Om bij tijd, eens terug te genieten van de plaatsen waar je ooit geweest bent! De wereld in een muisklik http://www.alovelyworld.com/index2.html
OP REIS MET DE BLAUWE VOGEL - Cruise op deNijl -
1.Lezers die het hele REISVERSLAG WENSEN TE LEZEN.... weet dat dit in omgekeerde orde staat.
Het begint met de terugreis 15.09.06 (zie blog vanaf 3december 06) en eindigt met het vertrek op 01.09.06 ( zie blog vanaf 3 oktober 06)
2.Verder wordt deze blog aangevuld met EGYPTE NU:actuele feiten en vondsten...
16-12-2006
Egyptologen lanceren online encyclopdie
Egyptologen lanceren online encyclopdie
[Bron: CNN 2006; vert. Gien Jansen]
Gefrustreerd vanwege de slechte kwaliteit van vele websites over het oude Egypte, besloot een professor aan de universiteit van Californië (VS) een online encyclopedie te maken die geheel en al gewijd is aan Egyptologie.
Wilhelmina Wendrich, professor Egyptische archeologie, zag hoe haar belangrijkste bron voor het project, een zevendelige Duitse encyclopedie, meer en meer uit de tijd raakte omdat het een enorm werk is op een encyclopedie te 'updaten'.
Ondertussen deden haar studenten aan de UCLA een onderzoek naar stukken op het internet en werden misleidt. "Het web heeft enorme hoeveelheden geweldige informatie en enorme hoeveelheden vreselijke informatie", zei Wendrich afgelopen week in een telefonisch interview met Reuters.
De UCLA Encyclopedia of Egyptology zal in 2008 online gaan en zal continue worden bijgewerkt als er nieuwe feiten aan het licht komen of als er nieuwe ontdekkingen worden gedaan, vertelde Wendrich.
De online-encyclopedie komt er in twee vormen: in PDF (gratis voor iedereen) en een versie met betere zoekfuncties en meer plaatjes, zal alleen toegankelijk zijn als je abonnee bent. Wendrich: "Ik doe dit omdat ik denk dat het hoognodig is!"
Mensen die vanuit Egypte de website bezoeken kunnen altijd gratis beide versies bekijken.
Wendrich hoopt dat op den duur de hele encyclopdie ook in het Arabisch wordt vertaald.
"Ik denk echt dat het heel erg belangrijk is dat iedereen zich realiseert dat al dit materiaal waar we mee werken uit Egypte komt. En de mensen in Egypte spreken Arabisch: zij hebben meer dan wie ook recht op de encyclopedie te kunnen raadplegen. "Ik ben eigenlijk best verbaasd dat nog niet eerder iemand op het idee gekomen is". aldus Wendrich