Een stad leeft in angst voor een moordenaar : Drie vrouwen van rond de dertig zijn op raadselachtige wijze gestorven. De politie denkt aan rituele moorden, gepleegd door dezelfde dader, die steeds rozen bij zijn slachtoffers achterlaat. De detective Malina Maltzan, Mandy , onderzoekt in dezelfde periode haar eerste zaak. Voor een tv-programma trekt zij het bijzondere levensverhaal van Richard Grasser na.Tijdens haar speurwerk stuit zij toevallig op het spoor van de seriemoordenaar. Terwijl het onderzoek vordert deelt ze haar ontdekkingen en angsten met haar beste vriendin Dorothee. Steeds meer verdachten dienen zich aan, die gaandeweg meer en meer banden blijken te hebben.Toch heeft ze geen notie van de rol die zij zelf in de rituele handelingen van de moordenaar speelt, totdat hij in een verlaten villa in de bergen zijn identiteit onthult.
ANNA KALMAN
Anna Kalman heeft twee gezichten: Christiane Mühlfeld (1968) en Jutta Siekmann (1958). Beiden wonen in Munchen en zijn werkzaam in de journalistiek. De rozenmoorden is hun debuutroman.
03-01-2008 om 15:01
geschreven door julie (Arlette)
Mary Crow, de fanatieke jonge juriste uit de Appalachen bergen, wordt gekweld omtrent de dood van haar moeder, en door het geheim dat haar vriendin Irene op haar sterfbed prijs gaf. Het wordt een obsessie voor haar om de man te vinden die de sleutel tot beide tragedies in handen heeft. Als het kind van haar vriend Jonathan verdwijnt, volgt een angstaanjagend kat-en-muisspel dat haar op een oud Cherokee-spoor brengt.
Een spannende en angstaanjagende thriller.
17-12-2007 om 10:57
geschreven door julie (Arlette)
Voor 6 pers. 3 grote tomaten gehalveerd 2 etl. peterselie gehakt 2 eetl; paneermeel 2 teentjes knoflook, geperst 25 g parmezaanse kaas, geraspt Olijfolie Zour en peper
Bereiding
Meng de peterselie met het paneermeel, de look en de kaas. Kruid met peper en zout. Breng de vulling op de gehalveerde tomaten aan en druk goed aan. Leg de tomaten in een geoliede ovenschaal en zet 20 min. in een voorverwarmde oven op 190°
26-11-2007 om 11:21
geschreven door julie (Arlette)
- 1 parelhoen - 1 kg witloof - 175 g verse kaas met tuinkruiden en look - 2 eetl. boter - peper en zout
Voorbereiding
Vul de buikholte van de parelhoen met de helft van de verse kruidenkaas
Bereiding (5 min. + 1à1u15 min. in de oven)
1. Schik de parelhoen in een ovenschotel en leg er het witloof naast. Kruiden naar smaak. 2. Verdeel de boter in brokjes over de ganse schotel.Schuif in de voorverwarmde oven (200° C) en laat 1à1u15 min. garen. Draai tussenin het witloof eens om en lepel wat braadvocht over het vlees. 3.Haal de parelhoen en het witloof uit de schotel en hou het warm. Giet het braadvocht weg en maak de braadresten los met 1,5 dl water. Giet in een steelpan en doe er de rest van de kruidenkaas bij. Roer om en laat even doorkoken.
26-11-2007 om 11:07
geschreven door julie (Arlette)