Forel met dille
4 forellen 1 bosje verse dille 1 fijngehakte ui 1 fijngehakt teentje knoflook 1 citoen 2 dl droge witte wijn 2 eetl. cognac aluminiumfolie olijfolie
1. Verwarm de oven voor op 200 ° C 2. Scheur 4 vellen alu folie af die groot genoeg zijn om de vis in te verpakken en bestrijk ze met olie 3. Snij de citroen in fijne plakjes 4. Snij de vissen over de buik open en spoel ze schoon. Bestrooi de buikholten met versgemalen zwarte peper en zeezout. Hou een takje dille apart en stop de rest in de buikholte van de vis. Leg ze op de folie en verdeel er de ui en look over. 5. Leg op elke vis een schijfje citroen en overgiet met wijn en cognac. Verpak de vissen stevig in folie, leg ze op een bakplaat en steek ze 20 min. in een voorverwarmde oven. Controleer of ze gaar zijn en plooi het pakje weer dicht 6; Maak de pakjes pas open vlak voor het opdienen.
|