Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vliegende start !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is ons gelukt ! Het eerste gigantische avondmaal (voor 820 personen) is als een fluitje van een cent verlopen. Lekker en veel keuze. En met de hulp van alle monitoren en de coördinatieploeg ging het vlotjes.
    Achter de schermen nog wat probleempjes, maar daar heeft niemand wat van gemerkt.
    Gisteravond hield ik mijn traditioneel welkomstwoordje (mét drankje) voor de monitoren. Maak je niet ongerust: er zijn altijd twee monitoren bij toerbeurt bij de slapende kinderen.
    Vanmorgen dan alle uitgeslapen kinderen terug aan het ontbijt en vanmiddag aan het middagmaal. Ook dat verliep prima: we zijn gerodeerd !
    Vandaag ging Zuid-West Vlaanderen al op Fun Adventure met hun piknik: de hele dag buiten op de pamperpaal, de death-ride, de klimmuur, ... Turnhout nam een picknick mee en trok al naar het zwembad van Givet. De andere verbonden blijven in en rond Massembre. Met dit weer zijn daar de succes-stories uiteraard de waterplaza (speeltuin in een vijver), de funzone (trampolines, springkastelen en waterschuifbaan) en het 2 km lange avontuurlijk parcours.
    En de 'indianen' van Waas en Dender genieten in hun tipi's; het is er warm, héél warm. Maar 's nachts is het er ook het meest fris: tussen de bomen, naast het riviertje de 'Massembre'. 
    Warm, héél warm; dus verfrissing is zeker nodig. In de vergadering met de vakantieverantwoordelijken werd het al uitvoerig aangekaart: water drinken én insmeren tegen de zon, petje of hoedje, ...

    03-07-2009 om 15:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (6)
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we... zomer 2009 !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag start voor Massembre -onder een prachtig blauwe hemel en 30°- de vakantie 2009.
    Liefst 810 kinderen en monitoren komen vandaag toe. Nadat vorig weekend heel wat vrijwilligers de nodige voorbereidingen troffen, kwam gisteren de coördinatieploeg toe om de puntjes op de 'i' te zetten voor de eerste week. Straks verwachten we de eerste bussen uit Brugge (136 personen), Zuid-West Vlaanderen (84), Turnhout (96), Midden-Vlaanderen (101), Limburg (198), Antwerpen (134) en Aalst (42).
    Ik ga proberen U dag na dag te informeren over wat er zoal reilt en zeilt met al deze kinderen die hopen op een fantastisch verblijf met toffe monitoren, een goed bed, een attractief programma, fijne vrienden en uiteraard lekker eten !
    Voor dat laatste is Massembre verantwoordelijk. Voor ons nieuw restaurant dat we nog maar een week aan het inlopen zijn, wordt het vanavond de vuurdoop. Alles werd tot in de kleinste details voorbereid, het zou dus als een fluitje van een cent moeten lopen...
    Ik hou jullie op de hoogte ! 

    02-07-2009 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (4)
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening
    Vorige vrijdag: officiële opening van onze nieuwe keuken, restaurant en bar. Geen regen, wel gedruppel; net iets te veel om buiten te blijven. Dus iedereen met zijn drankje naar de nieuwe bar.
    Daar neemt eerst Mr. Rudolphe Bastin, voorzitter van vzw Domaine de Massembre en voorzitter van MC Luik, het woord. Hij licht de geschiedenis van het sociaal toerisme en specifiek van Massembre toe. Daarna neem ikzelf het woord en bedank uitvoerig allen die dit hebben mogelijk gemaakt, vooral dan de vaste leden van de werfvergadering; hen zetten we in de bloemen !
    Daarna was het aan de minister om de laatste steen te leggen... de minister liet zich verontschuldigen en de man van het kabinet komt pas later. Dus geen laatste steenlegging...
    Dan neemt Mr. Jan Hoet het woord en onthult het kunstwerk van Jan Tahon.
    En daarna trekken alle 350 genodigden naar het onwaarschijnlijk lekkere  warm en koud buffet, met aansluitend een dessertenbuffet. Alle drank gratis ! Heerlijk dus. Tot de vroege uurtjes !
    Voor onze grote groep klanten voorzien we in september en oktober 2 speciale openingsweekends. 11-13 september wordt het eerder een cultureel programma en 16-18 oktober een CM-fit weekend met vooral sportieve invalshoek. Wie geïnteresseerd is, kijkt even op onze agenda en vindt daar uitgebreid alle voordelen voor deze uitzonderlijke klantenweekends met een uitgebreid aanbod in de prijs inbegrepen !

      

    30-06-2009 om 16:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In gebruikname !
    We werken in het nieuwe gebouw !
    In het weekend hadden we een 60-tal klanten en vanaf vandaag ontvangen we 350 kinderen en hun leerkrachten. De kop is er af. We zetten nog één en ander op punt.... maar het draait al prima.
    Alle klanten drukken hun bewondering uit voor het prachtige gebouw en de mooie aankleding ! En natuurlijk valt de uitgebreide keuze in de self service zeker in de smaak.
    Vanaf volgende week gaan we naar 750 kinderen en monitoren. Dus deze vuurdoop is wel even nodig !
    Een impressie met foto's.






    22-06-2009 om 17:10 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gewoon even kort voor de nieuwsgierigen: vanavond vrijdag koken we, eten we en drinken we in het spiksplinternieuwe gebouw ! Oef, het is gelukt.
    De keuken wordt vandaag nog volop gepoetst, de inhoud van de magazijnen, van de koelkasten en van de diepvriezers wordt overgebracht.
    De self-service is gepoetst en opgestart, het restaurant is gepoetst, de meubelen zijn aangekomen, de lampen hangen....
    Vanmiddag nog de bar. Tot gisteren waren ze daar nog tegels aan het vervangen en het barmeubel aan het installeren. Vanaf 14 uur vliegen we er met zijn allen aan en tegen 16 uur gaat de bar waarschijnijk open.
    De omgevingswerken schieten goed op, maar die hebben nog wel een weekje nodig om af te werken. Daarna moet daar de speeltuin nog verplaatst worden.
    En nu ga ik vlug naar de vergadering want de technieken (verwarming, elektriciteit, verluchting, sanitair, ...) worden opgeleverd.
    Ik voel mij al een beetje meer ontspannen; het is gelukt !

    19-06-2009 om 10:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etentje personeel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagavond zijn we met het personeel gaan eten in Falaën: restaurant Le Chession. Een aanrader !
    Het was ook zo'n prachtige zomeravond waar we er maar een tiental per jaar van hebben. Aperitiefje buiten, heerlijk voorgerechtje, hoofdgerecht en dessert overgoten met lekkere wijn. En dan nog een koffietje, een pousse café... Heerlijk zo onder collega's die een echte equipe vormen. Een sfeer om van te genieten.
    Ik hou dan ook altijd een klein speechke om het 30 koppige personeel te bedanken voor hun inzet; dat wordt geapprecieerd en tilt zo'n etentje toch even op een ander niveau. Het gaat immers in de eerste plaats om 'dankuwel' en 'laten we genieten van ons samenzijn'. En dat is ook aardig gelukt.
    En, zoals ik gisteren al schreef, zijn we er maandag weer serieus aan gevlogen ! 

    16-06-2009 om 09:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aftrap is gegeven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit wordt één van de 'hotste' weken van Massembre. Vrijdag moet er immers gekookt worden in onze nieuwe keuken, gegeten in ons nieuw restaurant en gedronken in onze nieuwe bar.
    Op een haar na zullen we het halen, hoop ik.
    Terwijl de keuken nog verder wordt geïnstalleerd, de freonleidingen nog worden aangesloten, de omgeving wordt heraangelegd, de lampen nog worden opgehangen, de muren nog worden geschilderd, .... kwamen vanmorgen al de tafels toe van ons nieuw restaurant. 
    Niet eenvoudig want alle toegangen worden betegeld... dan maar via de noodtrap en alle personeel inschakelen.
    Na een weekend van prachtig weer, begon het hier vanmorgen te regenen... binnen de kortste keren een slijkboel. En vermits er een 60-tal personen op de werf rondlopen, is het ook binnen een slijkboel geworden... en het is nog maar 9 uur !
    Dus: zoals vorige week al gezegd: poetsen, poetsen, poetsen !
    Maar 't zal mooi zijn als het af is; daarom al deze foto van de nieuwe inkom !   

    15-06-2009 om 09:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch moment !
    Vanmiddag hebben de laatste klanten in het oude restaurant gegeten, is er de laatste keer gekookt in de oude keuken (zie onderstaande foto's) ! Het gebouw van 45 jaar oud wordt in schoonheid verlaten. Alleen de receptie en onze burelen blijven nog in dit gebouw.
    Tot het volgende project ! In de oude keuken willen we de receptie en de burelen onderbrengen; als dat gebeurd is, wordt het oude restaurantgebouw afgebroken en de omgeving heraangelegd...
    Het sluiten en volgende week openen van een ieuw restaurant, keuken en bar zijn toch keerpunten in de geschiedenis van Massembre.
    Maar om dàt rond te krijgen sluit Massembre vanaf vandaag tot en met 19 juni om de hele verhuis te kunnen organiseren. Voor het personeel is het vooral een week poetsen, poetsen en nog eens poetsen in het nieuwe gebouw !
    Maar ook in eigen beheer moeten we nog één en ander in orde brengen: spiegels hangen, toiletrolhouders, bewegwijzering, geluidsinstallatie, verhuis van combi-steamers, verhuis van voeding, van magazijnen, inrichting van de bar....
    Ondertussen is er sinds gisteren water en elektriciteit in het nieuwe gebouw. Volgende week wordt alles opgestart wat te maken heeft met verluchting, verwarming, keukentoestellen, afwasmachines, ...
    En we zullen volgende week zeker niet alleen zijn op de werf, want één en ander dient nog door verschillende onderaannemers afgewerkt.
    Kwestie dus van met zijn allen het hoofd koel te houden !  




    12-06-2009 om 13:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens, jongens, ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat we allemaal meemaken...
    Gisteren sleurt een kraanman de hoofdwaterleiding over ! Geen water meer met 270 man in huis; verdorie. Maar met enthousiast personeel is zo'n klusje tegen de avond opgeklaard. Wel wat 'bruin water' in het begin, maar het leed is ondertussen geleden.
    Vanmorgen: andere kraanman, andere plaats: de telefoonkabel over. Geen telefoon, geen internet. Enfin, ondertussen ook opgelost.
    We blijven volhouden !
    En het goede nieuws: vandaag zijn we al aan de eerste beurt stofzuigen begonnen in het nieuwe restaurant ! 't Gaat af geraken... 

    10-06-2009 om 18:01 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste week bouwen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie hier rondloopt, gelooft zijn ogen niet... moet dat hier allemaal af zijn tegen vrijdag ??? Het antwoord: zowel de bar en het restaurant, de self en de keuken moeten af zijn ! De -1 (lokalen personeel) kan nog even een weekje uitlopen. Volgende week start de hele personeelsploeg aan de poets én de verhuis van wat we nog meenemen uit onze oude keuken.
    Dat wordt alle hens aan dek.
    Want op 19 juni eten de eerste groepen in het nieuwe restaurant !
    Deze week, die vanmorgen zonnig begon, gaan we nog tot 280 leerlingen en leerkrachten.
    De spanning stijgt ! 

    08-06-2009 om 10:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ezel méér !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gezonde lucht in Massembre... we hebben er een ezeltje bij ! Ze heet Céleste en werd vorig weekend geboren. Ze stelt het uitermate goed, heeft dezelfde kleur van vacht als zijn moeder en heeft amandelogen als een Egyptische prinses. Om maar te zeggen dat we héél blij zijn met de geboorte.
    Het was wel een echte ezelsdracht ! Wij dachten al in augusuts vorig jaar dat het niet lang meer zou duren...

    05-06-2009 om 09:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heavy !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog 17 dagen te gaan en we moeten koken in onze nieuwe keuken ! Op de werf is het een drukte van jewelste... tot 50 personen proberen niet in mekaars weg te lopen. Ook de omgevingswerken zijn volop aan de gang.
    Kamions met leveringen van keuken, ..., maar ook van terrasstenen, grond, ... rijden af en aan. De werfleider probeert overal tegelijk te zijn. Géén sinecure, want overal moeten er kleine (en grotere) probleempjes opgelost worden.
    En uiteraard draait Massembre gewoon voort op volle toeren. Een volwassengroep, drie scholen en een seminarie. En die willen we natuurlijk ook een fijn verblijf bezorgen. 

    03-06-2009 om 11:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar de kunstenaar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vertrek straks naar Johan Tahon. Johan wie ? De heer Tahon is kunstenaar (www.johantahon.be). Hij werd verzocht -op voorspraak van 'kunstpaus' Jan Hoet- om een kunstwerk voor Massembre te maken naar aanleiding van de ingebruikname van onze nieuwe keuken, resaurant en bar.
    Hij wil 'iets' maken met geweien van herten in Massembre. Dus neem ik vier dubbele geweien in de wagen en rijdt tot bij de heer Tahon.
    Het kunstwerk zal onthuld worden door Jan Hoet himself in aanwezigheid van de Waalse minister voor toerisme (die ons subsidiedossier goedkeurde), de voorzitter van CM, de architecten, aannemers, ....
    We hopen uiteraard dat het een mooi stuk wordt !


      

    28-05-2009 om 10:21 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuken !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen kwam de camion toe met de keuken ! Dat wil zeggen dat we echt aan de eindafwerking zijn van onze nieuwe keuken, restaurant en bar... Ze beginnen vandaag met het installeren van de self-service, dan de eigenlijke keuken en tot slot de vaatwasmachine.
    Vandaag komt er nog een school aan voor de resterende drie dagen van de midweek. Er logeren dan 363 mensen in Massembre verdeeld over 8 scholen en -zoals de kenners weten- 9 gebouwen.
    Gisteren bespraken we met de dienstverantwoordelijken de 'verhuisweek' van 13 tot 19 juni. We sluiten dan een weekje en dan is het: alle hens aan dek ! Het wordt verhuizen, poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Op 19 juni komen immers de eerste klanten toe in ons nieuw restaurant ! Dan hebben we nog een week volle bak met scholen en dan begint de vakantie: 800 kinderen en monitoren. Ik hoop dat iedereen zo enthousiast is als ikzelf om naar de nieuwe keuken, restaurant en bar te verhuizen !!!  

    27-05-2009 om 09:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagel als tennisballen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik schreef gisteren: hagel van wel een centimeter dik. In Beauraing, op 20 km van hier, was het heel wat ernstiger. Hagelbollen zo groot als kleine tennisballen.
    Enkele personeelsleden wonen daar... Enkele faits divers van het ondertussen tot 'natuurramp' uitgeroepen noodweer. Hagelbollen doorboren een veluxraam in de badkamer en vernielen de badkuip. In de tuin zijn alle stoelen en tafels in harde plastiek gewoon vernield. Kelders onder water, riviertjes overstroomd.... Een man krijgt een hagelbol op zijn hoofd: hersenschudding en open wonde... In één van de scholen waar nog enkel glas in de ramen staat, vliegen meerdere ramen aan diggelen; paniek in vooral de lagere schoolklassen...
    Hier in Massembre was één school op dat moment op wandeling: ze waren drijfnat natuurlijk !
    Goed puntje: het nieuwe schuine dak van ons nieuwe gebouw heeft het water probleemloos kunnen slikken !

    26-05-2009 om 09:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een weekend ! Tevreden klanten, want zo'n zomerweer had niemand verwacht !
    Daarnaast konden die 170 klanten natuurljk genieten van de inzet van een weergaloos animatie- en wandelteam, een mooi logement, een gezellige bar en overheerlijke maaltijden. En voor de kinderen kan zo'n weekend niet stuk. Alleen al wat je allemaal kan beleven in Massembre: waterplaza, avontuurlijk parcours, ... voor dit verlengde weekend voegden we er nog een snuifje kinderanimatie aan toe !
    Vandaag is het dan weer snel poetsen en overschakelen op de groep 'scholen'. We stijgen tot 363 kinderen en leerkrachten deze week, verdeeld over 7 scholen.
    Na een schitterende zonnige, zelfs zwoele start vanmorgen, viel het water kort na de middag met bakken uit de hemel. Een onweertje van een dik uur; tot en met hagelstenen van een goede cm dik !
    Ondertussen is dat al lang voorbij, is de temperatuur weer lekker en ruikt het al de hele namiddag heerlijk fris !

    25-05-2009 om 16:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk verlengd weekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker weertje ! Echt lente...: zon, lichte wolkjes en een 'iets' te fris briesje. Véél families en véél kinderen in Massembre. Met al die speeltuigen, het avontuurlijk parcours, de waterplaza, ... dat trekt families met kinderen aan, hé. Maar ook groepen met kinderen en/of volwassenen vinden hoe langer hoe meer de weg naar Massembre.
    De anti-slip gegoten vloeren beginnen er goed uit te zien in de nieuwe keuken. Een ploeg van 9 man is aan de slag om die vloeren morgen klaar te hebben. Daarnaast zijn er ook nog andere onderaannemers op de werf, want elke dag wordt het spannender !
    Minister Lutgen heeft ons bevestigd dat hij naar de opening komt ! Dat is goed nieuws ! We kunnen immers genieten van subsidies van het Waalse Gewest. Die subsidies zijn voor ons onmisbaar, gezien onze prijszetting. Vermits we werken in het sociaal toerisme is het onmogelijk om van onze inkomsten een nieuwe keuken en restaurant te zetten. Je betaalt hier dit jaar als volwassenen (CM-lid) € 55,60 voor één keer slapen en drie keer eten ! Daar kan je in een doorsnee hotel van overnachten en met een beetje geluk ontbijten....

      

    22-05-2009 om 13:10 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog werkte niet...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik probeer al enkele dagen een berichtje te plaatsen op de blog, maar het systeem functioneerde niet... vandaar.
    En er gebeurt toch heel veel in Massembre...
    De werf... het is nu alle hens aan dek. Gisteren liepen hier zowat 50 man rond ! Allemaal met één doel: het moet hier af geraken ! De werfleider was dan ook heel de dag op de werf om al dat werkvolk in de juiste banen te leiden. Gisteren startten de werkzaamheden voor de 'gegoten' vloeren in de keuken en de afwasruimte. Tegen zaterdag moet die er liggen en begin volgende week verwachten we de installatie van de eigenlijke keuken.
    Massembre zelf draait natuurlijk gewoon verder. Onze trouwe klant uit Kontich met liefst 300 personen bezet hier bijna het ganse centrum; altijd even enthousiaste leerkrachten ! En kinderen.
    Daarnaast logeren hier nog drie kleinere scholen, waarvan twee Franstalige. Zo goed als volle bak dus.
    En met het verlengde weekend hebben we 170 man in huis; ook niet slecht. Veel families met kinderen en twee groepen: een cyclo en taekwondogroep. 

    20-05-2009 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen regen meer... ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds gisterennamiddag is het droog ! Een beetje fris, maar te doen.
    Gelukkig voor de aanwezige groepen, want het werd wel moeilijk. Zeker voor de groep met anders valide jongeren die erg gestructureerd begeleid moeten worden.
    Als de zon er nu nog eens zou doorkomen, dan voelden we ons nog stukken beter !
    Gisteren hebben we nog eens met alle dienstverantwoordelijken samen vergaderd; we proberen dat elke week, maar dat lukt niet altijd: recuperatie, een vergadering, verlof, ziekte, ... Maar als we er dan allemaal zijn, zitten we snel op de juiste golflengte. Tof ploegje.

    13-05-2009 om 09:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers leven in Massembre...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuw klein reetje !
    Mooi hoor. Wist je dat zo'n klein reetje gedurende enkele dagen onbeweeglijk blijft liggen en geen geur afgeeft ? Zo blijft het veilig voor andere dieren.
    Je mag het dus ook niet aanraken -al zou dat kunnen- om het te strelen; want dan geef je het een geur mee en wordt het opgemerkt en loopt het dus gevaar.
    Regelmatig hebben we in Massembre geboortes (everzwijnen, schapen, geiten, ...) maar een reetje is toch even 'mooier'...
    Onze ezel Lisa daarentegen is al héél lang zwanger, maar bevalt maar niet. En toch -denken we al maanden- is het voor één dezer dagen... Een echte ezelsdracht ! We houden je op de hoogte.

    12-05-2009 om 12:04 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!