Ingrediënten -8 kleine ronde courgettes - 2 blikken gepelde tomaten - 2 knoflookteentjes - 2 soeplepels olijfolie - 2 uien - 4 beshuiten - 150 g grookte ham - zout en peper - tijm Bereiding - Een soeplepel olijfolie gieten in een grote braadpan; - Eén gesnipperde ui laten glazig worden - 2 blikken gepelde tomaten, een fijngehakt knoflookteentje en enkele takjes tijm toevoegen. - Kruiden met peper en zout. - De bereiding laten sudderen en inkoken. - De hoedjes van de courgettes afsnijden en het vruchtvlees verwijderen. - In een slakom een gehakte ui, de in kleine stukjes gesneden ham, de verkruimelde beschuiten, een deel van het vruchtvlees van de courgettes en de olijfolie aanbrengen, peper en zout toevoegen en goed mengen. - De courgettes met dit mengsel vullen, in een braadpan schikken op een laagje tomatensaus. - Laten sudderen op een laag vuurtje gedurende ongeveer 30 min. Suggestie
Als de courgettes klaar zijn ze enkele min onder de grill plaatsen om ze te laten bruinen
Reacties op bericht (3)
07-02-2009
Lieve Groetjes
07-02-2009 om 10:48
geschreven door Lana & Pip & Eddy
06-02-2009
Vriendelijke groetjes van Trucker John
06-02-2009 om 07:36
geschreven door Trucker_John
05-02-2009
Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen.
In Oostenrijk wordt dat gerecht geserveerd onder de naam "Zucchini". Lekker hé.