misschien heb je zelfs een afspraak gemaakt voor de volgende stap voordat je het kantoor verliet op de dag dat je het slechte nieuws vernam. Tijd is misschien niet aan je zijde maar je kan nog steeds een uur of twee uittrekken om je opties te onderzoeken en erachter te komen of je kandidaat kan zijn voor veiliger alternatieven voordat je bijvoorbeeld begint met chemotherapie. Je moet ook voorzichtig zijn met het krijgen van te veel diagnostische tests. Een tweede mening over uw diagnose is geen slecht idee, maar je wilt u niet teveel als proefpersoon onderwerpen aan straling die kan bijdragen tot de kanker.
2. Vasthouden aan slechts één protocol Bedenk dat meer dan één aanpak nuttig of noodzakelijk kan zijn. Loop niet in de val om te denken dat alleen wortelsap al je problemen zal oplossen. Het kan wellicht helpen, maar het nemen van cannabinoïden en het beoefenen van yoga kan je zelfs grotere voordelen geven. Dat wil echter niet te zeggen dat mengprotocollen van straling of chemotherapie aan te bevelen zijn; evalueer zeer voorzichtig voordat u deze soorten behandelingen mengt.
3. Het negeren van het belang van een dieet. Als je vlug na je kankerdiagnose iets wilt ondernemen moet je uw eetgewoonte veranderen. Dit kan niet genoeg benadrukt worden: kankercellen voeden en bloeien op geraffineerde suiker en geraffineerde koolhydraten. Verwijder ze helemaal uit uw dieet en vermijd ze alsof je leven ervan afhangt - doe het! Uw dieet moet zich richten op organische plantaardige voedingsmiddelen en rood en verwerkt vlees mijden Studies hebben aangetoond dat een ketogeen dieet een potentieel heeft om de progressie van kanker te vertragen, met inbegrip van kanker die is gemetastaseerd. Het verlagen van de bloedsuikerspiegel kan de groei van tumoren vertragen, maar meer studies hierover zijn nodig.
4. Het ontbreken van detox. Het vernietigen van kankercellen is een goed ding, maar je moet ze ook uit je lichaam krijgen omdat ze een grote last op de lever veroorzaken. Bij een zuiver organisch dieet op basis van planten en sappen krijgt men wat ontgiftende effecten, maar sommigen hebben mogelijk verdere ontgifting nodig.
5. Emotionele, mentale en spirituele genezing over het hoofd zien. Kankerbehandeling, met name in de conventionele geneeskunde, heeft de neiging om zich alleen te richten op het fysieke lichaam. Dit is zeker waar veel inspanning moet worden op geconcentreerd, maar het negeren van de waarde van de geest is een enorme fout die men over ’t algemeen maakt. Wist u dat op mindfulness gebaseerde therapie kan bijdragen aan het verbeteren van stress en de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten? Dit maakt gebruik van expressieve kunstactiviteiten in combinatie met ademhaling, wandelen en yoga. Het verminderen van stress bij vrouwen met borstkanker heeft aangetoond dat de immuunfunctie verbetert en kan wellicht ook nuttig zijn voor andere vormen van kanker. In feite is yoga extreem krachtig en studies hebben aangetoond dat het emotioneel en lichamelijk kan helpen, waardoor het een zeer waardevol instrument is bij kankerbestrijding. Zelfs als men de conventionele toer opgaat ondervindt men dat yoga, vermoeidheid, ontsteking, depressie, angst en pijn kan verminderen. Sommige yoga centra zijn zelfs gespecialiseerd in het helpen van kankerpatiënten.
Een kankerdiagnose is verwoestend, en hoe u ervoor kiest om voort te gaan is een zeer persoonlijke beslissing die afhangt van uw overtuigingen over wat het beste voor u is. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen uit betrouwbare bronnen vooraleer te beslissen over een bepaalde therapie en vooral luister naar uw lichaam!
Oorpronkelijk artikel:"5 mistakes most people make when they get diagnosed with CANCER", Thursday, August 03, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Als u zich zorgen maakt over huidkanker, maar u niet wilt onderdompelen in toxische zonnebrandcrème voordat u buiten gaat, hebt u wellicht het advies al gehoord dat een goed dieet vol antioxidanten een natuurlijke bescherming voor uw huid kan bieden. Hoewel dit een effectieve benadering blijft blijkt uit een nieuwe studie dat vooral tomaten heel belangrijk zijn.
Volgens een studie aan de Ohio State University kan een dagelijkse consumptie van tomaten de ontwikkeling van huidkanker met 50% verminderen.
De studie, die werd gepubliceerd in Scientific Reports, ontdekte dat mannelijke muizen na blootstelling aan ultraviolet licht die gedurende 35 weken elke dag een dieet kregen met 10 procent tomatenpoeder, 50 procent minder kans vertoonden op kankertumoren.
Eigenaardig genoeg werd hetzelfde effect niet gezien bij de vrouwelijke muizen. Uit vroeger onderzoek is gebleken dat mannelijke muizen sneller tumoren ontwikkelen na blootstelling aan UV-licht, en dat hun tumoren de neiging hebben om groter, groter in aantal en agressiever te zijn.
De wetenschappers geloven dat de carotenoïden in de tomaten zijn die verantwoordelijk zijn voor dit beschermende effect tegen schade door UV-licht bij de mannelijke muizen. Deze pigmenterende verbindingen geven tomaten hun rode kleur en eerdere studies hebben aangetoond dat ze in de menselijke huid worden opgeslagen na het eten van tomaten. In feite hebben eerdere menselijke proeven gevonden dat consumptie van tomatenpasta kan helpen bij het genezen van zonnebrand.
De primaire carotenoïde in tomaten, lycopeen, is het effectiefste antioxidant onder de verschillende pigmenten, maar ook andere verbindingen worden geacht een rol te spelen, omdat gesynthetiseerde lycopene supplementen geen roodheid voorkomen na UV-blootstelling zoals het consumeren van de gehele tomaat in de vorige studie wel deed.
Senior auteur van het laatste rapport, Tatiana Oberyszyn, zei dat de nieuwe bevinding laat zien hoe het in acht nemen van het geslacht nuttig kan zijn bij het ontdekken van passende preventieve strategieën tegen huidkanker, aangezien maatregelen die bij mannen werken mogelijk niet werken bij vrouwen.
Vroegere studies ondersteunen de huidbescherming door tomaten.
Voorgaande studies hebben aangetoond dat het eten van tomatenpasta als een interne zonnebrandcrème werkt. In een experiment dat in Engeland werd uitgevoerd, vonden onderzoekers dat vrijwilligers die elke dag gedurende drie maanden 55 gram tomatenpasta hadden gegeten, 33 procent meer bescherming tegen zonnebrand vertoonden dan de controlegroep. Daarnaast hadden ze aanzienlijke hogere niveaus van een eiwit dat de huidstructuur, bekend als procollage, beschermt. Onderzoekers in die studie hebben gezegd dat een tomatendieet kan helpen om het verouderingsproces van de huid te herstellen en ze hebben erop gewezen dat de hoeveelheid tomaten niet erg hoog was. In feite kunnen de meeste mensen genieten van deze voordelen door regelmatig gerechten op basis van tomaten te eten.
Zij kozen voor tomatenpasta in de studie omdat het koken de biologische beschikbaarheid van lycopeen verhoogt. Het lycopeen gevonden in ruwe tomaten is gebonden in een vorm die niet zo gemakkelijk opgenomen wordt.
Tomaten beschermen tegen een reeks kanker types.
Er zijn tal van andere redenen om biologische tomaten te eten. Terwijl ze misschien niet alle aandacht van andere superfoods krijgen, kunnen ze helpen om het risico op verschillende vormen van kanker te verminderen buiten huidkanker.
Ze werken bijzonder beschermend tegen prostaatkanker. Een studie stelde vast dat het eten van tomaten of op tomaten gebaseerde producten zoals tomatensaus meer dan tweemaal per week het risico op prostaatkanker met 34 procent kan verminderen. Zij hebben ook een vermogen aangetoond om long-, borst-, lariks-, keel- en mondkanker te verminderen.
Ondertussen blijkt dat in Italië, waar tomaten een basisvoedingsstof zijn, degenen die zeven porties ruwe tomaten per week hadden gegeten, 60 procent minder kans op kanker hadden, met name die van het spijsverteringskanaal.
Oorspronkelijk artikel:”Want to prevent skin cancer? Eat more tomatoes … new science confirms powerful anti-cancer effect”, Wednesday, July 26, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Extra ‘virgin’ olijfolie voorkomt Alzheimer en beschermt de geheugenfunctie van de hersenen.
Wanneer mensen praten over de gezondheidsvoordelen van extra ‘virgin’ olijfolie gaat het meestal over de gezondheid van het hart. Echter nieuw zijn de bevindingen over de invloed op de hersenen.
Onderzoekers van de Temple University hebben ontdekt dat extra ‘virgin’ olijfolie niet alleen kan helpen tegen geheugenverlies maar ook beschermt tegen de ziekte van Alzheimer. Zij kwamen tot deze conclusie na onderzoek op muizen met geïnduceerde dementie.
De muizen werden verdeeld in twee groepen, waarvan er één een dieet kreeg verrijkt met extra ‘virgin’ olijfolie. De olie werd toegediend toen de muizen slechts zes maanden oud waren en symptomen van Alzheimer begonnen te vertonen.
Alhoewel de twee groepen muizen niet onmiddellijk na hun respectieve diëten verschillen vertoonden waren de neuronverbindingen in de hersenen van de muizen op olijfolie dieet beter bewaard gebleven na negen en twaalf maanden en ze etaleerden ook een beter aanleren en beter geheugen bij uitgevoerde testen.
Men weet dat de ziekte van Alzheimer begint met een vermindering van het autofagieproces van de hersenen, wat de verwijdering van de toxines en intracellulair puin inhoudt die stevige markers van de ziekte zijn. Olijfolie kan dit belangrijke proces activeren en de ontsteking van de hersenen verminderen en zodoende tegen Alzheimer beschermen.
De consumptie van olijfolie helpt ook de vorming van schadelijke hersenstructuren te verminderen, zoals neurofibrillair tangles en amyloïde-beta plaques. Vorig onderzoek heeft de aanwezigheid van dergelijke structuren gekoppeld aan de waarschijnlijkheid om Alzheimer te ontwikkelen, met neurofibrillaire tangles die bijdragen aan het slecht geheugen dat vaak bij Alzheimer's patiënten voorkomt.
Senior onderzoeker professor Domenico Pratico van de Lewis Klein School of Medicine heeft opgemerkt: "Dankzij de autofagie-activatie werden geheugen en synaptische integriteit behouden, en de pathologische effecten bij dieren die anders de ziekte van Alzheimer zouden ontwikkelen, werden significant verminderd."
Vervolgens wilden de onderzoekers vaststellen of de introductie van olijfolie op een meer geavanceerde leeftijd de ziekte kan omkeren of stoppen. Dit is cruciaal omdat veel mensen dementie niet vermoeden tot de ziekte zich manifesteert.
Met vijf miljoen Amerikanen die momenteel met Alzheimer leven en 16 miljoen patiënten die men voorspelt tegen 2050, is het nu tijd om een oplossing te vinden. Dementie is een belangrijke oorzaak van slechte gezondheid en handicap, en het is de zesde voornaamste doodsoorzaak. Naast de effecten op de patiënten, brengt deze hartverscheurende ziekte ook een grote last mee voor familieleden en verzorgers.
De voordelen van olijfolie gaan verder dan het voorkomen van dementie. Het voorkomen van dementie is niet de enige reden om meer olijfolie te consumeren. In een recente studie aan het universiteitshospitaal van Kopenhagen onder 182 mannen tussen 20 en 60 jaar, bleek dat degenen die een kwart kop olijfolie per dag gebruikten een gemiddelde vermindering van oxidatieve schade aan DNA-cellen van 13 procent hadden. Het is ook gekoppeld aan een vermindering van het risico op hart- en hartziekten, bescherming tegen depressie en gezond cholesterolgehalte.
Bij de aankoop van olijfolie moet men wel voorzichtig zijn aangezien fraude in de industrie wijdverspreid is. Veel van de best verkopende merken voldeden niet aan de IOC-normen als gevolg van vervalsing, oxidatie of slechte kwaliteit. Italiaanse extra ‘virgin’ olijfolie wordt vaak gemengd met minderwaardige olijfolie die goedkoper is in productie of zelfs andere soorten olie. Experts zeggen dat echte olijfolie begint te stollen wanneer ze gekoeld wordt.
Met zoveel voordelen voor de gezondheid, en er worden steeds nieuwe kenmerken ontdekt, is geen reden meer om niet meer van die gezonde olie te gaan consumeren.
Oorspronkelijk artikel:”Extra virgin olive oil found to prevent Alzheimer’s and protect the brain’s memory function”, Wednesday, June 28, by: Isabelle Z., Natural News.
DEODORANT WAARSCHUWING: Aluminium zouten gevonden in populaire anti-transpirant producten veroorzaken de groei van tumoren.
Men had al lang vermoedens dat aluminiumverbindingen gebruikt in deodorant producten kanker kunnen veroorzaken. Een nieuwe studie uit Zwitserland bevestigt nu dat dit vermoeden juist is. Uit deze studie blijkt dat aluminiumchloride, een algemeen gebruikt additief in deodorant dat vocht blokkeert, een oestrogeenachtig effect uitoefent dat direct de groei en verspreiding van borstkankercellen bevordert.
Bij dit baanbrekend onderzoek aan de Universiteit van Genève werd gekeken naar de rol van aluminiumchloride in het tijdelijk blokkeren van de zweetklieren in de oksels. De toxische verbinding vestigt zich in de huid om dit doel te bereiken en verspreidt zich verder in het borstweefsel. Nabootsen van de effecten van oestrogeen toont aan dat aluminiumchloride op lange termijn fungeert als brandstof voor de vorming van kankertumoren en meehelpt aan de verspreiding ervan in het hele lichaam.
Mede-auteur Dr. Andre-Pascal Sappino, Ph.D., en zijn collega's evalueerden de effecten van aluminiumchloride op geïsoleerde humane vrouwelijke cellen en op muizen om tot deze conclusie te komen. Ze merken op dat langdurige blootstelling aan de chemische stof niet alleen kankertumoren triggert maar ook de metastase (verspreiding) in het lichaam ondersteunt.
Aluminiumchloride is zo schadelijk voor het lichaam dat het te vergelijken is met het effect van asbest op onze gezondheid. Asbest is de naam van de beruchte klasse van vezelachtige mineralen die werden gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder bouwmaterialen. Asbest is verboden nadat werd vastgesteld dat het de primaire oorzaak was van mesotheliomen en andere vormen van kanker.
"Asbest is goedkoop, had een zeer aantrekkelijk industrieel potentieel, en het duurde 50 jaar om het te verbieden," schreef Dr. Sappino in The Local. "We hopen dat het niet zo lang zal duren om aluminiumzouten te verbieden."
Professor oncoloog Dr. Sappino adviseert zowel mannen als vrouwen voor hun eigen veiligheid onmiddellijk te stoppen met het gebruik van anti-transpirant deodorant producten die aluminium bevatten.
Er zijn veel aluminium-vrije deodorant opties die met een beetje moeite gemakkelijk te vinden zijn. Het is meer de moeite waard om te gaan met een kleine hoeveelheid okselvocht dan te moeten omgaan met een mogelijke diagnose van kanker.
"Ik denk dat we allen deodorants die aluminium zouten bevatten moeten weren,” vertelde Dr. Sappino aan de media, toegevend dat zijn aanbevelingen waarschijnlijk zullen leiden tot industrieel verzet. "Nu zal de strijd beginnen en zoals in de tabaksindustrie zullen ze zeggen dat het bewijs ontbreekt op mensen.”
Eerdere studies hebben een soortgelijk verband tussen aluminiumzouten in deodorant producten en kanker gevonden wat veel discussie heeft teweeg gebracht gedurende de afgelopen 50 jaar. Er bestaat zelfs bewijs dat aluminiumzouten ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, aangezien zij de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en in de loop van tijd kunnen cumuleren in de hersenen.
Een evaluatie in 2011 gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease stelt duidelijk dat aluminium "de meest bezwarende en vermijdbare factor is” bij hersenschade. Ondertussen is een goede vuistregel om gewoon alle deodorant producten die aluminium bevatten links te laten liggen en in plaats daarvan te kiezen voor veilige, natuurlijke alternatieven.
Oorspronkelijk artikel:”DEODORANT WARNING: Aluminium salts found in popular antiperspirant products cause tumor growth”, Tuesday, October 04, 2016 by: Ethan A.Huff, staff writer, Natural News.
Wetenschappers: Plantaardige oliën veroorzaken hoofdpijn, vermoeidheid, en zelfs dementie.
Al jaren heeft men ons aangespoord om boter te vervangen door plantaardige oliën. In het midden van de 20e eeuw werden verzadigde vetten verantwoordelijk gesteld voor het stijgend aantal hartaanvallen, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Sommige wetenschappers denken nu dat dit een vergissing was.
Neem bijvoorbeeld, Dr. Catherine Shanahan, auteur van het nieuwe boek, "Deep Nutrition. Why Your Genes Need Traditional Food". Shanahan, een huisarts uit Denver met een graad in de biochemie en genetica heeft de conventionele wijsheid nooit gevolgd als het gaat over voeding.
In tegenstelling tot andere artsen en diëtisten die diëten aanraden met veel groenten en fruit (en plantaardige vetten), prijst Shanahan diëten aan op basis van dierlijke eiwitten en vetten, groenten en noten. Shanahan was raadgeefster van de bekende basketbalster Kobe Bryant en is uiteindelijk directeur geworden van Lakers' voedingsprogramma. Ze zegt dat haar volgende taak is om Amerika te overtuigen te stoppen met het gebruik van plantaardige oliën, volgens haar ’de ergste vijand voor onze hersenen.’
Plantaardige oliën zijn niet zo gezond als men zou denken. Dr. Shananan merkt op dat plantaardige vetten zoals zuivere olijfolie, kokosolie, avocado- of pinda-olie niet problematisch zijn. Volgens haar liggen de echte gevaren bij koolzaad-, palm-, maïs-, soja-, saffloer-, zonnebloem-, katoenzaad-, en rijstzemelenolie. Als men weet hoe deze oliën algemeen gebruikt zijn geworden zal men begrijpen waarom ze niet gezond zijn. Shananan schreef in de New York Post: "In de jaren 1950 vertelde men ons dat dat verzadigde vetten gevaarlijk waren. Wij stopten met het eten van boter en natuurlijke vetten, maar nog steeds hunkerde men naar vet voedsel, dus dan maar plantaardige oliën gebruiken. En dan begonnen ook restaurants deze spotgoedkope vetten te gebruiken, "legt ze uit. Terwijl er aanvankelijk werd beweerd dat onverzadigde vetten (plantaardige) beter en gezonder zijn, heeft recent onderzoek aangetoond dat deze stelling wellicht niet klopt. Dr Aseem Malhotra, een cardioloog, legt in een artikel uit dat de vervanging van dierlijke vetten door plantaardige rampzalig is geweest; sindsdien zijn het aantal gevallen van hart- en vaatziekten, kanker en diabetes zijn over de hele wereld omhooggeschoten. Ook is hij van mening dat wat we kiezen om te koken een enorme impact heeft op onze gezondheid. Studies tonen nu aan dat plantaardige oliën verwarmd tot hoge temperaturen schadelijke stoffen vrijgeven. Zonnebloemolie, maïsolie, en andere populaire plantaardige oliën zijn onstabiel bij hoge temperaturen, en breken af in giftige adelhyde, dat in verband is gebracht met verhoging van het risico van kanker en andere gezondheidsproblemen. Uit een recente studie bleek dat zelfs na 20’ koken plantaardige olie 20 keer meer adelhyde vrijgaf dan de de veilige limiet (bepaald door de World Health Organization). Andere rapporten hebben aangetoond dat verhitting van plantaardige oliën zoals palmolie tot 200°C of hoger gerotoxines en andere schadelijke verbindingen vrijgeeft. Onderzoekers hebben een studie uit 9170 die stelde dat het consumeren van plantaardige oliën in plaats van dierlijke vetten het risico op hart-en vaatziekten en de dood zou kunnen verlagen, opnieuw geanalyseerd. Uit de nieuwe analyse bleek dat de eerste bevindingen verkeerd waren. Zij onthulden zelfs dat het consumeren van te veel plantaardige olie het risico op hart- en vaatziekten verhoogde.
Toxische oliën kunnen schade toebrengen aan onze hersenen. Shanahan zegt dat de manier waarop de oliën worden behandeld voordat zij aangeboden worden aan de consument, een grote rol speelt in hun toxiciteit. Door het bewerken van de oliën tijdens de productie gaan de anti-oxidanten verloren. Dit maakt dat de ziekte verwekkende vrije radicalen overheersen in deze oliën. Eén van de belangrijkste zorgen van Dr. Shanahan is het effect van de plantaardige oliën op de hersenen. Zij gelooft dat de vrije radicalen in de oliën kunnen meewerken aan de oxidatieve stress op de hersenen. Volgens haar kan het regelmatig gebruik van deze plantaardige oliën leiden tot lusteloosheid en concentratieproblemen en zelfs tot het ontstaan van dementie en de ziekte van Alzheimer. Shanahan zegt dat de consumptie van te veel plantaardige olie zich initieel uit in migraine, samen met algemene vermoeidheid van de hersenen.
Oorspronkelijk artikel: “Scientists: Vegetable oils cause headaches, fatigue, and even dementia”, Tuesday, February 07, 2017 by: Vicki Batts, Natural News.
Een hoed, een zonnebril, lange mouwen, een zonnescherm, schaduw opzoeken tot zelfs binnen blijven van 's middags tot 16 uur. Zo geloven dat we ons te beschermen tegen huidkanker. Deze werkwijze bederft niet alleen de pret van de zomer en de vakantie, ze is ook ongezond!
Ken het echt gevaar op sterven aan huidkanker.
Er wordt veel gesproken over huidkanker omdat vanaf 1945 elke 10 jaar het aantal gevallen verdubbelt.
Dit is verontrustend maar:
- Op de 60 miljoen Fransen stierven er 1.672 in 2012 aan huidkanker. Terzelfdertijd stierven 150.000 mensen aan een andere vorm van kanker en ook nog eens 130.000 aan hart- en vaatziekten.
Waarom is het belangrijk om de vergelijking te maken?
Het ene sluit het andere niet uit zul je mij zeggen. Maar dat is het juist: buiten zijn en genieten van de zon is een belangrijke manier om het risico op hartaandoeningen te verminderen en andere vormen van kanker te voorkomen.
Een voorbeeld. We weten dat stress, sedentaire levensstijl, overgewicht, alcohol en roken belangrijke oorzaken zijn van hart- en vaatziekten en kanker. Dus: als je gestresseerd bent als gevolg van huidkanker; als je niet buiten komt om huidkanker te vermijden, meer nog: als je thuis zit en junk food eet, een sigaret rookt om de tijd te verdrijven en zit te wachten om in alle ‘veiligheid’ buiten te komen. Dan pas maak je een slechte keuze.
Het is veel belangrijker om het risico op hartaandoeningen en andere vormen van kanker te verminderen dan zich toe te spitsen op de preventie van huidkanker.
De meeste ‘huidkankers’ zijn niet gevaarlijk.
Huidkanker, net als alle andere vormen van kanker, moet zeer serieus genomen worden. Dat betekent dat het belangrijk is om een arts te raadplegen wanneer een vlek of vreemd gezwel op de huid verschijnt, in het bijzonder een wonde die niet geneest, een puist of hardnekkige korst die van uiterlijk verandert.
Van de 80 000 tot 90 000 nieuwe gevallen van huidkanker elk jaar gediagnosticeerd in Frankrijk, zijn 85% carcinomen en geen melanomen.
Dit onderscheid is van cruciaal belang, omdat carcinomen genezen. De meeste zijn zelfs helemaal niet gevaarlijk. Men noemt ze "basaalcelcarcinomen" of “basocellulaire carcinomen” of “basaltomen’ of “ouderdomskanker’.
Basaalcelcarcinomen.
80% van de carcinomen, die basaalcelcarcinomen worden genoemd, zijn niet dodelijk.
Dit soort carcinoom ontwikkelt zich meestal op een huidoppervlak blootgesteld aan de zon, zoals de neus, oogleden of nek, meestal bij ouderen (ouder dan 75 jaar).
Het eerste teken is vaak een kleine rode stip, een roze of parelwitte koepel die op een eerder normale huid verschijnt. Het evolueert heel langzaam en produceert metastasen. Onbehandeld zal het lokaal blijven groeien en nabijgelegen structuren beschadigen. Zo kan een basaalcelcarcinoom op het gezicht eroderen en schade aan neus of oor aanbrengen.
Elke verdachte huidlaesie of -knobbel moet worden gezien door een arts.
Op de website van het National Cancer Institute (INCA), kan men lezen dat de overgrote meerderheid van huidlaesies geneest na operatief verwijderen omdat ze langzaam werken en geen externe laesies (metastasen) veroorzaken.
Deze verklaring is overdreven, en misschien zelfs bedoeld om cosmetische chirurgen te behagen. Want als de kanker moeilijk te bereiken is, kan de ingreep een lelijk litteken achterlaten. Volgens een oncoloog die ik hierover raadpleede is het beter om dit met contactradiotherapie te genezen; met één tot drie sessies électronentherapie kan een littekenloze genezing verkregen worden. "
Chirurgische behandeling kan bijna altijd worden uitgevoerd op kantoor of polikliniek. Plaatselijke verdoving wordt toegepast voor de meeste interventies. Pijn en ongemak zijn meestal minimaal en de patiënt lijdt zelden daarna.
Deze carcinomen zijn goed voor 80% van de gevallen. De resterende 20% zijn agressiever, en noemt men “plaveiselcelcarcinomen”.
Plaveiselcelcarcinoom (of epidermoïde).
20% van de carcinomen zijn plaveiselcelcarcinomen (epidermoïden). Dit type carcinoom ontwikkelt zich meestal op het gezicht - meestal op of rond de oren of lippen. Echter, kan elk gebied van de huid worden aangetast.
Het begint meestal als een kleine korst of geschubde gebied met een rode of roze basis. Kan veranderen in een tumor die een wrat kan lijken. Plaveiselcelcarcinoom kunnen een etterende wonden (ulci) of periodieke ontluchters vormen. Zonder behandeling kunnen zij zich verspreiden naar de onderliggende weefsels en de patiënt ontsieren.
Maar geen paniek. Nog steeds volgens het National Cancer Institute: "Plaveiselcelcarcinomen zijn zeldzaam en kunnen uitzaaien. Ze zijn echter gemakkelijk te behandelen in de meeste gevallen door vroege opsporing en chirurgische behandeling. Maar nogmaals, volgens een bekende oncoloog" kan ook hier niet agressieve radiotherapie gericht genezen zonder littekenvorming met slechts een enigszins pigmentloos huidgebied.
Vandaar het belang om een arts te raadplegen als men iets raar op de huid opmerkt.
De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zonder langdurige pijn.
Dus bij een minimum aan voorzichtigheid en gezond verstand zal men niet sterven aan een carcinoom.
De derde vorm van huidkanker is de zeldzaamste en de gevaarlijkste: het melanoom.
Het melanoom.
Dit is het echte zorgenkind van de familie van huidkanker.
Melanomen zijn kankercellen die een pigment fabriceren die dat typisch kleurtje geven en die men 'melanocyten' noemt. Melanocyt betekent ‘celproductie’; afgeleid van het Grieks “melanos" (zwart) en ‘cyte" (cel).
Ze komen meestal voor op een perfect gezond huidoppervlak, en groeien geleidelijk uit tot een kleine gepigmenteerde vlek, ongeveer 15-20% uit een simpele schoonheidsvlek.
Er zijn 11 000 gevallen van melanoom per jaar in Frankrijk. De meeste, vroeg ontdekt, genezen na een operatie onder narcose.
Een minderheid van de melanomen (15%) worden te laat ontdekt en uitgezaaid zodat zelfs chemotherapie ze niet kan genezen. Het resultaat is dan het overlijden van de patiënt.
De echte rol van de zon bij melanoom.
Zoals met alle ernstige ziekten, zijn er meerdere factoren die samenwerken om het immuunsysteem te verstoren en kanker te veroorzaken: voeding, toxinen, stress, slecht slapen, enz.
Er zijn ook factoren die verband houden met het milieu en, onder deze, is er geen twijfel over dat zonnebrand een erkende oorzaak is van melanoom, vooral bij kinderen die herhaaldelijk zijn blootgesteld zonder dat hun huid de tijd heeft gehad om zich voor te bereiden.
Echter, het medische tijdschrift The Lancet publiceerde in 2004 een belangrijke informatie, maar nooit herhaald in de mainstream media of door de gezondheidsautoriteiten, misschien uit angst voor het vervagen van de boodschap aan het publiek, en nog steeds beschouwd als een beetje goedkoop.
Deze informatie was dat melanomen, in tegenstelling tot carcinomen, zelden voorkomen bij mensen die regelmatig zijn blootgesteld aan de zon.
Het is zeer belangrijk en het moet duidelijk zijn: ja, de zon is oorzaak van melanoom als de huid te veel in één keer wordt blootgesteld. Aan de andere kant vermindert regelmatige blootstelling aan de zon, zonder overdrijving, het risico op melanomen.
Mensen die werken in kantoren hebben meer kans op een melanoom dan mensen die buitenshuis werken.
Ook moet opgemerkt worden dat melanomen niet noodzakelijk verschijnen op plaatsen blootgesteld aan het zonlicht.
De British Medical Journal bevestigde deze informatie zeggende dat de zon een onbetwistbare factor is voor carcinomen maar niet als belangrijke oorzaak van melanomen wordt vastgesteld.
De zon kan het risico op overlijden halveren.
Meer dan 200 epidemiologische studies hebben het verband tussen een tekort aan vitamine D en het risico op kanker bevestigd.
Volgens een studie van Dr. William Grant, internationaal expert op het gebied van vitamine D, zou 30% van de sterfgevallen door kanker kunnen voorkomen worden door voldoende vitamine D, wat neerkomt op het redden elk jaar van 2 miljoen levens wereldwijd.
Volgens Dr. Cedric Garland van de Universiteit van Californië, Universiteit van Geneeskunde in San Diego (USA), specialist in vitamine D sedert 30 jaar, kunnen jaarlijks 600.000 gevallen van borst- en darmkanker wereldwijd voorkomen worden door betere inname van vitamine D.
Optimaliseren van de vitamine D-spiegel kan 16 soorten kanker helpen voorkomen waaronder de gevaarlijkste zoals alvleesklier- en longkanker.
Een grootschalige gerandomiseerde studie met placebo toonde aan dat vitamine D in combinatie met calcium het totaal risico op kanker kan verminderen tot 60% bij vrouwen na de menopauze.
Vrouwen met een lichte huid die veel gespreid zonnen hebben een lager risico op het ontwikkelen van invasieve borstkanker, die zich buiten de borst ontwikkelt , volgens een studie van het American Journal of Epidemiology.
De zon is de beste bron van vitamine D. Men kan veilig 20 000 IU vitamine D per dag aanmaken door gedurende bvb. 3 sessies van 20 minuten twee derde van het huidoppervlak aan de zon bloot te stellen.
20.000 IE, het is enorm. Het is honderd keer meer dan de aanbevolen dosis door de autoriteiten in Europa van 200 IE per dag. Men moet in geen geval bang zijn van overdosering, omdat het lichaam op natuurlijke wijze de productie van vitamine D onder invloed van de zon regelt om nooit een gevaarlijk niveau te bereiken.
Maar dat is nog niet alles over de goede eigenschappen van de zon.
Onderzoekers hebben onlangs een ander voordeel van de zon ontdekt. Zij veroorzaakt nl. verhoging van het stikstofmonoxide niveau in het bloed en veroorzaakt daardoor een daling van de bloeddruk.
Volgens Richard Weller, een onderzoeker die gespecialiseerd is in dermatologie en die de effecten van zonlicht op de gezondheid bestudeert kan de zon effectief gebruikt worden om te vechten tegen hoge bloeddruk.
Natuurlijk kunnen al deze gunstige effecten van de zon pas plaats vinden als men zich niet insmeert met allerlei beschermers.
Wanneer de zon hoog aan de hemel staat is blootstelling van slechts 20 minuten voldoende om van de voordelen te profiteren.
Als voorbereiding van de huid kan men een supplement nemen van astaxanthine, een rood beschermend antioxidant zeewierextract.
In geval van zonnebrand kan men best een crème van aloë vera op de huid aanbrengen.
Maar bovenal, geniet van de mooie dagen die komen om vitamine D en stikstofmonoxide aan te vullen. Verder, zonder echt te weten waarom, blijkt de zon ook een pijnstillend effect te hebben en verbetert ze het moreel.
Geniet wanneer de zon schijnt aan grote blauwe hemel. Zie je iets verdacht op uw huid, een wonde of een storende verdikking die verandert in de tijd, raadpleeg dan een dokter. Maar bovenal, geen paranoia: genieten van het zonnige weer verlaagt zelfs het risico op ziekten (vooral kanker en hart- en vaatziekten, maar ook osteoporose, multiple sclerose en depressie), veel meer dan het verhogen van de kans op sterven aan huidkanker.
Dit geldt zolang men zonnebrand en brandwonden voorkomt.
Oorspronkelijk artikel:”Le soleil: ene arme anti-cancel?”, par Jean-Marc Dupuis de SNI,
Dagelijkse aspirine blijkt het risico op een hartaanval te verhogen met 190%.
(Natural News) Volgens een recente studie doet, regelmatig een aspirine nemen om hartziekten onder controle te houden, meer kwaad dan goed. Onderzoekers aan de Universiteit van Southampton in de Verenigde Staten en de Universiteit van Maastricht in Nederland constateerden dat dagelijkse aspirine-inname kan leiden tot verhoogde kans op hartaanval.
Wetenschappers onderzochten 30.000 patiënten met atriale fibrillatie - een aandoening die wordt gekenmerkt door snelle en vaak onregelmatige hartslag - en wat bleek: patiënten die dagelijks aspirine namen hadden 1,9 keer meer kans op een acute hartaanval in vergelijking met degenen die warfarine namen, een vitamine K antagonist. “Orale anticoagulant behandeling met vitamine K antagonisten (VKA’s) is al decennia lang de hoeksteen voor het voorkomen van beroerte bij patiënten met atriale fibrillatie. We vonden een verhoogd risico op hartaanvallen bij huidige en vroegere aspiringebruikers in vergelijking met VKA's. Er bestaat ook twijfel over het nut van aspirine bij atriale fibrillatie. Aspirine wordt niet langer aangeprezen, "zei studieleider dr. Leo Stolk.
De studie heeft ook aangetoond dat directe orale anticoagulantia ook een verhoogd risico geven op een hartaanval bij patiënten met atriale fibrillatie. De resultaten werden gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology.
Meerdere studies vinden verband tussen aspirine en het risico op een hartaanval. Het gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, meer algemeen bekend als pijnstillers, zoals ibuprofen en aspirine om verkoudheid en griep te behandelen, wordt geassocieerd met een groter risico op een hartaanval. Een analyse van meer dan 9.000 patiënten onthulde dat degenen die pijnstillers namen, zoals aspirine om ademhalingsinfecties te verlichten, meer dan drie keer hoger risico op een hartaanval hadden. Onderzoekers vonden ook dat intraveneuze toediening van pijnstillers het risico op een hartaanval meer dan zevenvoudig kan verhogen.
De onderzoekers concluderen dat pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen de water- en zoutretentie kunnen verhogen, waardoor hogere bloeddrukniveaus worden veroorzaakt. Patiënten moeten hun arts of apotheker raadplegen alvorens pijnstillers te gebruiken tegen ademhalingsinfecties, waarschuwden de onderzoekers.
"Artsen moeten zich ervan bewust zijn dat het gebruik van NSAID's tijdens een acute luchtweginfectie het risico op een hartaanval verder kan verhogen," zei studieleider Dr. Cheng-Chung Fang van het Nationaal Universitair Ziekenhuis van Taiwan. Dr Charlotte Warren-Gash van de London School of Hygiene & Tropical Medicine, zei dat zowel medische aandoeningen als vroeger bestaande ziekten in aanmerking zouden moeten genomen worden bij het voorschrijven van pijnstillers bij ademhalingsinfecties.
De bevindingen wijzen op een correlatie tussen pijnstillersgebruik en verhoogd risico op hartaanval bij patiënten. De resultaten laten echter geen oorzakelijk verband zien, aldus de onderzoekers. Meer onderzoek is nodig om het verband tussen het gebruik van pijnstillers en hartaanval te verduidelijken en hoe de conditie effectief kan worden beheerd, voegen de onderzoekers eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Infectious Diseases.
Uit een andere studie bleek dat regelmatige inaame van aspirine de kans op een hartaanval bij risicopatiënten niet verminderde. Schotse onderzoekers constateerden dat risicopatiënten die dagelijks aspirine hadeen den genomen, een vergelijkbaar risico op beroerte- en hartaanval hadden als bij de placebobehandeling. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Ongeveer drie jaar geleden heeft Bayer AG gevraagd om aspirine als een geneesmiddel voor preventie van hartaanval goed te keuren. Dit werd later geweigerd door de FDA, die zijn beslissing baseerde op een Schotse studie uit 2010. De FDA heeft ook patiënten die bloedverdunners nemen gewaarschuwd tegen het gebruik van aspirine.
Andere ernstige bijwerkingen die verband houden met de inname van aspirine zijn inwendige bloedingen, peptische zweren, astma en nierziekte.
Oorspronkelijk artikel:”Daily aspirine found to increase risk of heart attack by 190%”, Sunday, March 26, 2017 by: Russel Davis
Krachtige anti-kanker verbinding in rode uien gevonden die kanker tumoren "vernietigen".
Uit een studie gepubliceerd in Food Research International, bleek dat rode uien krachtige antioxidanten bevatten die kankercellen effectief doden. Als onderdeel van de studie heeft een team onderzoekers aan de Universiteit van Guelph in Ontario, Canada, vijf soorten uien onderzocht en hun anti-kankereigenschappen getest op darmkankercellen in het laboratorium. De gezondheidsdeskundigen constateerden dat rode uien effectief darmkankercellen elimineren. Het team merkte ook op dat de "Ruby Ring" de meest krachtige uiensoort was om de kwaadaardige cellen te doden.
Volgens het onderzoeksteam bevatten rode uien aanzienlijk hoge concentraties van het flavonoide quercetine. De deskundigen merken ook op dat rode uien rijk zijn aan anthocyanine, een verbinding die de opruimingseigenschappen van quercitine versterkt. Uit de studie bleek eveneens dat rode uien even sterk waren bij het elimineren van borstkankercellen.
"Anthocyanine geeft groenten en fruit hun kleur; rode uien die donkerst van kleur zijn, bezitten de meest kankerbestrijdende kracht. We vonden dat deze uien uitstekend zijn bij het doden van kankercellen. Uien activeren routes die kankercellen aanmoedigen tot celdood. Ze bevorderen een ongunstige omgeving voor kankercellen en verstoren de communicatie tussen kankercellen en remmen zo de groei ervan. De volgende stap is het testen op mensen, "zegt hoofdonderzoeker Abdulmonem Murayyan in ScienceDaily.com.
"De onderzoekers vonden dat extracten van bepaalde soorten uien darmkankercellen in het laboratorium kunnen doden, maar dat betekent niet dat hetzelfde kan gebeuren in een menselijk lichaam dat veel complexer is. Als wetenschappers kunnen vinden welke moleculen in uien deze blijkbaar gunstige effecten hebben, dan zouden ze misschien in de toekomst als een potentieel geneesmiddel kunnen worden onderzocht, 'vertelde Alford DailyMail.co.uk.
Cornell studie demonstreert de anti-kanker eigenschappen van de ui. De recente bevindingen bevestigende de resultaten van een studie uit 2004, uitgevoerd door onderzoekers aan de Cornell University. Als onderdeel van de studie nam het onderzoeksteam extracten van 10 uienvariëteiten en sjalotten om ze te testen als middel tegen darmkankercellen. De wetenschappers vonden dat de scherpgele en Western Yellow variëteiten de sterkste bescherming boden tegen de proliferatie van darmkankercellen. Uit de studie bleek ook dat sjalotten, de scherpgele en Western Yellow uivariëteiten ook de grootste bescherming boden tegen de proliferatie van leverkankercellen. Volgens onderzoekers zijn uien en sjalotten uitstekende bronnen van fytochemicalen genaamd fenolieken en flavonoïden. De fytochemicaliën verlagen het ontstaan van kanker door vrije radicalen te elimineren en de productie van reactieve verbindingen te remmen die anders normale cellen kunnen beschadigen. Daarnaast merkt het onderzoeksteam op dat uien en sjalotten verschillende variëteiten van deze fytochemicaliën bevatten. Volgens het team hadden sjalotten zes keer meer fenolieken dan Vidalia-uien. Aan de andere kant bevatten Western Yellow uien 11 keer meer flavonoïden dan de witte variëteiten. "Onze studie van 10 uienvariëteiten en sjalotten laat duidelijk zien dat uien en sjalotten krachtige antioxidant- en antiproliferatieeigenschappen bezitten en dat hoe meer totale fenolische en flavonoïde inhoud een ui heeft, hoe sterker zijn antioxidantactiviteit en beschermend effect is,” zegt hoofdauteur dr. Rui Hai Liu in de Cornell Chronicle. De bevindingen werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry
Oorspronkelijk artikel:”Powerful anti-cancel compound in red onions found to “destroy” cancer tumors”, Sunday, June 18, 2017 by: Russel Davis.
Honing blijkt arteriële plaque te verminderen met een verbazingwekkende 30% ... kan het ook hartaanvallen verhinderen?
Kan honing een natuurlijke manier zijn om hartziekten te voorkomen? Dat kan gewoon het geval zijn. Nieuw onderzoek heeft gevonden dat een natuurlijke suiker die in honing voorkomt, bekend als trehalose, kan bijdragen tot het verminderen van de aanwezigheid van arteriële plaque met maximaal 30 procent. Deze natuurlijke suiker wordt ook gevonden in sommige andere voedingsmiddelen, zoals champignons, kreeften en garnalen. Dus voor iemand die niet van honing houdt, zijn er nog andere opties. Het enige voorbehoud is dat de suiker direct in de aderen moet worden geïnjecteerd om het wonderbaarlijke voordeel van trehalose te verkrijgen. Maar sommigen zullen zeggen dat het nog steeds een betere optie is dan Big Pharma's chemishe middelen. Terwijl honinginjecties misschien niet helpen bij hartfalen, was de bevinding nog steeds veelbelovend.
De onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben vastgesteld dat trehalose een eiwit activeert dat ervoor zorgt dat immuuncellen arteriële plaqueafzettingen verwijderen.
Plaque kan zeer schadelijk zijn voor de slagaders, en kan leiden tot atherosclerose. Plaque maakt de bloedvaten stijf en hard en vernauwt de bloedvaten. Dit kan leiden tot hoge bloeddruk, hartziekte, perifere hartziekte en angina. Deze afzettingen kunnen de bloedvaten verstoppen en klonters vormen met als gevolg risico op een beroerte, hartaanval of zelfs gangreen als de klont in een bloedvat belandt dat bij één van onze ledematen behoort.
Hoewel atherosclerose misschien niet in eerste instantie op een echt gevaar lijkt kan het toch levensbedreigend zijn.
De ontdekking dat trehalose de plaque zo significant kan verminderen is bijzonder interessant vanwege de risico's die deze arteriële afzettingen betekenen.
De hoofdonderzoeker van de studie Dr. Babak Razani verklaarde: 'Bij atherosclerose proberen macrofagen schade aan de slagader te repareren door het gebied schoon te maken, maar ze worden overweldigd door de ontstekende aard van de plaques. Hun zuiveringsproces wordt geremd. Trehalose verbetert niet alleen deze schoonmakers maar maakt er ook nieuwe aan. "
De testen werden uitgevoerd op muizen die risico liepen op atherosclerose. Het team verdeelde de muizen in groepen: sommige werden geïnjecteerd met trehalose, terwijl anderen de suiker oraal kregen. Een andere groep muizen werd geïnjecteerd met verschillende soorten suikers. Het team vond dat de muizen die geïnjecteerd werden met trehalose, plaques hadden tot 0,10 millimeter kleiner dan degenen die een andere behandeling kregen. Bij de trehalose-geïnjecteerde muizen werden arteriële plaques gemeten op een gemiddelde van 0,25 millimeter, terwijl muizen die niet met suiker geïnjecteerd werden plaques hadden die ongeveer 0,35 millimeter groot waren.
Alhoewel dit kleine kleine metingen lijken met kleine verschillen, geven de resultaten daadwerkelijk een afname aan in de plaque onder de dieren die met trehalose waren geïnjecteerd.
Honing is algemeen bekend om een aantal voordelen voor de gezondheid, vaak door zijn antimicrobiële eigenschappen en het vermogen om bacteriën te bestrijden. Maar het lijkt erop dat er veel andere voordelen zijn van deze geliefde lekkernij. Een ding is zeker, deze schat zal niet vlug zijn plaats in de wereld van de natuurlijke geneeskunde verliezen.
Oorspronkelijk artikel:”Honey found to reduce arterial plaque by an astonishing 30% … could it prevent heart attacks?”, Thursday 15, 2017 by: Vicky Batts.
Een recente studie heeft aangetoond dat tomaten maagkanker kunnen afremmen. Als onderdeel van de studie analyseerden een team van internationale onderzoekers uit Italië en de VS de componenten van tomaat-extracten uit twee verschillende Zuid-Italiaanse rassen - San Marzano en Corbarino - en onderzochten hun vermogen op het omgaan met verschillende neoplastische eigenschappen van maagkankercellijnen . Uit de studie bleek dat extracten uit beide tomatenculturen de groei en het kloneringsgedrag van maligne cellen kunnen stopzetten.
Volgens het onderzoeksteam veroorzaakte de behandeling met de tomaatextracten negatieve effecten op de belangrijkste processen van de maligne cellen die de kankercellen in staat stellen om te migreren. Het onderzoeksteam merkte ook op dat de behandeling de celcyclus stopte door de retinoblastoom familie eiwitten te moduleren. Dit leidde uiteindelijk tot apoptose (cel dood), zegden de wetenschappers.
"Onze resultaten toonden een mogelijke rol aan van deze twee soorten tomaten tegen typische neoplastische eigenschappen. De behandeling met tomaatextracten beïnvloedde het vermogen van de kankercel om zowel in adhesie als in semi-vloeibaar medium te groeien, waardoor ook het cel migratievermogen verminderde. Er werden geen toxische effecten waargenomen op niet-tumorale cellen. We hebben op maagkankercellijnen gevolgen gevonden voor zowel celcyclusprogressie als apoptosis modulatie. De mate van antineoplastische effecten lijkt echter niet te correleeren op de carotenoïde inhoud en de antioxidante werking van de twee tomatenrassen. Onze gegevens geven aan dat de rassen San Marzano en Corbarino kunnen ingezett worden als voedingssteun, niet alleen bij kankerpreventie maar ook bij kankerpatiënten, "schreven de onderzoekers in het Journal of Cellular Physiology. Studie auteur Daniela Barone merkte op dat de effecten niet lijken te zijn gerelateerd aan specifieke anti-kanker componenten zoals lycopeen. De gunstige effecten moeten worden geassocieerd met het geheel van de tomaten, voegt de auteur toe. De bevindingen roepen om verder onderzoek naar het potentieel gebruik van specifieke voedingsstoffen, niet alleen bij kankerpreventie, maar ook als aanvullende strategie voor conventionele kankerbehandelingen, aldus professor Antonio Giordano, onderzoeker.
Maagkanker in cijfers. Volgens het World Cancer Research Fund International is maagkanker het vijfde meest voorkomende type kanker over de hele wereld. De organisatie merkte ook op dat in 2012 alleen al 952.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. Volgens het National Cancer Institute (NCI) hebben in de VS in 2014 bijna 96.000 mensen maagkanker ontwikkeld. Het instituut merkte ook op dat het aantal nieuwe maagkankergevallen in het hele land 7,3 per 100.000 personen per jaar was, terwijl het jaarlijkse sterftecijfer 3,2 per 100.000 bedroeg. De overleving van vijf jaar was slechts iets hoger dan 30 procent, voegde het instituut er aan toe.
Daarnaast heeft de NCI aangetoond dat maagkanker relatief zeldzaam is in de Verenigde Staten. In feite neemt de ziekte er de 15e plaats in onder de meest voorkomende kankersoorten in het hele land. Huidige cijfers lieten ook zien dat de ziekte meer voorkomt bij oudere volwassenen tussen de 65 en 74 jaar.
Gegevens van de Amerikaanse Kankervereniging (ACS) toonden ook aan dat dit jaar in de VS reeds ongeveer 28.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. De ACS heeft ook geprojecteerd dat bijna 11.000 mensen in 2017 aan de ziekte zullen sterven.
Oorspronkelijk artikel:"Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients",Thursday, May 25, 2017 by: Earl Garcia Labels, Natural News.
Nieuwe studie vindt dat pesticiden veel meer neurotoxisch zijn dan eerder gemeld.
(Natural News) Al jarenlang heeft Natural News oprichter/redacteur Mike Adams gewaarschuwd voor de giftige effecten die moderne pesticiden hebben op het menselijk lichaam, met name op de hersenen. Nu heeft nieuw onderzoek Adams en andere natuurlijke, biologische voedingsdeskundigen gelijk gegeven: Pesticiden zijn eigenlijk veel neurotoxischer dan 'mainstream' wetenschappers hebben geloofd.
Zoals door de Daily Telegraph gerapporteerd, is het beste voor consumenten om meteen over te gaan tot het gebruik van biologische producten "omdat pesticiden op levensmiddelen veel gevaarlijker zijn dan men denkt, vooral de menselijke hersenen zouden erdoor beschadigd worden”, aldus het onderzoek gepubliceerd door het Europees Parlement.
Anders zullen de consumenten aanzien tegen ”zeer hoge kosten" in termen van algemene neurologische gezondheid, merken de onderzoekers op. Verder zeggen zij dat zwangere vrouwen en kinderen bijzonder kwetsbaar zijn.
De resultaten van het onderzoek zullen hopelijk leiden tot nieuwe richtlijnen en misschien zelfs verplichte beperkingen op het algehele gebruik van pesticiden in de landbouw. Naast veel gevaarlijker voor de consument dan eerder door de wetenschappelijke en biologische landbouwgemeenschap geloofd, worden pesticiden ook beschuldigd van het vergiftigen van de bodem, grondwater en het milieu in het algemeen.
De Daily Telegraph noteerde verder:
De studie suggereert dat de schade door pesticiden in de EU ten minste 161,1 miljoen dollar per jaar bedraagt, gebaseerd op het verlies van levenslange inkomsten uit dergelijke schade.
Het rapport waarschuwt voor meer en meer bewijs dat residuën van insecticiden de hersenen beschadigen en het IQ van de bevolking verminderen. Het maakt zich ook zorgen dat de chemicaliën ook kanker en schade aan het voortplantingsstelsel kunnen veroorzaken. Het onderzoek, in opdracht van het Europees Parlement, is een overzicht van wetenschappelijk bewijs over de impact van biologisch voedsel op de menselijke gezondheid.
Natural News is al jaren voorop bij dit alles. In mei 2014 hebben we gemeld dat door over te schakelen naar biologisch voedsel je blootstelling aan giftige pesticiden met 90 procent kan verminderenin slechts één week . Ditzelfde stuk citeerde Australisch onderzoek dat vond dat conventionele voedselproductie grote hoeveelheden organofosfaatpesticiden gebruikt die als neurotoxinen optreden bij insecten en mensen door de blokkering van een belangrijk enzym.
"Recente studies hebben zich zorgen gemaakt over de gezondheidseffecten van deze chemicaliën, zelfs op relatief lage niveaus," meldde Dr. Liza Oates, de hoofdonderzoeker.
Jaren eerder, in 2010, hebben we gemeld dat studies hebben aangetoond dat een stijging van de belangrijkste ziekten ook gekoppeld was aan het toenemende gebruik van pesticiden.
Volgens een nieuwe database die is ontworpen om deze studies te catalogeren, zijn pesticiden gekoppeld aan kanker, reproductieve dysfunctie, diabetes, autisme, astma, geboorteafwijkingen, ziekte van Parkinson en Alzheimer en meer.
De neurologisch gerelateerde aandoeningen werden hierboven aangegeven om aan te tonen hoe langdurig onderzoek - waarvan veel is genegeerd door de 'mainstream' media en de 'politiek correcte' wetenschappelijke gemeenschap, maar gemeld door Adams - heeft aangegeven dat er grote gezondheidsproblemen zijn die verband houden met zware pesticiden. Een jaar geleden hebben we gemeld dat pesticiden bleken een groot risico te zijn voor de ziekte van Parkinson.
"Minstens 100 verschillende pesticiden zijn bekend om hun negatieve neurologische effecten die ze bij volwassenen veroorzaken en zijn daarom verdacht dat ze ook hersenen kunnen beschadigen", aldus de onlangs gepubliceerde EU-studie. "Zulke nadelige effecten zijn waarschijnlijk blijvend en hebben belangrijke negatieve cognitieve effecten, vaak uitgedrukt in termen van verlies van IQ."
Hoofdauteur Axel Mie voegt er aan toe: "Verschillende praktijken in de biologische landbouw, met name het lage gebruik van pesticiden en antibiotica, bieden voordelen voor de gezondheid van de mens."
Het EU-onderzoek bevestigt duidelijk onze eerdere rapportage over eerdere studies en steunt Adams in zijn jarenlange poging om het publiek voor te lichten en te informeren over de gevaren van voedselproductie die sterk afhankelijk zijn van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Oorspronkelijk artikel:”Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported”, Monday, June 05, 2017 by: JD Hayes, Natural News.
Schokkende experimenten laten zien hoeveel schade energiedranken aan uw tanden aanrichten.
Een experiment van Californische tandartsen leverde schokkend nieuws over het effect van fris- en energiedranken op de mondgezondheid.
Dr. Tom Bierman, tandarts in de San Diego Dental Studio, was geïnspireerd om een experiment uit te voeren nadat hij het boek 'Rust: The Longest War' had gelezen. In het boek wordt beweerd dat één op zeven nieuwe energiedranken te corrosief zijn om in aluminium ingeblikt te worden. Dr. Bierman dacht bij zichzelf: "Als dat zo is voor blik, wat is dan het effect op onze tanden?"
Nadat hij besloot dat hij de effecten met zijn eigen ogen wilde zien, nam Dr. Bierman zijn vier wijsheidstanden, die al jaren eerder werden geëxtraheerd, en stak ze elk in een aparte vloeistof. Eén tand ging in een fles populaire energiedrank, een andere in cola, een derde in dieetcola en de vierde in water als controle. Na twee weken in de vloeistoffen, ontdekte dr. Bierman dat de tand in de cola bijna helemaal zwart was geworden. De tand in de dieetcola was wat minder sterk gekleurd. Maar de toestand van de tand die in het energiedrankje zat schokte hem.
Het email van de tand die in het energiedrankje, de harde bekleding die de dentine eronder beschermt, begon te verkruimelen. In de foto's die Dr. Bierman uit het experiment heeft genomen, ziet men lichtroze en roestkleurige gebieden op de tand die door de vloeistof veroorzaakt zijn, maar ook grote klontjes email die uit de tand zijn losgekomen. Bierman zei: "Het email op deze tand was aan het afbrokkelen - het was duidelijk dat de energiedrank veel destructiever was dan de cola. Nog meer is dat dit de suikervrije versie van de energiedrank is: het is zeer krachtig. 'Schade onder die vorm is permanent en zonder de beschermende buitenlaag zijn de tanden gevoeliger, krijgen ze holtes en veel meer Waarschijnlijk met volledig verval tot gevolg.
Bierman heeft de foto's uit zijn experiment gedeeld op figure1.com, een website waar artsen uit de hele wereld medische beelden en meningen delen. Een arts verklaarde dat hij een 28-jarige man had met tanden die bijna tot aan het tandvlees waren afgebroken door de dagelijkse consumptie van energiedranken. Een andere dokter merkte op dat de resultaten mettertijd slechter worden.
Hoewel de consumptie van deze dranken al lang door artsen, tandartsen en gezondheidsdeskundigen wordt bekritiseerd en ontraden, blijven deze drankjes populair vooral onder tieners. Naar schatting wordt meer dan 29 miljard liter energiedrank per jaar verbruikt door de Amerikanen alleen al. De grootste procentuele stijging in de afgelopen jaren is gevonden bij mensen boven de 40 jaar, wat resulteerde in een totale toename van het consumptieverbruik van energiedrankjes met 279%. Vijf procent van de volwassenen verbruikt energiedrankjes 5 tot 7 keer per maand. Nog eens 2% van de volwassenen gebruikt meer dan tien keer per maand energiedranken. Hoewel de consumptie van frisdrank in de loop der jaren is afgenomen, blijkt uit recente statistieken dat de gemiddelde Amerikaan elk jaar 40 liter frisdrank verbruikt.
Een studie uit 2012 gepubliceerd in de Daily Mail constateert dat energiedranken zoveel zuur bevatten dat ze na vijf dagen consistent gebruik hun vernietigende werking kunnen beginnen. Energiedranken veroorzaken twee keer zo veel schade aan de tanden als frisdrank. Red Bull geeft je geen vleugels, maar wel tandbederf.
Oorspronkelijk artikel:”Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth”, Thursday March 09, 2017 by: Thomas Dishaw, Natural News.
Kunnen verzadigde vetten gezond zijn? Boter afkomstig van melk van grasgevoerd vee wordt steeds meer gezien als voedend en gezond.
(NaturalNews) Noem het woord "boter" en de meeste mensen zullen zeggen het te vermijden als de pest. Lange tijd is boter beschouwd als een” gezonde" antithese van als je wilt afvallen, je cholesterol onder controle wilt houden en in goede vorm wilt blijven … mijd boter. Of toch niet?
Op regelmatige basis is er nieuws dat de voordelen van boter voor de gezondheid bevestigt - maar niet zomaar gelijke welke boter. In het bijzonder wordt boter van met gras gevoerde dieren beschouwd als een levensvatbare keuze voor gezondheidsbewust leven. Een groot deel van de informatie toont aan dat dit soort boter kan bogen op positieve biologische resultaten dankzij zijn velevoedingsstoffen.
Voordelen voor de gezondheid van het eten van ‘grasboter’
Het bevat gezonde vetzuren in een hoeveelheid die eenvoudigweg de traditionele ‘graanboter” ver in de schaduw stelt. Terwijl de laatste wordt geprezen om zijn gehalte aan vetzuur CLA (geconjugeerd linolzuur), bevat ‘grasboter ‘ vijfmaal zoveel CLA.
Bovendien bevat ‘grasboter’ veel meer omega-3 vetzuren en vitamine K2 dan zijn tegenhanger. Omega-3 vetzuren die ook voorkomen in voedingsmiddelen zoals lijnzaad en zalm, zijn een hulp voor onze gezondheidsproblemen van het verminderen van kans op kanker tot het stimuleren van de gezondeid van ons hart en cognitief goed functioneren. Net zoals voor vitamine K2, zorgen zij voor botbehoud en de gezondheid van hart en prostaat .
Hoe zit het met verzadigd vet uit grasboter? Het blijkt dat er geen correlatie met hart- en vaatziekten is volgens een studie op mensen uit Costa Rica die vooral grasboter consumeren. In die studie, verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition, werd vastgesteld dat hoe meer volvette zuivelproducten men eet (zoals boter), hoe lager het risico op een hartaanval. Mensen die dergelijke boter en ander volvette zuivelproducten aten, hadden bijna 50 procent minder kans op een hartaanval.
"Zuivelconsumptie gaf geen groter risico op een hartaanval," noteerde de American Journal of Clinical Nutrition Notes uit die studie.
Soortgelijke bevindingen meldden ook andere studies, onder andere uit Australië en veel Europese landen. Keer op keer werd het eten van volvette zuivelproducten in verband gebracht met een verbeterde hartfunctie en een verminderde kans op een hartaanval.
Waarom zijn grasgevoerde voedingsmiddelen beter dan graan gevoerde?
Veel deskundigen zeggen dat verzadigd vet niet de vijand is die wij er hebben van gemaakt. In feite zijn verzadigde vetzuren gunstig voor gezonde botten, voor de leverbescherming, voor het verwijderen van toxines uit het darmkanaal en voor de gezondheid van het hart. Bovendien is het kiezen van vetten afkomstig van met gras gevoerde dieren een zeer wijselijk besluit.
Bijvoorbeeld, als het gaat om rundvlees: het meeste Amerikaanse vee leeft een groot deel van zijn leven opgesloten in stallen, staande in zijn eigen mest. Ze zijn zeer gevoelig voor ziekte en worden gevoed met granen behandeld met chemicaliën. In schril contrast zijn de met gras gevoederde koeien die meestal buiten verblijven en in geval van biologisch gekweekt vrij zijn van dergelijke verontreinigingen.
Kies dus voor de grasgevoerde opties om op een gezondere manier te genieten van vlees of zuivelproducten.
Oorspronkelijk artikel:”Can saturated fat be healthy? Grass-fed butter increasingly seen as a nourishing, healthy food”, Saturday, January 16, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.
Vitamine C is een krachtige genezer van het hart, vooral na een operatie.
(Natural News) Atriale fibrillatie (AF) is het meest voorkomende type van aritmie, dat kan worden geactiveerd door verschillende stressvolle gebeurtenissen. Ongeveer 30 procent van de mensen die een hartoperatie hebben ondergaan, lijden aan postoperatieve AF na de operatie. Er zijn veel geneesmiddelen beschikbaar om de aandoening te behandelen, maar met een heleboel nadelige bijwerkingen zoals gewichtstoename, extreme vermoeidheid, ademhalingsproblemen en pijn in de borst.
Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cardiovasculaire Disorders, bleek dat orale toediening van aanvullende vitamine C na hartchirurgie het risico op AF kan verminderen met 73 procent bij hoogrisicopatiënten en zonder bijwerkingen. Voorts meldden de Finse wetenschappers dat intraveneuze toediening van vitamine C de lengte van het ziekenhuisverblijf aanzienlijk vermindert.
Mensen met AF ervaren een abnormaal hartritme dat wordt gekenmerkt door snelle en onregelmatige slagen die de kans op bloedstolsel, beroerte, hartfalen en andere hartverwante complicaties kunnen vergroten.
Tijdens AF slaan de bovenste kamers van het hart of de atria in een zeer snel, onregelmatig en chaotisch patroon. De pompende lagere kamers van het hart, de ventricles, werken ook onregelmatig, uit coördinatie met de twee bovenkamers. Met de snelle en chaotische hartslag ervaren patiënten vaak hartkloppingen, kortademigheid en zwakheid. AF-aanvallen die kunnen komen en gaan, maar voor sommigen verdwijnen ze niet en kan noodhulp noodzakelijk zijn.
Dr Glenn Rothfeld zei dat er enkele indicatieve bewijzen zijn die AF-opflakkeringen koppelen aan oxidatieve stress en ontstekingen. Met deze bevindingen vroegen wetenschappers over de hele wereld zich af of een krachtig antioxidant, zoals vitamine C, zou kunnen helpen om AF te voorkomen.
Rol van vitamine C bij het voorkomen van atriale fibrillatie na een operatie.
Het onderzoeksteam van het universitair ziekenhuis van Helsinki, Finland, analyseerde 14 gerandomiseerde hartchirurgische onderzoeken van 2.006 patiënten. Een andere proef die AF-herhaling onderzocht heeft na een succesvolle cardioversie was ook opgenomen in de review.
De studie, onder de leiding van Harri Hemilä van de universiteit van Helsinki en Timo Suonsyrjä van het Centraal Ziekenhuis van Helsinki, concludeerde dat de orale vitamine C-supplementatie de incidentie van postoperatieve AF met 73 procent verminderde, terwijl intraveneuze toediening het slechts met 36 procent verminderde. Daarentegen verminderde intraveneuze toediening het ziekenhuisverblijf aanzienlijk met 16 procent of 1,5 dagen, vergeleken met slechts 7 procent of 0,4 dagen wanneer vitamine C oraal werd ingenomen.
Het team merkte echter op dat het hartbeschermende effect landspecifiek blijkt te zijn. Toen de onderzoeksgegevens werden gesplitst volgens geografische en sociaal-economische demografie, bleek dat vitamine C alleen een sterk beschermend effect had voor patiënten uit de minder rijke landen buiten de Verenigde Staten.
"Vitamine C is een veilige, goedkope essentiële voedingsstof. Gezien het consequente bewijs voor de minder rijke landen, kan vitamine C worden toegediend aan patiënten in de hartchirurgie, "aldus Drs. Hemilä en Suonsyrjä.
Met zicht op de toekomst heeft het team gezegd dat er meer onderzoek moet worden uitgevoerd om optimale protocollen voor de administratie te vinden en te bepalen welke patiënten kunnen profiteren van vitamine C-behandeling. Zij voegden eraan toe dat er geen motief is voor verder onderzoek naar niet-gekozen patiënten in rijke landen. Echter, de effecten van vitamine C voor patiënten met een laag niveau aan vitamine C in de rijkere landen, zoals de VS, kunnen nog steeds de moeite waard zijn.
Oorspronkelijk artikel:"Vitamin C is a powerful heart healer, especially after surgery", Friday February 10 th by: Amy Goodrich, Natural News.