De aardappelen wassen, maar niet schillen. Doorprikken met een vork en in een ovenplaat schikken op een laagje zout, zodat ze niet kantelen. In een hete oven laten gaar worden gedurende ongeveer 25 minuten. Een deksel van elke aardappel snijden. De kern uithollen met een theelepeltje. De holte opvullen met in blokjes gesneden paterskaas. Bovenop een plakje kaas leggen als deksel. De aardappelen in een warme oven zetten tot de kaas gesmolten is. Ondertussen de tomaat pellen en ontpitten. Het tomatenvlees in blokjes snijden en kort aanstoven in boter. Kruiden met peper en wat zout. De aardappelen uit de oven halen. De gesmolten kaas versieren met een toefje tomaat en een fris takje dille. Opdienen op een klein bordje met een theelepeltje.Aardappelhapje met paterskaas De aardappelen wassen, maar niet schillen. Doorprikken met een vork en in een ovenplaat schikken op een laagje zout, zodat ze niet kantelen. In een hete oven laten gaar worden gedurende ongeveer 25 minuten. Een deksel van elke aardappel snijden. De kern uithollen met een theelepeltje. De holte opvullen met in blokjes gesneden paterskaas. Bovenop een plakje kaas leggen als deksel. De aardappelen in een warme oven zetten tot de kaas gesmolten is. Ondertussen de tomaat pellen en ontpitten. Het tomatenvlees in blokjes snijden en kort aanstoven in boter. Kruiden met peper en wat zout. De aardappelen uit de oven halen. De gesmolten kaas versieren met een toefje tomaat en een fris takje dille. Opdienen op een klein bordje met een theelepeltje.
Ingrediënten Voor 4 personen: 8 aardappelen (Nicola) 1 tomaat 10 g boter (bakboter) 250 g paterskaas 4 takjes dille zout peper
Reacties op bericht (1)
01-01-2011
Lieve groetjes vanuit De Klinge
Ik kom je een fijne zondag wensen
Kijk uit met wat je denkt: voor je het weet heb je het gezegd.