Het blijft feesten in Ferret
Na twee
BBQs en twee restaurant bezoeken in twee dagen was het gisterenavond een
moules frites avond. Niet de Jumbos of de extra extras uit de Zeeuwse
wateren maar de eigen Franse, vriê lekkere bouchot mosseltjes.
Ook iets
wat niet alle dagen op tafel komt en wat steeds garant staat voor een gezellige
dis met vrienden.
Onze
baasjes bereidden de mosselen naar een recept van Peter, het was dus zuiver
teamwork van de mannen in de keuken.
Het is een
recept waarbij de mosselsoep aangelengd wordt met cocosmelk.
We hebben
het hier vorig jaar een eerste maal op die wijze gegeten en ondertussen hebben
al meerdere kennissen van ons met deze bereidingswijze kennis gemaakt. Dit tot
ieders voldoening.
Zelfs de
vijf Drenten op den hof, zijnde ons viertal, aangevuld met zoon/broer/nonkel
Hercule hebben er voor gezorgd dat er geen druppel mosselsoep of snipper van de
groenten van de mosselen overbleef. Ook nu stonden de vijf honden netjes in de
rij hun eetkommen leeg te slabberen. De baasjes vinden het super dat wij het zo
goed met elkaar kunnen vinden. Wijzelf vinden dat niet meer dan normaal, we
zijn immers toch allemaal nakomelingen van Ons Moe, Belle.
Wanneer
straks Peter, Hilde en de kinderen naar de stad Cognac trekken voor een stadsbezoek
en een boottocht op de Charente, mag Hercule bij ons blijven. Vanavond is
Hercule dan net als gisteren totaal uitgeteld. Het kan verdraaid vermoeiend
zijn je op vrijersvoeten te begeven als er jonge hondengrietjes in de buurt
zijn. Dat is wat Lucy momenteel teweeg brengt.
Hercule
loopt zich uit de naad om nichtje Lucy het hof te maken. En we kunnen jullie
verzekeren, alle trukken van de foor worden uit de kast gehaald om Lucy te
behagen. En dat klein krapuleke van een jong teefje, wat Lucy is, geniet met
volle teugen van de vrolijke toenaderingspogingen van nonkel Hercule.
En de
wederzijdse baasjes zitten het ganse gebeuren met plezier te bekijken
Belle
& co
|