- Kook de diepgevroren scampi's en pel ze. (14 stuks) - Kuis 1 stengel prei en en snij hem in keine stukjes - Kuis 1 teentje look en maak hem fijn in de lookknijper - 1 à 2 tomaten (hangt af van de grootte) - mascarpone - droge witte wijn - peper, zout, paprika, 1 kl lepeltje sambal (opgepast is pikant) en wat kurkuma (voor de kleur) - 1 lepeltje groentebouillon (pasta)
Zo maak ik het - Prei stoven in een klont boter - tomaten en look bijvoegen en wat kruiden met peperen zout - voeg je scampi's bij dit alles - laten stoven en wat wijn toevoegen. - Na enkele min de mascarpone eronder mengen - Alle kruiden nu toevoegen - Als je saus te dik is doe er nog een scheutje wijn bij. Als ze te dun is, voeg er nog wat mascarpone bij. - De hoeveelheid kruiden hangt af van je eigen smaak. Regelmatig proeven! - Dien op met spirelli's of met stokbrood.