Gegratineerde andijvieshotel
1 andijvie 8 aardappelen 300 g gekookte ham nootmuskaat boter voor de kaassaus 50 g boter 50 g bloem 5 dl volle melk 100 g gemalen emmentaler
1. Verwarm de oven voor op 200C. 2. Was de andijvie grondig en snij in reepjes. Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof hierin de andijvie tot hij gaat slinken. Kruid mat peper, zout en nootmuskaat. 3. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes, kook net gaar in gezouten water. Snij de gekookte ham in reepjes. 4. Bereid de kaassaus. 5. Beboter een ovenschotel en bedek de bodem met een laagje aardappel, strooi er hamreepjes over en schep er de andijvie op. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn en overgiet met de kaassaus. 6. Bestrooi met gemalen emmentaler en plaats in de oven gedurende 15 min. Plaats 10 min. onder de hete grill tot de kaas gaat kleuren en serveer.
|