R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
20-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelei
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren heb ik gelei gemaakt van .....paardebloemen.

Ik had dit eens gelezen op ander weblog en vond het een uitdaging dit ook eens te proberen. 

Sindsdien maak ik deze gelei ieder jaar,
behalve vorig jaar omdat ik nog over had van het jaar voordien.


Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk, maar het vraagt wel wat werk om de bloemen te gaan plukken.

Ingrediënten:
- 400 paardebloemen – enkel de bloemen.
  Géén steeltjes, want die maken de gelei bitter.  
- een sinaasappel en een citroen
-
1 kg geleisuiker
op 1 liter vocht of 500 gr indien je pec gebruikt. 

Mijn ondervinding zegt dat ge pec móet toevoegen, anders stijft hij niet goed op.


Pluk de bloemhoofdjes nadat de ochtenddauw is opgedroogd en als de zon schijnt.  Dus zo vanaf rond 11 uur;  dan zijn de meeldraden van de bloempjes goed open. 
Let wel: pluk waar ge er zeker van bent dat er niet gesproeid is tegen onkruid en niet langs een weg waar veel auto's rijden. Of waar veel mensen hun hond uitlaten......die kunnen er op gepist hebben.
Kijk de bloempjes ook goed na op eventuele beestjes, zoals spinnen, kleine insecten en allerhande ongedierte.

                   


Je  kookt de bloemen, met de sinaasappel en citroen in stukjes gesneden, met 750 ml water gedurende ong. 45 minuten.  Doe alles door  een neteldoek en neem dan 1 kg geleisuiker voor 1 kg sap en breng opnieuw aan de kook volgens de aanwijzingen op het pak suiker en de Pec..

Wens je het minder zoet, neem dan een halve kg speciale geleisuiker.


Dit jaar heb ik echter een ander recept gebruikt, waarbij de bloempjes met de sinaasappel en de citroen eerst een ganse nacht in het water blijven trekken.


Maar ik had wat overdreven en 1.200 paardebloemen geplukt, allemaal schone grote volle bloemen.  Ik heb het in 2 maal moeten koken en had uiteindelijk 4 liter sap.  Véél te veel...en veel te weinig potjes.  Mijn eerste brouwsel was wat te zuur en hebdan in de tweede pot van 2 liter een halve kilo gewone suiker meer in gedaan.


Maar het resultaat valt best mee.  Zelfs mijn vrouw vond het niet slecht en dat wil al wat zeggen!

20-04-2010 om 22:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen Sue Mills(50), de burgemeester van Torrington in het Engelse Devon schreef als grapje op haar Facebook-pagina op het internet:

 'Illegale immigranten zijn zoals sperma, miljoenen van hen dringen binnen, maar slechts één werkt.'

Deze uitlating, die toch deels op waarheid berust, veroorzaakte heel wat heisa. 

Toen ze begreep dat mensen er aanstoot aan namen heeft ze de uitspraak verwijderd en heeft ze publiekelijk haar excuses aangeboden.
"Ik besef dat de uitspraak niet bij mijn publieke rol past. Het was niet bedoeld om iemand te kwetsen,"zei Mills tegen de Britse krant The Daily Telegraph.

De uitspraak was alleen te zien voor Mills' 380 virtuele vrienden. Een aantal van hen klaagde over de 'racistische grap'.
Mills gaf wel aan dat ze de uitspraak van een andere Facebook-pagina had overgenomen, waar niemand er over klaagde.

19-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (8)
18-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-H-V

B-H-V    of       Het zwaard van Damocles.


Vanaf 1 juli wordt België voorzitter van de Europese Unie.  Daar zal enorm veel energie ik kruipen, waardoor we in de 2de helft van 2010 niet veel zullen moeten verwachten van de binnenlandse politiek. Problemen die een dringende oplossing behoeven kunnen dus maar best vóór die periode geregeld worden.  Het meest dringende dossier is natuurlijk  

      de splitsing van de kieskring  Brussel-Halle-Vilvoorde.     

             Een kwestie die al 40 jaar aansleept.            
                   


D-DAY - 'deathline-day' of 'demolition day'? 

                   

Bij de herbenoeming van Yves Leterme als Eerste minister werd Jean-Luc Dehaene als Koninklijk Opdrachthouder aangesteld om nu voor ééns en altijd het probleem B-H-V op te lossen en dit tegen Pasen, een deathline die inmiddels al verschoven werd naar het einde van de Paasvakantie, vandaag dus. 
                   
Maar wat valt er hierover eigenlijk te onderhandelen?  De splitsing van de kieskring B-H-V is niet meer dan de toepassing van de wet, iets waar de Franstaligen zich reeds al die tijd tegen verzetten.  Integendeel, ze willen steeds meer en meer faciliteiten in de Vlaamse gemeenten rond Brussel. 

Zonder splitsing van de kieskring zijn er in feite geen grondwettelijke verkiezingen mogelijk.  Dit werd zelfs bevestigd door een arrest van her Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.


 De Vlaminghater Olivier Maingain van het FDF liet begin januari reeds weten dat hij geen problemen ziet als Dehaene zou mislukken in zijn opdracht.  Bij verkiezingen zonder moet volgens de grondwet het Parlement de uitslag toch geldig verklaren.  Over de onderhandelingen zegt hij daarbij: “Als wij moeten praten over wat de Vlamingen willen, de splitsing, dan moeten zij bereid zijn te praten over wat wij willen: de uitbreiding van Brussel.” 
          Brabant_Flamand         

Door de inlijving van Vlaamse gemeenten bij Brussel zou tevens het probleem van de niet-benoemde burgemeesters van de baan zijn.  Maar het afstaan van Vlaams grondgebied is voor de Vlamingen onbespreekbaar.   Verder wensen de Franstaligen o.a. ook nog meer bevoegdheden in de Vlaamse Rand en meer geld voor Brussel.


De standpunten staan dus lijnrecht tegenover elkaar en een oplossing uitwerken die zowel de Vlamingen, de Walen en de Brusselaars bevredigt, zal zeer moeilijk zijn.
                    


- Eind januari lekte reeds uit dat Jean-Luc Dehaene de regering zou voorstellen om de kwestie tot na de verkiezingen van 2011 uit te stellen en inmiddels met een noodoplossing voor de dag te komen. .

- MR voorzitter Didier Reynders wil dan weer een oplossing koppelen aan een grote staatshervorming met een overdracht van bevoegdheden en met een herziening van de financieringswet.

- Alexander De Croo (Open VLD) wil van geen overgangsoplossing voor BHV weten en dreigt ermee dat de Open VLD uit de regering stapt als er geen definitieve oplossing komt.  Dat zou de val van de regering Leterme II betekenen.

- Begin vorige week gooide Madame NON, Joëlle Milquet (CdH) reeds een stok in het kippenhok met de mededeling dat de voorstellen van Jean-Luc Dehaene die op tafel liggen, “totaal onvoldoende zijn voor de Franstaligen” en onderstreepte daarbij de handhaving van een Franstalig front.
Olivier Maingain, die tevens vindt dat Dehaene veel te traag heeft gewerkt en nooit echt heeft geïnvesteerd in zijn opdracht, treedt haar daar in bij .  "Als Jean-Luc Dehaene echt de bedoeling heeft de voorstellen die nu op tafel liggen voor te leggen aan de Franstalige onderhandelaars, heeft hij een groot probleem.  Ze zijn gewoon onaanvaardbaar."

Joelle Milquet : la poupée qui fait non  
2 min 36 sec - 24 aug 2007
www.youtube.com


WAT ZAL HET WORDEN?

18-04-2010 om 22:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
17-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijkste steden
Een reis langs de gevaarlijkste steden ter wereld.

 10) Op de tiende plaats een eerder verrassende stad, Bagdad, dat heel wat vorderingen gemaakt heeft tegenover enkele jaren geleden. 

 9) Op naar de Verenigde Staten (maar niet voor het laatst):  Baltimore. Wanneer je een rondrit maakt langs de East Coast kunt ge best deze stad vermijden..

 8) Medelin (Colombia).  Zolang drugs er hoogtij vieren, blijft deze stad levensgevaarlijk.

 7) San Salvador (El Salvador) één van de Zuid-Amerikaanse steden die zorgen voor het overwicht in de top tien.

 6) Niet aan te raden reisbestemming: Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea. Niet omdat het te ver weg ligt, te moeilijk bereikbaar is of omdat er haast niets te zien is, wel omdat het aantal overvallen, schiet- en vechtpartijen er amper bij te houden is.

 5) Kaapstad.  Volgend jaar gaat in Zuid-Afrika het WK Voetbal door. Hopelijk maakt Kaapstad tegen dan serieuze vorderingen op het vlak van veiligheid, want momenteel is het de vijfde gevaarlijkste stad ter wereld.

 4) Tijuana (N.W Mexico) , in deze lijst op de vierde plaats, mag dan wel supertoeristisch zijn, je hebt er ogen op je rug nodig.  Het is een broedplaats van drugshandel en prostitutie.
 
 3) Op de derde plaats New Orleans , de grootste stad in de staat Louisiana (V.S.A.).   Buiten het feest van Mardi Gras (Carnaval) dat daar gigantisch gevierd wordt is het er de rest van het jaar een en al kommer en kwel. De lokale overheid doet haar best, maar.... New Orleans staat wel bij de Top10 van plaatsen die ge bij een rondreis door de VS zou moeten bezoeken. 

 2) Caracas (Venezuela) heeft de nummer één net niet gehaald, met 96 moorden per 100.000 inwoners.

 1) Dé gevaarlijkste stad van dit moment is het Mexicaanse Ciudad Juárez, aan de grens met de Verenigde Staten. Vorig jaar alleen al werden er ongeveer 1600 moorden gepleegd.

bron:MF - Lifestyle

17-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
15-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar gevangenis
Moeder naar 't Gevang!!!   -   STOF TOT NADENKEN!!!!

Moeder in het home laten ..           of naar de gevangenis doen ????

                                                  

Mijn moeder die momenteel in een bejaardentehuis verblijft, ga ik laten overplaatsen naar een gevangenis.
Ben ik gek?Neen!
Moeder leeft nu op een kamertje zo groot als een cel.
Zij krijgt alleen water om te drinken, limo is te duur.

Ze moet drie maal per dag naar de refter sukkelen, en eten wat de pot schaft.
Dokter en medicatie moet ze zelf betalen.
Als het mooi weer is en zij aan de beurt is, mag ze eenmaal per 14 dagen mee wandelen (in de rolstoel) daar er geen personeel genoeg is.
Indien er geen vrijwilligers waren die zich inzetten zag het er nog beroerder uit.
Haar was moet ze door familie laten doen of er dik voor betalen, kledij : zelf kopen.
Ik kan de lijst nog langer maken!!
Daarvoor betaalt moeder 1500 € per maand!  Maar met haar pensioentje komt ze daar niet mee toe en moet ik maandelijks bijleggen.

-------------------------------------------------------------------------


Onze gevangenen krijgen 3 maaltijden op cel met keuze menu op voorhand te bestellen, ze mogen ook alle dagen wandelen en sporten.
Hun was wordt voor hen gedaan en ze krijgen gratis kledij.
Metadon en andere medicatie worden er gratis verstekt.
De doktersvisite is er ook gratis.
Hun koffie of warm water (thermos) worden 2 maal per dag gevuld, gratis.
Ze hebben tv op hun cel.  Moeder moet haar TV-toestel huren!
Indien ze nog kunnen of willen werken kunnen ze nog tot 250 euro per maand verdienen.

De gevangenis telt meer personeel dan gevangenen.
En dat kost de gevangenen 00,00 euro.
Zij moeten streng bewaakt worden of ze gaan lopen.  Moeder kan niet meer lopen.
Op gebied van netheid kan men in de gevangenis van de grond eten terwijl bij moeder de stofvlokken wekenlang in de hoekjes blijven liggen.
Dit is geen verwijt aan personeel. 
Je kunt geen groot gebouw netjes houden met maar weinig mensen.
Je kunt geen 47 hulpbehoevenden dag en nacht verzorgen met een paar verpleegsters.

Wat hebben onze oudjes misdaan dat hun kinderen moeten bijpassen??
Is er ook prijscontrole in de tehuizen??
Kan iemand mij een beperking opnoemen die een gevangene heeft ten opzichte van onze bejaarde,
behalve opendeurdagen? 
De rest is allemaal gratis.

En dit moeten wij allemaal goed vinden....

Gewone mensen worden op oudere leeftijd gestraft; misdadigers worden beloond!

Waar zijn we toch mee bezig!!!!!!

Weet je wat, onze toekomst als bejaarde ziet er niet rooskleurig uit !!!!!

                    

15-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
14-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overvallen
Gewapende overvallen.

1/ "Overvaller schiet juwelier dood."

2/ "Juwelier schiet overvaller dood."

1/
Twee overvallers stormen iets na de middag een juwelierszaak binnen in Elsene en vuren op de winkelier.  Deze sterft ter plaatse.  Ook zijn schoonzoon die komt aangesneld, wordt geraakt.
De daders slagen op de vlucht, maar één kon dank zij 2 voorbijgangers tegengehouden worden.  Ook de tweede dader kon later gevat worden.  Eén van de daders heeft ook een schotwonde.  Maar wie heeft dat schot gelost?  Dat gaat men nu onderzoeken....

⇒ Maar in de meeste gevallen ontsnappen de gangsters en blijven ongestraft.... 

2/ Dezelfde dag 's avonds om 7 uur.  Twee jonge mannen (33 en 27 jaar) overvallen een juwelierszaak in Schaarbeek.  Toen de bandieten met een zak juwelen op hun scooter wilden vluchten, schiet de juwelier ze neer.  Eén overvaller overlijdt ter plaatse, de andere is zwaar gewond.
De juwelier wordt aangehouden en beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag en voor het bezit van een wapen zonder vergunning.  De overvallers hebben tijdens de overval vermoedelijk ook een schot gelost, maar volgens het parket is dat nog niet helemaal zeker.


Geval 1: de twee daders zijn uitzonderlijk kunnen gevat worden en zitten nu in den bak.  Met veel geluk krijgen ze een zware straf en gaan ze voor jaren het gevang in, waar ze het zelfs veel beter hebben dan velen van ons.  Maar de advokaat die ze toegewezen krijgen zal wel een hoop verzachtende omstandigheden inroepen van ongelukkige jeugd en van dat soort dingen.  Enfin, binnen enkele jaren lopen ze terug rond, 'wegens goed gedrag'.
Of ze wel een vergunning hadden voor hun wapen?  Die vraag wordt hier niet gesteld.  Dat is immers niet belangrijk, maar voor geval 2 wel.  Daar weegt dat zelfs extra zwaar door. 

Geval 2:  Een eerlijk man die zijn eigendom probeert te verdedigen, wordt ook aangehouden voor doodslag.  Vermits de gangsters met hun buit op de vlucht gingen, was het geen wettige zelfverdediging meer.  Ge moet die laten lopen.  Er achter aan?  Ze zijn wel gewapend en dat soort deinst er niet voor terug u neer te schieten.  Overvallers gebruiken het bruutste geweld, maar gij als slachtoffer mag dat ter verdediging niet.  Ge moet u maar laten doen.  En dan nog een wapen hebben en blijkbaar zonder vergunning!  Hoe misdadig! 

Wel, als ge het mij vraagt:  goed gedaan meneer de juwelier!  Ge verdient bewondering voor uw moed.  Proficiat.   Gangsters, bandieten, overvallers en al dat soort krapul, dat hebben we niet nodig in de maatschappij en kunnen we best missen.

Maar wat doet ge eraan:

DE WET BESCHERMT immers DE MISDAAD.
 



Morgen:  Ik doe mijn moeder naar de gevangenis (als dat kon).
 

14-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat onze politici nog altijd niet doorhebben.

Generaal de Gaulle
(*)
had het in 1959 al goed gezien.

Op 5 maart 1959 sprak generaal Charles de Gaulle deze merkwaardige woorden:


"Het is heel goed, dat er gele, zwarte en bruine Fransen zijn. Zij tonen aan, dat Frankrijk openstaat voor alle rassen en dat dit land een universele roeping heeft. Maar wel op voorwaarde, dat zij een kleine minderheid blijven. Zoniet, zal Frankrijk niet Frankrijk blijven. Wij zijn tenslotte voor alles een Europees volk van het blanke ras, met Griekse en Latijnse culturele achtergrond, en we behoren tot de christel ijke godsdienst. We moeten mekaar geen verhaaltjes op de mouw spelden.Bent u de moslims al gaan bekijken met hun tulbanden en djellabas ? U ziet toch onmiddellijk dat dat geen Fransen zijn. Zij die de integratie prediken, hebben het brein van een colibri, ook al zijn ze heel geleerd. Probeert u olie en azijn samen te voegen door met de fles te schudden. Na enige ogenblikken scheiden ze zich terug. Arabieren zijn Arabieren en Fransen zijn Fransen. Gelooft u dat de Franse gemeenschap 10 miljoen moslims kan opslorpen, die er morgen 20 miljoen en overmorgen 40 miljoen zullen zijn ?Als we de integratie mochten nastreven en als alle Arabieren en Berbers van Algerië beschouwd zouden worden als Fransen, hoe zouden we kunnen verhinderen dat zij afzakken naar onze steden, waar een hogere levensstandaard bestaat ? Mijn dorp zou niet langer Colombey-les-Deux-Eglises heten, maar Colombey-les-Deux-Mosquées".
 

(*) Charles André Joseph Marie de Gaulle (Rijsel 22 nov.1890 - Colombey-les -Deux-Eglises 9 nov.1970) was een Frans militair en politicus. Hij vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog als officier in de Slag bij Verdun, was de leider van een Franse regering in ballingschap tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd de eerste president van de door hem ontworpen Vijfde Republiek (1959-69) van Frankrijk. (uit Wikipedia)

Nog een bekende uitspraak van Charles de Gaulle:

                       "La France, c'est moi."                      

13-04-2010 om 11:24 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (9)
12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18.903

In vijf maanden tijd, tussen begin oktober 2009 en eind februari 2010, kreeg de dienst Vreemdelingenzaken 18.903 verzoeken binnen van illegalen voor een regularistaie om humanitaire redenen.
In dezelfde periode werden ook 12.657 oude dossiers geactualiseerd waarbij illegalen nieuwe elementen konden aanbrengen om na te gaan of ze konden voldoen aan de ruimere regels.  Hier gaat het om aantal dossiers en niet over aantal personen.  Naar schatting betreft het meer dan 20.000 personen. 
Ook liggen er bij Vreemdelingenzaken nog meer dan 9.000 regularisatiedossiers 'om medische redenen' ter behandeling.

In 2009 werden 14.830 illegalen geregulariseerd om humanitaire redenen.

 Morgen: uitspraak van Generaal de Gaulle in 1959.

12-04-2010 om 17:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.729
 In de stad Antwerpen werden vorig jaar 729 nummerplaten van auto's gestolen.  Dit zijn er 175 meer dan in 2008.
112 platen werden teruggevonden.


    (dit is een totaal willekeurige plaat - ik vond geen plaat met de letters RAA)    

Gestolen nummerplaten worden door criminelen dikwijls op gestolen auto's van een zelfde merk en type gehangen om zo minder argwaan te wekken.

10-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
08-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfvuil

Zwerfvuil.

Een hoop afval komt niet altijd terecht in de vuilbak, waar het thuishoort.
Velen vinden dat ze alles maar op straat kunnen gooien  , 
dan zijn ze er vanaf.


En waar al vuil en viezigheid ligt, komt er al vlug nog bij.

 Zo bijvoorbeeld gooit de Vlaming jaarlijks niet minder dan 
1.600.000 drankblikjes  en 39.691.295 sigarettenpeuken  op staat. 

 Vorig jaar werd er langs de Vlaamse wegen 2.817 ton  zwerfvuil geruimd!
 Kostenplaatje: 3.922.633 euro.
 Dat is wel 300.000 € minder dan in 2008, maar bijna 230.000 € meer dan in 2007.

 De provincie Antwerpen blijft koploper met 961 ton geruimd zwerfvuil, gevolgd door Vlaams-Brabant met 876 ton.


 West-Vlaanderen is van zijn plaats als minst vuile provincie verdreven door Limburg en staat nu op de derde plaats met 418 ton. 

         


 Oost-Vlaanderen ruimde 334 ton en ten slotte komt dus Limburg met 'amper' 228 ton.

 

Zwerfvuil is een maatschappelijk probleem. Liefst 76% van de Vlamingen zegt zich eraan te ergeren en bovendien wordt zwerfvuil meer en meer als een factor opgegeven die aanleiding geeft voor een onveilig gevoel op straat.  
 Daarom lanceerde
OVAM in samenwerking met Fost Plus een derde zwerfvuilcampagne

'In de vuilbak'.

 Met deze campagne - in opdracht van de Vlaamse minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits - wil men op ludieke en treffende wijze het storende karakter van zwerfvuil in beeld brengen.

         

08-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (9)
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren opgespoord
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Al bijna 5 jaar geleden schat ik, schreef ik een artikeltje
'Ekeren opgespoord'.  Jammer, maar ik heb het intussen al terug verwijderd, niet vermoedend dat ik er nog eens zou op terugkomen.

De gemeente Ekeren is doorsneden met verschillende spoorlijnen. We hebben enerzijds het drukke spoor Antwerpen- Essen- Roosendaal en anderzijds het goederenspoor dat uit de haven komt, dwars door de gemeente loopt en dan nog eens splitst richting landinwaarts en om aansluiting te geven op het spoor naar Nederland.

Dit goederenspoor heeft men zo'n 5 jaar geleden verbreed met 2 extra sporen. Overal de talus verbreed evenals de bruggen over de straten verdubbeld.  Deze nieuwe sporen moesten dienen voor de aanvoer van het materiaal voor de aanleg van de hogesnelheidslijn naar Nederland die langs de autostrade E19 loopt langs het Peerdsbos en Brecht, dit om de sporen voor het goederenverkeer niet te overbelasten.  Ook werden op vraag en een petitie van de omwonenden die vreesden voor extra geluidsoverlast, langs heel het traject door de bebouwde kom, geluidswanden aangebracht. Te zien op foto van fietspad in vorig artikel.
Voor de overlast door deze werken beloofde de NMBS indertijd compensaties aan de gemeente, maar wegens de extra kosten, zware kosten, voor de geluidswanden kon dat er niet meer af.
Toen de werken af waren, was het feest geblazen en mocht de bevolking heel het nieuwe traject afwandelen tot aan de aansluiting met de HSL.

Maar nu komt de clou:  tot nu toe heeft er over deze speciaal aangelegde sporen nog nooit een trein gereden! 

Bewijs: deze foto.
Op de 2 sporen staan nog steeds stootblokken.


Foto genomen vanop het talud aan een brug in Ekeren door de aldaar aangebrachte glazen wanden.  Deze zijn met de jaren al zo vuil geworden dat ge er amper nog kunt door kijken.  Heb mijn best gedaan om toch iets te zien.

De HSL naar Nederland is intussen al jaren af en heeft er zelf ook 2 jaar ongebruikt gelegen.  Maar nu rijdt er toch al een trein tot Brecht.
(Zie hierover mijn artikel van  17 april 2009 - tik HSL in 'zoeken in blog'))


07-04-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk
Eindelijk!

Ik
bracht al een paar maal een berichtje over de heraanleg van een straat in onze gemeente met de daarbij horende omlegging en met op woensdag-marktdag de omlegging op de wegomlegging (met de aanwijsborden in de verkeerde richting), die dan steeds voor een verkeersobstructie zorgde doordat deze door een straat liep die te smal was voor 2 rijrichtingen omdat er desondanks toch nog steeds beurtelings mocht geparkeerd worden.
(tik 'omleiding' in 'zoeken in blog')

Goed nieuws: Het is gelukt: de heraanleg is afgerond!
Het heeft wel even geduurd.  De werken waren al sinds half mei vorig jaar bezig: dat is 10,5 maanden voor de heraanleg van één enkele straat. Ik moet er wel bijzeggen dat er ook nieuwe riolering is gelegd.  Maar toch.... 

Zo hier en daar nog een beetje opruimen.....

De 'botte stenen' van vroeger maakten plaats voor asfalt en er werd een nieuwe parkeerstrook aangelegd en ook nieuwe voetpaden. Aan elk kruispunt werd een verkeersplateau aangebracht.  Ik heb er al eens doorgereden en ik moet zeggen dat er heel nijdige tallus bij zijn: ge moet opletten om bij het afrijden niet met de auto tegen de grond te slagen. Was dat nu echt nodig?

Bij de heraanleg was er geen plaats meer voor een fietspad of zelfs maar een fietssuggestiestrook.
Om dit probleem op te vangen werd enkele maanden geleden iets verder achter de bebouwing naast het goederenspoor van de NMBS en met aan de andere kant enkele weiden, een nieuw fietspad aangelegd.  Maar zeker niet iedere fietser gaat die omweg maken.  Daarbij, 's avonds is het daar pikdonker en ik vermoed dat er dan niemand zelfs nog durft te komen.  Maar volgens districtsschepen van openbare werken zou er langs dit fietspad in het voorjaar toch straatverlichting geplaatst worden. 


Over dat goederenspoor wil ik trouwens ook nog iets vertellen.  Maar dat is voor morgen.

06-04-2010 om 14:26 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extraatje
 Na een weekje verlof, vandaag dank zij Pasen, nog een dagje extra vrij.

Ik werk nog half-time. 
Daarbij ben ik heel flexibel.  Als er veel werk is, ben ik steeds met alle plezier bereid tot overwerk.  Dikwijls gebeurt het dat men in de loop van de voormiddag vraagt of ik gans de dag wil blijven.  Allemaal goed als ik niets gepland heb voor 's namiddags, maar ik heb in zo'n geval dan wel geen eten bij.  Ben al enkele malen gebleven zonder eten, maar dat doe ik niet meer.  Ik zou van de baas dan wel een broodje mogen gaan kopen, maar daarbij wordt wel vergeten dat ik verschillende kilometers zou moet rijden voor de dichtsbijzijnde broodjeszaak en dat ik geen firmawagen heb zoals hij.  Ik moet het nu wel van de dag voordien weten, zodat ik mijn voorzorgen kan nemen. 

Sinds december heb ik nu toch al 13 halve dagen overwerk bij elkaar, waarvan ik er 7 reeds terug opgenomen heb.  Dus nog 6 te nemen.

Nu het een kalmere periode is, wil de baas dat ik hiervan gebruik maak om al de resterende teveel gepresteerde halve dagen weg te werken.   Het is trouwens al een paar maal voorgevallen dat ik 's middag de melding kreeg dat ik de volgende dag niet moest komen omdat het niet al te druk was.

Eerlijk gezegd ben ik daar wat misnoegd over. Logisch en normaal natuurlijk dat ik geen vrijaf ga nemen als er veel werk is, maar ik zou toch wel graag zelf bepalen wanneer ik deze overuren recupereer.  Als ik er zelf iets aan heb en als het mij goed uitkomt.

Als het niet van twee kanten kan komen, zal ik die flexibiliteit van mijn kant toch eens moeten herbekijken...

05-04-2010 om 11:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Doordenkertje

(klik op cartoon om te vergroten)

03-04-2010 om 15:15 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (6)
02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia4Belgium
Heet van de naald.
De extremistische website
Sharia4Belgium (zie mijn artikel van 30/3 over deze extremistische organisatie) is sinds vanmorgen niet langer bereikbaar. Wie de website offline heeft gehaald, is niet duidelijk.

Sharia4Belgium kwam in opspraak nadat de moslimorganisatie een oproep op hun website lanceerde om woensdag de lezing van de bekende Nederlandse schrijver Benno Barnard te verhinderen. Tientallen allochtonen trokken daarop naar de aula van de Universiteit Antwerpen en maakten tumult. De lezing van Barnard moest noodgedwongen na enkele minuten worden afgelast.

De burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens (sp.a) janssens sp a overweegt stappen tegen radicale moslims wil dat de zaak rond de radicale moslims die de lezing van Benno Barnard woensdag verhinderden niet zonder gevolg laten. Janssens overweegt juridische stappen.
“Deze actie van Sharia4Belgium is gewoon onaanvaardbaar. Ik heb onze juridische dienst gevraagd om te onderzoeken wat we tegen deze groepering kunnen ondernemen. Deze mensen tasten de fundamenten van onze democratie aan.”

Gisteren liet minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD)  nog weten dat de website van de groep constant gevolgd wordt om na te gaan of er illegale dingen op staan.

02-04-2010 om 17:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regularisaties
 Massale regularisatie
In de loop van vorige week raakte eindelijk bekend dat tijdens de voorbije regularisatiecampagne minstens 27.300 regularisatie-aanvragen werden ingediend. Aangezien elk dossier gemiddeld 1,8 mensen vertegenwoordigt, zal het uiteindelijk om zo’n 50.000 personen gaan, zoals door het Vlaams Belang steeds werd voorspeld.
Aangezien de criteria voor regularisatie bijzonder ruim werden opgesteld, lijdt het geen twijfel dat de meeste aanvragen een positief antwoord zullen krijgen. Bovendien bevestigde staatssecretaris Wathelet (cdH) dat zelfs het indienen van valse documenten niet automatisch leidt tot de verwerping van de regularisatie-aanvraag.  Fraude blijft aldus ongestraft.
  Er werd tegen Wathelet klacht ingediend om hem te doen vervolgen wegens (mede)daderschap, voor valsheid in geschrifte én voor het feit dat hij de regularisatieprocedure verderzet ondanks het feit dat de Raad van State ze onwettig verklaarde.

De dienst 'immigratie’ van deze regering is een regelrechte puinhoop.
Dat sommige asielzoekers op hotel worden gelogeerd of van de overheid dwangsommen krijgen van 500 euro per dag, is al onvoorstelbaar waanzinnig. Maar er kan blijkbaar nog meer: de belastingbetaler draait ook nog eens op voor werkende asielzoekers. Zopas bleek immers dat bepaalde vluchtelingen die zelf een inkomen hebben, ook nog in een Lokaal Opvanginitiatief (LOI) zitten en dus van het OCMW nog eens gratis kost en inwoon krijgen!

Moet allemaal kunnen zeker......
(bron: e-magazine)

02-04-2010 om 10:13 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteitscijfers
 Criminaliteitscijfers

Uit politiecijfers blijkt dat de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen vorig jaar gestegen is met 9%.
Daarmee komt een einde aan de licht dalende trend van de voorgaande jaren. Meer nog die daling wordt volledig tenietgedaan. We zitten terug op het bijna hoogste niveau ooit (2004).

De stijging in 2009 wordt sterk bepaald door de evolutie van
- de woninginbraken (+10%),
- het vandalisme en vernielingen (+20%),
- inbraken in handelszaken (+25%),
- winkeldiefstallen (+17%),
- gewone diefstallen (+6%) en
- diefstallen met geweld (+8%).
Voor het overige is er een daling van het aantal inbraken in auto’s met 7%.


Opmerkelijk is ook dat de criminaliteit toeneemt in alle delen van de stad. Alleen in het noorden van de stad, op Luchtbal en in districten zoals Ekeren en Merksem, is er een daling van 3% genoteerd.

Uit de cijfers voor 2008 (laatst beschikbare cijfers) blijkt dat
- 41% van de criminelen in Antwerpen zijn vreemdelingen terwijl ze  15,5% van de bevolking uitmaken.
- 21% daders van woninginbraken is Noord-Afrikaan;
- 16% daders van diefstallen met geweld is Oost-Europeaan.

Voor alle duidelijkheid: er wordt geen rekening gehouden met allochtonen die ondertussen de Belgische nationaliteit hebben of die met een dubbele nationaliteit. Marokkanen die over de dubbele nationaliteit beschikken worden in deze statistieken als Belg beschouwd.

Ondanks de snel-Belgwet en de talrijke naturalisaties waardoor vele vreemdelingen de voorbije tien jaar Belg zijn geworden, valt desondanks op dat vreemdelingen sterk oververtegenwoordigd zijn in de Antwerpse criminaliteitstatistieken.  Uit de cijfers kan afgeleid worden dat de criminaliteitsgraad bij vreemdelingen 4x hoger ligt dan bij de Belgen.

In 2008  werden in totaal 11.191 daders gevat. 59% waren Belgen, 41% vreemdelingen.
De Noord-Afrikanen (Marokkanen en Algerijnen) zijn met 9% het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door de Oost-Europeanen (Polen, Roemenen en Servo-Montenegrijnen) met 6%. Verder komen bij de meest voorkomende nationaliteiten nog de Nederlanders (4%), de Fransen (2%) en de Portugezen (2%) voor.


Bij sommige criminaliteitscategorieën is het aandeel vreemdelingen nog hoger. 56% van de gevatte daders van woninginbraken zijn vreemdelingen; 21% daarvan zijn Noord-Afrikanen (Marokkanen en Algerijnen). 54% van de gevatte daders van diefstallen met geweld zijn vreemdelingen. In deze categorie valt op dat 16% daarvan Oost-Europeanen (Roemenië, Polen en Servië-Montenegro) zijn en 13% Noord-Afrikanen. Het aandeel van de Noord-Afrikanen bij woninginbraken loopt op tot 21% terwijl ze nog geen 3% van de totale bevolking uitmaken. Het aandeel van de Oost-Europeanen (Polen, Roemenië en Servië-Montenegro) bij diefstal met geweld loopt op tot 16% terwijl ze amper 1,2% van de totale Antwerpse bevolking uitmaken.

31-03-2010 om 15:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia4Belgium
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het beloofde vervolg van vorige vrijdag, maar een dagje te laat....

 "Ik wil de vlag van de islam boven het Belgische parlement zien wapperen."



Anjem Choudary is een fanatiek moslim-extremist, een Pakistanees wonende in Engeland, waar hij te boek staat als terrorist.

Onlangs riep hij alle Britse vrouwen op om voortaan een boerka te dragen. Moslim of niet.



Nu noemt men dit nog ‘provocatie’, maar over een paar jaar zal deze uitspraak een dwingende, zo niet een gebiedende lading meekrijgen.

Anjem Choudary is de stichter van de beweging Sharia4UK.
In januari heeft de Britse regering Sharia4UK verboden omdat zij van plan was een demonstratieve herdenking te houden voor de slachtoffers van de oorlog in Afghanistan in het plaatsje waar de lijken van de Britse gesneuvelden aankomen. Volgens Choudary wou hij niet provoceren, maar ‘de enorme wreedheden van de coalitietroepen tegen de Afghaanse burgerbevolking aan de kaak stellen’.

Drie maanden geleden kondigde deze moslim-extremist aan dat hij zinnens was een tak van zijn organisatie in België op te richten.

Men weet niet of Anjem Choudary er achter zit, maar een groep Antwerpse moslims heeft nu Sharia4Belgium opgericht.

Op de site staat heel provocatief een tekening van het Belgisch Koninklijk paleis met een islam vlag en er wordt uitgenodigd om de sharia, het islamitisch rechtssysteem en de islamitische plichtenleer, in te voeren.

“De tirannie en corruptie in België lopen uit de hand. We gaan van het ene schandaal naar het andere: economische crisis, pedofilie, criminaliteit, islamofobie”, schrijft de groep en de sharia moet voor een oplossing zorgen. “Laar ons de wetten gehoorzamen van onze schepper, de enige legitieme….. Redt uzelf en uw kinderen van pijnlijke straffen in het hiernamaals en gun uzelf het eeuwig leven in het paradijs.”

De groep zegt niet extremistisch te zijn.

http://sharia4belgium.webs.com/

Moeten wij als autochtonen nu echt geloven dat deze mensen vredelievende bedoelingen hebben?  Zij zijn zo fanatiek met hun geloof dat ze een gevaar vormen voor onze maatschappij.  Terwijl wij andersdenkenden dulden en respecteren, tolereren deze mensen enkel diegenen die hún geloof aanhangen en belijden.

 Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) zegt dat er een onderzoek bezig is naar de organisatie Sharia4Belgium en het Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen de oprichters van de site wegens aanzetten tot haat, geweld en moord.

Op YouTube zijn tientallen soms zeer choquerende filmfragmenten te zien die op een niet mis te verstane wijze oproepen tot de heilige oorlog, tot geweld en zelfs terrorisme.

30-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (8)
29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Doordenkertje.


(klik op cartoon om te vergroten)

29-03-2010 om 16:59 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komen Eten

 Kijken jullie ook al eens naar het programma
 "KOMEN ETEN"
 van maandag tot donderdag op VT4?

Komen_eten
(cartoon uit Primo-TVgids)

28-03-2010 om 23:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (8)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!