GESTOOFDE PEREN MET HONING EN PEPERKOEK Ingrediënten - 4 peren (niet te rijp) - 3 plakken peperkoek - 10 dl witte wijn - 3 soeplepels vloeibare honing - 50 g ongezouten boter - Het sap van een citroen Bereiding - De peren schillen en halveren, het klokhuis en de pitjes verwijderen. -- De peren in een braadpen leggen, besprenkelen met het ctroensap. - De peren vervolgens gedurende 5 minuten met de boter op een hoog vuur aanbraden en ze af en toe zachtjes omdraaien. - Van zodra de peren goudbruin zijn, ze in een braadpan schikken en de honing, de wijn, alsook de verkruimelde plakken peperkoek toevoegen. Goed mengen. - De pan afdekken en in de oven plaatsen gedurende 30 min op 180° Het braadsap regelmatig over de peren gieten.
Reacties op bericht (2)
05-02-2009
Lieve Groetjes
05-02-2009 om 01:03
geschreven door Lana & Pip & Eddy