Nog een voordeel
Na dat
voordeel van gisteren met het graven kwam er vandaag weer een voordeel
aanwaaien. Nu ja aanwaaien is wat veel gezegd. Het werd gebracht met een Audi
met Duitse nummerplaten. Dat was hier klein Europa op de oprit deze middag .
Een Duitse Audi, een Franse Mitsubishi en een Belze Citroën Berlingo.
En dan
kwam ozze Dré hier ook nog langs met zijn nieuwste aanwinst, een oeroude
Honda Camino bromfiets uit de 80er jaren van vorige eeuw
En nu het
voordeel
Uit de koffer van de Audi kwam een grote grijze plastic stapelbak met
drie plastic zakken in
En ondanks dat die zakken goed dichtgeknoopt waren
roken die verdacht veel naar de moeder van Bambi !
Luc, die
dat vlees voor ons meebracht vanuit Trier in Duitsland was gaan jagen en hij
brengt dan voor ons het vlees mee dat niet verwerkt kan worden. Hart, afsnijsel
van beenderen, kleine stukjes spiervlees en zo, legt hij voor ons op zij. Het
baasje kookt dat vlees en verwerkt het naar een soort gehakt dat hij dan in de
diepvries bewaart of steriliseert wanneer de diepvries weer eens proppekes vol
zit.
Meestal
bewaart hij dat vlees in bakjes die een gewicht hebben van 400 gram wat juist 100 gram vlees per hond en
per dag is. Dat komt bovenop bij de brokken die we elke dag krijgen.
En haast
elke dag is er variatie in vlees. Zo krijgen we onder andere kip, maar ook
everzwijn en ree en/of hert. En wij
wij lusten dat allemaal.
Vandaag
heeft het baasje een ganse namiddag gewerkt om het vlees te koken maar ook
heeft hij urenlang staan reepjes vlees te snijden die in de schotels van, het
droogapparaat terecht zijn gekomen. Lekkere snacks, puur hertenvlees zonder
toevoeging van eender wat. Vannacht, ergens rond drie uur moet het
droogapparaat stilgevallen zijn. Dan heeft het vlees acht uur gedroogd op 70°C en omdat het vlees nog
licht bevroren was toen het baasje het sneed heeft hij er heel dunne plakjes
van kunnen snijden. Vanaf straks mogen we er al van snoepen is ons beloofd.
Als dat geen
extra voordeel is
, bedankt hé Luc voor de lekkere hapjes.
Belle
& co
|