Om bij tijd, eens terug te genieten van de plaatsen waar je ooit geweest bent! De wereld in een muisklik http://www.alovelyworld.com/index2.html
OP REIS MET DE BLAUWE VOGEL - Cruise op deNijl -
1.Lezers die het hele REISVERSLAG WENSEN TE LEZEN.... weet dat dit in omgekeerde orde staat.
Het begint met de terugreis 15.09.06 (zie blog vanaf 3december 06) en eindigt met het vertrek op 01.09.06 ( zie blog vanaf 3 oktober 06)
2.Verder wordt deze blog aangevuld met EGYPTE NU:actuele feiten en vondsten...
19-10-2011
Pittige gehaktballetjes uit Egypte
Pittige gehaktballetjes uit Egypte
Ingrediënten
300 glamsgehakt
1 ei
2 elpaneermeel
zout en peper
tlchilipoeder
1 kleine ui
50 gwalnoten, gepeld
3 elolijfolie
2 eltomatenpuree
1 dlbouillon
tabasco
Het grootste deel van de Egyptische bevolking is islamitisch en eet daardoor geen varkensvlees. Lams- en schapenvlees des temeer!
Menugang:hoofdgerecht
Voorbereiding:
Bereidingstijd:
Aantal porties:2
Keuken:Mediterraans
Seizoen: alle
Bereiding:braden
Bereidingswijze
Leg het gehakt in een kom en voeg het ei, de paneermeel, zout, peper, chilipoeder en de gesnipperde ui toe.
Hak de noten klein en doe deze ook bij het gehakt. Kneed alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
Voeg de tomatenpuree, de bouillon en de tabasco toe en laat de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar sudderen.