Om bij tijd, eens terug te genieten van de plaatsen waar je ooit geweest bent! De wereld in een muisklik http://www.alovelyworld.com/index2.html
OP REIS MET DE BLAUWE VOGEL - Cruise op deNijl -
1.Lezers die het hele REISVERSLAG WENSEN TE LEZEN.... weet dat dit in omgekeerde orde staat.
Het begint met de terugreis 15.09.06 (zie blog vanaf 3december 06) en eindigt met het vertrek op 01.09.06 ( zie blog vanaf 3 oktober 06)
2.Verder wordt deze blog aangevuld met EGYPTE NU:actuele feiten en vondsten...
30-06-2006
De egyptische keuken
Door de eeuwen heen is de Egyptische keuken weinig veranderd. Wel zijn de invloeden van de Italiaanse, Turkse, Franse en Engelse keuken duidelijk terug te vinden en tegenwoordig heeft ook het bekende Chinese eten Egypte bereikt.
De Egyptenaren gebruiken een licht ontbijt dat vaak bestaat uit bonen (of bonentaart), eieren, augurken, verschillende kazen en jams. In uw hotel zult u echter een normaal Europees ontbijt geserveerd krijgen, dat bestaat uit koffie of thee, toast en broodjes, boter en jam en eventueel kaas en vruchtensap. De lunch is de hoofdmaaltijd in Egypte, al zullen de meeste hotels de hoofdmaaltijd s avonds serveren.
De gebruikelijke lunch valt tussen 2 en 5 s middags en wordt vaak gevolgd door een siësta.
De Egyptenaren zelf eten thuis traditioneel laat op de avond, meestal niet voor 22.00 uur en vaak bestaat deze maaltijd uit restanten van de zware lunch.
Over het algemeen zult u voornamelijk Europees eten geserveerd krijgen, maar probeert u ook eens iets van de Egyptische keuken. Een goed begin is molokhia, een hartige soep van in bouillon getrokken groente met knoflook, peper, koriander en rijst.
Een ander lievelingskostje van de Egyptenaren is duif. Deze worden geroosterd en opgevuld met rijst en zijn absoluut heerlijk alhoewel er wel weinig vlees aanzit.
Als dessert is de ommu-ali een echte aanrader. Dit is een pudding van rijst, melk, krenten en kokosnoten.
Frisdranken zijn in Egypte erg in trek, aangezien Moslims geen alcohol mogen drinken. Vruchtensappen en limonades zijn daarom bijna overal verkrijgbaar. Een Egyptische specialiteit is karkadeh, een dieprood gekleurd aftreksel van Hibuscusbloemen. U kunt deze zowel warm als koud drinken.
Aan de gewone koffie zit weinig smaak en daarom wordt over het algemeen Turkse koffie door buitenlanders gedronken. Bij de thee krijgt u een paar takjes mint geserveerd. Het is de bedoeling dat u deze door uw glas roert. Volgens de Egyptenaren bevordert het de spijsvertering en geeft het extra energie.