Hygiëne en voeding tijdens de reis
Het leidingwater dat door de autochtone bevolking gedronken wordt, is niet altijd geschikt voor de reiziger. - Matig risico : Matig risico : Zuid-Afrika, de eilanden van de Caraïben en van de Stille Oceaan, Zuid- Korea, noordelijk deel van het Middellandse Zeegebied, Israël, Japan. - Hoog risico : zuidelijk deel van het Middellandse zeegebied,ontwikkelingslanden in Afrika,Latijns-Amerika en Azië.
Geef de voorkeur aan gekookte en warme voedingsmiddelen. Gebruik dranken uit (ongeopende) flesjes. Indien niet mogelijk : troebel water eerst filteren (bv. met koffiefilter); het water koken (enkele minuten) of desinfecteren met chloortabletten of druppels (te verkrijgen bij uw apotheker). Kies liefst dranken op basis van gekookt water,thee,koffie). Vermijd ijsblokjes. Poets de tanden met mineraalwater of gekookt water.
Vermijd : rauwe groenten, sla; niet-gepasteuriseerde melk, roomijs; rauwe of onvoldoende gekookte vis,schaaldieren en schelpdieren; rauw of onvoldoende gebakken vlees; fruit dat u niet zelf geschild hebt.
Deze maatregelen dragen bij tot de bescherming tegen diarree, cholera, buiktyfus en paratyfus, hepatitis A, poliomyelitis en een aantal worminfecties
|