120, 100°C x 3
120
minuten, bij 100° C en dat maal drie
Dat is ongeveer de samenvatting van wat
er zich gisteren hier ten huize in de keuken afspeelde .
De
vracht everzwijnvlees waar we gisteren over berichtten heeft het hoofdbestuur
een ganse dag werk verschaft. Rond 09u00 na enkele telefoontjes zijn ze er aan
begonnen.
De inhoud
van de grote Weckketel , zon 15
kilo vlees moest vermalen worden tot een soort grof
gehakt, dan verdeeld het later beter over de vier eetkommen van ons.
Wanneer
het vlees allemaal tot gehakt verwerkt was heeft ons baasje de steriliseerketel
van boven gehaald en werden er zeven weckpotten van 1 liter gevuld en in de
ketel geplaatst. Dat was ronde één van 100° C en 120 minuten kooktijd werden
ingesteld en konden volgende potten ook gevuld worden.
Van de
potten van 1 liter
waren er nog maar twee over, de overigen vijf waren potten van ¾ liter. En bij
de derde steriliseerbeurt waren er nog 4 potten van ¾ liter te vullen.
Wij gaan
hier een lekkere winter tegemoet vertellen we onder elkaar. Met dank aan Luc om
het lekkere vlees en de baasjes die de moeite doen om zo gezond mogelijk vlees
in de eetkommen te krijgen.
Vandaag
trekken we met twee Drentjes naar Diepenbeek om fotos te laten maken van
heupen, ellebogen en schouders. Beter bekend als HD, ED en SD.
Het zijn
Lucy en Lando die richting dr. Nelly trekken voor de röntgen fotos en die
gelijk ook nog eens bloed laten trekken voor het onderzoek naar de von
Willebrand dissease Dit is een ziekte waar de stollingswaarden van het bloed
niet in orde is Bij onze honden is er niets mis dat hebben we in de praktijk al
gemerkt maar we willen weten hoe het zit met de vererving van deze ziekte
wanneer Lando als dekreu gaat fungeren en wanneer Lucy eventueel een nestje
pups gaat krijgen
We houden
jullie op de hoogte
Belle
& co
|