Om uit te proberen .... Hama Mahshi. (Gevulde duif uit Egypte).

* 4 duiven of piepkuikens, |
* 6 dl. kippen- of groentebouillon, |
* 1 middelgrote ui, |
* 4 eetl.bulghur, |
* 2 eetl. kippenlevers, |
* versgemalen zwarte peper, |
* 1 eetl. peterselie, |
* zeezout, |
* 1 theel. gedroogde munt, |
* 3 eetl. boter. |
Pel de ui en snijd hem fijn. Hak de kippenlevers fijn. Was de peterselie en hak hem fijn. Laat een eetlepel boter smelten in een grote pan en bak hierein de ui en kippenlevers tot de ui gaar is. Voeg de bulghur, peterselie, munt en de helft van de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 10 - 15 minuten zachtjes sudderen, tot de bulghur gaar is en bijna al het vocht heeft opgenomen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de 4 vogels met het bulghurmengsel. Schik ze in een gietijzeren pan waar ze precies in passen en schenk de resterende bouillon erbij. Plaats de afgedekte pan 1¼ - 2½ uur in een op 160 ºC voorverwarmde oven, of tot de vogels goed gaar zijn. Serveer ze met de saus, brood en een koud groentegerecht. (Voor 4 personen).

|