Bouillon trekken
enz
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
We hebben gisterenavond geen last
gehad van het hoofdbestuur. Die zijn druk geweest in de keuken. Met zn
tweetjes nog wel en uuuuren aan een stuk. En t gaat lekker worden daar kunnen
we al van meespreken.
Bij t baasje valt er zo al eens iets
per ongeluk van tafel. Dat zijn dan gewoonlijk geen citroenen, die zouden
toch maar blijven liggen wegens geen favoriet bij ons !
Neen het was al eens een
frikadelleke, pas gerold door t baasje en dan van t bord gerold omdat er al
te veel oplagen. Het waren er niet genoeg die vielen want anders waren we wel
met onze bek open gaan liggen onder de rand van de keukentafel.
Straks begint het echte grote werk.
Groenten kuisen en snijden. En ze hebben wat naar huis gesleurd die bazen. Wat
zagen we hier allemaal gereed liggen ?... Aardappelen, uien, wortelen,
spruiten, raapjes, selder, prei, knolselder, witte bonen
en dan zijn er nog
groenten die vanonder in de kist liggen die we nog niet te zien kregen.
Als het hoofdbestuur daar mee klaar
is mogen wij gewoonlijk voor proeven. Wij denken nog altijd omdat dat is om
dat ze bang zijn dat ze zichzelf gaan vergiftigen met hun brouwsel. Maar zo ver
is het nog nooit gekomen, wij zien er toch nog altijd even goed uit !
Belle & co
|