CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud worden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ouderen niets meer waard? Hoezo?

    We zijn een fortuin waard!
    We hebben zilver in onze handen, goud in onze tanden, gas in onze darmen, stenen in onze nieren, lood in onze schoenen, kalk aan onze nagels, staal in onze heupen en plastic in onze knieën.
    Vol met dure medicijnen lijken we wel op goudmijnen.
    Een mens met zoveel mineralen is met geen miljoen te betalen.
    Daarom, ga fier door het leven, neem kritiek op als een spons, want door boven genoemde rijkdom drijft de economie nog steeds op ons.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-08-2007, 19:45 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie beelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie beelden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    26-08-2007, 08:59 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van Pitaya, Langoeste, Roze Garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Salade van pitya ,langoest, roze garnalen

    • ½ pitaya
    • 70 gr medaillon van.langoest of grote roze garnalen
    • 15 gr. venkel
    • 2 blaadjes krulsla
    • 2 baadjes rode ‘Mesclun’ sla
    • 4 groene prinsessenboontjes
    • 2 reepjes mango
    • 2 kerstomaten
    • 2 schuifjes rode ui
     
    • Saus:

    Olijfolie – groene peper – xeresazijn of soyasaus – fijn zout
     
    PITAYA
     
    Snij de pitaya in twee. Verwijder het binnenste van de vrucht met een koffielepel of maak er blokjes van. Vul de bodem van de pitaya met de twee soorten sla. Leg daarop de blokjes pitaya en de geraspte venkel . Voeg de in schijfjes gesneden langoest of de roze garnalen toe. Leg daarop de reepjes mango en de prinsessenboontjes. Eindig met in cirkels gesneden rode ajuin en de kerstomaten. Meng de olijfolie en de xeres azijn of soyasaus met de groene peper en klop op.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-08-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PITAYA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     De pitaya, ook wel bekend als pitahaya of dragonfruit.

    Is de vrucht van verschillende cactus-soorten, vooral van de geslachten Hylocereus en Selenicereus. Deze planten zijn inheems in Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Ook worden ze gekweekt in Zuidoost-Azië, in landen zoals Maleisië, Vietnam, Thailand en het zuidoosten van China en Taiwan.

    Soorten
     
    Er zijn drie soorten pitaya’s die op commerciële basis worden gekweekt voor hun vruchten:
    * Hylocereus undatus met wit vruchtvlees en een rozerode schil * Hylocereus polyrhizus met rood vruchtvlees en een rozerode schil
    * Selenicereus megalanthus met wit vruchtvlees en een gele schil
     De pitaya’s met rozerode schil hebben relatief weinig aroma. De gele pitaya uit Colombia daarentegen smaakt zoet, de smaak doet enigszins aan kiwi denken. De pitya's kunnen doorgesneden worden en worden uitgelepeld, de zaden kunnen worden meegegeten.
    Af en toe duiken de pitaya's ook in Nederland op de markt op.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-08-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tijgergarnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen

    Gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
    bereidingstijd 10-30 min.

     Ingrediënten voor 4 personen

    * 1 blikje (400 g – 340 g netto) cannellini (witte bonen), afgespoeld * 3 takjes selder, in schijfjes gesneden * 250 g kerstomaten, in 2 gesneden * 1 teentje look, geperst * sap van 1 citroen * 2 eetlepels olijfolie * 50 g rucola * zout, peper * 600 g gepelde tijgergarnalen

     Bereiding:
     

    1. Meng in een slakom de witte bonen met de selder, de kerstomaten, de look, het citroensap en de olijfolie. Doe er zout en peper op.
    2. Doe de rucola erbij. Zet opzij.
    3. Laat de grill voorverwarmen.
    4. Hul de garnalen in olijfolie. 5. Laat ze 2 min. grillen aan elke zijde.
    6. Verdeel de bonensalade in borden of kommetjes. Verdeel de garnalen over de borden. Doe er zout en peper op.
    Variant:
    Dien deze salade op met gegrilde vis. Heerlijk met: Ook heerlijk als de garnalen vervangen worden door gegrilde vis. De voedingswaarde: Dit licht recept, arm aan vetten, verzadigde vetzuren en calorieën is zeer rijk aan voedingsvezels, ijzer en magnesium. Dit compenseert de cholesterol van de garnalen, waardoor een evenwichtige maaltijd ontstaat. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-08-2007, 18:42 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
           
    'Bezoek aan Olympische Spelen erg ongezond'

    19 Augustus 2007 12:39: Sonja Crielaard Van plan om volgend jaar naar China te gaan en de Olympische Spelen van dichtbij mee te maken?

    De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) raadt dat af.
     

    De ernstig vervuilde steden vormen namelijk een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Van de twintig meest vervuilde steden liggen er volgens de Wereldbank 16 in China. De hoofdstad Beijing, waar ook de meeste Olympische activiteiten plaats zullen vinden, voert de lijst zelfs aan. Experts van de WHO waarschuwen dat de smog vooral een bedreiging vormt voor mensen met een minder goede conditie. Ook sportminnende hart- en longpatiënten kunnen het vierjaarlijkse evenement dit keer beter links laten liggen, aldus een milieuexpert Krzyzanowski van de gezondheidsorganisatie. China onderneemt wel pogingen om de steden schoner te krijgen. Zo experimenteren de Chinezen met afwisselende rijverboden voor auto's met even en oneven kentekens. Zelfs hele fabrieken worden verplaatst en honderden miljoenen euro's gaan op aan beter openbaar vervoer. Toch betwijfelt de WHO of de maatregelen zin hebben. "De kans is groot dat de winst die wordt geboekt in de steden, teniet wordt gedaan door vervuiling elders in China," laat de bezorgde Krzyzanowski weten tegenover de BBC.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-08-2007, 11:38 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreuk
    MANNEN ZIJN ALS PARKEERPLAATSEN DE BESTE ZIJN BEZET

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-08-2007, 23:03 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXPERTS WAARSCHUWEN.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Experts waarschuwen voor waterschaarste door biobrandstoffen

    De verwachte massaproductie van ethanol en andere biobrandstoffen voor auto's kan een wereldwijd tekort aan water veroorzaken. Daarvoor hebben experts zondag in Stockholm gewaarschuwd bij het begin van de zevendaagse conferentie World Water Week.
    Het Zweedse onderzoeksinstituut SIWI berekende dat de productie van biobrandstoffen tegen 2050 een verdubbeling van het huidige waterverbruik door de landbouw met zich zal brengen.
    De experts waarschuwen ook dat er voor de productie van biobrandstoffen grote oppervlakten landbouwgrond nodig zijn. Voorts zullen de experts op de conferentie nagaan wat er gedaan kan worden om te vermijden dat de 2,6 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilig en drinkbaar wateromkomen. Aan de conferentie in Stockholm nemen 2.500 experts uit 140 landen deel. (LIM) Bron: Belga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    13-08-2007, 23:39 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio met tonijnsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Carpaccio in salsa tonnata

    .
    De rosbief wordt rondom aangebraden en daarna de korst zorgvuldig wegsnijden.

    Wat je nodig hebt voor 4 personen:

    400 gr. rauw dungesneden rosbief
    150gr. tonijn
    5 anjovis
    1 citroen
    2 eetlepels kappertjes
    1 glas droge witte wijn
    6 eetlepels mayonaise
    2 eetlepels gehakte peterselie

    Bereiding

    Was de citroen goed raspt het geel van de schil.Pers de rest van de citroen en filtreer het sap. Doe de tonijn en de ansjovis samen met de mayonaise , de citroenrasp , de wijn in een blender tot een homogenen saus. Leg de plakken rosbief op een groot bord en giet de saus er overheen, garneer met kappertjes en peterselie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2007, 17:58 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming van de aarde......bedrog ????

    De moeite om te lezen

    CO2 - Een andere visie Op de redactietafel beland. Bron is voorlopig onbekend. Onlangs ontving ik van het gemeentebestuur een uitnodiging om naar een filmvoorstelling te gaan in Gent van de film van Al Gore "An Inconvenient Truth". Op de radio hoor ik elke dag wel weer iets over één of andere klimaatcommissie die allerlei doemscenario's ontrolt over stijgende zeeniveau's, stijgende temperaturen, vloedgolven en orkanen. En dat alles zou de schuld zijn van de mens en zijn verspilzucht. Ik schrijf bewust zou. Want de realiteit is anders. Dit genereert meteen twee vragen: Hoezo anders? En waarom zouden ze hier over liegen? Ik zal beide vragen beantwoorden.

    1. Hoezo anders? Degenen die achter de doemscenario's zitten concentreren zich op één 'spook': de CO2 uitstoot.
    CO2 wordt hoofdzakelijk geproduceerd bij het verbranden van fossiele brandstoffen. Aldus het verhaal. Grote hoeveelheden CO2 in de atmosfeer zullen de temperatuur op Aarde doen stijgen, de ijskappen doen smelten, het zeeniveau doen stijgen, alle lage landen overspoelen, massaal natuurrampen veroorzaken, miljoenen mensen doden, hongersnood veroorzaken wegens mislukte oogsten en uiteindelijk de Aarde onbewoonbaar maken. Als wetenschapper heb ik bij deze uitspraken meteen de neiging om één en ander eens wetenschappelijk te toetsen. En wat blijkt?
    CO2 is een natuurlijk gas dat in onze atmosfeer slecht in zeer geringe hoeveelheid voorkomt. 0,033% om precies te zijn. CO2 is voor de meeste planten wat zuurstof is voor ons: een brandstof. Planten en vooral bomen zetten CO2 via fotosynthese om in Biomassa en zuurstof.
    Een verhoogd CO2 gehalte in de atmosfeer leidt tot versnelde groei van (vooral) bomen maar ook andere gewassen. In de afgelopen 100 jaar is de concentratie aan CO2 in onze atmosfeer toegenomen van 0,029 tot 0.033%, dus ongeveer 4 promille. Alhoewel dit op wereldschaal een te verwaarlozen hoeveelheid is, die absoluut geen effect heeft op het globale klimaat, heeft men bij bomen toch al een toename van de biomassa (vooral in de laatste vijftig jaar) kunnen vaststellen.
     Een ander effect van een verhoogd CO2 gehalte is dat vooral in droge streken (Afrika!) planten makkelijker groeien en de oogsten dus beter worden omdat ze dank zij het hogere CO2 gehalte minder water nodig hebben. Dit gaat dus regelrecht in tegen het hongersnood scenario van de doemdenkers!

    De broeikas-meute meent het ei van Columbus ontdekt te hebben door de vervanging van fossiele door bio-brandstof. Want, zo stellen ze, bio-brandstof produceert veel minder CO2. Nog daargelaten het feit dat een hogere CO2 productie en dus concentratie in onze atmosfeer op geen enkele aantoonbare wijze schadelijk is voor het leven op Aarde, wel integendeel, moet meteen gezegd dat de bewering als zou bio-brandstof minder CO2 produceren een grove leugen is. Onder ideale omstandigheden zou dat kunnen kloppen, maar dan moet de restmassa van de planten waaruit bio-diesel of ethanol worden getrokken integraal in veevoeder worden omgezet en als dusdanig worden verbruikt. Daar mogen dan geen processen bij gehanteerd worden waarbij CO2 vrijkomt, en de bio-teelt moet gebeuren in de regio's waar de bio-brandstof wordt gemaakt. Dat alles blijkt in de realiteit niet het geval te zijn. De restmassa's worden verbrand, de grootste teeltgebieden zijn in ontwikkelingslanden gevestigd en zullen daar nog gigantische uitbreiding vinden. Dit gaat ten koste van bosontginning (miljoenen hectaren bos worden platgebrand om er bio-brandstofgewassen op te telen). Ook landbouwgronden moeten er aan geloven, zodat groen voedsel schaarser wordt, hetgeen de prijzen van het voedsel de hoogte injaagt en hongersnood zal veroorzaken.
    Bio-brandstof is een illusie. Een ijverig student heeft uitgerekend dat indien alle auto's in Nederland gedurende een jaar op bio-brandstof zouden rijden, dit evenveel voedsel zou opstoken als waarmee 100 miljoen mensen gedurende een jaar kunnen gevoed worden!
    De Kyoto en andere klimaatcommissies leggen Europa quota's op die ronduit misdadig zijn en ons continent in de hongersnood en de armoede drijven.
    Wie zullen daarvan de slachtoffers zijn? Juist, U en ik!
    Op eenzelfde, nuchtere, wetenschappelijke wijze valt iedere bewering van de broeikasmeute te ontzenuwen. De temperatuur is niet gestegen ten gevolge van de CO2 uitstoot. Wanneer we de grafieken van de toenemende CO2 naast de temperatuurevolutie leggen zien we dat de temperatuur in de laatste 50 jaar - dus sinds de exponentiële toename van de uitstoot - juist is gedaald. De grootste temperatuurstijging van vorige eeuw dateert van voor 1948! Sindsdien is de gemiddelde temperatuur met 0,2°C gedaald.
    Het ijs van de poolkappen neemt niet af, integendeel, het groeit gestaag aan!
     
    De computermodellen die ontwikkeld werden om klimaatevoluties te voorspellen worden voortdurend door alle feiten tegengesproken. Ernstige wetenschappers geven toe dat ze niet werken en geen enkel scenario dat met een computer is ontwikkeld, enige grond van betrouwbaarheid heeft.
    De stijging van het zeeniveau is onderhevig aan een voortdurende fluktuatie. De metingen van de laatste twintig jaar (door Topex/Poseidon satelliet) tonen een lichte daling van de zeespiegel wereldwijd en dus geen stijging zoals steevast wordt beweerd.
    De hevigheid van orkanen en stormen is ook niet toegenomen. De metingen van de laatste honderd jaar tonen een piek rond 1950 en 1960 en de stormen van de laatste jaren zijn geringer in aantal en in hevigheid (windkracht).
    Een sterk toenmende CO2 gehalte zal iets meer zonlicht weerkaatsen waardoor de Aarde iets meer zal afkoelen. Er is geen sprake van een temperatuurstijging.
    Wel is het zo dat als we op een schaal van duizenden jaren kijken, dat we rond de zestiende eeuw een soort mini-ijstijd gekend hebben met een dieptepunt rond 1700. We zijn sindsdien daaruit aan het terugkeren met gestaag stijgende temperaturen, maar die zitten toch nog ver beneden de diverse pieken van de laatste drieduizend jaar (metingen uit isotopen in de sliblagen op de bodem van grote oceanen: zeer betrouwbaar) Zo hadden we rond 1100 een temperatuurpiek die ruim 2°C hoger ligt dan vandaag.
    Nederland en België kunnen dus op beide oren slapen: we worden nog niet overspoeld en als dat wel zou gebeuren dan is er geen enkele aanwijzing om te stellen dat de mens daar de hand in zou hebben. Het is dan een natuurramp zoals die voortdurend overal ter wereld voorkomen en die absoluut onvoorspelbaar zijn en zich absoluut geen barst van de menselijke invloed aantrekken.

    2. Brengt ons bij de vraag : WAAROM?
    Wat bezielt mensen om dit soort verhalen op de - in hoofdzaak Westerse - wereld los te laten? Het antwoord: globale belangen. Groot geld en veel macht.
    Een bevolking die armoede en hogersnood kent kun je makkelijker manipuleren en naar je hand zetten dan een bevolking die baadt in weelde en overvloed.
    Denk eens aan al die organisaties die gigantische subsidies binnenrijven voor onderzoek naar alternatieve brandstoffen en andere nep-klimaatproblemen. Big business!
    Nu al zijn de meeste Europese staten bezig met de voorbereiding van wetteksten die oudere auto's uit het verkeer zullen verbannen, want 'te vervuilend'. Terwijl er een aantal technieken bestaan om die vervuilende auto's een stuk minder vervuilend te maken. Mijn 'oude' Mercedes is met zo'n systeem uitgerust en op de autokeuring blazen ze mijn dieselmoter bijna op in een poging om een meetbare roetuitstoot te bekomen.
    Een zeer efficiënt systeem, en goedkoop bij. Maar dat past niet in het kraam van een overheid die alleen maar meer belastingen wil innen en in werkelijkheid helemaal niet geïnteresseerd is in het milieu.
    Wat kunnen wij daarmee nu doen? Het rondvertellen natuurlijk! Zoveel mogelijk mensen informeren over de gigantische oplichterij die achter die broeikaspropaganda steekt. Met z'n allen de 'inconvenient truth' achter "An inconvenient truth" bekend maken. Weten is macht

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    09-08-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VITTORE CARPACCIO (1460/65-1526 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vittore Carpaccio.

    Hij was een geweldige 15°-eeuwse Venetiaanse schilder. Zijn doeken waren reusachtig groot en dichtgeschilderd met prachtige achtergronden en motieven. Zijn schilderijen werden vooral in het wit en rood geschildert. Ze behoren tot de Hoog-Renaissance. Hij werkte samen met Giovanni Bellini aan de decoratie van de zaal van de Grote Raad in het Dogenpaleis van Venetië.
    Zijn naam wordt nogal verbonden met een eenvoudig vleesgerecht dat wereldberoemd is .Carpaccio vanwege het typische rood dat in zijn schilderijen terug te vinden is .Het moeilijkst aan dit gerecht is om het vlees in flinterdunne plakjes  te snijden. Deze kunstenaar is vooral bekend om zijn vele rode tinten die hij gebruikt en dan de link naar een recept van de beroemde Venetiaanse Harry's Bar waar Giuseppe Cipriano zijn zelfverzonnen gerecht van dunne plakken ossenhaas net zo dun als prosciutto met olijfolie en citroensap.

    Schilderij " De vlucht naar Egypte "


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een klein hondje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Welk ras zou dat zijn ?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    07-08-2007, 19:25 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    31-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rog met tomatenvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Rog met vinaigrettesaus
     
    Nodig voor 4 personen:

     1,200 kg. roggevleugels 1 glas azijn
     2 liter visboullion
     500gr. aardappelen
      kervel of peterselie

     Voor de saus :

     500 gr. rijpe tomaten
    1 kfl. Gentse mosterd Tierentijn
    3 spl. wijnazijn ( rood of wit )
    6 spl. olijfolie peper en zout

    Bereiding :

     Was de roggevleugels met koud water met azijn om de viskeuze partikels te verwijderen. Plaats de de rog in een marmiet met " court-bouillon " (koud ) en zet het deksel erop en laat 20 minuten zachtjes pocheren. Was en stoom de aardappels 15 à 20 minuten.

     Maak ondertussen de saus.

     Dompel de tomaten in kokend water en pel ze. Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes en laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken en reduceren, af en toe roeren.
     Meng in een kom , de mosterd , de azijn , peper en zout  verwerk er de olie door en klop de saus flink op .
     Laat de rog uitlekken .Fileer de rog en dresseer ze op de serveerschotel samen met de in schijfjes gesneden aardappelen. Meng de vinaigrette met de gereduceerde tomaten en mix .Lepel wat van deze saus over de rog en de aardappelen en versier met wat plukjes peterselie of kervel. Dien onmiddellijk op.

    Serveer bij deze vis een witte Graves.
    Schilderij " de Rog " van Chardin

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    31-07-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Chinese Muur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Chinese Muur een van de  wereldwonderen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-07-2007, 19:45 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reis naar China- Shanxi - provincie - Pingyao

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-07-2007, 12:01 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sot l' y laisse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sot l'y laisse

    De smakkelijjke rugfilet op de karkas van de kip worden " sot l'y laisse " genoemd .
    De uitdrukking komt uit de tijd van Napoléon , die verlekkerd was op kipgerechten .
    Toen zijn kok Dunand de uitgebeende kip op tafel zette en de karkas weggooide zou hij geprotesteerd hebben omdat dit lekkere stukje niet op zijn bord lag ,met de gevleugelde woorden : "'t Zijn zotten die dit laten liggen" (il est sot celui qui le laisse ).

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-07-2007, 17:23 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sot l'y laisse 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gebakken asperges met langoustines en sot l’y laisse.

     Voor 4 personen

     • 12 sot l’y laisse of 12 blokjes kippfilet
     • 8 langoustine
     • 12 asperges
    • 1 sjalot , fijn gesneden
     • 100 gr. lamsoren
    • ½ dl. Ingekookte bruine fond
    • 15 gr. boter
     • 8 fijne takjes raketsalade
     • 12 kleine sprietjes bieslook • peper , zout • olijfolie om te bakken

    Voor de lakeersaus :

    1 eetlepel Luikse siroop 2 eetlepels sojasaus ½ kfl. Fijn gesneden gember.
     1. Pel de langoustines en kruid met peper en zout in een scheutje olijfolie
     2. Maak de asperges schoon .Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater . Bak ze in klontje boeter . Breng op smaak .
     3. Verwijder het steeltje van de lamsoren . Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot , voeg de lamsoren eraan toe en bak kort . Breng op smaak .
     4. Lakeersaus : meng de Luikse siroop met de sojasaus . Meng daarna met de gember .
     5. Kruid de sot l’y laisse met peper en zout . Bak kort in een klontje boter . Giet het overtollig vet weg en voeg de lakeersaus toe .Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft .
    6. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer 15 gr.boter onder . Breng op smaak
    . 7. Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop . Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l’y laisse . Werkaf met de bieslook en de raketsla . Lepel er wat saus tussen .

    Als wijn tip : een Côtes de Provence rosé
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-07-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    25-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsoren (zeegroente )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Verrukkelijke zeegroenten

    Waar land en zee mekaar raken , tref je bijzonder planten aan die gedijen op zeewater. Zo bv. de zeekraalen de lamsoren . deze zeegroenten worden van oudsher op de Zeeuwse en Picardischge schorren aangetroffen
     .Tegenwoordig worden ze in cultuur gebracht en vind je ook bij ons in de winkel , waar ze met hun kenmerkende zilte smaak het pallet van verse groenten aanvullen.
    De spitse blaadjes van lamsoren veranderen na slechts 3 minuten koken in een heerlijke smeuïge  ,zilte spinazie . even opgeweld  in klontje boter , vragen ze naar ee vis of lamsvlees

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-07-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elli Medeiros (1987 )

    A Bailar Calypso : Als het weer tegenvalt dan maken we zelf plezier. Holé Holé
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    20-07-2007, 12:11 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katie Melua
    Nine Million Bicycles in Beijing   :  Onze gedachten gaan naar Alexis
    ject width="425" height="350">
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2007, 10:45 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!