Om bij tijd, eens terug te genieten van de plaatsen waar je ooit geweest bent! De wereld in een muisklik http://www.alovelyworld.com/index2.html
OP REIS MET DE BLAUWE VOGEL - Cruise op deNijl -
1.Lezers die het hele REISVERSLAG WENSEN TE LEZEN.... weet dat dit in omgekeerde orde staat.
Het begint met de terugreis 15.09.06 (zie blog vanaf 3december 06) en eindigt met het vertrek op 01.09.06 ( zie blog vanaf 3 oktober 06)
2.Verder wordt deze blog aangevuld met EGYPTE NU:actuele feiten en vondsten...
12-04-2006
leven in het oude Egypte: voeding
De basis van alle maaltijden bestond uit brood(gerst, spelt) en bier. Hiermee betaalde men arbeiders die werkten in de steengroeve of op grote bouwprojecten als tempels of piramides. Van twee soorten graan is aangetoond dat deze verbouwd werden: gerst en spelt. Om de verschillende deegsoorten te laten smaken voegde men vruchten toe en gebruikte men volkoren- of tarwebloem.
Een belangrijk onderdeel van de voeding bij de gewone mensen waren peulvruchten, als linzen, tuinbonen, erwten, kikkererwten en hoornklaver. De voeding van de rijkere mensen vertoonde meer afwisseling. Hier vinden we allerlei groenten zoals waterkers, postelein, latuw, uien, knoflook en pompoenen maar ook zaadjes van de lotus en delen van de papyrusplant.
Geliefde fruitsoorten waren wijndruiven, vijgen, dadels en noten van de doempalm en sinds het Nieuwe Rijk ook granaatappels. Dit was een geïmporteerde fruitsoort uit Voor-Azië