Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze blog is geen postkantoor
    Very HappyVery Happy 
    Inderdaad, lieve mensen, we vinden het fantastisch dat jullie deze blog volgen, maar met 800 kinderen op vakantie in dit centrum, is het onmogelijk om elk berichtje door te geven aan jullie kinderen.
    Deze blog is eerder bedoeld voor jullie en wij waarderen jullie sympathieke reacties ! Very Happy Very Happy
    Mag ik jullie verzoeken een briefje of een postkaartje te gebruiken als jullie met jullie kinderen willen communiceren. 
    De post komt toe in het centrum, gaat naar de coördinatie, die de post verdeeld over de verschillende verbonden, die het op hun beurt aan de kinderen overhandigen. 
    Bedankt voor jullie begrip !  Very HappyVery Happy

    23-08-2007 om 13:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisjes, maar (bijna) geen regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al donderdag, over de helft van deze vakantieweek. Akkoord, het is niet het mooiste weer en er worden -zoals eerder gezegd- een aantal activiteiten afgeschaft, maar dat wil niet zeggen dat het niet plezant is.
    Ik merk in ieder geval niet -als ik al die kinderen hoor 'tetteren' en giechelen en zingen en roepen- dat er iets mis zou zijn. Voor hen is het samenzijn en samen dingen beleven in het nu-moment  het mooiste wat er is : geluk heet dat !
    Het bezoek aan de grotten in expeditie is één van de activiteiten die wél doorgaan. Met zijn allen een helm met een zaklampje op; zonder verlichting achter elkaar de grot bij een frisse 8° ingaan en zien wat er te zien valt: spannend hoor. Stalactieten en stalagnieten, een meertje, vleermuizen, ... 
    Gisteren overleed de 15 jarige jongen die in Tsjechië op vakantie was met CM... verschrikkelijk is dat voor de ouders in de eerste plaats, maar ook voor zijn vrienden die samen op vakantie waren. Ook ik word daar stil van en hoop uit de grond van mijn hart dat we dit nooit in Massembre moeten meemaken... ook al weet je -zoals in dit geval- dat je ook door een domme val kan overlijden...

      

    23-08-2007 om 13:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen dus ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 90 % kans op regen vandaag; het lijkt waar te zijn !
    Wat hier vannacht en vanmorgen al uit de hemel gevallen is, is de moeite.
    Daarom staat de Lesse te hoog en gaat het kajakken en vlotten om veiligheidsredenen niet door. Spijtig voor de kinderen; maar de monitoren openen vandaag zeker hun doosje 'regenprogramma', waardoor de kinderen sowieso een fijne dag zullen beleven.
    De tweedaagse naar Surice en de grottentocht gaan wél door; daar kan je je tegen kleden met een goede regenjas. Hetzelfde geldt voor het indianenkamp in hun tipi's; die zitten bijna niet meer droog. Gelukkig hebben die een verwarmd lokaal, waar ze zelfs binnen kunnen slapen; en met een lekkere warme douche en nette klederen is het leed snel geleden.
    Het poetsen door Massembre zal iets moeilijker verlopen, want overal kinderen, slijk en water... Maar ja, dat hoort er bij.
    Laat ons hopen dat ik jullie morgen met wat meer zon kan berichten.

    22-08-2007 om 08:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actief vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Actief, en nog geen klein beetje !
    Vijf over halfacht: de groep die vandaag naar het Space Center in Transinne gaat, zit aan het ontbijt, maken hun piknik en zijn om half negen al op weg. Het wordt een fantastische dag: de space shuttle bezoeken, in een interplanetair stelsel ronddwalen, de 'moonwalk', de 'multi-ax', de draaistoel en zelf je eigen raket maken ! Meer weten: zie onze website bij 'lager onderwijs', 'pedagogisch' en 'space centre'.
    De bussen richting Houyet voor de vlottentocht zijn ook al vertrokken: elke drie kinderen krijgen drie banden, drie planken en koord. Maak je vlot maar en daal de Lesse af tot Gendron ! Vlotjes ? We zullen straks zien.
    Ook de kajaks zijn al weg: in zo'n tweepersoonskajak met je vriend of vriendin... alleen op het water... die stilte ! Maar ook dat samenwerken of het lukt niet. Gelukkig zijn er de monitoren die een handje helpen en een oogje in het zeil houden.
    Zowel voor vlotten als kajakken zijn er telkens extra twee aqua-monitoren mee als veilige ondersteuning.
    Of ze gaan zwemmen in Givet; bekijk maar even het zwembad op onze website ('actief in de buurt') !
    Massembre zelf is ook een ware pret uiteraard: het 'kinderen actief parcours', de 'funzone', de 'waterplaza'... fantastisch.
    Gisteravond was het smullen: verse groentensoep, varkensgebraad, erwtjes en wortelen, aardappelnootjes en als dessert verse chocoladepudding. Het kinderhart en -maag is weeral gevuld.
    Ik zei nog niets over het weer. Dat wil zeggen dat het goed is ! Vanmorgen dikke mist, maar die is al weg. Een aangename temperatuur om te spelen met een waterzonnetje.  

    21-08-2007 om 10:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en miezerig weertje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, miezerig... zo elk uur een kwartiertje 'zever' (zeggen ze in Antwerpen). Niet erg, maar je wordt er slecht gezind van en natter dan van een goede regenbui.
    Maar: dat houdt onze jeugd (!) niet tegen !
    De eerste groepen zijn vertrokken op tweedaagse: 12 km langs een klein kronkelend riviertje, steile hellingen, spectaculaire afdalingen via een touw, alleen met de groep in die fantastische natuurlijke pure omgeving.
    En dan, moe, afgepeigerd aankomen in een voor jou -op een wei met schitterend uitzicht- opgezet tentenkamp in Surice (een mini-dorpje) met toiletten en stromend water; de monitoren die voor jou een heuse barbecue aansteken. De coördinatieploeg die de -door de keuken van Massembre voorbereide- barbecue aanlevert...
    Gezellig onder mekaar, vertellen, zingen; daarna het kampvuur aansteken. Je vriend(in) naast je, de gloed van het vuur, de schaduwen, het fascinerende maar ook een beetje beangstigende. Aan mekaar zeggen dat je de hele nacht wil opblijven, afspreken als de zaklampen in je tent uitmoeten, dat je binnen een kwartier afspreekt om buiten te sluipen om de anderen schrik aan te jagen.
    Maar, overmand door moeheid en slaap, pas wakker worden om 7 uur 's morgens; de koe van de wei ernaast laat weten dat ze ook al op is.
    Een heerlijk ontbijt staat voor je klaar, je maakt je piknik en je gaat met je vrienden terug op stap; nog eens 12 km naar Massembre. Een topprestatie. Je hebt het leven eens langs een andere kant ervaren: de vriendschap, de inspanning, de moeheid, het samen beleven... 

    20-08-2007 om 13:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Massembre is gisteren begonnen - met gespecialiseerde hulp- aan een 'publiciteitsfilmpje' over de mogelijkheden in Massembre. Bedoeling is om de speeltuin, het 'Kinderen Actief Parcours', de waterplaza, het Fun Adventure parcours en het dierenpark in een zéér kort filmpje te gieten. Gisteren is het eerste deeltje al ingeblikt, en zijn we met de 'crew' lekker gaan eten in Dinant.
    Ondertussen is de wissel in Massembre (700 kinderen vertrekken en 800 komen er aan) vlekkeloos verlopen. Gisteravond na het eten (verse groentensoep, kipfilet, rijst met groenten, currysaus met ananas, en als dessert een pruim) voelden de kinderen zich al bijna helemaal thuis. Vanmorgen bij het ontbijt nog wat onwennigheid -waar staat wat op zo'n buffet-, maar dat is ook weeral in orde.
    De eerste groepen maakten al hun lunchpakket; vanmiddag zijn ze immers al op 'Fun Adventure', gaan zwemmen, op tocht.
    En die va-et-vient (we zijn in Wallonië, hé) zal zo de hele week doorgaan. Er is nog de tweedaagse, overnachten in het expeditiebos, de grotten van Nichet in Frankrijk, het Space centrum in Transinne, ... Naargelang het thema waarvoor de kinderen gekozen hebben, wordt hun weekje ingevuld met activiteiten rond dat thema.
    Met Massembre zorgen we voor lekker eten, een nette kamer en heel wat 'coulissenwerk'.
    De coördinatie van Kazou zorgt dat al die verbonden op een perfecte manier met mekaar kunnen samenleven. 800 lijkt veel, maar op zo'n immens domein als Massembre (140 ha) zie je die amper lopen, hoor.

    19-08-2007 om 09:57 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar komen ze -of- daar gaan ze: de schatjes !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vakantie zit er op voor zij die vertrekken. Vanmorgen hebben de kinderen en monitoren al hard gewerkt om het netjes te krijgen voor onze poetsvrouwen aankomen: alle kamers en gangen vegen, vuilbakjes leeg maken, rond de gebouwen alle rommel opruimen.
    Ik deed mijn ronde en ik constateer met vreugde dat het héél netjes is; waarvoor dank aan de monitoren en coördinatie.
    Onze poetsvrouwen zorgen er nu voor dat alle 150 kamers in 12 gebouwen 'als nieuw' zijn tegen 16 uur, want dan komen de nieuwe 700 vakantiegangers in hun kamers. Ook onze onderhoudsploeg voert de nodige kleine herstellingen uit.
    We hopen dat alle vertrekkers één van de mooiste weken uit hun jonge leven hebben meegemaakt. Luister naar hun verhalen; ik denk dat het de moeite is.
    De nieuwe coördinatieploeg is ook al aangekomen, zelfs de eerste bussen uit Leuven reden om 11 uur al Massembre binnen.
    Aan alle ouders die hun kinderen uitwuifden: alle vorige groepen amuseerden zich hier reuze ! Maak je geen zorgen, lees dagelijks de blog en ... binnen een week zijn ze d'er terug.

    18-08-2007 om 11:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst bij nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen bij het ontwaken een 'kunstwerk' ontdekt bij het binnenkomen van Massembre. De monitoren houden -tijdens hun ontspanning- wel eens van een grapje. Maar dit is kunst ! Zo'n 15 stoelen op netjes in bol gesnoeide taxussen; origineel en al dan niet toevallig: toch mooi...
    Vandaag vrijdag in de namiddag is iedereen terug in Massembre; vakantie bijna gedaan, de grote activiteiten afgerond. Blije gezichten... van sommige kinderen denk ik 'door die ouders zou ik ook wel willen opgevoed zijn'; hun openheid, hun glimlach, hun grappige zinnetjes, de wijze om iets te vragen... 
    Terwijl er sommigen nog altijd als een zombie het restaurant binnenkomen en zich ook zo gedragen: 'soep' zeggen ze dan, zonder enige emotie op hun gezicht. Met het personeel hebben we afgesproken dat we zelf vriendelijk blijven, de soep overhandigen en er uitdrukkelijk bijzeggen 'asjeblief'. De meesten ontdooien dan wel en zeggen verlegen 'dankuwel'. De volgende keer doen ze het dan al een stuk beter....
    Gisteravond werd ook de coördinator door zijn collega's in de ploeg even in de bloemetjes gezet met een lekkere taart; Steven is immers al 10 jaar één van die vrijwilligers die zo'n periode trekken. Bedankt !
    Het weer ? Wisselvallig met heel weinig regen, veel wolken, af en toe een aangenaam zonnetje. Tof speelweer.
    Nog één nachtje slapen en ze zijn er ! 
     

    17-08-2007 om 09:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al over de helft !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De tijd vliegt... we zijn al over de helft van deze toffe vakantieweek. En als het goed zit, blijft het vandaag tot zaterdag mooi weer: niet te warm, niet te koud en genoeg zon, om goed gezind te worden.
    Gisteren op moederdag stond er op het menu: verse (!) tomatensoep, kalkoenfilet met champignonsaus, appelmoes, gebakken aardappelen en meloen als dessert. Er is zo gewr.. dat we op het laatst geen aardappelen genoeg meer hadden en moesten overschakelen op aardappelnootjes. Onze kok -ik ook trouwens- keek zich de ogen uit...
    Vraagt een jongen me na het avondmaal: wie kookt hier eigenlijk? Ik: er is één kok, maar we werken in twee ploegen van elk 6 man, een ochtend- en een avondploeg. Zegt die kleine: ik vind het hier héél lekker eten. Ik in mezelf: meer moet dat niet zijn !
    En vanmiddag is het spaghetti bolognaise; vanavond vissticks met puree en tomaten, en als dessert roomsoes. Ik zie de lachende gezichtjes al voor me !
    Oh ja, de activiteiten: die lopen prima. Alles is -gezien het toch vrij mooie weer deze week- kunnen doorgaan: van kayak, tot tochten, zwemmen, funzone, waterplaza, gocarts ...
    Hou je vast voor de boeiende verhalen als ze thuiskomen !
    Nog dit: heb je de foto's al bekeken op onze site: bij 'Was je d'er maar', 'Foto's van de week' ! 

    16-08-2007 om 11:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren moederdag. Sorry, maar ook ik ben mijn eigenste moeder in Mortsel gaan feliciteren; ruikertje gele rozen bij mooi weer !
    Van bloggers uit Meerle (tegen de Nederlandse grens) hoor ik dat het daar ook mooi weer was.
    Maar in Massembre was het heel de dag vrij miezerig. Af en toe zo'n triest buitje van niks, waar je toch helemaal nat van wordt. Overigens, toen ik 's avonds terug kwam (half zes) was de situatie niet veranderd.
    Op de vergadering met de verantwoordelijken hoorde ik echter geen enkele klacht over het weer, noch over iets anders. Dus -besluit ik maar- heeft iedereen zich weer dol geamuseerd.
    En -sorry lieve moeders- jullie kinderen hebben vandaag zeker niet aan jullie gedacht. Het weze hun vergeven, maar zoals dat gaat in een kinderhart: het nu is belangrijk en dat is in dit geval: pure pret !
    In naam van hen allen: fijne moederdag !  

    16-08-2007 om 10:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote maneuvers...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij een mooi zonnetje, met genoeg wolken en een briesje om het niet te warm te laten worden, zijn de verschillende groepen volop in hun grote maneuvers.
    Vanmiddag zijn er van de 700 kinderen maar een goede 150 aan tafel. Al de anderen zijn ergens onderweg met piknik (Fun Adventure, grotten, ...) of op tweedaagse naar Surice.
    Gisteravond was het weer lekker: verse groentensoep, varkensgebraad, erwtjes en wortelen, aardappelnootjes en verse chocoladepudding als dessert. Wie zich zijn 11 jaar herinnert, weet dat dit smullen geblazen is.
    Na de maaltijd zag ik een monitrice een jongetje troosten met een beetje heimwee; schitterend hoor. Na een kwartiertje was hij d'er weer helemaal bovenop en met een grote glimlach zag ik hem rondrijden op het go-cart parcours. Om maar te zeggen dat de monitoren van Kazou echt met onze vakantiegangertjes begaan zijn.
    De organisatie van alle uitstapjes (bussen, vertrek-en aankomsttijden, afspraken met kajakbedrijf, vervoer van de vlotten, extra aqua-monitoren, ...) loopt overigens weer op wieltjes; met dank aan de coördinatie.
    De vergadering gisteravond met de vakantieverantwoordelijken van alle verbonden was kort en krachtig; géén grote bemerkingen, alles loopt op wieltjes.
    Volhouden dus; hopelijk doet de zon ook haar best. Dan kan het niet stuk. 

    14-08-2007 om 12:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag ... definitief uit de startblokken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een maandag en startblokken ... ? Niet iedereen zal dat gevoel op maandag hebben. Maar in Massembre is dat wel even anders. Voor ons -het personeel- heeft het niet veel belang of het maandag of zondag is... hier stopt het nooit, hé.
    Maar voor zo'n groep kinderen en monitoren is het feest; zij weten overigens ook al niet meer dat het maandag is. Voor hen is het nu-moment belangrijk én het moet plezant zijn. De goede jeugdige spirit !
    Vandaag wordt het kajak, vlottentocht, tweedaagse, expeditie, Fun Adventure, grottentocht, zwemmen, .... en dat -naargelang de groep- tot het einde van de week. De pikniks zijn gemaakt, iedereen is er klaar voor.
    Heimwee nog niet gezien !
    De eerste dag hadden we wel al een dubbele ambreuk; té enthousiast achter een bal gelopen op een steile helling naar beneden... vallen met de arm over een grote steen, en het is gebeurd. Vlamingen zijn geen hellingen gewoon, zeker. Vakantie gedaan, terug naar huis. Spijtig, maar zulke dingen gebeuren....
    Gisteravond half elf; 1 jongen en 4 meisjes bellen aan mijn deur. KSA groepje op tocht; hebben al 34 km afgelegd, zoeken slapen. Het centrum ligt vol, dus ze maar in mijn huis gelogeerd. Vanmorgen nog een ontbijtje gegeven. Zij tevreden, ik ook. Ikzelf heb immers jaren tijdens de vakantie rondgetrokken, met de chiro weliswaar; en ergens met open amen ontvangen worden, is een heerlijk gevoel.

    13-08-2007 om 09:36 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    12-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag en vrij mooi weer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Week zes van deze grote vakantie is echt uit de startblokken geschoten.
    Vanmorgen hing hier serieus wat mist, opgeklaard tegen 10 uur, daarna een stralend zonnetje, maar dat is ondertussen al weer een waterzonnetje geworden; alleszins goed weer om te spelen.
    Sinds vanmorgen zie ik overal activiteit. Fun Adventure is al begonnen, het 'Kinderen Actief Parcours' ( een 'speeltuin' van anderhalve kilometer...) is al druk in gebruik, de Funzone (5 trampolines, een stormbaan en een buikschuifbaan) is geopend, de waterplaza zit al overvol kinderen... om maar te zeggen: het bruist !
    Vanmiddag waren het dan al fritjes met balletjes in tomatensaus en sla: je zou voor minder goed gezind worden !
    De coördinatieploeg zorgt dat alles gesmeerd loopt en het personeel zit zeer goed in zijn routine en blijft scherp qua vriendelijkheid en service. Ook kinderen zijn immers klanten !
    Ik ben vorige week voorzitter gekozen van de Dienst voor Toerisme van Hastière; daar zal dus vanaf nu heel wat vrije tijd aan besteed worden. Ik hoop binnen het jaar al de nodige bakens te kunnen verplaatsen, opdat deze gemeente meer zou betekenen in het toerisme; daar heeft ze immers troeven genoeg voor in handen.    

    12-08-2007 om 13:51 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan ze ... daar komen ze !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag vertrekken er ongeveer 700 kinderen; maar er komen er ook zoveel opnieuw aan !
    Gelukkig geen regen, maar tot op dit moment ( 13 uur) een gesloten hemel.
    De eerste bussen zijn al aangekomen, terwijl de vertrekkende groep de laatste maaltijd neemt in het restaurant. Van ons krijgen ze een foldertje van Massembre mee... misschien komen ze ooit nog terug met hun papa's en mama's om samen een weekendje te komen genieten.
    Dank aan alle monitoren, vakantieverantwoordelijken en coördinatie: 't was een schitterende week !
    Na mijn controleronde vanmorgen om na te kijken of er netjes gepoetst is, en om de eventuele schade vast te stellen en te laten herstellen, starten onze schoonmaakploegen (4 ploegen van 5 vrouwen) aan de wekelijkse 'grote slag' om alles netjes te krijgen voor die nieuwe kinderen en monitoren hun intrek nemen.
    En vanavond bij de eerste maaltijd zijn we dan echt gestart: opnieuw uitleggen hoe het het best verloopt, ...
    Nu nog hopen op eens een echt goed weer-week en dan zijn we meer dan tevreden.
    Caio aan zij die vertrekken en welkom aan zij die aankomen !

    11-08-2007 om 12:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook indianen slapen soms binnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was me het dagje wel gisteren; onophoudelijk miezerige regen... ook 's avonds en vannacht. Dan hou je het als tipi kamp niet vol. De weide wordt te drassig, slijk, niets meer droog, nattigheid in je tent.... dus evacuatie rond half tien. Met de camionette van het centrum organiseert de coördinatieploeg de verhuis van de tenten naar het 800 meter verder gelegen logement. De kinderen hebben er lekker en droog geslapen !
    Die fantastische coördinatieploeg hebben we gisteren dan nog eens bedankt met een -op hun vraag- mosselfestijn en enkele flesjes witte fair trade wijn uit Chili. Die ploeg van 10 mannen en vrouwen staat als vrijwilliger immers 24 op 24 uur beschikbaar voor de verschillende verbonden.
    Daarmee zijn we vanmorgen weeral aan de voorlaatste dag van deze periode. Morgen is er opnieuw een grote wissel: druk, druk, druk dus !
    Voor de ouders die hun kinderen terug zien thuis komen een heerlijk gevoel om naar uit te kijken; voor de ouders die hun kinderen zien vertrekken, is het wat moeilijker misschien. 
    Als ik die 10-12 jarigen hier bezig zie: ze zijn -met een beetje hulp van hun monitoren- best wel zelfstandig hoor ! Als er al een beetje heimwee is bij enkele kinderen, dan is er ook weer die monitor/monitrice die hen opvangt.  En binnen een week zijn ze weer -een boeiende ervaring rijker- thuis. 

    10-08-2007 om 08:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenprogramma's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De verschillende Kazou verbonden op vakantie in Massembre zijn overgeschakeld op regenprogramma's. Géén kajaks, vlotten, Fun Adventure, ... , want in zo'n miezerige Belgische druilregen word je pas echt door en door nat.
    Bij mijn dagelijkse ronde vanmorgen hoor ik toch vooral lachen, zingen en 'brullen'; wat zoveel betekent als 'we komen de dag wel door'. Be optimistic !
    Gisteravond verse groentesoep, lekker kalkoengebraad, champignonsaus, appelmoes en gebakken aardappeltjes; en als dessert meloen. Heerlijk !
    Ook gisteravond, thema avond bij de monitoren in de bar: 'seuten en nerten'. Ik hoor dat het weer 'geweldig' (met dank aan Eddy Wally) was.
    Vannacht ben ik uit mijn bed gemoeten voor een alarm in één van de logement gebouwen, om twintig na één. Dat is altijd weer spannend, want je weet nooit of het ernst is... Wat was er gebeurd ? Een -pas aangekomen monitor- tastte in het donker naar het lichtknopje en duwde op een alarmknop.... Ik krijg dan onmiddellijk een sein op mijn walkietalkie en heb drie minuten om mij naar dat gebouw te begeven; dat lukt nooit. Dus slaan de sirenes in dat gebouw aan. Enkele kinderen wakker, maar de sirene stond vlug af en de nachtrust keerde weer.
    En om er de moed in te houden: een foto met spelende kinderen in de zon !

    09-08-2007 om 10:30 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oei, water, maar geen wateroverlast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen was ik om kwart voor zes al weg naar Antwerpen, richting tandarts, kapper en een bezoekje aan mijn moeder.
    Om half tien -wandelend op de zonovergoten markt in Mortsel met mijn moeder- telefoon uit Massembre. Het valt er in bakken uit...
    Fun Adventure is maar kunnen starten om 11 uur, de vlotten- en kajaktochten zijn afgeschaft, maar die kinderen zijn kunnen gaan zwemmen in het prachtige zwembad van Givet. Zo waren ze ook nat, maar dan gelukkig in zwembroek...
    De tweedaagse is wel vertrokken, maar iets later.
    Tegen de middag was alle 'leed' geleden.
    Gisteravond lekkere worst met gegratineerde bloemkool en natuuraardappeltjes... lekker !
    Straks de dagelijkse vergadering met de vakantieverantwoordelijken van elk Kazouverbond en de coördiantie. Tot gisteren geen, maar dan ook geen enkel probleem. Zo hoort dat natuurlijk, maar zo'n weekje organisatorisch ineenpuzzelen én het nog goed uitvoeren is geen sinecure; noch voor de coördinatie, noch voor de receptie, het restaurant, de keuken, het onderhoud en de poets. Goede ploeg, hier in Massembre.  

    08-08-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volop actie !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vannacht en vanmorgen regen; maar om half acht -het uur dat de eerste groepen het ontbijt nemen- was het over. Een flauw waterzonnetje houdt ons gezelschap.
    Mooi weer vandaag.
    Alle activiteiten kunnen dus doorgaan. Kajak, kano, zwemmen, avonturenparcours, waterplaza, funplaza.... Met of zonder piknik: de kinderen trekken er -zoals alle kinderen- met het nodige plezier op uit.
    Wat de maaltijden betreft, het was ook gisteravond weer smullen: verse groentensoep, rosbief, erwtjes en wortelen, aardappelnootjes en als dessert chocoladepudding. Dan weet je: dit valt niet meer onder eten, maar wr... !
    De monitoren -die geen nachtwacht hebben- komen 's avonds naar de bar om zich te ontspannen. Gisteravond was het 'White Sensation'; iedereen in het wit. Met wat blacklight en prettige muziek heb je zo een feestje. Het bleek zo leuk te zijn dat ze de bar een half uurtje langer open hielden. Om één uur is iedereen gaan slapen; dat is nodig want de monitoren moeten uiteraard fris genoeg zijn om zich 100 % te kunnen inzetten voor de 700 kinderen in Massembre. Hun vakantie staat immers centraal ! 
    Het receptiepersoneel heeft zijn plannetje klaar voor de reorganisatie van de receptie; met de hulp van onderhoudsman Jean, worden het mooie meubels. Een nieuwe onthaaltoog en twee nieuwe burelen.
    Hier en daar moet er toch wat hersteld worden; we hebben de indruk dat het er wat heviger aan toe gaat dan in vorige periodes.
     

    07-08-2007 om 10:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toots Thielemans: de eenvoud zelve én een toptalent. Als je hem nog nooit zag optreden: zeker doen ! Mooi concertje gisteravond in Hastière.
    Massembre zelf dan: de zon verschuilt zich een beetje achter nevel, waardoor het wat minder warm en draaglijker geworden is.
    Een fijn weertje om op tweedaagse te vertrekken naar Surice, een mooi dorpje met kasteelhoeve; één van de verbonden vertrekt vandaag. Ze wandelen 12 km langs een klein riviertje: de Hermeton, vol obstakels; dus echt avontuur. Na een aantal uurtjes stappen -in en naast het water- komen ze aan op een weide met een fantastisch uitzicht. Daar staan tenten, toiletten, en is er drinkbaar water voorzien. Vanavond brengen we hen een barbecue (heerlijk) waarna ze een kampvuur ontsteken. Morgenvroeg wordt het ontbijt en de piknik geleverd.
    Ook vandaag: expeditie vertrekt te voet naar de grotten van Nichet. Daar krijgen ze een helm met pitslamp en verkennen de grotten zonder verdere verlichting: spannend!
    Jomba gaat zwemmen vandaag in het prachtige zwembad van Givet. Maar er is ook expeditie, vlotten- en kajaktochten op de Lesse, Fun Adventure en het avonturenparcours in Massembre.
    Leven in de brouwerij !  

    06-08-2007 om 10:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een enthousiasme !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weeral vertrokken voor een nieuwe periode met enthousiaste kinderen die in Massembre een heerlijke week meemaken... dat hopen we toch. Als ik de monitoren en het personeel van Massembre bezig zie, dan kan het niet mislukken. Daarenboven héérlijk weer !
    Vandaag zijn de eerste speciale activiteiten al begonnen: Fun Adventure met de Death Ride, de apenbrug, de pamperpaal, enzovoort. Allemaal spannend en inspannend. Andere groepen begonnen al met het 'Kinderen Actief Parcours': anderhalve kilometer avontuurlijke toestellen, tot en met de waterplaza; een must bij dit weer !
    Maar ook de Funzone met buikschuifbaan, trampolines en stormbaan wordt al volop uitgeprobeerd.
    Vanavond slapen de eerste expeditiegroepen in openlucht in een uithoekje van het domein: spannend op je 11 !
    En de indianen in de tipi's zijn al helemaal geïnstalleerd !
    Ikzelf ga vanavond naar een intiem optreden van Toots Thielemans hier in Hastière, dat wordt ook even wegdromen !

    05-08-2007 om 13:33 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!