Gelukkig zijn.
Inhoud blog
  • Reflectie
  • Tips Gelukkig Zijn/Heeft u ook zoveel...?
  • Tips Gelukkig Zijn/Daphne kan niet...
  • Tips Gelukkig Zijn/Michelle vindt het erg...
  • Tips Gelukkig Zijn/Hoe weet u wat u wilt?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/Daphne kan niet...

    gelukkig zijnHet grote nieuws! Een grote Amerikaanse uitgever heeft mij een contract aangeboden om mijn bestseller Ik ben GELUKKIG, u ook? in het Engels te vertalen en als boek en eboek in 100 landen uit te geven en te verkopen! Dit is een doorbraak naar een internationale carrière en we (mijn man en ik) zijn dus apetrots! Dit hebben we op gepaste wijze met vrienden en familie gevierd. Waar menigeen zijn hele leven van droomt is mij in drie jaar tijd gelukt! Consequent iedere dag, dag in en dag uit met een niet aflatende passie werken aan je doel. Vertrouwen in jezelf en het universum hebben dat alles in orde komt. Mijn doel is groter dan wat nu gebeurt en dit geeft mij weer voldoende power en energie om ook de rest van de weg af te leggen. Ik wil iedereen die mij op welke manier dan ook geholpen heeft, heel, heel hartelijk danken vanuit de grond van mijn hart. BEDANKT!
    Intussen is mijn manuscript aangeleverd zoals de uitgever het graag hebben wil. Nu wordt alles klaar gemaakt zodat de mensen op de afdeling vertaling aan het werk kunnen. Ik ben niet de enige die gevraagd is en zoals we dat van Amerika kennen, (alles werkt daar in het groot) komt mijn boek nu in de wachtrij te staan. Zodra ik aan de beurt ben laten ze me het weten. Ze werken zeer snel dus ik verwacht binnenkort meer goed nieuws te kunnen melden.
    Vanmorgen heb ik een workshop marketing gegeven voor collega ondernemers en de leuke deelnemers hebben effectieve handvatten gekregen om die klanten aan te trekken die ze ook graag willen. Ik geniet enorm van zulke bijeenkomsten en het is altijd fantastisch om prachtige feedback te krijgen: "Net thuis. Inderdaad een zeer goede workshop gehad! Wij gaan met de tips verder aan de slag. Mijn complimenten Henrice en bedankt! gr. Marieke" Op vrijdag 4 april gaan we een workshop Social Media voor ondernemers geven. Ik verheug me er nu al op. http://tinyurl.com/nnb3mnj

    Daphne kan niet...

    twijfelenIn de stoel schuin tegenover mij zit Daphne. Daphne is vierentwintig en zit zenuwachtig aan haar duim te frunniken. Ze is nog nooit bij een hulpverlener of counsellor  geweest. Haar werkgever heeft een, op maat gemaakt, verzuimtraject voor haar medewerkers bij ons bureau afgenomen en de leidinggevende van Daphne heeft haar naar mij gestuurd. Daphne werkt als administratieve ondersteuning op de afdeling inkoop. Ze doet haar werk uitstekend. Ze is leergierig en heeft een opgeruimd humeur. Ze ligt goed bij haar collega’s en is altijd vriendelijk naar klanten. Haar werkgever wil haar graag behouden.

    Wat is dan de reden dat de leidinggevende Daphne stuurt voor counselling? Daphne kan niet kiezen. Ze twijfelt veel en vaak. Bij iedere vraag die haar voorgelegd wordt, raakt Daphne een beetje in paniek. Het zweet breekt haar uit, ze wordt misselijk en draaierig. Tot nu toe weet ze vaak een smoes te bedenken om onder het nemen van een beslissing uit te komen. Haar collega’s en leidinggevende hebben veel geduld met haar omdat ze zo aardig is, maar langzamerhand beginnen ze het wel vervelend te vinden. Ze krijgen namelijk nooit geen duidelijk antwoord van Daphne. Ze weten niet waar ze aan toe zijn. Daphne verandert haar antwoord steevast op het laatste moment.

    Bij het laatste beoordelingsgesprek heeft haar leidinggevende aangegeven dat het wellicht verstandig is dat Daphne aan haar probleem gaat werken. Niet alleen anderen hebben er last van, ook Daphne zelf vindt haar gedrag niet prettig. Haar twijfelgedrag komt steeds vaker voor en ze heeft het niet goed meer onder controle.

    Eerst leg ik Daphne uit hoe we werken en stellen haar op haar gemak. Ze moet niets en we volgen haar tempo. We praten over koetjes en kalfjes en langzaam  gaat gesprek over in meer verdieping. We staan stil bij een aantal punten en toetsen regelmatig of we elkaar begrijpen, of we op één lijn zitten. De jeugd van Daphne was normaal, ze komt uit een stabiel gezin en Daphne is niet overdreven beschermend opgevoed. Ze heeft van haar ouders ruimte gekregen om te ontdekken wie ze is en heeft altijd zelfstandig goede beslissingen genomen.

    Ze heeft een redelijke vriendenkring en haar sociale ontwikkeling is ook prima. Wat maakt dan dat Daphne nu, over bijna iedere te nemen beslissing zo twijfelt?

    Al pratende komen we erachter dat het een verzameling van opmerkingen en ervaringen waren die haar zelfvertrouwen zo ondermijnen. Ze heeft zichzelf hiermee een gedragspatroon aangeleerd die haar nu in de problemen brengen.

    Op een moment in haar leven, in de pubertijd, toen ze niet zo lekker in haar vel zat, heeft een bekende die ze graag mocht een vervelende opmerking over haar gedrag gemaakt. Ze had een besluit genomen en iets gedaan wat niet goed uitpakte. Normaal gesproken zou niemand zich daar druk over maken en het voorval zich later niet eens meer kunnen herinneren. Maar voor Daphne kwam de opmerking op de verkeerde tijd  en door de verkeerde persoon.

    Ze zag op tegen de persoon en gaf veel gewicht aan zijn mening. Ze heeft de opmerking als kwetsend ervaren en deze ervaring had zich negatief in haar systeem verankerd. Iedere volgende situatie, die ook maar iets in de verte met deze beslissing van doen had of vergelijkbaar was, ondermijnde haar zelfvertrouwen. Ze ging vaker twijfelen en vroeg steeds vaker de mening en goedkeuring aan anderen. Dit ging over een tijdsbestek van jaren. En ging van kwaad naar erger.

    In het begin twijfelde ze alleen als het grote beslissingen waren. Haar twijfel werd versterkt toen ze merkte dat haar twijfels bevestigd werden door negatieve resultaten. Daarna twijfelde ze ook bij minder grote beslissingen en nu dus bij bijna elke beslissing.

    Door middel van RET, Mindfulness en oefeningen hebben we Daphne geleerd weer in zichzelf te geloven. Haar zelfvertrouwen vergroot en haar praktische handvatten gegeven hoe ze voorkomen kan dat ze in haar valkuil terecht komt. Met vallen en opstaan is het Daphne gelukt om, zonder overmatige twijfel, weer kordaat beslissingen te nemen en voor haar beslissingen te staan.

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 5

    Nieuw! Digitale basistraining Ik zit lekker in mijn vel! http://tinyurl.com/o6kosku

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, digitale training, bestseller, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, t
    20-03-2014, 17:43 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/Michelle vindt het erg...

    bestseller boekTijdens een van de pauzes vertelt een leerkracht over de spontane, maar ondoordachte, aanmelding van haar zoon om via school aan de fietsactie van Alpe d'Huez mee te doen. Haar zoon had ook niet nagedacht over de organisatie en financiering van het gehele traject. Maar… als hij zegt dat hij iets gaat doen, houdt hij zich er ook aan. Dus uw zoon heeft geen racefiets? Nee, hij denkt met zijn gewone fiets de berg te kunnen beklimmen (gelach). Nou dan kan ik u misschien wel helpen. Mijn man heeft op zolder een racefiets staan die hij toch niet meer gebruikt. Ik zal vragen of uw zoon hem mag hebben. En zo geschiede; a.s. zondag komen ze de fiets ophalen en kan die jongen zijn actie gaan waarmaken. We wensen hem en zijn klasgenoten veel succes. Soms moet ik ook om mezelf lachen. Ik ben vaak in een flow aan het werk en als ik dan ’s avonds laat naar huis wil gaan, loop ik al als vanzelfsprekend richting oosten naar mijn auto op de parkeerplaats. We moeten in Hardenberg overal betaald parkeren. Er zijn een paar plaatsen waar je vrij kan parkeren. Als je vroeg genoeg komt, heb je plaats en anders moet je naar een volgende vrije plek rijden. Nu was ik die dag wat later begonnen en had een nieuwe vrije plaats gevonden. Flink eind lopen maar vooruit. Niets vermoedend loop ik dus ’s avonds een flink stuk richting het oosten. Tot ik plotseling besefte dat ik de auto ergens anders geparkeerd had. Dankbaar dat er Google Maps is, heb ik mijn auto weer gevonden. Snel naar huis en lekker onder de warme dekens…

    Michelle vindt het erg...

    ouder wordenMichelle van 49 zit tegenover mij en staart een beetje somber voor haar uit. Michelle ziet er goed verzorgd uit en is een alleenstaande moeder. Ze heeft drie kinderen en werkt vier dagen per week als doktersassistente. Ze werkt hard en met veel plezier. Ze heeft het druk maar zal daarover niet mopperen. Waar ze wel vaak over moppert wordt duidelijk als ze wat meer over haarzelf en haar leven vertelt.

    Ja, weet u, de kinderen, en dan met name de oudste is laatst flink tekeer gegaan tegen mij. Ik denk niet dat ze het verkeerd bedoelde maar het kwam wel aan. Ergens denk ik ook wel dat ze gelijk heeft maar ik vind het moeilijk… Wat vindt u moeilijk? Nou, eh… weet u, ik schaam me er ook wel een beetje voor hoor, maar ik kan het niet helpen, ik voel het echt zo… (stilte). Ik mopper de laatste tijd wel veel, daar heeft Lilian (dochter) ook wel gelijk in. Ik ben steeds vaker ontevreden en ik zie er als een berg tegenop… en uiteindelijk ben ik dan maar naar u gekomen. Ik hoop dat u me kunt helpen… Ik wordt over vier maanden vijftig en dat vind ik zo erg…

    Zo, het hoge woord is eruit en vragend kijkt Michelle mij aan. De tranen wellen in haar op en ze krimpt ineen. Verwachtende dat hoon en spot haar ten deel zal vallen. Maar in plaats daarvan stellen we haar gerust dat inderdaad niet iedereen het fijn vindt om ouder te worden en dat we samen met haar zullen gaan bekijken of we haar angst voor ouder worden beheersbaar kunnen maken zodat ze er in ieder geval niet meer onder lijdt.

    We vragen door en laten Michelle een aantal voorbeelden uit haar leven benoemen om te ontdekken waarop haar angst gebaseerd is. Michelle heeft een aantal familieleden gehad die op vrij jonge leeftijd aan hartfalen gestorven zijn. Anderen hebben hartfalen of beroertes overleefd maar zijn nu erg beperkt in hun functioneren door de complicaties die bij hen zijn opgetreden. Daarnaast ziet Michelle op haar werk meer zieke dan gezonde mensen. Ook de tv reclames hebben bij Michelle een tweestrijd doen losbarsten. En ze heeft het gevoel nu al in de overgang te zijn.

    Als we deze zaken nog eens benoemen en op papier zetten, zien we de opluchting bij Michelle. Alles bij elkaar maakt dat Michelle zich een beeld heeft gevormd dat ouder worden alleen maar pijn en ellende met zich meebrengt. Dat je veel geld moet spenderen aan allerlei producten om een beetje gezond te blijven. En dat als je oud en gebrekkig wordt je erg afhankelijk wordt van anderen.

    Dat dit beeld niet in de juiste verhouding staat, leert Michelle door op te schrijven en te benoemen hoeveel gezonde mensen ze van vijftig jaar en ouder kent. Wat die mensen allemaal nog kunnen en doen. Dat er bij haar in de straat bijvoorbeeld 20 mensen van boven de vijftig wonen en er maar drie mensen zijn die niet zo goed meer kunnen en zeventien mensen gezond zijn. We laten haar bijvoorbeeld ook opzoeken hoeveel mensen van vijfennegentig jaar en ouder er in ons land leven om te laten zien dat mensen ook steeds ouder worden. En dat de voorzieningen ook steeds beter worden.

    Daarnaast geven we Michelle voorlichting over wat ouder worden lichamelijk en geestelijk betekent. Dat ouder worden niet alleen maar nadelen maar ook veel voordelen kent. Dat Michelle zelf bepaald of ze haar verouderingsproces wil versnellen of vertragen. Ook oefeningen vanuit Mindfulness helpen Michelle om beter met de druk op het werk om te gaan. Ze kan zich hierdoor beter concentreren en maakt minder vergissingen. Ook leert ze meer naar haar gevoel te luisteren waardoor ze vaker pauzes inlast.

    Na een aantal consulten nemen we afscheid van Michelle. Een Michelle die vol goede moed  en met trots binnenkort haar vijftigste verjaardag gaat vieren.

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 5

    Nieuw! Digitale basistraining Ik zit lekker in mijn vel! http://tinyurl.com/o6kosku

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, digitale training, bestseller, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, t
    28-02-2014, 14:49 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/Hoe weet u wat u wilt?

    boek ik ben gelukkig, u ook?Eindelijk werkt de telefoon zoals hij hoort te werken. Het heeft wat voeten in aarde gehad maar het werkt nu. Ik heb niks tegen mobiele telefoons maar voor langdurige gesprekken gebruik ik liever mijn headset. We zijn intussen aardig ingeburgerd en het eten uit de kantine smaakt heerlijk. Lekker vers en met liefde bereidt! We werken ook ’s avonds en dan is het fijn als je in huis ook een warme maaltijd kunt nuttigen. Vorige week stak er ’s avonds op weg naar huis een hertje de weg over. Het was al donker. Normaal steken ze met schemer over maar deze moest waarschijnlijk ook overwerken. Het LOC+ is een groot gebouw met verschillende scholengemeenschappen, instanties en organisaties. In totaal zijn er ruim 2.000 leerlingen en valt er veel te horen en te beleven. Zo ook een meisje op krukken: Wat heb jij aan je voet gedaan? Ik ben aangevallen door een koe. Zie je wel, ik wist wel dat koeien gevaarlijk zijn! En er ontstond een leuke gesprek. Of: Wat heb jij van het weekend gedaan? Oh, ik ben naar een weekend- workshop geweest. Oh, dan heb je ook seks gehad? De relatie ontgaat me, maar goed, heerlijk die puberpraat! In februari gaan we op verzoek ook Nederlandse les geven aan een mevrouw uit Brazilië. Ze werkte hier als vervangster van de vaste schoonmaakmedewerkster. Ze spreekt redelijk Nederlands maar wil de zinsopbouw verbeteren. Geen probleem, lijkt me een leuke uitdaging. Ik heb vroeger vaker voor de klas gestaan dus zal ik het vast nog niet verleerd zijn.

    Hoe weet u wat u wilt?

    weet u wat u wilt?Niet weten wat u met uw leven wilt is een veel voorkomende vraag in onze praktijk. Het betreft mensen van alle leeftijden. Mannen en vrouwen. In de basis komt het erop neer dat ons niet geleerd is om over ons leven na te denken. We leven ons leven en dat is het. Mensen doen vaak wat anderen in hun omgeving ook doen. Kinderen gaan naar die ene school omdat vader of moeder daar ook naar toe gegaan is. Ze kiezen het beroep van vader of moeder omdat dat hen als voorbeeld dient.

    Op zich niks mee als u zich daar happy bij voelt. Het kan veel voldoening geven als u dezelfde talenten kunt en wilt gebruiken die genetisch sterk ontwikkeld zijn in uw familie. Maar u kent ook vast wel mensen van twaalf ambachten en dertien ongelukken, die aan vele studies begonnen zijn, maar niets afgemaakt hebben. Er zijn mensen die het eerste het beste wat ze tegenkomen kiezen uit gemakzucht. Iedereen heeft zijn eigen redenen om te kiezen wat ze gekozen hebben. Wat vaak niet bekend is, is dat men later problemen krijgt als men niet leert eerst goed na te denken over wat men wil.

    We leren door te doen. Door vallen en opstaan. Dit vormt onze ervaringen die we op allerhande gebieden inzetten en ons veel voordeel opleveren als we hiermee bewust omgaan. Mensen in het westen leven veel in hun hoofd, maar is dat wel zo? Dit zou betekenen dat we mogen verwachten dat we dan toch weten wat we doen. Maar is dat zo? En als we in ons hoofd leven hoe komt het dan dat we niet weten wat we willen? Of u nu op uw gevoel leeft, of u leeft in uw hoofd, als u zich hier niet bewust van bent en bewust mee omgaat, gebruikt u alle wegen die naar Rome leiden om uw doel te bereiken. Of u dwaalt af en loopt het risico nooit in Rome aan te komen.

    Mensen die snel naar hun doel willen en efficiënt met hun tijd om willen gaan hebben systemen uitgevonden. Een systeem is een plan van aanpak. Structuur aanbrengen in de gegevens. Mindmappen is bijvoorbeeld zo’n systeem. Of een A4 papier met daarop alle gegevens netje geordend in mate van belangrijkheid. Als ik van A naar B wil, dan moet ik eerst stap 1 doen, daarna stap 2, enzovoort. Een systeem helpt dus om overzicht te krijgen en doelen te bereiken.

    Eén van de hulpmiddelen om te achterhalen wat u met uw leven wilt is een rustige plek opzoeken waar u ongestoord kunt nadenken. Pen en papier bij de hand. U doet uw ogen dicht en stelt u in gedachten uzelf als een tachtigjarige voor. U heeft uw leven geleefd en kijkt terug op uw leven. U begint bij uw eerste kind herinneringen, uw basisschooltijd, uw vrienden, vriendinnen, leerkrachten, de tijd die u in verenigingen doorgebracht heeft, de vakantieperioden, uw pubertijd, uw eerste vakantie baan, enzovoort. U laat alles de revue passeren tot u bij uw tachtig jaar aankomt.

    Alles wat een glimlach op uw gezicht toverde, alles wat u leuk vond, schrijft u op. Nu zult u zeggen: van mijn huidige leeftijd tot tachtig jaar was blanco. Dat kan, het hoeft niet. Sluit nogmaals de ogen en probeer het opnieuw met de leuke herinneringen in uw gedachte. Dan stelt u zichzelf de vraag: Als ik tachtig ben, wat wil ik dan allemaal gedaan hebben? Waar wil ik later beslist geen spijt van hebben, dat ik dat niet gedaan heb? Het hoeft niet groots te zijn. U hoeft geen wereldreis op te schrijven als u niet van reizen houdt.

    Het kan zijn dat u bijvoorbeeld het contact met iemand, waar u nu ruzie mee heeft, wilt herstellen. Dat u later tegen uzelf kunt zeggen: Goed dat ik dat gedaan heb toentertijd. We hebben nog fijne jaren gehad. Of eigenlijk wilde ik dat en dat gaan doen, maar het is er nooit van gekomen. Welke dromen heeft u? Wat lijkt u leuk om te doen? Het hoeft helemaal niet nu in uw bereik te liggen. Het mag ook zijn dat u iets voor uw vijftigste of zestigste gedaan wilt hebben.

    Droom, fantaseer, laat uw diepste verlangens bovenkomen. Alles mag en kan. Schrijf alles op wat in u opkomt. U kunt deze oefeningen meerdere keren doen tot u helemaal niets meer kunt bedenken. Dan bekijkt u uw lijst en benoemt alles hardop wat er op uw lijst staat. Leg de lijst weg en na een dag of twee neemt u uw lijst voor u en gaat prioriteiten stellen. Wat moet u van uzelf beslist gedaan hebben? Zet dat bovenaan. Het minst belangrijke onderaan. Ook datgene wat niet realistisch lijkt.

    Als u de onderwerpen in volgorde van belangrijkheid hebt gezet, begint u onderaan. Om te oefenen. U schrijft op wat u hiervoor moet doen. U gaat een plan van aanpak maken. U kiest voor uzelf een beloning uit en u schrijft een datum op wanneer u uw doel behaalt moet hebben. En dan aan de slag! Niet uitstellen, nu vandaag doen. Heeft u uw doel bereikt, gebruik deze ervaring en ga naar uw volgende doel. Laat u door niets en niemand tegenhouden! Zolang u uzelf, niets en niemand schade toebrengt is alles geoorloofd.

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 5

    Nieuw! Digitale basistraining Ik zit lekker in mijn vel! http://tinyurl.com/o6kosku

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    14-02-2014, 13:03 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Klaas weet niet wat hij wil.

    boek gelukkig zijnZo, verhuisd! Zeg ik met een diepe zucht. De verhuizing is mede dank zijn mijn collega-ondernemer  Frank en de mensen in het LOC ontzettend soepel verlopen. Het enige waar ik me een beetje op verkeken heb is dat het inruimen en settelen langer duurde dan ik dacht en de techniek werkt niet mee. Internet was geen probleem maar de telefoon wel. Er wordt hard gewerkt om het weer te krijgen zoals het hoort. Als u mij nu belt wordt u automatisch doorgeschakeld naar mijn mobiel zodat niemand iets hoeft te missen. Vanavond nog twee cliënten behandelen en dan is het ook voor mij een welverdiend weekend. Lekker uitslapen en even helemaal niets doen. Lekker mijn tijd verlummelen. De aanvragen voor consulten en andere projecten komen als vanouds binnen en ik heb mezelf beloofd, omdat het weer druk wordt, dat ik a.s. maandag eerst mijn collega’s ga berichten over de intervisies. Dit heb ik een beetje op de lange baan geschoven. U kent dat vast ook wel: u weet dat u iets moet doen, maar het komt er steeds niet van. Vanuit deze plek wil ik ook iedereen bedanken voor al die morele ondersteuning van hen die vol belangstelling onze verhuizing gevolgd hebben. Het beurt je ’s avonds echt op als je doodmoe in de stoel die lieve berichtjes leest.

    Klaas weet niet wat hij wil.

    weten wat je wilKlaas , een man van 46, woont samen met zijn vrouw Mirjam (43) op een boerderij aan de Vecht. Ze hebben geen kinderen maar heel veel verschillende dieren. Als hobby, want Klaas en Mirjam hebben naast de boerderij allebei een baan. Klaas heeft een volledige baan als medewerker schuldhulp op de afdeling Sociale Zaken bij de gemeente en Mirjam is parttime verkoopster in een boetiek. Klaas en Mirjam kennen elkaar van de lagere school en zijn inmiddels ruim twintig jaar getrouwd. Hun huwelijk is redelijk. Af en toe hebben ze flinke ruzie maar vóór ze gaan slapen, maken ze het weer goed met elkaar.

    Door de week verzorgt Mirjam de dieren en in het weekend helpt Klaas mee. Dit deed hij altijd graag maar de laatste tijd vindt hij het minder leuk. Mirjam is steeds vaker op hem aan het vitten. Als hij het zo doet is het niet goed, doet hij het anders, is het ook niet goed. Ook krijgt hij het verwijt dat hij de dingen niet afmaakt en slordig is. Klaas begrijpt er niets van. Klaas vindt ruziemaken niet fijn dus meestal zegt hij niks en probeert het Mirjam naar haar zin te maken.  Klaas wordt ook steeds stiller. Mirjam vindt dat alles per se alles op haar manier moet gebeuren. Vroeger had hij hier niet zo’n moeite mee en liet het maar gelaten over zich heen komen.

    Maar nu voelt hij zich niet prettig in de situatie en ligt er ’s nacht soms wakker van. Dan denkt hij ook na over zijn werk, zijn huwelijk, zijn leven en komt dan steeds tot de conclusie dat zijn leven eigenlijk niks voorstelt. Hij heeft geen hoge positie in het werk, hij heeft geen kinderen, veel vrienden heeft hij ook niet en ook zijn huwelijk vindt hij saai. Mirjam en hij gaan nog maar af en toe uit en meestal dan ook alleen naar dingen die Mirjam leuk vindt. Nee, als hij zijn leven overdenkt is het niet bijzonder spannend.

    Klaas heeft een advertentie gezien en heeft een afspraak gemaakt. We praten over van alles en nog wat en ik vraag Klaas of weet wat hij met zijn leven wil. Nou, nee. Dat is mijn punt zegt Klaas. Mirjam is een lieve meid, de boerderij en de dieren vindt ik leuk, maar het is steeds hetzelfde. Zo voorspelbaar. Er zit geen uitdaging in. Ik moet er niet aan denken dat ik dit leven nog zo’n veertig jaar moet leven!

    Wat zou je dan willen Klaas? Nou, dat is best moeilijk en ik wil vragen of u me daarmee helpen kunt. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen en hoe ik er achter kom wat ik nu eigenlijk wil!

    We maken verdere afspraken en Klaas krijgt flink wat huiswerk mee. We vragen door, brainstormen, zetten de zaken op rij, werken weerstanden weg en maken een plan van aanpak om zijn nieuwe doelen te bereiken. We houden steeds een vinger aan de pols en na een paar weken zien we Klaas zijn houding veranderen. Hij loopt weer rechtop, maakt grapjes en is vol goede moed. Klaas heeft intussen ook een paar dingen in zijn leven verandert en heeft nu meer tijd voor zichzelf en Mirjam. Na vijf consulten is Klaas er klaar voor om het roer over te nemen en nemen we afscheid van elkaar.

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 5


    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.

    Wist u dat DEDITIO BIOLogisch is? http://bit.ly/UaL9mH

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    29-01-2014, 11:57 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Dat kan ik sneller en beter!

    gelukkig zijnGisteravond weer een nuttige intervisie met mijn collega’s uit de regio Hengelo gehad. De volgende morgen om 5.30 uur opstaan om samen met andere ondernemers deel te nemen aan een wandelontbijt door het Reestdal in Oud-Avereest. Een andere start aan je dag is wel eens fijn omdat het je uit je patronen haalt en de dag met een frisse neus beginnen doet een mens altijd goed. We hadden prachtig weer en de temperatuur was aangenaam. Het ontbijt in de opstal was goed verzorgd en smaakte heerlijk. Ontbijten in de natuur… voor herhaling vatbaar. Deze week staat ook in het teken van bijzondere vraagstukken van mijn cliënten. Vraagstukken die nog niet eerder aan de orde geweest zijn. Prachtige uitdagingen om op te lossen. Langzaamaan begint de verhuizing vorm te krijgen en het begint te kriebelen nu een aantal zaken realiteit worden. In de nieuwe locatie werd ik uiterst vriendelijk en warm ontvangen en men doet er alles aan om het mij naar mijn zin te maken. Petje af! In het LOC weten ze wat klantvriendelijkheid inhoudt! Meedenken, overleggen, aanpassen en uitvoeren. Geweldig. Vanmorgen stond er bij binnenkomst een uitnodigend stuk appeltaart op mij te wachten. Een collega-ondernemer had zijn Golf Vaardigheid Bewijs gehaald en een goede order binnengehaald. Wat is het toch heerlijk om ondernemer te zijn…

    Dat kan ik sneller en beter!

    sneller en beterAnnet is een vrouw van middelbare leeftijd en woont samen met haar man Gerrit aan de rand van een klein dorp in de provincie Gelderland. Gerrit is arbeidsongeschikt, maar vermaakt zich prima met zijn vogeltjes en zijn tuin. Hij is graag buiten. Annet zorgt met ziel en zaligheid voor het huishouden. Ze schrobt en boent dat het een lieve lust is. Binnen en buiten ziet het er dan ook altijd pico bello uit. Soms als Annet wat last van haar rug heeft, vraagt ze Gerrit of hij een keer wil stofzuigen. Gerrit heeft hij hier geen problemen mee en doet dit graag voor zijn Annet.

    Hun kinderen, Anouk en Harrie, zijn al een aantal jaren het huis uit en Gerrit en Annet passen regelmatig op hun zes kleinkinderen. Vooral tijdens de vakanties. Kinderopvang is duur en de kleinkinderen vinden het heerlijk bij opa en oma. Zo is iedereen is tevreden. Naast haar huishouden is Annet heel actief met allerlei hobby’s en is ze lid van diverse verenigingen. Ze mag graag van alles op de hoogte zijn en heeft altijd tijd voor een praatje. Ze is best wel druk vindt ze, soms wel eens te druk.

    ’s Middags aan tafel heeft ze het er wel eens met haar man over. Die dan heel nuchter zegt: Dan doe je toch wat minder? Anderen kunnen best wel eens wachten of zelf de handen uit de mouwen steken. Waarop Annet een beetje geïrriteerd  reageert. Als Gerrit doorgaat en haar confronteert met het feit dat ze het zichzelf ook moeilijk maakt, door alles zelf te willen doen en niet tevreden is als anderen het doen, raakt hij een gevoelige snaar en krijgt Annet tranen in haar ogen. Ze wendt haar hoofd af en begint snel over de kleinkinderen te praten.

    Alles gaat zijn gangetje tot Annet op een morgen wakker wordt en merkt dat twee vingers aan haar rechterhand erg dik en stijf zijn. Het doet niet echt pijn maar ze gaat voor de zekerheid toch even naar de huisarts. Deze stuurt haar door naar het ziekenhuis en binnen een paar weken is Annet geopereerd aan haar vingers. Nu mag ze zes weken niets doen. Gerrit helpt haar waar hij kan maar Annet’s humeur wordt steeds slechter. Wat hij ook doet, niets is goed meer.

    Laatst bijvoorbeeld vraagt Annet of hij de was wil strijken. Natuurlijk lief, geen probleem! Nu is strijken niet zijn dagelijks werk maar Gerrit doet erg zijn best. Annet geeft hem aanwijzingen maar hoe vaak Gerrit ook probeert, Annet is niet tevreden. Ze begint te mopperen en begint steeds harder te praten. Ho, ho zegt Gerrit, zo doen we dat niet Annet. Ik doe mijn best en weet dat het niet zo goed is als dat jij het doet maar ik vind het niet nodig dat je zo moppert! Annet biedt haar excuses aan en accepteert voor het moment dat de was niet zo netjes gestreken is.

    Als haar dochter Anouk een paar dagen later op bezoek komt, kan ze haar ogen niet geloven! Staat ma daar de was te strijken! Hee, mam. Wat doe jij nou? Dat kan pa toch doen? Jij moet rust houden van de arts. Dan ga je toch niet strijken? Ga zitten, dan strijk ik wel even! En een beetje boos pakt Anouk de strijkbout over. Nou, zegt Annet. Je vader heeft het wel geprobeerd maar het lukt hem niet zo goed. Als hij aan de ene zijde begint, heeft hij aan de andere zijde kreukels. Het lukt hem niet om netjes te strijken. Dan kan ik het beter zelf doen, dan gaat het ook sneller en is het tenminste zonder kreukels.

    Oh, zegt Gerrit die in de deuropening staat. En dat is erg als er een kreukeltje inzit? Weet je Annet? Ik heb het helemaal gehad met je gezeur. Zoek het toch uit! Anderen willen graag helpen, maar niemand mag jou helpen! En het is nooit goed. Altijd commentaar. Is het nou werkelijk zo belangrijk dat die overhemden kreukvrij zijn. Weet je wat? Doe het dan vooral maar lekker zelf! Ik heb er genoeg van! En met een knal gooit Gerrit de deur dicht en vertrekt. Een met stomheid geslagen en in verwarring achtergelaten Annet begint te huilen…

    Tja, zegt Annet tegen mij. Gerrit heeft natuurlijk wel gelijk maar ik vind het zo moeilijk. Wat vind je moeilijk Annet? Nou, dat iemand anders mijn werk doet. Ze doen het nooit zo goed zoals je het zelf zou doen en als ik het zelf doe gaat het ook veel sneller. Dat geloof ik graag Annet. Maar, als je anderen geen kans geeft, zal het ook nooit goed genoeg worden. Jij hebt het ook moeten leren en de eerste keren ging het ook niet perfect, toch? En nu weet ik wel dat we van onszelf denken dat alleen wij het perfect kunnen, maar moet alles gaan zoals jij dat wilt? Kun je met iets minder resultaat ook tevreden zijn?

    We leren Annet met het RET-schema te werken en ze krijgt oefeningen mee zodat haar gedachten over de gebeurtenissen weer in het juiste perspectief komen. Ook haar angst en gevoelens omtrent het nutteloos voelen als je tijdelijk niet volwaardig mee kunt draaien, komen aan de orde. Annet werkt hard en na een aantal consulten zien we Annet opfleuren. Ze heeft haar plan om meer rust in te bouwen en wat taken af te stoten met Gerrit doorgesproken en gaat de zaken vanaf nu anders aanpakken!

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 5

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.

    Wist u dat DEDITIO BIOLogisch is? http://bit.ly/UaL9mH

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    06-12-2013, 13:33 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    22-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Laat Pieter maar met rust.

    DEDITIO ZORGT dat u lekker in uw vel zit, LEERT u hoe u een gelukkig huwelijk krijgt, VOORKOMT ziekteverzuim in bedrijven en organisaties.Er loopt van alles in- en door elkaar. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe netwerkvereniging, nieuwe cliënten, nieuwe zakelijke klanten, nieuwe blog, verhuizing, beursbezoeken, enzovoort. Het leuke aan dit alles is dat het me zoveel energie geeft dat ik de tijd in een flow ervaar. Zoveel inspiratie en nieuwe dingen. Geweldig! In een flow zitten betekent ook je heel goed kunnen focussen op de taken. Door eerst de zaken te structureren en dan aan te pakken en op tijd voor ontspanning te zorgen kun je lengte van de flow verlengen. Begin vorige week was mijn hoofd helemaal vol door al die verschillende zaken die op mijn pad kwamen. Ik heb toen spontaan besloten om twee dagen aaneen alleen maar leuke, ontspannende dingen te gaan doen die niets met mijn werk te maken hebben. Zogezegd een korte blitsvakantie. Een compleet andere omgeving opgezocht en heel veel gelachen. Dit zijn voor mij de ingrediënten om in een flow te geraken. Alles gaat dan vanzelf en de tijd vliegt. Ik kan dan duizend en één zaken aanpakken. Alles lukt, niets is te gek en het geeft een boost energie! Ik kan het iedereen aanbevelen. Zo, en nu weer met beide benen op de grond en in het verlengde hiervan weer heerlijk werken met cliënten en klanten. Nieuwe blogs schrijven en de administratie bijwerken. Morgen ga ik meubels uitkiezen voor mijn nieuw kantoor. In gedachten ben ik de ruimte al aan het inrichten. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik de wandbekleding zal aanpakken. Komt wel goed…, ik heb nog een paar maanden.

    Laat Pieter maar met rust.

    op jezelf wonenPieter (32) is vrijgezel en woont bij zijn ouders in een klein dorp, op de boerderij. Pieter werkt als storingsmonteur bij een groot weg- en waterbouwbedrijf. Hij werkt in een team van dertig mensen, heeft onregelmatige diensten en is met regelmaat een paar dagen op locatie. Pieter houdt van zijn werk en is er ook goed in. Met de meeste collega’s kan hij wel goed overweg. Een paar collega’s in de ploeg vindt hij niet zo aardig. Gelukkig kan hij ze meestal op tijd ontlopen, maar het lukt niet altijd.

    Pieter is een rustige, stille en verlegen man die nooit op de voorgrond zal treden. Werkvergaderingen vindt hij maar niks, dus doet hij hier zijn mond niet open ondanks dat hij soms goede ideeën heeft. Hij vindt dat doodeng. Hij wil het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk. Zeg wat hij moet doen en laat hem verder maar met rust. Als het werk klaar is, rijdt hij naar huis en verheugt zich op het lekkere eten wat zijn moeder klaargemaakt heeft. Af en toe gaat hij naar zijn vrienden toe en de rest van de week is hij aan het knutselen in de schuur.

    Met zijn vader kan hij goed overweg en als ze samen gaan vissen hebben ze ook goede en soms stevige  ‘mannengesprekken’. Behalve die laatste keer, toen vond Pieter het gesprek met zijn vader minder leuk. Zijn vader sneed het onderwerp aan wat Pieter graag uit de weg gaat. Vader vroeg aan Pieter hoe zijn toekomstplannen eruit zien. Of Pieter nog niet op zoek was naar een vaste relatie en of hij niet op zichzelf wilde gaan wonen? Pieter kreeg het benauwd en probeerde het gesprek een andere wending te geven.

    Tot nu toe was hem dit aardig gelukt, als zijn vader over dit soort zaken begon, maar deze keer was het anders. Zijn vader gaf nu niet zo snel op en bleef er eigenlijk een beetje over doorzeuren. Soms probeerde Pieter een ander onderwerp aan te snijden maar deze keer bleef zijn vader vasthoudend. Pieter wist niet zo goed te antwoorden en uiteindelijk zweeg hij maar. Zoals gebruikelijk. De resterende tijd duurde lang en hij was opgelucht toen het tijd werd om naar huis te gaan.

    Thuis aangekomen gaat Pieter na het avondeten snel naar de schuur, om zijn vader te ontlopen en om na te denken. Vader had natuurlijk wel een punt. Hij is 32 jaar en al zijn vrienden hebben verkering of zijn getrouwd. Zijn vrienden gaan ook niet meer zo vaak uit en steeds vaker zeggen ze af vanwege hun vrouw of vriendin. Ze hebben een partner gevonden waar ze ook leuke dingen mee doen en hebben Pieter niet zo zeer meer nodig. Ook zomaar een weekendje weg naar Italië bijvoorbeeld en de boel daar op stelten zetten is er niet meer bij. Nee, de tijden zijn veranderd.

    Nu heeft hij wel eens verkering gehad. En het is niet zo dat hij afstotelijk is of zo. Nee, hij ziet er juist goed uit, hij verzorgt zichzelf goed, heeft een sportief lichaam en een vriendelijke uitstraling. Maar de verkering duurt nooit lang. Terwijl hij  echt zijn best doet om zijn vriendin het naar de zin te maken, maar om de een of andere reden is het na twee, drie soms vier maanden over. Ook op het werk komen de plagerijen en pesterijen steeds vaker voor en Pieter vindt het ook steeds moeilijker om ze ontlopen. Hij laat het maar gelaten over zich heen komen.

    Het doet hem pijn en de laatste tijd is hij er ook verdrietig onder. Nu begint zijn vader ook nog te vragen of hij niet op zichzelf wil gaan wonen. Het gaat toch goed thuis? Waarom willen ze hem weg hebben? Verdikke nog aan toe, waarom laten ze me niet met rust? Ik heb ze toch niks misdaan? Pieter slaapt steeds slechter en uiteindelijk gaat hij naar de huisarts. Wat wil je Pieter? vraagt de huisarts. Pieter kijkt een beetje voor zich uit en haalt zijn schouders op. Lichamelijk ben je niet ziek, wil je over hetgeen je dwars zit met iemand praten? Ja, dat is goed, hoort Pieter zichzelf zeggen…

    Uit onze gesprekken blijkt dat Pieter niet echt nagedacht heeft over wat hij nu eigenlijk met zijn leven wil. Hij wil hetzelfde doen wat zijn vrienden ook doen: huisje boompje, beestje. Hoe? Daar heeft hij geen flauw benul van. Wil hij wel huisje, boompje, beestje of wil hij misschien iets heel anders? Waar wordt hij gelukkig van? Wat maakt dat hij niet of nauwelijks veranderen wil? Hij vindt het wel makkelijk zo! Alles wordt voor hem geregeld, zijn eten en drinken wordt hem aangereikt, hij wordt thuis verzorgd en verwend door zijn lieve moeder. Hij heeft werk, vrienden. Hij kan gaan en staan waar hij wil. Eigenlijk wil hij dat alles zo blijft.

    Maar zijn vader en moeder hebben niet het eeuwig leven. Zijn vader en moeder willen dat hij zelfstandig wordt, dat hij zijn eigen leven gaat leiden. Dat hij volwassen wordt. Nu bepalen andere mensen het leven van Pieter. Dat heeft voordelen maar ook nadelen. En die nadelen ondervindt Pieter nu. Pieter wil wel, maar hij weet eigenlijk niet goed hoe. Alleen zijn is niet gezellig volgens hem. Als hij op zichzelf woont en van zijn werk komt, moet hij nog van alles doen, zoals eten koken, alleen eten, alleen tv kijken, enzovoort. Maar alleen zijn hoeft niet ongezellig te zijn. Alleen zijn biedt ook kansen en mogelijkheden en die gaat Pieter nu ontdekken…

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 5

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.

    Nieuw: digitale trainingen om weer lekker in uw vel te zitten!

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    22-11-2013, 15:45 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Annelies onder werkdruk.
    Na vijf jaar en ruim tweehonderdvijftig artikelen, raakt de inspiratie om artikelen, in de huidige vorm, te schrijven een beetje op. Reden dat ik op zoek gegaan ben naar een oplossing. De oplossing heb ik, voorlopig, gevonden door de artikelen in een andere vorm te gaan schrijven.
    Een meer verhalende vorm waarvan ik hoop dat u zich daarin ook kunt herkennen. Er zullen namen en personages gebruikt worden die altijd, fictief zijn. Soms zullen namen meerdere malen voorkomen maar zal de setting anders zijn. Het accent van de nieuwe serie artikelen zal liggen op relaties uit ons dagelijks leven en wat ons daarin bezighoudt: gehuwden, samenwonenden, (man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man relaties), maar ook vrienden en vriendinnen relaties, werkgever en werknemer relaties bijvoorbeeld. Er zullen onderwerpen worden aangesneden die in het dagelijks leven van u en mij voorkomen.
    Ik hoop dat u hiervan net zo zult genieten en geïnspireerd zult raken zoals in het verleden en ik hoor graag van u wat u van de nieuwe opzet vindt.
    De naam van de nieuwsbrief: Tips Gelukkig Zijn, zal niet veranderen. Dit vanwege de grote naamsbekendheid die door de jaren heen is opgebouwd.
    Wat echter wel veranderd is dat de nieuwsbrief nu om de week zal verschijnen, in de even weken. We hebben het druk in onze praktijk en het ontbreekt me echt aan tijd om wekelijks te schrijven. U bent er ook niet bij gebaat als u minderwaardige artikelen krijgt en goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig.
    We hopen dat u ook in de nieuwe vorm de artikelen en onderwerpen interessant genoeg vindt om ze aan anderen door te sturen of mensen naar onze website www.deditio.nl door te verwijzen.
    Als mensen zich inschrijven krijgen ze als bonus een e-boek met tien tips voor een gelukkig huwelijk en/of relatie. Rest mij u veel leesplezier te wensen met de nieuwsbrief, nieuwe vorm.

    Annelies onder werkdruk.

    Annelies (52) is docent aan het basisonderwijs in een dorp met zo’n 6.000 inwoners. De groepen zijn gecombineerd. Annelies heeft 24 kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar onder haar hoede. Een zestal kinderen in haar combinatie hebben een rugzakje. Annelies doet haar werk met veel plezier en is docent in hart en nieren. Tot voor kort ging Annelies fluitend en vrolijk naar school.

    De laatste tijd vindt ze het steeds moeilijker om voldoende gemotiveerd naar ‘haar’ school te gaan. De kinderen zijn nog steeds even leuk en aardig, daar ligt het niet aan. Nee, ze vindt dat ze steeds minder vaak mag beslissen hoe ze haar lessen vormgeeft. Er wordt iedere keer wat nieuws ingevoerd of ze moet cursussen volgen. Er is het laatste half jaar steeds minder tijd om les te geven, om er voor de kinderen te zijn. Ze vindt dat ze haar tijd verdoet met nutteloze formulieren invullen en het maken van rapporten waar toch niets mee gedaan wordt.

    De onderwijsinspectie heeft de school bezocht en onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat de school van Annelies niet meer voldoet aan de kwalificatie voldoende en heeft de school nu als zwak bestempeld. Dit betekent heel veel extra werk voor de docenten. De hoeveelheid tijd die ze ter beschikking heeft, reikt bij lange na niet en zo komt het dat Annelies iedere dag, in haar vrije tijd, minimaal nog drie uur extra, voor school aan het werk is.

    Annelies is boos, verdrietig en vermoeid. Ze heeft bij de schoolleiding verschillende keren aangekaart dat zij het op deze manier niet trekt. Ze vindt dat ze te weinig ondersteuning van de directie krijgt. De inspectie bepaalt de regels en het is aan haar om hieraan te voldoen. Ook haar collega’s staan onder druk, twee van hen hebben zich al ziek gemeld. Hun werk moet nu door de anderen erbij gedaan worden. Het groeit Annelies boven haar hoofd, maar ze wil haar kinderen niet in de steek laten en dus vecht ze dapper door. Tegen beter weten in.

    Annelies vraagt advies aan haar collega’s, maar die weten het ook niet. We doen wat we kunnen, meer kunnen we niet doen. Ja, maar dat betekent dat de inspectie nog meer papierwerk gaat geven en hoe moet het dan met onze leerlingen? Ze krijgen nu al niet voldoende aandacht meer. Dit is toch een heilloze weg? Haar collega’s halen hun schouders op en gaan snel naar hun groep. Annelies blijft als verdoofd achter.

    ’s Nachts ligt ze te woelen en te draaien in bed en ze kan de slaap maar niet pakken. ’s Morgens staat ze geradbraakt op. Ze voelt zich misselijk en beroerd en na een paar weken besluit Annelies om het radicaal anders te gaan doen. Ze gaat hulp zoeken! Ze beseft dat ze een oplossing voor haarzelf moet zoeken, wil ze  niet, net als haar twee collega’s, eraan onderdoor gaan. Ze heeft voor zichzelf besloten dat het anders moet.

    Ze zou het ook prettig vinden als ze haar plezier in het lesgeven weer terug kan vinden. Lekker weer met  ‘haar’ kinderen aan het werk. Dat de school weer een voldoende krijgt en dat alles weer als vanouds is. En als de directie haar hierin niet wil ondersteunen dan doet ze het wel in haar eentje! Ze laat zich er niet onder krijgen, dat ze zal wel eens laten zien! En zelfbewust, vol goede moed pakt Annelies de telefoon…

    Eerst brengen we in kaart welke knelpunten Annelies het eerst kan aanpakken. Te veel papierwerk, steeds gestoord worden tijdens het lesgeven, geen prioriteiten stellen, werk niet afmaken, geen nee zeggen, alles tegelijk willen doen. De verantwoordelijkheid daar leggen waar die thuishoort, en wat dat allemaal met haar doet. Daarna leren we Annelies anders tegen zaken aan te kijken en haar eigen gezondheid voorop te stellen.

    We maken een plan van aanpak en Annelies leert prioriteiten te stellen, taken te delegeren, haar tijd beter in te delen en wat ook belangrijk voor Annelies was: accepteren dat je niet alles kunt en hoeft. En dat op tijd nee zeggen, belangrijk is.

    Na een aantal weken ziet Annelies vooruitgang en ervaart ze meer rust. Ze heeft nu meer tijd voor leuke dingen en is niet meer iedere avond met haar werk bezig. Doordat ze nu meer ontspannen is vindt ze haar werk met de kinderen weer leuk. Ze beseft dat ze steeds waakzaam zal moeten zijn, dat ze niet opnieuw in haar valkuilen trapt, totdat de nieuwe gewoontes automatismen geworden zijn. Annelies beloont zichzelf met iedere vooruitgang en vindt nu ook tijd om, heerlijk samen met haar vriendinnen, af en toe een dagje te shoppen.

    x x x x x x x

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 4

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.

    Nieuw: digitale trainingen om weer lekker in uw vel te zitten!

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    06-11-2013, 15:20 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Het huwelijk van Frans en Irene.
    Yes! Hoera! Het is gelukt! We zijn al een tijdje uit onze jas gegroeid maar we hebben nu een geweldige nieuwe locatie gevonden waar wij onze cliënten nog beter van dienst kunnen zijn. We gaan half december verhuizen. Waar gaan we naar toe? Naar het LOC in Hardenberg! In het centrum van Hardenberg. LOC staat voor Lokaal Opleidingen Centrum. Bezoekadres wordt: Parkweg 1, 7772 XP te Hardenberg. Ons telefoonnummer: 0523-760082 verandert niet. Het is een prachtig gebouw met vele en moderne faciliteiten. Volgende week gaan we een draaiboek maken, zodat alles op rolletjes gaat verlopen en wij u steeds op een klantvriendelijk manier kunnen blijven ontvangen. Intussen lopen de andere werkzaamheden gewoon door en gisteren waren we bijvoorbeeld in Amersfoort voor een studiemiddag Juridische Aspecten van het Werk van de Vertrouwenspersoon. Deze studiedagen zijn nodig voor het behouden van de certificering en we hebben er zeer veel van opgestoken. De wetgeving verandert nog al eens en het is noodzakelijk, en in het belang van onze cliënten, om goed op de hoogte te zijn. Als specialist wordt er veel van je verwacht en wij gaan die uitdagingen altijd graag aan. Het houdt ons scherp en het zorgt ook voor veel werkplezier als je weet dat je rugzak goed gevuld is.

    Het huwelijk van Frans en Irene.

    Wat er aan vooraf ging…

    Irene (36) is net thuis van haar werk en is thee aan het zetten voor haar en haar kinderen Tim(8) en Annet(12), die ze net van de opvang heeft opgehaald. Irene werkt drie dagen als verkoopster in een kledingzaak. Haar man Frans(39) werkt als internationaal vrachtwagenchauffeur en komt pas over twee weken thuis. Irene staat een beetje stil voor zich uit te staren. Tim vraagt haar of hij bij zijn vriend Max mag gaan spelen. Irene knikt en weg is Tim.

    Plotseling hoort Annet haar moeder schreeuwen en ze rent naar de keuken om te zien wat er gebeurd is. Daar ziet ze haar moeder met haar hand onder de kraan. De hand van Irene is flink rood en de eerste blaasjes zijn al zichtbaar. (Irene heeft, zonder acht te slaan op waar ze mee bezig was, het kokende theewater over haar hand gegoten in plaats van in de theekop. Door de hevige pijn schrikt Irene wakker, ziet wat er gebeurd is en houdt snel haar hand onder de kraan).

    Annet schrikt van wat ze ziet en trekt wit onder haar neus weg. Annet, zegt Irene. Wil jij de huisarts bellen en vragen of hij tijd heeft? Annet rent naar de kamer en belt de huisarts. Die is tot opluchting van Irene aanwezig en vraagt Irene naar de praktijk te komen. Gelukkig woont de huisarts niet ver. Annet blijft in de wachtkamer en Irene wordt door de huisarts naar binnen geroepen.

    Zo, dat ziet er niet zo goed uit. Heb je je hand onder de kraan gehouden? Ja, dat heb ik. Zo’n tien minuten. Loop maar even mee, naar de ruimte hiernaast, dan zullen we je hand behandelen. Terwijl de huisarts de hand van Irene behandelt, valt het hem op dat Irene erg afwezig is en hij vraagt: Ik zie dat je  er met je gedachten niet bij bent. Is er iets dat je dwars zit? Nou, nee, maar ik ben zo moe, de laatste tijd. Ik slaap ook niet meer zo goed. Ik lig vaak te piekeren. En, waarover pieker je dan zoal? vraagt de huisarts.

    Gewoon, over van alles. Over het werk, mijn huwelijk, de kinderen. Ik moet altijd alles alleen doen omdat Frans vaak van huis is, vanwege zijn werk, maar ik vind het de laatste tijd steeds lastiger om alles te regelen. Vroeger ging het allemaal vanzelf en bruiste ik van de energie. Tegenwoordig kom ik steeds energie en tijd tekort. Ik ben altijd zo moe.

    En wat zegt je man Frans hiervan? Die zegt dat ik eens met iemand moet gaan praten. Maar ik weet niet met wie. Ik wil mijn moeder hier niet mee lastig vallen, die heeft al genoeg aan haarzelf…

    En zo zit Irene binnen een week in mijn spreekkamer:

    We praten eerst over ditjes en datjes, schenken wat te drinken in en laten Irene haar verhaal vertellen. Ik stel Irene vragen, ik wil ook weten wat Irene graag bereiken wil, ik geef haar wat tips en leg in grote lijnen uit wat de oorzaak van haar problemen zijn. Dan leg ik uit, hoe ik haar vraagstukken ga aanpakken en wat er van Irene verwacht wordt en wat Irene van ons verwachten mag. Als alles duidelijk is en Irene gaat akkoord, wordt de eerste afspraak voor de behandeling gemaakt of Irene denkt er eerst nog over na en belt of mailt later voor een afspraak.

    Voor Irene waren er meerdere zaken die niet goed liepen en dat heeft er mee te maken dat zaken zich stapelen en het een, een gevolg van het ander is. Het moe zijn, is bij Irene bijvoorbeeld, een gevolg van steeds energie spenderen aan het proberen oplossen van haar problemen, zaken m.b.t. de kinderen, het werk en huishouden regelen. Vergeten hulp in te roepen en teveel hooi op haar vork nemen. Haar man Frans is vaak afwezig en hierdoor is Irene het vanzelfsprekend gaan vinden dat zij alles regelt en doet. Ook als Frans thuis is.

    Frans daarentegen raakt op den duur geïrriteerd omdat hij zich steeds vaker buitenspel gezet voelt. Er wordt niets meer aan hem gevraagd en hij denkt: Nou, doe het dan ook maar allemaal zelf. Ik ga wel biljarten met mijn vrienden.  En zo gaat het van kwaad naar erger. Irene heeft zichzelf iets aangeleerd dat haar niet helpt en hiervan heeft ze nu flink last.

    We gaan met Irene naar de oorzaak en geven haar handvatten hoe ze het een en ander veranderen kan. We geven haar opdrachten mee en we leren haar hoe ze haar gedachten, gevoelens en gedrag in het juiste perspectief kan zetten. Na een aantal consulten zien we een heel andere en vrolijke Irene in de spreekkamer. Ze heeft haar kracht herwonnen en kan nu ook zaken loslaten. Zaken die haar niet gelukkig maken en die haar niet helpen haar doel te bereiken. Ook Frans ziet de veranderingen en reageert hier positief op. Het is nu een stuk gezelliger in huis en Frans vindt het weer fijn om thuis te komen.

    ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 4

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.

    Een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515
     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    23-10-2013, 12:11 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Welke keuzes maakt u?
    Deze week zijn we met leuke spannende dingen bezig en ik hoop het eind van deze week af te kunnen ronden. Het is in ieder geval zo spannend dat ik ’s avonds moeite heb met inslapen. In de volgende nieuwsbrief hoort u wat zo spannend is. Maandag zijn we ook weer gestart met een groep van acht studenten van het Drenthe College in Emmen om hen e.e.a. te leren over het ondernemerschap. Het weerzien met de docent was gezellig en we maakten ons op voor een nieuwe start. Er heerste een positieve stemming en de heren hadden al goed werk verricht. Na het persoonlijk aan elkaar voorstellen konden we direct aan de slag met het kiezen van een product. Een vijftal mogelijkheden passeerde de revue en hieruit wordt binnenkort een keuze gemaakt. Ziet er goed uit. We hebben er vertrouwen in dat dit een succes gaat worden! Tijdens onze wandelroute ’s avonds valt op dat de paddenstoelen ook in de zomer steeds aanwezig zijn geweest. Gisteravond zagen we tijdens het wandelen de paddenstoelen bijna letterlijk uit de grond schieten! Zo veel. En dit jaar zien we ook veel soorten die andere jaren niet aanwezig waren. Het blijven verbazingwekkende schepsels. Zoveel vormen en kleuren. Ook bij de praktijk staan er veel. Ik vind het leuk om ze te fotograferen. En zo krijg je natuurlijk ook een mooi overzicht van de biotopen.

    Welke keuzes maakt u?

    Vanmorgen was het nog warm en toen ik in de auto, op weg naar de praktijk, zat, merkte ik dat mijn stemming negatief veranderde. Er was geen aanleiding maar langzaamaan zakte mijn mondhoeken naar beneden en voor ik het wist was de mimiek van mijn gezicht neutraal en mijn stemming een beetje somber. Het was niet dat de muziek op de autoradio mij irriteerde of zo. Nee, het gebeurde automatisch. Toen ik me daar bewust van werd, werd ik me ook bewust van mijn gemoedstoestand. De automatische piloot stond aan. Ik was me ook niet bewust van de afstand die ik afgelegd had.

    Meteen sprak ik mezelf toe: Ik ga een leuke dag hebben vandaag. En toverde een brede glimlach op mijn gezicht. Dit had direct effect. Mijn gezichtsuitdrukking veranderde positief en mijn stemming was zonnig. Ik was weer alert op de weg en zag de details om me heen. Velen van u zullen het wel eens meegemaakt hebben dat u bemerkt dat u plotseling een stuk verder bent met het autorijden. En de achterliggende afstand niet bewust heeft meegemaakt. Oh, ben ik al hier? Zegt u tegen uzelf.

    Doordat ik een keuze maakte om me de rest van de dag plezierig te voelen, was ik me direct bewust welke invloed onze gedachten op ons leven hebben. Te vaak zakken we weg op de automatische piloot en missen hiermee veel schoonheid en details. U zakt weg tijdens het eten koken, afwassen, een brief schrijven. Tijdens een telefoon- of persoonlijk gesprek, tijdens het schilderen, het sporten. Overal gebeurt het. Vaak niet erg, soms wel. Het kan gebeuren dat u juist in dit moment een ongeluk veroorzaakt door even niet op te letten.

    Een van de oorzaken is dat ons energieniveau op dat moment niet optimaal is. U kunt dit voorkomen door op tijd te eten en te drinken. Of door een bewuste keuze op dat moment te maken. We geven opdrachten aan onze lichaamscellen, en ons lichaam voert die opdrachten uit. Onze cellen stromen door trillingen in ons hele lichaam. Door opdrachten via onze gedachten aan de cellen te geven gaan deze via trillingen naar de juiste plek om hun opdracht uit te voeren.

    Dit is heel kort, een klein stukje uitgelegd hoe de energie in ons lichaam werkt. En dit kunnen we ins ons nadeel of in ons voordeel laten werken. Alles waar u aandacht aan geeft groeit. De kunst is steeds om u hiervan bewust te zijn zodat u met uw gedachten de energie kunt aansturen om uw lichaam gezond te houden. Naast gezond, vezelrijk voedsel eten, water drinken en een beperking van stress zijn deze drie elementen de middelen om een lang, gezond en gelukkig te leiden.

    Uw lichaam is in staat om zichzelf te helen. Als u hiervoor bewust kiest en u hierover laat informeren dan bent ook u in staat om niet alleen in een gezond lichaam te wonen maar ook in staat uw wereld naar uw hand te zetten. Een wereld zoals u graag wilt dat die eruit behoort te zien. Dit vraagt veel oefening. U krijgt wat u erin stopt. Als u bewust de goede dingen in uw leven stopt zult u ook met goede dingen beloont worden.

    U kunt ieder moment van de dag kiezen wat u wilt, hoe u het wilt en wanneer u iets wilt. Iedere keuze vraagt een inspanning van u. Als u uw inspanning op de juiste manier doet, wordt u ook evenredig beloond. Succes!

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 4

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.


    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    16-10-2013, 19:53 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Hoe vaak wordt u uitgenodigd?
    In het begin van de week kwam onze collega ondernemer, die een zware operatie ondergaan had, een kijkje nemen. Wat waren we blij hem weer te zien! Hij is door de oog van de naald gekropen en hij besefte nu heel goed dat van het leven genieten het allerbelangrijkst is. Samen tijd doorbrengen met de mensen die je lief zijn, is het meest waardevolle wat er bestaat hier op aarde. Hij zal zijn leven, samen met zijn gezin, helemaal opnieuw moeten inrichten en dat zal soms best lastig zijn. Daarop aan hakend wil ik u laten weten dat u vanaf nu ook thuis aan uw persoonlijk geluk kunt werken! In onze digitale leeromgeving heb ik, naast de training voor een gelukkig huwelijk of relatie, een speciale training geplaatst waarin ik onder andere RET (Rationeel Effectiviteit Training) met Mindfulness gecombineerd heb zodat u, thuis of op het werk, in uw eigen tempo aan uw persoonlijk geluk kunt werken. De training bestaat uit drie modules en ook hier mag u eerst weer vijf dagen gedeelten van het lesmateriaal proberen voor u besluit de volledige training te volgen. Uw persoonlijke trainer, in de digitale leeromgeving, staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en uw opdrachten te beoordelen en aan te vullen met waardevolle tips. De digitale training heet Lekker in mijn vel en hier kunt u de bijzonderheden over deze training lezen.

    Hoe vaak wordt u uitgenodigd?

    Meestal vinden mensen contact met andere mensen leuk. Reden dat mensen elkaar uitnodigen om samen wat te ondernemen of aan deel te nemen. Samen plezier hebben of samen iets bereiken, is het doel van het samenzijn. Door de interactie leert men elkaar beter kennen en het helpt u ook om meer empathisch te zijn. U verbreedt uw algemene ontwikkeling. Doordat u interesse in de ander toont, krijgt u ook aandacht van de ander terug.

    Wat als u niet of nauwelijks wordt uitgenodigd? Ga voor uzelf dan na wat hiervan de oorzaak kan zijn. Is het omdat u weinig mensen kent? Is het omdat u vaker nee dan ja zegt? Is het omdat u anderen niet terug uitnodigt? Is het omdat u andere interesses heeft die niet aansluiten? Is het omdat u denkt dat er toch wel niets aan zal zijn? Is het omdat u denkt dat de ander niet op u zit te wachten? Is het omdat u denkt niets interessants te kunnen vertellen? Is het omdat u werktijden heeft die niet aansluiten bij de activiteiten? Is het omdat u geen zin heeft in contact met anderen?

    Elke reden kan legitiem voor u zijn. U bent niet verplicht om uitnodigingen te accepteren. Maar iedere keuze die u maakt, heeft ook een consequentie. Als u weinig mensen kent, kan ingaan op uitnodigingen u juist helpen om meer mensen te leren kennen. Als u steeds maar nee blijft zeggen zullen mensen u op een gegeven moment niet meer vragen omdat u in hun ogen voorspelbaar gedrag vertoont en hierdoor kunt u de kans missen om net die ene bijeenkomst te missen waar u wel graag naar toe had gewild. Als u mensen niet terug uitnodigt, gaan mensen denken dat het altijd maar van één kant komt en dat u niet weet wat delen is.

    Als uw interesses niet aansluiten, kunt u op zoek gaan naar mensen met dezelfde interesses als u. Hiervoor kunt u mensen uit uw omgeving om hulp vragen of op internet zoeken. Als u vooraf al denkt dat er toch niets aan de bijeenkomst zal zijn, zal het moeilijk zijn om u tot een andere conclusie te laten komen. U weet van te voren niet of iets aan uw verwachting zal voldoen. Als dit één keer niet zo geweest is, wil dit niet zeggen dat dit ook de volgende keren zo zal zijn. Als u zonder verwachtingen op iets ingaat kunt u een beter en objectiever oordeel vellen zodat het geen sta in de weg wordt voor een volgende keer. Als u steeds tegen uzelf blijft zeggen dat u het toch niet leuk vindt, is het onmogelijk om het wel leuk te gaan vinden.

    Als u denkt dat de ander niet op u zit te wachten en u niets interessants te vertellen heeft, is dit uw interpretatie. U ontneemt bij voorbaat al de kans voor de ander, om zelf een oordeel over uw bijdrage te vellen. Wat u als niet belangrijk bestempelt, kan voor de ander wel interessant zijn. Laat de ander zijn oordeel zelf vellen. Wellicht dat u voor verrassingen komt te staan. Als uw werktijden niet aansluiten bij de activiteiten wordt het moeilijker om dit op te lossen als u uw werktijden niet kunt aanpassen. Toch zijn er hier ook wel mogelijkheden te vinden en wellicht kunt u zelf een oproep doen om anderen te vinden die hetzelfde probleem hebben als u.

    Als u geen zin heeft in contacten is dat ook prima als u dit niet hindert. Hindert het u wel dan is het zinvol zijn om de oorzaak achter ‘geen zin’ te onderzoeken.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie. Deel 4

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief, met tips voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.


    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    11-10-2013, 17:47 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Waar heeft u plezier in?
    Steeds meer mensen melden zich bij ons aan voor ondersteuning in hun huwelijk. En dat vinden we een goede ontwikkeling. Juist door hulp te zoeken kunnen scheidingen voorkomen worden en hervinden mensen elkaar en hun huwelijksgeluk. Eens heeft men voor elkaar en gezamenlijk geluk gekozen en het zou zonde zijn als door misverstanden en onwetendheid aan die mooie dromen een einde zou komen. Zondag waren mijn man en ik op verjaardagsvisite bij een van onze kleinkinderen. De jongeman werd zeven jaar en vond zich nu duidelijk te groot om opa en oma een kus en een knuffel te geven. Snel nam hij zijn cadeau in ontvangst en vol trots liet hij zijn geschenk aan de anderen zien. De kleinkinderen worden snel groot. Reden te meer om er intens van te genieten. Genieten doe ik bijvoorbeeld ook van de boeken van Mark Nelissen, die ons de evolutietheorie van Charles Darwin uitlegt en hoe wij in ons gedrag hier nog dagelijks mee te maken hebben. Genieten doe ik ook van mijn dagelijkse wandelroute, mijn man, het eten wat hij voor ons kookt, ons huis en tuin. Van de momenten dat we samen zijn. Ik geniet van mijn werk, van de mensen die ik ontmoet. Kortom ik geniet van mijn leven! En hier kies ik heel bewust voor. Ik kies ervoor om datgene te doen wat goed voor mij is. Ik heb de intentie om op een gezonde manier heel oud te worden en dat kan alleen als ik hiervoor de juiste keuzes maak. Een van de beloftes die ik aan mezelf gedaan heb is bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat ik zo weinig mogelijk stress ervaar en zoveel mogelijk geniet van alle goede dingen die mij ten deel vallen. Een prima recept dat ik u van harte kan aanbevelen.

    Waar heeft u plezier in?

    Als kind hebben we vaak veel plezier. Plezier om eenvoudige en simpele dingen. Soms om niets. Ons leven is zorgeloos en er is heel veel te ontdekken. Alles is mogelijk, er zijn geen grenzen. Met de jaren ontdekken we heel veel leuke en soms minder leuke dingen. We leren dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Langzaam maar zeker worden we ernstiger en gaan we ons gedrag aanpassen. Aanpassen aan de eisen van de grote massa om ons heen.

    Maar of ons dat nu altijd plezier oplevert? Als kind ligt de wereld voor je open en als we ouder zijn, worden we gemiddeld. We durven niet meer uit de toon te vallen, we doen wat iedereen doet, bang om kritiek te krijgen. Bang om raar aangekeken te worden. Doen wat iedereen doet kan bepaalde voordelen hebben maar meestal levert het voor de meeste mensen problemen op. We leren het af om te leven! We leren het af om zelf na te denken, zelf onze verantwoordelijkheid te nemen. Er is immers van alles vastgelegd door de maatschappij van wij dienen te doen. Er is steeds minder bewegingsvrijheid. Alles en iedereen wordt in hokjes gestopt, want dan zijn we beheersbaar.

    En dat is nu de grootste illusie die er is. Mensen zijn niet beheersbaar. En dat mogen ze ook nooit worden. Ieder mens heeft talenten. Talenten die wachten om ontwikkelt te worden.  Talenten die wachten tot ze mogen exploderen! Die talenten hebben een omgeving nodig waarin ruimte is voor experimenten, bijstellen en verdere ontwikkeling. Waar ze tot volle bloei komen! Waar we plezier aan beleven om ze te ontwikkelen. Talenten waar we als mens van groeien. We willen graag deze talenten met hetzelfde enthousiasme kunnen ontwikkelen als toen we kind waren. De maatschappij om ons heen belemmert echter velen van ons om die ruimte te krijgen.

    Velen lopen vast in dit keurslijf en krijgen problemen op allerlei gebied. Mensen worden ‘ziek’. Lopen het medische circuit door en komen tot de ontdekking dat dit hun niet helpt.

    Wat helpt dan wel? Weer kind worden! Ga uzelf als mens ontdekken. Ga ontdekken wat uw talenten zijn. Neem de vrijheid! Er zijn geen grenzen. Niks is raar. Als kind niet en ook als volwassen niet! Uzelf bent het die uw eigen grenzen oplegt. En binnen dat kader leeft u. Net als toen u een kind was, is alles mogelijk! U moet het alleen doen!

    Zie het maar net als met leren lopen. Met vallen en opstaan, stapje voor stapje.

    Ontdekken waar uw mogelijkheden liggen, ontdekken waar u goed in bent. Ontdekken wat u plezier geeft. Ontdekken dat de wereld leuk en aangenaam is. Ontdekken dat u veel meer kunt dan wat u op dit moment doet! Weer plezier krijgen in de dingen die u doet. Plezier in kleine en in grote dingen. Samen of alleen. Met of zonder speelkameraadje. Niks moet en alles mag zolang u uzelf, anderen en de dingen om u heen geen schade toebrengt, is alles geoorloofd.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 4

    Als u zich hier inschrijft voor onze nieuwsbrief ontvangt u als dank ons gratis e-boek: Tien tips voor een gelukkig huwelijk.

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    04-10-2013, 10:01 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    25-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Wat wilt u niet missen?
    Maandag leuke ideeën uitgewisseld met onze designer voor de beurs van volgend jaar. We staan dan op de Ladies Event in Assen en hiervoor hebben we materiaal nodig voor in de stand. Het is dan ook de bedoeling dat ik ieder uur een workshop geef in de stand en dat vergt natuurlijk ook enige voorbereiding. Deze week heb ik weer flink samengewerkt met de cliënten aan een paar stevige vraagstukken. Het gaat me soms echt aan het hart als je ziet hoe verdrietig sommigen zijn over de ellende die ze overkomt. Niet alles in het leven hebben we in de hand en soms moet je het gelaten toelaten. Daarna diep ademhalen en weer verder. Onze digitale leeromgeving is nu online en het is ook een prachtig hulpmiddel voor onze cliënten. Iedere cliënt die wil, kan inloggen in een persoonlijk en beveiligde leeromgeving via onze website of via internet. In deze digitale leeromgeving kunnen wij opdrachten plaatsen en kunnen cliënten ook vragen stellen. Onze eerste training staat ook in deze digitale leeromgeving en mensen kunnen zich via onze website aanmelden voor een digitale training. Waarom ook digitaal? Niet iedereen is in de gelegenheid om onze trainingen op onze locatie in Hardenberg te volgen. En niet iedereen wil samen met anderen in een groep hun vraagstukken bespreken. Reden waarom wij u de mogelijkheid bieden om toch persoonlijke ondersteuning te krijgen in uw eigen vertrouwde omgeving. Tevens heeft u de vrijheid om aan de training te werken wanneer u dit wilt. Voordeel voor u is ook dat u eerst vijf dagen kosteloos van bepaalde opengestelde onderdelen gebruik kunt maken eer u besluit deel te nemen. Neem maar eens een kijkje op: http://tinyurl.com/lzzonmq

    Wat wilt u niet missen?

    We hebben het de hele dag druk. Van ’s morgens tot ’s avonds racen we van hot naar haar. Onze agenda’s zijn overvol. En steeds proberen we nog meer afspraken erbij te plannen alsof we onze agenda willen dwingen om vierentwintig uur van een dag uit te breiden naar dertig uur. We willen overal aan mee doen en vooral niets missen. Nee zeggen wordt steeds moeilijker en afspraken lopen mis of zijn dubbel gepland omdat u er uw gedachten niet meer bij heeft. Uw hoofd loopt letterlijk over. U krijgt hoofdpijn en vindt dat mensen niet zo aan uw hoofd moeten zeuren. Ze zien toch dat u het druk heeft?

    Wat is de reden dat u uw agenda zo overvol plant? Wat weerhoudt u om het wat rustiger aan te doen? Wilt u inderdaad niets missen? Maar wat wilt u dan niet missen? Is het nodig dat u overal aanwezig bent en mee doet? Kunnen anderen echt niet zonder u? Is uw aanwezigheid wel overal gevraagd? Wat gebeurt er als u niet aanwezig bent? Loopt alles in het honderd of komt u tot de ontdekking dat anderen misschien wel eens beter resultaat behalen zonder uw bemoeienis? En wat mist u dan eigenlijk? Is het nodig dat u alles weet? Is men verplicht om u alles mee te delen? En in wiens belang is dit alles eigenlijk?

    U doet er uzelf en vaak anderen geen plezier mee als u altijd en overal aanwezig bent. De wereld draait ook zonder u door. Ouch! Dat kan een pijnlijke ontdekking zijn: “Ze hebben mij niet nodig. Ze kunnen het ook zonder mij. Ik bent een mislukkeling. Ze vinden mij niet aardig. Ze zitten niet op mij te wachten. Ze vinden me niet belangrijk. Nou als dat dan zo is, dan doe ik helemaal niets meer! Ze bekijken het maar”

    Ho, stop! Niet zo doordraven! Zet die mallemolen in uw hoofd stop! U trekt irrationele conclusies! Draai het eens om? Is het zo erg als u niet overal bij bent? U krijgt dan extra tijd. Extra tijd die u voor uzelf kunt besteden. Tijd waarin u leuke dingen kunt doen. Tijd om te ontspannen. Tijd om bij te tanken. Tijd om eens stil te staan bij wie u bent en wat u wilt. Daarnaast geeft u aan anderen de kans om hun talenten op hun eigen wijze te ontwikkelen. Is ook goed! Het moet niet altijd op uw manier. Anderen hebben ook goede ideeën die om ruimte en uitvoering vragen.

    En wat wellicht nog belangrijker voor u is: als u niet steeds aanwezig bent vinden anderen u aardiger. Men denkt echt wel aan u als men vindt dat uw bijdrage waardevol kan zijn. U heeft die zelfbevestiging toch niet steeds nodig! U bent een zelfstandig en waardevol mens en als u regelmatig een pas op de plaats maakt, zorgt u goed voor uw welzijn. Leeft u langer doordat u minder stress heeft. Maak elke dag tijd om plezier te maken. Plan eens een dag helemaal niets. Ga lekker lummelen en uw tijd verdoen.

    U zult tot de ontdekking komen dat de wereld niet vergaat, doordraait en een stuk mooier en vriendelijker uitziet omdat u tijd heeft om al die mooie dingen te ontdekken. U kunt met een andere blik de wereld aanschouwen en hierdoor krijgt u waardevolle gegevens en ervaringen. Bekijk de zaken eens van een afstand en u ziet honderd keer meer dan als u er bovenop zit. U wordt milder in uw oordelen en krijgt meer begrip voor anderen. Relax, neem tijd om te ontspannen. Als u weet dat racen en draven slecht voor u is. Stop er dan mee en schrap alles wat niet noodzakelijk is in uw agenda. U zult zien dat er niets erg gebeurt.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 3

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    25-09-2013, 16:46 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Hoe gaat u met kritiek om?
    Zo vanmorgen hebben we het er even van genomen en heb ik met vrienden een klein feestje gevierd. Reden: Alles gaat zoals ik het graag hebben wil! Prachtig, lekker in de flow, erkenning en al mijn inspanningen van de afgelopen vijf jaar worden nu uitbetaald! En dan vind ik het tijd voor een feestje! Zojuist bericht gehad van de beroepsvereniging dat mijn herregistratie voor de komende drie jaar weer goedgekeurd is. Met de training in de digitale counsellingomgeving gaat het prima. Gestaag worden de modules ingevuld en getest. Ook zijn we weer toegewezen aan een groep van acht leerlingen in het middelbaar onderwijs om hen te ondersteunen in het starten voeren van een eigen minionderneming. Verder hebben we weer leuke gesprekken gevoerd met verschillende mensen uit de netwerkverenigingen. En mijn cliënten hebben me verschillende intrigerende vraagstukken voorgelegd, die we samen opgelost hebben. Van de week hoorde ik, op weg naar huis, op de radio een interview met Mark Nelissen. Een Belgische professor in de gedragsbiologie. In zijn boeken probeert hij de principes van de biologie zo bevattelijk mogelijk mee te geven aan zijn publiek. De man schrijft op een vlotte en humoristische manier en daarom hebben we zijn boeken besteld zodat we van het weekend weer voldoende leesvoer hebben waar je ook nog eens vrolijk van wordt.

    Hoe gaat u met kritiek om?

    Vaak vragen we de mening van een ander over van alles en nog wat in de hoop bevestigd te worden in onze keuze of mening. We willen graag horen dat de ander er net zo over denkt als uzelf. Want dat betekent immers dat u het goed gedaan heeft. In eerste instantie bent u blij maar wat later dringt soms het besef door of de mening van die ander nu wel zo nuttig was.

    Als u alleen maar wilt horen hoe geweldig u bent dan is die mening nuttig geweest. Maar vraagt u een mening om uzelf of dingen te verbeteren dan is een eerlijke opinie meer gewenst. Maar dit kan inhouden dat u iets te horen krijgt wat u een vervelend of naar gevoel geeft. Of dat als u ergens heel enthousiast over bent het minder leuk wordt omdat de ander hier misschien totaal anders over denkt of niet dezelfde interpretatie of associatie over het onderwerp heeft als u.

    Als u een negatief gevoel ervaart nadat u kritiek heeft gekregen is dit een teken dat u de kritiek persoonlijk op uzelf betrekt. De negatieve machine treedt inwerking en zegt u dat u het niet goed gedaan heeft, dat u niks kunt, dat wat u doet niets voorstelt, dat u een sukkel bent, enzovoort. Maar als u goed luistert en met de juiste instelling om kritiek of een mening vraagt, wordt u juist blij!

    U vraagt letterlijk aan de ander wat hij of zij vindt over het onderwerp! U bent niet het onderwerp. Maar waar u een mening over vraagt is het onderwerp. Hierover wordt kritiek gegeven en niet over u. U vraagt niet aan de ander of die u goed genoeg vindt. U vraagt aan de ander of die het onderwerp goed genoeg vindt en of er punten van verbeteringen zijn.

    Als er dus een mening of kritiek wordt gegeven is dit altijd bedoelt om het onderwerp te verbeteren!

    Dit wil niet zeggen dat u altijd moet veranderen wat die ander zegt maar u kunt die kritiek wel in overweging nemen. De ander bekijkt het onderwerp namelijk vanuit een ander standpunt dan de uwe en dat leidt altijd tot verbetering. Hetzij dat u er dieper over na gaat denken of dat u het advies direct in zijn geheel of gedeeltelijk toepast. Of dat u tot de conclusie komt dat er niets verandert hoeft te worden omdat dit het hoogst haalbare is. En hiervan wordt niet alleen het onderwerp beter maar het geeft ook uzelf een prettig gevoel.

    Als u de adviesgever bedankt voor zijn waardevolle bijdrage kunt u erop rekenen dat u een volgende keer weer goed advies en kritiek krijgt. Hij of zij vindt het namelijk ook prettig om gewaardeerd te worden voor zijn bijdrage en zal hier ook steeds vaker aan willen meewerken. Zo wordt niet alleen uw onderwerp beter maar zijn er ook meerdere mensen die er een goed gevoel aan overhouden!

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 3

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    11-09-2013, 13:42 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Hoe vaak geeft u een compliment?
    Yes, yes, yes, eureka, hoera! Na anderhalf jaar zoeken, vergelijken en uitproberen heb ik nu een provider gevonden die een digitale leeromgeving aanbiedt zoals ik het in grote lijnen graag wil. In een digitale leeromgeving kunt u als cliënt met een persoonlijke inlogcode, beveiligd inloggen op internet. Hier kunt u bijvoorbeeld vanuit huis of werk een training volgen, consulten in abonnementsvorm afnemen en nog veel meer.  In deze digitale leeromgeving plaatsen wij het trainingsmateriaal voor u in de vorm van tekst, audio en video. Alsook opdrachten e.d. U kunt de opdrachten  insturen en schriftelijk vragen stellen in uw persoonlijke leeromgeving die wij dan op gezette tijden beantwoorden. Het mooie is dat wij u als cliënt kunnen volgen hoe ver u bent, of de opdrachten ingeleverd zijn en kunnen wij u ondersteunen waar nodig. Wat ook erg prettig voor u is, is dat u eerst vijf dagen kosteloos gebruik kunt maken van een training om hierna te beslissen of u deelneemt of niet. Hiermee gaat een grote wens voor mij in vervulling. Het maakt nu mogelijk om meer mensen buiten de regio Hardenberg te laten deelnemen aan onze trainingen en we kunnen veel meer op u persoonlijke afgestemde diensten aanbieden. Want ook al gaat het via internet, wil dit niet zeggen dat het onpersoonlijk is. Het contact tussen de cliënt en ons blijft bestaan, alleen op een andere manier. En omdat het systeem volledig geautomatiseerd is, kunnen wij ook meer aandacht aan u schenken. Zo, en nu gaan we flink aan de slag om de eerste digitale training: een gelukkig huwelijk/relatie, met waardevolle inhoud te vullen zodat u en anderen zich binnenkort kunnen aanmelden.

    Hoe vaak geeft u een compliment?

    Het is altijd leuk om een compliment te krijgen. We groeien ervan, het streelt ons ego. Het geeft ons een goed gevoel. We worden er aardiger van. We presteren beter. Kortom een compliment krijgen doet ons goed! Wat ook leuk is: een compliment geven! Misschien nog wel leuker dan er een te ontvangen!

    Aan kleine kinderen, die nog van alles moeten leren, vinden we het heel gewoon, om complimenten te geven als ze iets goed gedaan hebben. We hopen dat ze door het compliment of aanmoediging het gedrag nog vaker zullen gaan vertonen. We belonen ze voor goed gedrag. Heeft u er al eens bij stil gestaan wanneer we zijn opgehouden met complimenten geven?

    Veelal is dat rond de leeftijd dat kinderen 16 jaar worden en gaan werken of in de pubertijd zitten. Ons is dat ook overkomen. Plotseling behoor je bij de grote mensen en de grote wereld. Hier gelden regels van geld en macht. De complimenten worden vervangen door geld. Dat is onze beloning voor het harde werken. Echter, het geld is een middel om te kunnen leven, niet om te groeien als mens!

    Er zijn helaas maar weinig werkgevers die begrijpen dat complimenten en waardering geven, de werknemers ruimte geven om te groeien, de sleutel tot duurzaam succes is! Dat geld ook voor ons als mens tot mens.

    Voor velen is het wat onwennig, maar nooit te laat om er (weer) mee te beginnen. Zeg bijvoorbeeld eens: Wat zie je er piekfijn uit vandaag! Of: Ik vind het fijn dat je dat gedaan hebt! Of: Ik ben blij met je! Of: Prachtig, dat vind ik nou eens leuk! Of gewoon: Dank je wel! Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Houdt het simpel. Maar meen wel wat u zegt!

    In het begin voelt het een beetje raar aan, maar als u het lachende gezicht of de twinkeling in de ogen van de ander ziet, weet u dat u iets goed gedaan heeft. U heeft een bijdrage geleverd aan de groei van de ander! U heeft de ander gewaardeerd. U kunt de ander geen groter plezier doen!

    Doordat u de ander complimenten geeft en waardeert, is de ander bereid om meer te doen. Hij of zij wil meer complimenten ontvangen omdat het hem of haar een heel goed gevoel oplevert. Hij of zij wordt beloond voor goed gedrag. Voor u het weet neemt de ander dit gedrag over en geeft aan u complimenten. En dat smaakt naar meer!

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 2

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    06-09-2013, 16:48 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Hoe goed is uw huwelijk?
    Vorige week heb ik twee dagen vrij genomen om samen met mijn man wat zaken te  bezichtigen. We zijn naar een Aquariumpark in Duitsland geweest en naar het Openluchtmuseum in Arnhem. We hadden mooi weer en hebben heerlijk genoten. Het gewone werk blijft dan liggen maar deze keer was het redelijk snel ingehaald door wat extra uurtjes te draaien. Intussen hebben we de opnamen van het tweede deel van onze videoserie een gelukkig huwelijk afgerond en kunt u deze bekijken op: http://youtu.be/7GGXHerQ1j8. Aan het eind van vorige week heb ik twee heel leuke en energieke gesprekken gevoerd met mensen uit mijn netwerk. Het is altijd prachtig om te horen hoe anderen met hun bedrijf bezig zijn en over en weer leren we veel van elkaar. Er wordt open gesproken over ieders ervaringen met het runnen van hun bedrijf en we zijn altijd bereidt om de ander te helpen. Hierdoor merk je ook de meerwaarde van het netwerken. We hebben het niet alleen over zaken maar ook wat ons als mens bezighoudt, onze hobby’s e.d. en soms kom je tot verrassende ontdekkingen en blijken mensen vaak meer gemeen te hebben als in eerste instantie gedacht. De aanmeldingen door cliënten lopen dagelijks binnen en dat geeft ook een goed gevoel. Zo, en nu deze nieuwsbrief weer klaarzetten voor morgen zodat u weer op de hoogte bent hoe het hier in de praktijk loopt.

    Hoe goed is uw huwelijk?

    U regelmatig afvragen hoe goed op dit moment uw huwelijk is en wat u zou kunnen verbeteren, is goed voor u en uw huwelijk. In Nederland wordt ons niet geleerd hoe we relaties moeten onderhouden en zelfreflectie is bijvoorbeeld een middel om uw persoonlijke ontwikkeling en huwelijk op de goede koers te houden. Helaas overschatten we in Nederland de zelfredzaamheid van mensen en wordt te vaak gedacht dat mensen het allemaal wel zelf kunnen. Maar we kunnen pas iets als het ons wordt geleerd of als we zelf ervaring opdoen.

    De relaties die we in onze kinderjaren opdoen zijn van een heel andere orde dan later een huwelijksrelatie aangaan. In onze kinder- en tienerjaren leren hoe we relaties met anderen aangaan die een bepaalde afstand tot ons hebben. We leren ons sociaal en maatschappelijk te gedragen. Door vallen en opstaan weten we wat de normen en waarden van onze omgeving zijn. De eerste liefde kondigt zich aan en de eerste persoonlijke ervaringen worden opgedaan met het binden aan en loslaten van een ander. We moeten het allemaal proefondervindelijk ervaren.

    Hoe beter zou het zijn als we een stevige basis hebben waarin we leren wat het inhoud en betekent om een huwelijksrelatie aan te gaan. Wat we nodig hebben om het huwelijk te laten slagen. Hoe belangrijk onze persoonlijke ontwikkeling hierin is en hieraan bijdraagt. Dat we de juiste partner leren kiezen. Dat we weten hoe het komt dat we ons gedragen zoals we ons gedragen en hoe we dit kunnen veranderen als dit wenselijk is. Dat we goed met elkaar kunnen communiceren. Dat we aan elkaar onze wensen leren kenbaar te maken. Dat we leren onderhandelen. Wat het betekent: elkaar liefhebben en respecteren.

    Nu lopen veel huwelijken en relaties stuk omdat het ons ontbreekt aan deze basisvaardigheden. We leren door de praktijk. Vaak moeizaam en soms gewelddadig. Veel ellende en verdriet doen we elkaar aan, uit onmacht. Niet wetende hoe we met elkaar moeten praten, hoe we problemen kunnen oplossen, wat geven en nemen betekent, dat we rekening moeten houden met de ander, maar onszelf niet moeten verliezen. Dat we continue aan onszelf en ons huwelijk moeten werken. Dat het niet vanzelf gaat als we elkaar de ring om de vinger geschoven hebben.

    Als we een lange, verre reis willen maken vinden we het normaal dat we de reis en alles wat daarbij komt kijken, goed voorbereiden. Voor de voorbereidingen voor het aangaan van een langdurige relatie wordt vaak minder tijd besteed dan voor die lange reis. Van wie zou u deze basisvaardigheden moeten leren en wie is hier verantwoordelijk voor? In de eerste plaats zouden uw ouders en de leerkrachten op school u deze stevige basis moeten leren. Helaas hebben veel ouders zelf de groots mogelijke moeite om hun huwelijk in stand te houden omdat ook zij geen goed voorbeeld hebben gehad.

    De leerkrachten op school zouden de kinderen hierbij kunnen helpen. Echter het is geen leervak en tijdens maatschappelijke vormingslessen is er eenvoudigweg teveel aanbod in onderwerpen. Het zou helpen als het onderwijs en de regering dit zouden oppakken. Vooralsnog gebeurt dit niet en bent u aangewezen op hulp van anderen die hiervan de noodzaak inzien en u, zoals wij bijvoorbeeld, relatietherapie aanbieden. Wij helpen u ook als u nog geen huwelijk bent aangegaan en de basisvaardigheden wilt leren om zo tot de juiste keuzes te komen. U kunt alleen of met uw partner gebruik maken van onze diensten. U heeft geen verwijsbrief nodig en het intakegesprek is gratis.

    Een goed huwelijk is blijvend investeren in uzelf en uw relatie. Daar bent u zelf verantwoordelijk voor. Een goed huwelijk is voor iedereen bereikbaar als u over de basisvaardigheden beschikt en hiermee weet om te gaan.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 2

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    30-08-2013, 17:05 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Hoeveel deelt u met anderen?
    Goed nieuws wat onze collega ondernemer betreft: Hij heeft de operatie goed doorstaan en is nu herstellende. Binnen een redelijke tijd zien we hem weer graag aan het werk. Nu mijn buurman ook op vakantie is, heb ik de bovenverdieping voor mij alleen. Voor een praatje met een collega moet ik nu naar beneden lopen en dat is weer goed voor mijn conditie. Deze week zijn we druk geweest met het opnemen van een tiendelige videoserie. Deel 1 is klaar en is te zien op YouTube. In deze serie laten wij u zien wat u nodig heeft voor een lang en gelukkig huwelijk of relatie. Veel mensen vergeten te investeren in hun huwelijk of relatie en hierdoor lopen veel huwelijken en relaties stuk. Dat dit niet hoeft en het voor eenieder weggelegd is om een langdurige gelukkige relatie aan te gaan wordt in deze serie uitgelegd. Als uzelf een gelukkig huwelijk heeft maar iemand kent die wel wat ondersteuning zou kunnen gebruiken, wilt u hen dan op mijn videoserie wijzen? Dat stel ik erg op prijs. Alvast bedankt! En dan is er nog meer goed nieuws: Frank van Marwijk heeft destijds gevraagd of ik een bijdrage wil leveren aan de Complimentenscheurkalender 2014. Bent u benieuwd op welke pagina mijn bijdrage staat? Kijk snel op: http://tinyurl.com/lby6cyk  hoe u een exemplaar kunt reserveren.

    Hoeveel deelt u met anderen?

    Delen met anderen is goed. We leren dat we ons op de ander moeten richten in plaats van steeds op onszelf gericht te zijn. Dat als we delen, meer mensen dan alleen wijzelf, er plezier aan beleven. Dat anderen ons waarderen als we delen. Het wordt als een goede eigenschap gezien. En er zijn heel veel dingen de we kunnen delen.

    We kunnen onze spullen delen, onze energie, ons geld, onze warmte, onze kennis, onze talenten, onze liefde, ons huis, ons eten, alles wat we kunnen bezitten, kunnen we delen. De vraag is dan ook: Wilt u dit allemaal wel delen? Hoeveel? Met wie? Wanneer? Voelt u zich verplicht om te delen? Wilt u steeds vrijwillig delen? Deelt u omdat het u geleerd is dat het hoort om te delen? Of deelt u omdat graag deelt? Deelt u omdat u vindt dat de ander minder heeft dan u?

    Delen is prima en als u het een goed gevoel geeft, vooral doen! Maar wat als u eigenlijk niet wilt delen, als u het liever zelf behoudt? Als u deelt uit plichtsbesef? Omdat het u aangepraat is dat u moet delen? U krijgt vlak voor of tijdens het delen een kleine onaangename prikkel. Uw onderbuik voelt vreemd. Dan is het tijd om hier aandacht aan te geven en uzelf een paar kritische vragen te stellen:

    Wil ik eigenlijk wel delen? Nee, niet delen dan! Word ik ietwat jaloers bij het delen? Niet delen dan! Krijg ik een raar gevoel? Niet delen dan! Weet ik nu al dat ik er spijt van zal krijgen? Niet delen dan! Wil ik het liever zelf behouden? Niet delen dan! Dat stemmetje of gevoel is een waarschuwing om u te behoeden voor verkeerde beslissingen. Wat men u ook geleerd heeft: U bent nooit verplicht om iets te delen!

    Als anderen u egoïstisch vinden als u niet deelt dan is dat hun gevoel. U hoeft alleen te delen als het u een goed gevoel geeft. En hiermee bedoel ik een intrinsiek goed gevoel. Als het van binnenuit goed voelt. Te vaak worden we onder druk gezet om te doen wat de meerderheid van ons verlangt. En wat de meerderheid verlangt hoeft lang niet altijd goed voor u te zijn. U bent op uw levenspad op weg en u heeft een aantal dingen te leren. Uw pad leert u uw eigen ervaringen op te doen en dat kunt u niet als u steeds doet wat anderen van u verlangen.

    Leer kritische vragen aan uzelf en anderen te stellen. Maak uw eigen afwegingen en beslissingen. Soms gaat het goed en soms gaat het minder. Dan kunt u deze ervaringen meenemen voor een volgende afweging. Dan zijn het uw afwegingen. En niet de afwegingen van anderen. Anderen weten het immers altijd beter en u kunt het niet iedereen naar het zin maken. Dus als u wilt delen bepaalt u wat, hoeveel en wanneer en met wie u wilt delen.

    Heeft een ander daar moeite mee? Dat is dan jammer, maar het probleem is van de ander en niet van u! De ander zal hiermee moeten leren omgaan. Dat is zijn of haar vraagstuk? Niet die van u! U hoeft zich alleen bezig te houden met wat, wanneer, hoeveel, met wie en om welke reden u delen wilt. U bent niets verplicht aan anderen en niet verplicht om te delen. Dat bepaalt u helemaal zelf. Wordt er druk op u uitgeoefend? Dan is dit alleen al een reden om kritisch te vragen wat de reden is dat men wilt dat u deelt?

    Wil men dat u deelt omdat het de ander voordeel oplevert? Omdat men u iets niet gunt? Omdat men vindt dat het zo hoort? Niet delen! Alleen als het voor u goed voelt, delen en voor de rest vriendelijk maar resoluut weigeren. U bent aan de ander geen verklaring schuldig. Een nee, is voldoende.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 1

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    21-08-2013, 17:50 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Wat als u niet luistert?
    Maandag bereikte ons het verdrietige bericht dat een collega ondernemer, in ons bedrijfsverzamelgebouw, vrijdag een hartinfarct gehad heeft en in het ziekenhuis ligt. Het gaat naar omstandigheden redelijk met hem en we wensen hem en zijn familie heel veel sterkte. We hopen hem weer snel en gezond in ons midden te hebben. Door zulke gebeurtenissen wordt je weer bewust gemaakt dat ons leven heel vergankelijk is. Een reden te meer om ervoor te zorgen dat je gelukkig bent en met volle teugen van elke minuut geniet! Verder hebben we weer nieuwe aanmeldingen van cliënten met interessante vraagstukken. Iedere cliënt is uniek en niet één vraagstuk is hetzelfde. Deze vraagstukken halen het beste in mij als counsellor naar boven en hier geniet ik eindeloos van. Iedere keer weer een nieuwe uitdaging om de cliënt op de best en snelst mogelijke manier duurzaam te helpen. Het is echt een feest te zien hoe, na een paar consulten, de cliënt weer in staat is om een nieuwe, gewenste invulling aan zijn leven te geven. Hier krijg ik zoveel energie van en daar ben ik al mijn cliënten heel dankbaar voor. Buiten is het mooi weer en je ziet de mensen en planten de zon als het ware opzuigen. Vanmorgen kwam ik een man in een rode MG auto tegen. Ik vertelde hem dat ik de sportauto mooi vond en dat de MG mij mooie herinneringen bracht aan vroegere tijden. De man vertelde honderduit over hoe hij de auto in twee jaar eigenhandig opgeknapt had. Zijn liefde voor zijn auto en het werk wat hij erin gestoken had spatte aan alle kanten van de auto. Kijk, met zulke mooie liefdesverklaringen kan je dag gewoon niet meer stuk!

    Wat als u niet luistert?

    Goed luisteren is voor veel mensen lastig. Luisteren naar anderen is niet altijd even makkelijk maar wel te leren. Als u niet luistert, wekt dit irritatie op bij anderen, dingen gaan mis, worden verkeerd uitgevoerd en er worden verhalen de wereld in geholpen die nergens op slaan en anderen zelfs schade toebrengen. Als men dan uiteindelijk kan achterhalen dat u diegene bent die deze ellende heeft veroorzaakt, dan heeft u flink wat uit te leggen en een sorry is dan niet meer genoeg.

    Wat maakt dat u slecht luistert? En wat kunt u hieraan doen? U luistert slecht omdat u bijvoorbeeld helemaal niet geïnteresseerd bent in de ander. U vindt uzelf veel belangrijker en alles draait om u. U vertelt aan de ander alles over u, over wat u heeft meegemaakt, welk voordeeltje u eruit heeft weten te slepen, wat u gaat doen, welke mensen u heeft ontmoet, welke film u gezien heeft, waar u gegeten heeft, enzovoort, enzovoort.

    U vraagt vooraf niet eens aan de ander of deze dat allemaal wel wil horen. U steekt gewoon van wal en u heeft altijd gelijk, weet het altijd beter of u heeft dat van de ander ook altijd meegemaakt. Zodra de ander u wat probeert te zeggen neemt u direct het gesprek over en alles gaat weer over u. De ander zucht eens diep en denkt: daar gaan we weer... Dan heeft u geluk. Weer een ander probeert het gesprek zo snel mogelijk te beëindigen en wil zo snel mogelijk bij u vandaan. Weer een ander zegt u geen tijd te hebben en laat u staan, midden in uw verhaal. Soms wordt u letterlijk met de feiten op uw neus gedrukt, maar u doet er niets mee.

    Iedereen kent wel zo’n persoon of heeft zo’n iemand gekend in zijn kennissenkring. Mensen waar je met een grote boog omheen wilt lopen omdat ze toch niet luisteren. Maar vergis u niet, de meesten van ons hebben het zelf ook een periode gedaan. En negenennegentig procent van de mensen groeit hierover heen. Het is namelijk pubergedrag. Pubers zijn erg op hun eigen persoon gericht en zijn hun weg in het leven aan het vinden. Dit gedrag hoort erbij en is van voorbijgaande aard.

    Een probleem wordt het als u de puberleeftijd voorbij bent en u gedraagt zich nog steeds zo. Dan wordt uw gezelschap door anderen niet meer op prijs gesteld en laat men u links liggen. U wordt niet meer uitgenodigd en gaat men gesprekken met u zoveel mogelijk uit de weg. U wordt een eenling. En dan komt er een dag waarop u tegen niemand meer uw verhaal kunt doen. U komt na het werk in een leeg huis en het meubilair wordt uw gezelschap. Geen prettig vooruitzicht.

    We hebben allemaal narcistische trekjes en zolang deze in verhouding staan is er niets aan de hand. Maar ontloopt men u wordt het tijd om volwassen te worden. Op een bepaalde leeftijd bent u niet meer die puber die om aandacht mag schreeuwen, die met zichzelf in de knoop mag zitten en zijn nieuwe weg nog niet weet te vinden. U bent een volwassen persoon en er wordt ook van u verwacht dat u zich ook als zodanig gedraagt. Eens nemen we zelf de beslissing dat het beter is om de stap naar volwassenheid te zetten.

    Dat volwassen zijn meer voordelen oplevert en een nieuwe fase in ons leven is aangebroken. Dat hierbij andere regels, normen en waarden gelden. Langzamerhand met vallen en opstaan leren we dit. En hierin worden we met liefde door onze omgeving ondersteund en gestimuleerd. Maar dan moet u eerst leren luisteren…

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 1

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515
     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    14-08-2013, 15:20 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Waar geniet u van?
    Deze week waren we aan het stoeien met het indienen van de herregistratie van een van de beroepsverenigingen waar we bij aangesloten zijn. De registratie gaat over drie jaren en alle certificaten, diploma’s en bewijs van deelnames moeten digitaal aangeleverd worden. Goed dat ik mijn administratie goed op orde heb. Maar al bij al nog een hele klus. Een zakelijke begeleider was maandag op bezoek en vroeg me om een nieuw product voor ondernemers te maken. Even samen brainstormen, een paar nachtjes slapen en voilá, zie hier het resultaat: http://tinyurl.com/p3oeccm. Kent u ondernemers die even wat ondersteuning gebruiken kunnen? Laat ze contact met mij opnemen: 0523-760082, het intakegesprek is zoals altijd gratis. In het traject zit een leuke verassing als extraatje! Verder hebben zich een aantal nieuwe cliënten gemeld en sommigen willen nog net ‘even’ voor de vakantie. Onze agenda is goed gevuld en als de aanmelding zo door blijven gaan hebben we binnenkort zelfs een wachtlijst! Reden voor ons om ook tijdens de vakantie geopend te zijn. Geeft toch ook wel een fijn gevoel als de zaken zo goed gaan! In ons bedrijfsverzamelgebouw gaan een aantal bedrijven van kantoor wisselen. Iedereen groeit uit zijn jasje en wil groter. Wel grappig en goed om te zien dat we samen goed en constructief samenwerken. Ook wij willen naar een grotere ruimte en we willen graag extra ruimte zodat we de spreekkamer apart hebben van de administratie. Dus als u in Hardenberg kantoorruimte weet die vrij is of komt, wij houden ons van harte aanbevolen!

    Waar geniet u van?

    Genieten brengt u in een bepaalde vredige stemming die ook uw afweersysteem sterkt. Er komen stoffen in uw lichaam vrij die maken dat u warmer, meevoelender en zachter wordt. U ziet de wereld door een roze bril. U staat open voor anderen en hun ideeën. Genieten maakt dat u de scherpe kantjes van alles afhaalt. U wordt vriendelijker. En wie wil er nu niet als een vriendelijk en beminnelijk persoon bekend staan?

    Als genieten u zoveel voordelen oplevert is het dus zaak om zoveel mogelijk te genieten, toch? Maar waar geniet u van? Ga voor uzelf eens na en maak een lijst van alle dingen waar u van geniet. Alleen of met anderen. Weet u niet zoveel? Geen nood, denk eens aan die kleine dingen: die glimlach die u van de ander kreeg, dat leuke liedje op de radio, dat lekkere ijsje op het terras in de eerste zonnestralen, dat mooie vogeltje dat voor u raam komt zitten en u een prettige dag wenst.

    Dat positieve bericht na een reeks van ellendige gebeurtenissen. Het voordeel wat u heeft gekregen in de winkel. Dat warme knusse handje van een kleinkind die u iets wil laten zien. Die knuffel van uw partner of kind. Dat eerste bloemetje in uw gazon. Het vrolijke fluiten van de vogels ’s morgens vroeg. Die aai over uw bol. Het compliment van uw baas, collega of klant. Het is een greep uit talloze voorbeelden die ons iedere dag overkomen.

    Ze gebeuren, die kleine positieve dingen waarvan u kunt genieten, iedere dag weer. U krijgt ze gratis en voor niks. U moet er zich van bewust worden, met volle teugen inhaleren en omarmen. Stilstaan bij het moment. Niet achteloos voorbij laten gaan. Als u in een dip zit of het zit even tegen, denk dan eens aan die kleine dingen. Aan die dingen waarvan u geniet. Uw afweersysteem wordt in werking gezet en uw humeur verbetert op slag.

    Waar u aandacht aan geeft, groeit. Dus als u negatief of somber gestemd bent, zonder dat u weet wat de  reden hiervan is, versterkt u ongewild uw gemoedstoestand omdat u hier aandacht aan geeft. Als u bewust de keuze maakt om u beter te voelen, concentreert u zich op de dingen die u een prettig gevoel geven. Verleg uw focus. En het gaat snel beter met u. Bent u veel aan het piekeren? Verleg uw aandacht naar dingen waarvan u geniet. Vraag uzelf af: Wat levert het me op als ik blijf piekeren? Wat levert het me op als ik somber ben? Wilt u piekeren? Wilt u somber zijn? Nee, stop ermee en verleg uw aandacht.

    U bent baas over uw gedachten! U bent baas over hoe u zich voelt! U bepaalt hoe u zich voelt en niemand anders. Anderen hebben niet de macht om u vrolijk of somber te laten zijn. Dit bepaalt u en u alleen! Wilt u vrolijk zijn? Ben vrolijk. Wilt u lachen? Lach. Wilt u vriendelijk zijn? Ben vriendelijk. Wilt u genieten? Geniet. Zo simpel is het. Gewoon doen. Niemand die u tegen houdt, alleen uzelf. Niemand die raar opkijkt, niemand die iets vervelends over u denkt. Dat zit tussen uw oren. En wat tussen uw oren zit, is van u. Daar heeft u de controle over.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Bekijk ook onze nieuwe videoserie voor een gelukkig huwelijk of relatie.  Deel 1

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    01-08-2013, 00:00 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Hoeveel beren ziet u op uw weg?
    Deze week heb ik mezelf weer eens verwend door heel veel aandacht en liefde aan mezelf,  mijn omgeving, mijn wereld te schenken. Een heilzame week die me op het goede pad en in de flow houd. Een week van aandacht, meditatie en liefde. Ik heb hiervoor het handboek Spiegelogie van Willem de Ridder gelezen en kan u zijn boek van harte aanbevelen! Ik ben het niet altijd mijn zijn woordkeuze eens maar dat hoeft ook niet. Het gaat om de boodschap. De boodschap van oneindige liefde, wie we zijn en hoe we onze wereld vorm kunnen geven. Het boek is gebaseerd op aloude wetten, niets nieuws onder de zon. Maar wel praktisch geschreven en uitgelegd. Het is een vlot en vrolijk leesbaar boek. Dit is niet het enige boek wat uitlegt hoe onze wereld en wijzelf  in elkaar zitten en uitlegt wat je kunt doen om gelukkig te zijn. Als u de universele principes van het leven begrijpt is het leven een groot feest en kunt u van iedere minuut genieten, gaat alles zoals u het wilt en kunt u al uw wensen waarmaken. U hoeft er alleen maar om te vragen en verder niets doen. U gelooft het niet? Lees dit boek, probeer het uit en u zult zien dat ook u grote en kleine wonderen kunt verrichten. Verder heb ik deze week ontzettend leuke gesprekken met mensen gevoerd en heb intens van hun gezelschap genoten. Vandaag kreeg ik een bericht van een cliënt die ik geholpen heb met het verkrijgen van een nieuwe baan. Hij/zij heeft nu na vier maanden de baan die gewenst was en die perfect bij de cliënt past.  Zijn/haar dankbaarheid naar mij, in het bericht, nemen we met liefde aan.

    Hoeveel beren ziet u op uw weg?

    Er zijn mensen die heel veel zaken uitstellen. Ze beginnen hun beredenering vaak met: ja, maar……. Ze zijn steeds redenen aan het bedenken waarom iets niet kan, of zij niet kunnen, niet hoeven, niet willen. Er zijn altijd beren op de weg!

    Als u zich hierin herkent vraagt u zich dan eens af: wat de reden is dat u steeds beren op de weg ziet? Is het omdat u vindt dat u het niet hoeft te doen? Heeft u er geen zin in? Vindt u het te moeilijk? Vindt u het wel makkelijk zo? Weet u niet hoe het moet? Kost het u teveel moeite? Voelt u zich  gedwongen?

    Heeft iemand al eens tegen u gezegd dat u steeds beren op de weg ziet? Zo ja, herkent u dat en vindt u dat ook, of valt het wel mee? Weet u, beren op de weg zien, weerhoudt u van actie te ondernemen. Iets te doen. Iets bewerkstelligen. In plaats van actie nemen berust u erin dat er niets gebeurt. Of hoopt u stiekem dat iemand anders het dan wel voor u oplost?

    Veelal is de oorzaak van beren op de weg zien, angst. Bang dat u een verkeerde beslissing neemt. Bang dat u het niet goed doet. Bang dat anderen niet tevreden zullen zijn. Bang, bang voor alles en nog wat. U zegt steeds onbewust of bewust dingen tegen uzelf, u overtuigt uzelf steeds, waardoor uw angst om iets te doen alleen maar groter wordt. En hoe vaker u beslissingen uitstelt hoe groter uw beren worden.

    Als u van deze angst af wilt komen is er een trucje om toe te passen om wel tot actie over te gaan. Bij elke beer die u tegenkomt vraagt u zich af: Wat is het ergste wat me kan overkomen? U zult merken dat het antwoord hierop vaak: Niets, is. En in een aantal gevallen iets wat u best wel verdragen kunt. Als u merkt dat er eigenlijk niets ergs is wat u zou kunnen overkomen of tegenhouden, vraagt u zich af: Als ik het wel doe, wat levert het mij dan op?

    U zult zien dat wel actie ondernemen u meer oplevert dan steeds aan de zijlijn staan. U doet leuke ervaringen op, u bent onder de mensen, u heeft het toch maar geflikt. U kunt trots zijn op uzelf! Stel dat het wat minder goed uitpakt. Wat dan? Gaat u dan zeggen: zie je wel, ik wist dat het niet kon? Dat het niet goed was? Ik zou zeggen schiet die beer neer!

    Als het minder goed gegaan is, zet dan alles op een rijtje, denk erover wat niet goed gegaan is. Ga hiervoor een oplossing bedenken om het een volgende keer anders, beter te doen. Probeer dit uit, net zolang tot u tevreden bent!

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    25-07-2013, 10:59 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Gelukkig Zijn/ Krijgt u wat u wilt?
    Deze week stond verbinding in de belangstelling. Verbinden met alles en iedereen om me heen. Deze week heb ik genoten van de gesprekken die ik met verschillende mensen had. Aandachtig en oprecht luisteren naar elkaar. Het hoogtepunt was het bezoek van burgemeester Snijders en de heer Pesman van de gemeente Hardenberg aan de ondernemers in ons bedrijfsverzamelgebouw. Er werd flink gepoetst en geboend om de heren een stralend aanblik te geven en kosten nog moeite werden gespaard om hen met open harten te ontvangen. De burgemeester is zeer benaderbaar en zeer geïnteresseerd in anderen. Dat maakt een gesprek met hem altijd de moeite waard. Iedereen kreeg voldoende tijd om zijn of haar bedrijf en bezigheden voor te stellen aan de heren. Er werden goede vragen gesteld en de burgemeester en de heer Pesman waren onder de indruk te horen wat onze ondernemers landelijk en internationaal allemaal teweeg brachten! Iedereen benadrukte de voordelen van het samen ondernemen in een bedrijfsverzamelgebouw en daarna werd aan ieder bedrijf afzonderlijk een bezoek gebracht. Duidelijk werd dat mede door de kracht van samenwerken enkele ondernemers uit hun jasje groeien en op zoek zijn naar grotere ruimten. We kijken met zijn allen terug op een gezellige en inspirerend bezoek wat voor herhaling vatbaar is! Intussen is de eerste helft van dit jaar voorbij en zijn we benieuwd wat het tweede half jaar voor ons in petto heeft. Moge het nog vruchtbaarder en succesvoller zijn als het eerste halfjaar.

    Krijgt u wat u wilt?

    Iedereen wil graag krijgen wat hij of zij voor zichzelf bedacht heeft. Heel veel mensen zijn op zoek naar een manier om te krijgen wat ze willen. Er wordt enorm veel geld aan uit gegeven om te krijgen wat u wilt. Zonde. U hoeft er geen geld voor uit te geven. U krijgt vanzelf wat u wilt. Ook wat u niet wilt krijgt u. Of u dit nu wilt of niet. Als u denkt iets niet te willen krijgt u dit. U krijgt wat u niet wilt. U krijgt wat u wel wilt, maar ook wat u niet wilt. U wilt het, u wilt het niet, u krijgt het!

    Hoe komt dit? En hoe zorgt u ervoor dat u alleen datgene krijgt wat u ook werkelijk wel wilt? Door aandacht. Heel simpel door aandacht. Onze geest is een natuurwonder dat zijn weerga niet kent. Wij zijn allemaal gezegend met een prachtig natuurwonder. Heb het lief en verzorg het goed. Uw leven hangt er vanaf!

    Onze geest is energie. Onze geest stelt ons in staat om prachtige dingen te bedenken maar ook hele gruwelijke dingen. Onze geest kan alles mogelijk maken. Onze geest kent geen grenzen! Wijzelf leggen onze geest begrenzingen op. Omdat we denken dat iets niet kan, omdat we geloven dat iets niet kan! Daarmee krijgt u dus wat u niet wilt. Als u uw geest begrensd is het gedoemd om binnen deze grenzen te functioneren. Totdat u de deur openstelt en de grens wegneemt.

    Veel mensen hebben ongelooflijke prestaties weten te behalen. Praat maar eens met deze mensen en ze zullen u zeggen dat ze in gedachten een plaatje hebben van wat ze willen. Ze stellen zich het voor dat ze bereikt hebben wat ze willen bereiken. Door hard werken en doorzettingsvermogen bereiken deze mensen ook wat ze willen. Ze zetten vaak veel opzij om hun doel te bereiken. Zij vinden het de moeite waard om andere dingen hiervoor te laten. Zij kennen in hun geest geen belemmeringen.

    Als er in de praktijk een obstakel komt, lossen ze dit op, om de weg naar hun doel vrij te houden. Hoe ver daar iemand voor wil gaan, bepaalt de persoon zelf. U bepaalt dus ook zelf wat u krijgt. Als u uw geest steeds voedt met gedachten over dingen die u niet wilt, houdt uw geest zich daarmee bezig. Uw geest gaat werken om dat voor elkaar te krijgen. Net zoals bij de mensen hierboven, met dat verschil, dat de mensen zoals hier genoemd, zich bezig houden met wat ze wel willen. Waar u uw aandacht aan geeft  bepaalt wat u krijgt.

    Ons lichaam en geest zijn instrumenten om dit voor elkaar te krijgen. Dus als er dingen zijn die u niet wilt, laat ze los en besteed uw aandacht aan wat u wel wilt. U kunt het, u moet het alleen doen. Steeds uw aandacht richten op wat u wel wilt. Als u krijgt wat u wel wilt, bedank uw lichaam en geest dat zij u geven wat u wilt. En zorg goed voor uw lichaam en geest zodat zij u heel lang kunnen geven wat u wilt.

    Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

    Succes en een warme groet van,
    Henrice Kupper

    Auteur van de #bestseller: Ik ben GELUKKIG, u ook?
    ISBN 9789081588515





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Persoonlijke ontwikkeling
    Tags:geluk, boek, boeken, cadeau, kado, training, coaching, tips, gratis, oefeningen, nieuwsbrief, bewust, bewustwording, gedachten, gevoelens, gedrag, veranderen, trainen, ret, cognitieve gedragstherapie, therapie, therapeut, depressie, teleclass, hulpverlene
    17-07-2013, 11:46 geschreven door Henrice Kupper  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Kupper / Henrice
    Ik ben een vrouw en woon in Hardenberg (Nederland) en mijn beroep is Counsellor en coach.
    Ik ben geboren op 28/12/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Henrice biedt u praktische oplossingen als u vastloopt in uw relationele of persoonlijke problemen zodat u weer gelukkig bent!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!