La Magdeleine 09 07 2015
Restaurant ****
Wat was dat lekker in onze eetkommen deze avond ! Dat was “Bocuse” eten wat we deze avond voorgeschoteld kregen .
Het was overschot van de baasjes tafel zonder enige toevoeging van brokken of ander hondeneten.
Wat de pot dan wel schafte ?
Kabeljauw, gepocheerd in de mosselsoep van gisterenavond.
De mosselsoep “verrijkt” met de overschot van de kleine “bouchon” mosseltjes en grijze garnaaltjes van Heiploeg (uit de super U), daar zaten nog champignons bij in de saus zodat ons baasje het “Normandische” saus noemde.
Worteltjes puree maakte het bord “af” puree welke ons vrouwtje gemaakt had voor een compagnie soldaten met grote honger dachten wij.
Vier eetkommen, voor ieder eentje waren in geen tijd klaar om proper terug in de kast te worden gezet. Lucy was zoals altijd eerst klaar met haar Bocuse maaltijd maar ook de rustigere eter Hera was snel klaar. Je zag aan Heros dat hij met smaak at en deed het dan al even rustig als moeder Belle.
Voor de baasjes een lust voor het oog, te zien hoe de roedel zich tegoed deed aan hetzelfde voedsel wat zij even daarvoor ook met veel smaak hadden gegeten.
Normaal krijgen we zo ’n luxe diner niet maar de baasjes oordelen dat ze de overschotten beter aan ons kunnen geven dan dat ze het morgen in de vuilnis bak moeten kieperen wegens slecht geworden door de hoge temperaturen die het leven hier nog altijd vertragen.
Als den dikke Bibendum van Michelin nog eens in de buurt komt dan mag hij met ons mee eten en krijgen we onder ons naamplaatje “de Faesroedel” misschien wel een onderbordje met vermelding “hondenrestaurant ****”
Belle & co
|