Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jabu
    blog.seniorennet.be/jabu
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mare
    blog.seniorennet.be/mare
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vakantie_thailand
    blog.seniorennet.be/vakanti
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cybercat
    blog.seniorennet.be/cyberca
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    flicka
    blog.seniorennet.be/flicka
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    21-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Scampi met sinaasappel

    Scampi bakken. Mag lauw gegeven worden in lepeltje of schoteltje.
    Spinazieblaadje fijn snijden en in het lepeltje of schaaltje leggen.
    Sinaasappel schillen en in partjes snijden.
    Sinaasappelsap, witte wijnazijn of frambozenazijn mengen met mosterd en peper en olie
    Sinaasappel op de spinazie, dan de vinaigrette erop en dan de scampi.
    Kervel erop als versiering.

    21-08-2005 om 17:27 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn hobby is koken.
    Ik eet heel graag en dat is dan ook aan mijn lijn te merken. Niet dat ik overdreven dik ben, maar heel slank kan je mij ook niet noemen. Hier wil ik nu enkele van mijn lepelhapjes met jullie delen.

    LEPELHAPJES.
    Asperges, wit of groen
    Gerookte zalm
    Asperges in gerookte zalm draaien. Bestrooien met roze peper en plakjes parmezaankaas.
    Sausje: citroen, olijfolie en peper.
    Een paar druppeltjes in een lepeltje en de zalm met de asperge erbovenop leggen.
    Eenvoudig maar lekker!!!!!!!!!!!!


    21-08-2005 om 17:19 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    14-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sicilië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vloeiende lava.
    De top verkennen zonder ervaren gids is een levensgevaarlijke onderneming.

    14-08-2005 om 18:53 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sicilië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Etna.
    Mongibello. De berg der bergen, zo noemen de Sicilianen de ongeveer 3350 m hoge vulkaan. Het is de grootste van Europa. De Etna is nog actief. Het is de moeite hem eens van dichtbij te gaan bewonderen.

    14-08-2005 om 18:50 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sicilië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Taormina by night

    14-08-2005 om 18:41 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sicilë
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Taormina is de Siciliaanse trekpleister bij uitstek.
    Vanaf het Griekse theater heeft men een onvergetelijk uitzicht op de Etna.



























    .














    14-08-2005 om 18:29 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sicilië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sicilië is een van de mooiste eilanden in de Middellandse zee.
    Het is een eiland met een rijk verleden, tal van bezienswaardigheden en afwisselende landschappen. Een Italië zonder Sicilië is onvoorstelbaar
    .

    14-08-2005 om 18:20 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    13-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provence
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het alombekende Avignon

    13-08-2005 om 18:27 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provence
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Arles
    Kamertje van kunstschilder Van Gogh

    13-08-2005 om 18:22 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provence
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aix-en-Provence

    13-08-2005 om 18:16 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby reizen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Provence
    Heerlijk geurende lavendel

    13-08-2005 om 18:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    08-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag naar de bibliotheek geweest en een boek meegebracht van Michael Dibdin.
    Namelijk de thriller: "en dan sterf je" . Tot op heden is deze auteur mij onbekend. Heeft er al iemand iets van deze schrijver gelezen?
    Volgens Vrij Nederland is Dibdin een uitnemend schrijver.
    De Sunday Times zegt dat hij de beste thrillerschrijver is die er is
    De Daily Telegraph schrijft: Dibdin heeft de gave de meest onverschrokken lezer te choqueren.
    Publishers Weekly: Leesgenot in zijn zuiverste vorm.

    08-08-2005 om 18:05 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    05-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans recept
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mosselen op mijn manier met een Frans tintje.

    Wat heb je nodig?
    Mosselen
    prei
    ui
    selder
     laurierblad
    teentje knoflook
    citroen
    peper
    witte wijn
    saffraan
    cayenne peper
    rode  en/of groene paprika
    tijm

    Mosselen goed wassen.
    Groenten in niet al te kleine stukken snijden en stoven in een eetlepel boter. Mosselen erbij doen kruiden met peper en cayennepeper. Citroen uitpersen en erbij gieten. Look fijnsnijden en erbij strooien. Scheutje droge witte wijn erbij gieten en eventueel 1/2 tasje water (om wat meer sap te hebben) saffraan erbij doen en nu maar laten koken tot ze gaar zijn. Let op !!! Niet te lang laten koken anders worden ze taai.
    En nu maar smullen met bruin brood (of frietjes) en een goed gles droge witte wijn.
    De rest van het sap niet weggooien!!!!!  giet het dooer een zeef en stop het in de diepvries. Zo heb je een van de lekkerste fonds voor uw vissoep of vissaus.

    05-08-2005 om 17:21 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Witlofsouflee.

    6stronken witlof, 3eieren, boter
    Het witlof gaarstoven, laten uitlekken en door een zeef steken. Het nog eens in de pan doen en het goed laten drogen.  De geklopte eieren erbij doen, de eiwitten stijfkloppen en er eveneens onder mengen. Alles in een beboterde vuurvaste schotel schikken en laten soufleren in de oven. Heel warm opdienen en goed laten opdrogen. Dit is een heel speciaal maar lekker tussengerecht. Kan eventueel ook als groente bij vlees gebruikt worden.

    05-08-2005 om 16:56 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de smulpapen onder ons.

    Eendenborst

    Fond, rode wijn, porto, beetje suiker en het sap van 1/2 snaasappel. Alles op een klein vuurtje laten koken (ongeveer 1 uur)
     Eendenborst bakken (rosé).
    Pan deglaceren, fond in de pan gieten. Laten doorkoken en kruiden met peper en zout.
    SMAKELIJK.

    05-08-2005 om 16:39 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    03-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opera LA BOHEME
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren zag ik op TV de bekende opera van Puccini "La Bohème".
    Ik vind dit een van de mooiste opera's met prachtige aria's die door merg en been gaan en mij tranen in de ogen bezorgen.
    De dichter Rodolfo, de schilder Marcello, de filosoof Colline en de musicus Schaunard leiden een armtierig bohémienbestaan.Ze wonen samen op een triestig zolderkamertje.Op kerstavond maakt Rodolfo kennis met het naaistertje Mimi. Het is liefde op het eerste gezicht. Minder goed vlot het tussen Marcello en Musetta. Jaloezie en geflirt gooien daar roet in de relatie. Het prille geluk van Mimi en Rodolfo is echter ook van korte duur want Mimi heeft tbc. Rodolfo stelt haar voor een rijkere man te nemen die het geld heeft om haar behoorlijk te verzorgen. Hij verlaat Mimi. Musetta brengt het stel dan uiteindelijk terug bij elkaar waar ze, omringd door haar vrienden en weer verzoend met haar geliefde, in alle sereniteit kan sterven.
    Het stuk speelt zich af in één van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld PARIJS.
    La Bohème staat al meer dan een eeuw zeer hoog op het lijstje van de opera's.

    03-08-2005 om 16:28 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    01-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poperingse specialiteit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Poperingse hennepot.
    Benodigdheden
    1 hen, 1konijn, 750 g kalfsvlees, 3 citroenen, 2 giroffelnagels, 3 ajuinen, 2 laurierblaadjes, peper, zout, 130 g gelatine, water, azijn.

     snijd het vlees in stukken, schil de citroenen en de ajuinen; leg deze dan in een grote kom.
    Eerste laag: hen, konijn, kalfsvlees, peper, zout, schijfjes citroen en schijfjes ajuin en enkele blaadjes gelatine.
    Tweede laag: hetzelfde als de eerste laag en doe zo verder; bovenop de laurier, de giroffelnagels en de rest van de gelatine. Dan in een kom water met azijn mengen (rekening houden met de citroenen), over het vlees gieten tot alles goed oversopt is. De kom goed afdekken en op een zacht vuur laten gaar koken.
    Als alles gaar is, het vlees in kommetjes schikken, de bouillon zeven, opwarmen met 4 of 5 blaadjes gelatine en over het vlees gieten. Garneren met een schijfje citroen en een takje peterselie.
    (Ik reken 3 tassen water op 1/2 tas azijn. Ge kunt beter wat azijn bijdoen dan afdoen.)

    Dit is het originele oude recept.

    01-08-2005 om 17:07 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoppe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Poperinge de hoppestad

    29-07-2005 om 15:44 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groetjes aan alle bloggers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vreugde

    29-07-2005 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    28-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker koken
    Ik hou heel veel van lekker eten.
    Hier geef ik een lekker en eenvoudig receptje voor het bereiden van kalfsstoofvlees.

    Ingrediënten:
    1/2 kg kalfsstoofvlees
    1 sjalot
    bloem
    peper
    tijm
    laulierblad
    1/2 bouillonblok (kip)
    kalfsfond
    Luikse siroop
    rozijntjes
    Bereiding:
    Bruin het vlees in een eetlepel boter, snij er dan uw sjalot in ringen bij. Laat nog eventjes meestoven.
    Bestrooi met bloem en roer terzelfdertijd goed dooreen. Kruiden erbij doen en overgieten met fond (bokaaltje). Laten stoven tot het bijna gaar is, dan een paar koffielepels Luikse siroop bijvoegen en rozijntjes alles goed roeren. In plaats van kalfsfond kan men ook bruin bier gebruiken
    .
    Smakelijk.

    28-07-2005 om 17:18 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hopeloos
    blog.seniorennet.be/hopeloo
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    denise1947
    blog.seniorennet.be/denise1
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zusje
    blog.seniorennet.be/zusje

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!