Al dagen in hetzelfde stramien…
Het is nog niet eentonig maar gaat het wel stilaan worden . Zo hebben we nu al drie avonden en nachten dat we serieuze onweders over ons krijgen. Neen we zijn op dit moment niet in belgenland. Ook in de Franse Charente is het hetzelfde weer , enkel is er niet zoveel schade door de immense hagelbollen. Moesten die hagelbollen hier gevallen zijn dan konden we de cognac van het jaar 2014 wel vergeten . Net als de Bordeaux wijnen, die zijn ook nogal hagelgevoelig !
Wat nog tekens terugkeert zijn de kleine regenbuitjes tijdens de dag. Het baasje wil al enkele dagen het gazon in de tuin afrijden met de zitmaaier. Maar ’s morgens is het gras nog te vochtig, en tegen ’s middags is het dan opgedroogd want zonnig weer met een zacht windje doet wonderen, maar dan kieperen ze er weer een bui uit die alle maaiplannen in duigen doen vallen. Ondertussen denkt het baasje steeds maar aan het hitje van Sam Gooris https://www.google.be/#q=laat+het+gras+maar+groeien niet dat het met zijn volle goesting is maar het is van niet anders kunnen !
Wat ook al elke dag hetzelfde is … de baas in de kersenboom en ’t vrouwtje in de keuken. De kersenverwerking draait hier op volle toeren. Er staan al zo’n vijftiental potjes kersenconfituur in de ‘schapraai’. Verschillend flessen kersensiroop zijn al gemaakt en gaan voor verfrissende drankjes zorgen tijdens de zomer. Zo is kersensiroop met Perrier, een frisdrank die je nergens kan kopen maar hoog op de ranglijst van lekkere drankjes staat.
Ook de aardbeienoogst draait op volle toeren, ook daar is de wintervoorraad 2014-2015 al gemaakt. Omdat er zoveel aardbeien zijn dit jaar hebben de baasjes ook aardbeiencoulis gemaakt voor bij ijsroom en bij nagerechtjes.
Nieuw is de coulis van rode vruchten, een coulis samengesteld uit aardbeien , kersen en rode aalbesjes, lekkerrrrrr…
Wat de kersen betreft gaat het nu even wat rustiger aan, van de grootste kersenboom zijn de best bereikbare vruchten geoogst en het is nu wachten op de volgende boom die eind deze week genoeg rijpe vruchten gaat dragen . Die kersen gaan gesteriliseerd worden in Weckpotten en zijn de ‘garni’ voor een zelfgebakken vlaai of een clafoutis.
Het baasje is zich nu aan het afvragen of het allemaal wel de moeite loont van nu op zijn eten te letten om toch maar wat kilo’s te verliezen, om dan later op het seizoen weer allemaal van die lekkere zaken uit eigen tuin op zijn bord te krijgen !
En ondertussen jammert Sam Gooris maar verder… “laat het gras…. “
Belle & co
|