NIEUW: Blog reclamevrij maken?
R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
05-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


9.673 Nadat de regering Leterme besloot om niet alle  ambtenaren die met pensioen gingen te vervangen is het aantal federale ambtenaren in ons land in vier jaar tijd (van 2008 tot en met 2011) met bijna 10.000 gedaald, van 141.727 naar 132.054.


90.404
De Belgische staatsveiligheid
moest vorig jaar op verzoek van Binnenlandse Zaken 126 keer buitenlandse staats- en regeringsleiders beschermen.  In totaal waren ze daar 90.404 uren mee bezig.

228  :  Uit een Dexia-studie uit december 2011 over de financiering van de politiezones blijkt dat in 2011 de Belg gemiddeld 228 euro betaalde voor de werking van de lokale politie. 

In Wallonië geeft men 216 euro uit per inwoner, in het Brusselse gewest loopt dit op tot 407 euro per inwoner.  In Vlaanderen komt het op 204 euro per inwoner.

In 2005 ging het om een gemiddelde van 201 euro.

In totaal begrootten de politiezones in 2011 samen meer dan 2,47 miljard euro aan uitgaven, 1 procent meer dan in 2010. De personeelsuitgaven (85,2 procent) nemen de grootste hap uit het budget, de werkingsuitgaven zijn goed voor 11,2 procent.

Elke politiezone heeft twee belangrijke financieringsbronnen: de gemeentelijke toelage, goed voor 61 procent en de federale toelage van 38 procent.  Dat 1% tekort om tot een sluitend budget te geraken zal dan van de wafelenbak of zoiets moeten komen.

 

05-03-2012 om 15:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
04-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lente
Gisteren - alleszins toch voor de middag met de zon - leek het wel lente.
Plots stonden alle crocussen in bloei.

         

        


Vorige jaren had ik er ook gele en witte, maar deze hebben het dit jaar laten afweten.


       

04-03-2012 om 12:38 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (9)
02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de zeldzame ziekten

De zeldzame dag 29 februari
was ook de

Internationale Dag van de Zeldzame Ziekten.

 

Als je ziekte zeldzaam is.....

 

We spreken over een zeldzame ziekten,  ook weesziekten genoemd, als deze voorkomen bij minder dan 5 op 100.000 personen en het merendeel zelfs bij minder dan één op 100.000.

 

Op dit ogenblik zijn er ongeveer 7.000 weesziekten gekend en deze zijn vaak levensbedreigende of invaliderende aandoeningen.

 

Omdat deze ziekten zo zeldzaam zijn, worden ze weinig bestudeerd, kennen artsen de beelden amper, wordt de diagnose vaak (te) laat gesteld en is een behandeling moeilijk te vinden of zelfs onbestaande..

 

Naast het zeldzame karakter hebben ze de volgende kenmerken:

-       Gaat vaak om chronische en levensbedreigende aandoeningen

-       Gaat vaak gepaard met verlies van autonomie en verminderde levenkwaliteiten

-       Er bestaat meestal geen efficiënte behandeling

 

80% van de zeldzame ziekten heeft een genetische oorsprong.  Daarnaast kan het ook gaan om allergieën, infectieziektes, zeldzame vormen van kanker of aangeboren misvormingen.

De meeste komen pas aan het licht op volwassen leeftijd.

 

Zeldzame ziekten zijn moeilijk vast te stellen.  Een vroege diagnose is nochtans essentieel.

 

In België hebben naar schatting meer dan 65.000 Belgen op één of andere manier met een zeldzame ziekte te maken. Omdat ze zo zeldzaam zijn, worden deze ziektes weinig bestudeerd, kennen artsen de beelden amper, wordt de diagnose vaak (te) laat gesteld en is een behandeling moeilijk te vinden of zelfs onbestaande.


Medicijnen die gebruikt worden voor de diagnose, de preventie en de behandeling van zeldzame ziektes worden ‘weesgeneesmiddelen’ genoemd.  Het onderzoek naar deze geneesmiddelen is heel complex en precies omdat deze patiënten zo dun gezaaid zijn, bestaat er weinig interesse in de ontwikkeling van medicatie omdat deze voor farmaceutische bedrijven allerminst winstgevend zijn waardoor ze niet geneigd zijn hiervoor zware investeringen te doen in het onderzoek en de ontwikkeling ervan.

Ook wetenschappelijk onderzoek komt maar mondjesmaat op gang.    

 

De meest bekende zeldzame ziekte is mucoviscidose.

 

Volgens Jonathan Ventura, vertegenwoordiger van RaDiOrg.be, de Nationale Organisatie voor zeldzame aandoeningen, moeten er dringend multidisciplinaire expertisecentra voor de vele andere zeldzame ziekten opgericht worden.

 

Dit was meteen het thema van deze Internationale Dag Zeldzame Ziekten.

 

De zeldzame ziekte die bij mij nu 1jaar en drie maand geleden plots in alle hevigheid uitbrak, dermatomyositis, komt slechts voor bij 5 op het miljoen.  Hier spreken we dus al van een zéér zeldzame ziekte.

Tot nu toe heb ik het overleefd, maar genezen ervan ben ik zeker niet.  Ik weet al dat ik er zelfs nooit nog van zal genezen.

02-03-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Nieuw naam

Ik heb de laatste tijd nu al zo veel geschreven over DEXIA

                                                      

dat dit er nu toch nog bij moet:

De nieuwe naam voor de bank is geworden ....tromgeroffel......
bom - bom -bom -bom - bom - - 


                   

Het logo bestaat uit een donkerrood vierkant met twee strepen en de naam ernaast in een donkergrijs lettertype. "Modern en eenvoudig, dat is wat we willen uitstralen, geen arrogantie of chiqué", aldus CEO Jos Clijsters
Belfius, dat gekozen werd uit zo'n 6.000 voorstellen, verwijst onder meer naar België -de aandeelhouder en het speelveld van de bank- en fius -wat kan worden gelezen als vertrouwen.

Er komt een advertentiecampagne om het publiek kennis te laten nemen met de nieuwe naam.

De website zal onmiddellijk de nieuwe naam hanteren ende voetbalspelers van Club Brugge zullen komende zondag reeds de nieuwe kleuren dragen. Vanaf Pasen wordt Belfius zichtbaar in de kantoren met stickers en gadgets en worden de e-mailadressen aangepast.
De feitelijke 'rebranding' (*) gebeurt vanaf juni tot het einde van het jaar, zowel in kantoren als op de debet- en kredietkaarten die ook moeten aangepast worden..

De operatie van de naamsverandering werd gebudgetteerd op 35 miljoen euro (of 1.411.899.500 BF voor twee jaar.   Wat is dat nu voor een bank nietwaar....

(*)'rebranding' is de ontwikkeling van een nieuwe naam, term, logo, vormgeving of een combinatie van deze voor een bestaande merknaam met als doel een ander of nieuw imago te verwerven ten aanzien van aandeelhouders, klanten en het publiek.

01-03-2012 om 23:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
29-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag
Vandaag is het weer zover:
29 februari, een schrikkeldag.


Een normaal jaar telt volgens onze kalender 365 dagen maar het kost de aarde net 5 uur, 48 minuten en 46 seconden langer om rond de zon te draaien.
Om dat te compenseren voerde Julius Caesar op het einde van de laatste maand van het jaar, toen februari, een schrikkeldag in. Volgens Caesars plan zou elk jaar dat deelbaar is door vier een schrikkeljaar worden, maar dat resulteerde in een teveel aan schrikkeldagen waardoor de maankalender en de Romeinse kalender opnieuw niet meer overeen kwamen.
Het duurde nog tot 1582 alvorens er met de invoering van de gregoriaanse kalender een oplossing kwam.

⇒ alle jaren die deelbaar zijn door vier zijn schrikkeljaren,
met uitzondering van de eeuwjaren (jaren die deelbaar zijn door 100). Eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 zijn echter ook schrikkeljaren. Dus 1900 en 2100 zijn geen schrikkeljaren, 2000 (dat deelbaar is door 400) was dan weer wel een schrikkeljaar.

Naast de schrikkeldag bestaat er ook de schrikkelseconde. Die wordt om de paar jaar bijgevoegd om de atoomklok te synchroniseren met het ronddraaien van de aarde. Onlangs kwamen 700 afgevaardigden van 70 naties samen in Genève om te bespreken of de schrikkelseconde moest blijven of verdwijnen. De 70 naties beslisten uiteindelijk om de beslissing drie jaar uit te stellen.


Enkele wetenswaardigheden omtrent de schrikkeldag:

                                        

* Op 29 februari werden over de hele wereld zo’n vier miljoen mensen geboren.  Ook mijn zuster is er in geslaagd om op 29 februari een dochter op de wereld te zetten. Nog straffer:
een Noorse vrouw slaagde er zelfs in om op drie opeenvolgende schrikkeldagen een kind te krijgen.  In een Ierse familie werden dan weer drie generaties op rij op een schrikkeldag geboren.

* Maar liefst 6.821 Belgen zullen vandaag woensdag 29 februari hun verjaardag vieren. Aangezien het om een schrikkeldag gaat, is dit een gebeurtenis die ze dus maar om de vier jaar meemaken.
In het Rijksregister staan alle geboortes geregistreerd vanaf het schrikkeljaar 1872. Toen werden slechts 5 mensen geboren op 29 februari.  Het schrikkeljaar 1964 was het beste jaar voor geboortes op 29 februari: maar liefst 380 Belgen zagen toen het levenslicht.

* Schrikkeldag wordt door 61 landen, waaronder België, erkent als ‘zeldzame ziekte dag’. Op die dag vragen ze aandacht voor onderzoek naar kwalen waarvoor nog geen geneesmiddel bekend is.  Op schrikkeldag vindt dit jaar in Brussel een nationale conferentie plaats, waar een nieuw uitgewerkte strategie rond het bestrijden van zeldzame ziekten zal besproken worden. 

                                       

* Gezegde: "Heeft februari negentwintig dagen,
                    dan mogen de meisjes de jongens vragen."


*
In Schotland staat schrikkeldag ook bekend als een ongeluksdag, een beetje zoals vrijdag de 13de.

* In Griekenland geloven ze dat wie trouwt in een schrikkeljaar een ongelukkig huwelijk zal hebben. 

* Tot driehonderd jaar geleden werd 29 februari niet gezien als een echte dag.  Als gevolg daarvan werden er op schrikkeldag geen zaken gedaan. 

                                 

* De stad Anthony in de Amerikaanse staat Texas ziet zichzelf als de schrikkeljaarhoofdstad van de wereld.  Er wordt elk schrikkeljaar een grote parade gehouden waar schrikkeldagbaby’s van over de hele wereld naartoe komen.

(verschillende bronnen)


 Gefeliciteerd voor iedereen die vandaag jarig is!
                            
                                                          

                               

29-02-2012 om 14:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ex-Dexia


 Men is aan de Dexia-filialen volop bezig  
 met het wegnemen van het bekende logo.

Verdwijnt met het logo en de naam van Dexia ook de kwalijke reputatie?

 Wat zal het nu worden? En zal hiermee ook de kwalijke reputatie verdwijnen?

28-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscars

Bij de Oscar-uitreiking heeft de Belgische inzending RUNDSKOP het niet gehaald als de beste buitenlandse film.

Maar de Oscar voor het slechtste scenario hebben we wel.
Deze gaat naar....... 
 
                                                                 

27-02-2012 om 16:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
25-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                   70 :  Afgelopen jaar hadden 993 veroordeelden, 
waarvan ongeveer evenveel Vlamingen als Walen,
gratie gevraagd aan Koning Albert. 
Aan 70 van deze veroordeelden heeft de Koning uiteindelijk de gratie verleend,
waarvan 76% of ruim driekwart aan franstalige dossiers.  
De N-VA eist van justitieminister Annemie Turtelboom (Open VLD) uitleg over deze scheeftrekking.

          Cartoon         


 14,6 % :  14,6 procent van de Belgen leeft onder armoedegrens.
Bij jongeren en ouderen ligt dat cijfer nog een pak hoger. Bijna 20 procent van de 65-plussers is arm. Bij jongeren tot 15 jaar is dat 18,5 procent. Van de kinderen tussen 0 en 2 leeft zelfs 22 procent in armoede.

De armoedegrens is in concrete cijfers: 973 euro per maand voor een alleenstaande en 2.044 euro voor een huishouden van twee volwassenen en twee kinderen.


249
: een recordaantal studenten, 249,  heeft vorig jaar bij de Raad voor Examenbetwistingen klacht ingediend tegen hun resultaten.   Dat zijn er honderd meer dan een jaar voordien.


                             
              25-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Dexia

 Dexia

 

 klonk het vorig jaar, maar toch
 boekte de bank vorig jaar een nettoverlies van 11,6 miljard euro. Goed gedaan jongens.
Dexia

 Bij de mededeling van dit bijzonder goede nieuws 
 liet onze Jean-Luc dit keer zijn dikke nek niet zien.

     
         

         

 Zoals ook al aangekondigd was
 krijgt de bank volgende week een nieuwe naam.

                   

 Dan zal het beter gaan, als ze tenminste de staatssteun gratis krijgen. 
  Denken ze toch. 
  

 
              24-02-2012 om 22:52 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


 - 23 miljoen werklozen
In de Europese Unie zitten vandaag 23.554.000 mensen zonder werk. Dat blijkt uit recente cijfers van Eurostat. België scoort met 6,6 procent werklozen nog vrij behoorlijk, al moet dat vooral op conto van Vlaanderen geschreven worden.

 -
507  mensen omgekomen
Vorig jaar kwamen wereldwijd bij 28 vliegtuigongevallen

507 mensen om.  Het is geleden van 2004 dat er nog zo weinig doden vielen in de commerciële luchtvaart.  Rusland, Indonesië en de Democr. Rep. Congo zijn de onveiligste landen om te vliegen.


23-02-2012 om 11:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


535.746. - Zo veel criminele feiten werden er in ons land vastgesteld tijdens de eerste helft van 2011. Hiermee breekt ons land een weinig eervol record sinds jaren.
In het Vlaams Gewest scoort de criminaliteit ook hoge toppen. Vooral de provincie Antwerpen doet het opnieuw slecht met een forse stijging van 89.168 naar 91.443 feiten.

21-02-2012 om 19:20 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezever en gezeur

Ik hoor op de radio dat de socialisten weer een staking willen organiseren bij de brandweer.

 Dirk Draulans, redacteur bij Knack, schrijft terecht:
"Klagen en zagen dat de mensen kunnen!
Hoe comfortabeler de maatschappij waarin iemand leeft, hoe groter het gezever.

Een brandweerman van zestig zou te oud zijn om langs een paal naar beneden te glijden, een zeeloods van 55 te versleten om langs een touwladdertje een containerschip op te kruipen."


In Congo werken mensen tot op hoge leeftijd noodgedwongen lange dagen, zonder drie maaltijden per dag. Geïnstitutionaliseerde sociale zekerheid is er onbestaande.

In ontwikkelingslanden krijgen mensen te kampen met een weelde aan biodiversiteit, maar dat is niet uitsluitend een kwestie van vogelvlinders en geurige orchideeën. Het is evenzeer iets van mieren en muggen en van vervelende kleine zwarte bijtjes.

Bij ons klagen en zagen mensen de hele tijd over een vallinkje, een moeilijk omschrijfbaar pijntje in de elleboog, een diffuus verteringsprobleempje na een zoveelste overdadige maaltijd. Steunen en kreunen bij het ’s ochtends moeizaam uit bed kruipen.  We lijken soms wel slachtoffer van onze krakende lichamen te zijn. 
....
Toch is het verbazingwekkend hoe een lichaam in vele gevallen probleemloos blijft functioneren.
In de hersenen lopen massa’s boodschappers ononderbroken van hot naar her om de sturing van het lichaam aan te passen aan wat er via allerhande kanalen aan prikkels binnenkomt.

Er is geen enkele door de mensheid gemaakte machine waarvan de complexiteit die van een menselijk lichaam zelfs maar in de verste verte benadert.

Honderden miljoenen jaren van bijna blinde evolutie zijn efficiënter geweest in het stroomlijnen van gesmeerd lopende machines dan honderden jaren van menselijk vernuft.  Het is nuttig dat af en toe eens onder de aandacht te brengen, als zelfrelativerende noot in een wereld vol van zowel menselijke overmoed als menselijk gezeur.

 Johan Van Overtveldt (hoofdredacteur bij Knack):

"Een toenemend aantal vakbondsmensen, en dan vooral de jongeren onder hen, zien in dat hun organisaties niet meer mee zijn met de realiteit van vandaag.”


AANVULLING:
De brandweervakbonden schorten hun acties tegen de pensioenhervormingen op tot 15 maart. Ze willen van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) verduidelijking over een aantal punten van de eindeloopbaanproblematiek, en dan in het bijzonder over het verlof voorafgaand aan het pensioen.
 

20-02-2012 om 22:58 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nog eens Maggie De Block

 Nog eens Maggie De Block (Open VLD). 

Na de vorming van de nieuwe regering was Maggie De Block wegens haar verschijning al dadelijk de meest besproken politica.

"Grapjes over mijn gewicht? Ik heb nog geen tijd gehad om ze te lezen.... Als ik had kunnen kiezen, dan had ik de maten van Cindy Crawford.  Maar ik heb die nu niet, moet ik daar dan mijn hele leven ongelukkig over zijn?"

                   


Een paar cartoons van tijdens de opvangcrisis: 

                            

                          


Geef toe: het zijn er wel goei.

19-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reiger
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren is de eerste reiger van dit seizoen in de tuin verschenen en zat vanaf het dak van de garage verlekkerd naar mijn vijvertje te staren.
Gelukkig was er nog een laag niet gesmolten ijs op het tuinvijvertje en is het sinds de herfst nog afgedekt met een net. 

Elk jaar wordt ik wel verrast met de komst van één of twee reigers die dan een ravage aanrichten onder mijn vissen.
Twee jaar geleden (2010) kreeg ik tot mijn verbazing reeds eind februari al bezoek van een reiger en ben ik op die manier eerst 15 vissen (shubunkins en goudwindes) kwijtgeraakt en daarna nog de vier overige.  Maar gelukkig hadden die eerst nog voor nageslacht gezorgd en heb ik er nu weer zo'n 25.
Vorig jaar lag ik deze periode in het ziekenhuis en moest ik opdracht geven aan mijn vrouw en dochter om de vijver met een net af te dekken.  Gelukkig waren de reigers toen niet zo vroeg.

Maar dit jaar, reeds nu, is wel heel vroeg, zeker nu het juist nog zo koud geweest is.

18-02-2012 om 17:33 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
17-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking der scheepsloodsen

Met hun staking leggen de loodsen een bom onder onze economie.

De economische schade die de loodsen met hun staking hebben toegebracht aan de Vlaamse economie bedraagt zo'n 1 miljoen euro per uur
De schade op langere termijn zal nog groter zijn

Antwerpen heeft in de scheepvaartwereld altijd bekend gestaan voor een zeer betrouwbare haven.  Dat imago is nu wel zéér zwaar geschonden; zo zelfs dat meerdere rederijen eens gaan nadenken over hun verbondenheid met de Antwerpse haven.

De reactie van de loodsen is stuitend.  Dat 2000 mensen door het vertrek van MSC hun job zouden verliezen, noemt Sven Deridder van de beroepsvereniging van de loodsen:
 “niet mijn probleem.  Dat is nu eenmaal de 'collateral damage' van zo’n staking.
"

Na , de grootste rederij die Antwerpen aandoet, heeft nu ook Maersk  zijn bedenkingen laten horen.  En wat gaat er gebeuren met de fruittrafiek?
                                                                                             
          
     De 'fruitkaai'                                                                     

De beroepsverenigingen van de loodsen, de Belgische Beroepsvereniging voor Loodsen (BVL) en de Onafhankelijke vereniging voor Loodsen (OVL), die de voorbije dagen in de havens van Zeebrugge, Antwerpen en Gent staakten voor een betere eindeloopbaanregeling en een hoger pensioen, hebben na het overleg met de Vlaamse regering hun acties vandaag stopgezet.  

         

De BVL-voorzitter Deridder haalde ook nog de uitdagingen van de schaalvergroting in de scheepvaart aan. "De boten worden steeds groter, zwaarder en liggen dieper. Dat vereist bijkomende kennis, opleiding en technische bagage.  We moeten dan ook een extra inspanning leveren om die vergroting bij te benen."

Een zeeloods maakte zich tijdens 'De Ochtend' op Radio1 boos omdat niemand weet hoe zwaar zijn werk wel is.  Er is immers alleen maar inspectie bij rustig weer. "Er komt wel altijd iemand kijken als de zee plat ligt."

Wel, ik zou zeggen:  als die mannen vinden dat hun werk te zwaar is, wat nochtans in verhouding zéér goed betaald wordt, dan moeten ze maar ander werk zoeken. 

Een commentaar in Knack.be waar ik het volkomen mee eens ben:
Gevaarlijk? → er zijn andere beroepen die ook gevaarlijk zijn.
Onregelmatig werk? → er zijn genoeg anderen die ook onregelmatig werken.
Bijkomende opleiding? → iedereen moet zich continue bijscholen om zijn werk deftig te doen, en dat wordt meestal niet extra verloond, maar is gewoon part of the job.
Ze eisen 75 % zoals alle ambtenaren? → die hebben ze, ze zijn gelijk aan alle andere ambtenaren. 
Premies meetellen? → voor niemand tellen premies mee voor de berekening van het pensioen.  M.a.w Mr De Ridder & Co gebruiken zelfs valse, oneerlijke argumenten, niet om in deze moeilijke tijden te behouden wat men heeft, maar om nog meer te krijgen.

Hebben jullie op TV ook de arrogante smoel gezien van de loods die van boord kwam na zijn werkhervatting? "Ze moeten maar leren luisteren!" was zijn commentaar.  Regelrechte schande.  Zo'n mensen moest men op staande voet ontslaan en verantwoordelijk stellen voor het veroorzaakte verlies.
En Peeters & Co gaan het nog bestuderen! → Bestudeer maar hoe ge zulke heerschappen op hun plichten kunt wijzen i.p.v extra cadeaus te geven.
Privatiseren zoals in Nederland.  Dat is de oplossing.

17-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
16-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

'Loodsen misbruiken stakingsrecht'

 Roger Blanpain, deskundige in het arbeidsrecht:

“Loodsen misbruiken het stakingsrecht.”

Door de acties van de loodsen is de scheepvaart naar de havens lamgelegd.

  

De loodsen blijven actie voeren voor een betere eindeloopbaanregeling en een hoger pensioen. 

Zij hebben zich ondertussen wel 'bereid verklaard om hun actie te versoepelen' en houden nu een "langzaamaan- en  kantoorurenactie".  Ze werken nu tot 17 uur, maar die uren vallen niet samen met de getijdenwerking.

 

Volgens de vankbonden is dit "een gebaar van goede wil aan de buitenwereld. We willen niet gezien worden als de mensen die iedereen gijzelen", (Kurt Callaerts van de christelijke vakbond ACV).

 

 Minister Crevits snapt de bezorgdheid van de loodsen. "Maar het is niet het moment om bijkomende eisen op tafel te leggen.  Er is geen budgettaire marge.  Bovendien is er een sectoraal akkoord voor dit en vorig jaar."

 

Crevits hoopt dat de acties snel stoppen. "Havens zijn cruciaal, ze zijn het hart van onze economie."

 

Gezien de buitengewone schade die "deze onwettelijke staking-langzaam aan actie" van de loodsen aan de economie berokkent, heeft de overheid volgens Blanpain zelfs "de plicht" om tot opeising van de loodsen over te gaan.

 

Het Antwerpse Havenbedrijf ziet met lede ogen toe hoe de loodsen volharden in hun acties, waardoor de scheepvaart naar de haven van Antwerpen zwaar gehinderd wordt.

 Door deze aanhoudende loodsenstaking herbekijkt de grootste rederij in de Antwerpse haven, MSC, haar investeringen.
MSC is vandaag goed voor 55 tot 65 procent van alle containers die in Antwerpen gelost en geladen worden.

De rederij heeft momenteel 21 schepen die geblokkeerd zijn door de actie. Nog eens evenveel schepen zouden onderweg zijn naar Antwerpen. Door de actie worden die alvast omgeleid naar andere havens, voornamelijk die van Rotterdam

MSC zegt in een mededeling  geen begrip te hebben 'voor deze en voorbije vakbondsacties van het loodswezen'

Synthese van het algemeen gevoel bij deze actie:

“Gewoon allemaal ontslaan en nog eens voor de rechtbank vervolgen voor gijzeling en laten opdraaien voor het verlies van de bedrijven.”

“Na dit voorval moet de haven er voor zorgen dat ze in de toekomst kunnen beroep doen op derden, eventueel uit andere havens of zelfstandige loodsen dit werk laten doen, die staken niet!”

16-02-2012 om 17:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
15-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Reeds oud nieuws, maar toch...<

Begin dit schooljaar werd in de katholieke basisschool Sint-Jan in Lommel een eentalig Turkse kleuterjuf aangesteld.

De kleuterjuf, die geen woord Nederlands spreekt, werd door de school aangesteld om het grote aantal Turkse kleuters in hun thuistaal te begeleiden. Ze zal dit schooljaar enkele uren per week in alle kleuterklassen lesgeven aan de Turkse kleuters. Volgens de directeur van de school ‘voelen de kinderen die thuis geen woord Nederlands geleerd hebben zich op die manier veiliger’.


Hoe is zoiets mogelijk?

De aanstelling van de kleuterjuf gebeurde op vraag van de ouders. Dit is de wereld op zijn kop!  Zijn het net niet de ouders die Nederlands moeten leren om hun kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in hun schoolcarrière?  Hoe kunnen kleuters bovendien slagen in de taaltoets op het einde van de derde kleuterklas als zij zowel thuis als op school in hun thuistaal zijn opgevoed en als gevolg daarvan het Nederlands niet machtig zijn?
En bovendien, hoe is die eentalige Turkse kleuterjuf aan haar diploma geraakt? 

De aanstelling van een eentalig Turkse kleuterjuf is daarenboven ook een flagrante schending van de taalwet.  

In het bedrijfsleven en aan de universiteiten rukt het Engels met rasse schreden op, in Halle-Vilvoorde kan ook het Frans worden gebruikt in gerechtszaken, aan de loketten van de gemeentehuizen wordt de taalwet elke dag vele malen overtreden… en nu staat ook het exclusief gebruik van de Nederlandse taal op de helling in het onderwijs.

Hoe kan de aanstelling van een eentalig Turkse kleuterjuf bovendien rijmen met het Vlaams inburgeringsbeleid ?  
Daarbij is het toch de meest absurde logica dat het Vlaams onderwijs zich moet aanpassen aan de noden en eisen van vreemdelingen en niet omgekeerd!

Het kan toch niet dat er op welke manier dan ook geraakt wordt aan het exclusief gebruik van de Nederlandse taal in het Nederlandstalig onderwijs.   
Het leren van de Nederlandse taal is bovendien één van de pijlers van het Vlaams inburgeringsbeleid.


15-02-2012 om 22:01 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS

 IN CIJFERS:

 

- 35.506 personeelsleden

- 3 miljard euro overheidstoelage

- 14 eurocent per reiziger per kilometer

- 7 miljard euro lopende schulden

- 3,7 miljard kosten voor versnelde investeringen in veiligheid na de treinramp in Buizingen. 
                                        

Vorig jaar

- reed 86,8% van de treinen stipt               

- waren er 221,3 miljoen reizigers               


- en gebeurde het 129 keer dat een trein door het rood reed    


Φ Zelfdodingen aan treinspoor in stijgende lijn.

Elke week krijgen de medewerkers van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel drie tot vier meldingen binnen van een zelfdoding of een poging tot.
In 2011 ging het om 101 gevallen met dodelijke afloop.  73 pogingen waren niet fataal.
Dit betekend een stijging met maar liefst 20%.

Zelfdoding op het spoor blijkt vooral een Vlaams fenomeen: 70 procent van de dodelijke incidenten wordt in Vlaanderen vastgesteld.

West-Vlaanderen (32 incidenten), Oost-Vlaanderen (31) en Antwerpen (28) scoren het hoogst, in Limburg (8), Namen (12) of Luik (7) ligt het aantal lager.


Φ Meer gevallen van agressie bij NMBS in 2011

In 2011 kreeg de NMBS af te rekenen met 1.432 gevallen van agressie. In vergelijking met 2010 is dat een stijging van 5,5 procent..
                                                               


Φ Koperdiefstallen op het spoor.
In 2011 heeft Infrabel 751 kabeldiefstallen geregistreerd. Een nieuw record, welk de spoorbeheerder 2.198.219 euro heeft gekost.  Hierdoor liepen de treinen 518 uur vertraging op.
In 2010 werden er 722 koperdiefstallen geregistreerd, wat toen 1,8 miljoen euro heeft gekost. De kosten zijn gestegen doordat er per diefstal meer kabel werd gestolen.
De dieven slaan vooral toe in het zuiden van het land, met als uitschieter Luik, omdat het in dunbevolkte en afgelegen gebieden gemakkelijker is om ongezien kabels te stelen.
"Het gaat om professionele en goed georganiseerde bendes die hun buit over de grens verkopen. Daarom hebben maatregelen zoals de verplichte identificatie van koperverkopers of het uitsluiten van cash betaling niet zo'n groot effect."Aldus de woordvoorder van de Spoorwegen.


15-02-2012 om 11:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
14-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Langer werken

 Weeral staking vandaag. 
 Ditmaal zijn het dan de loodsdiensten.
 Zo elk beroep om toer. 
 Beseffen die niet welke schade dat zij hiermee de havens en het land aandoen? 
 Over de betaalde uren dat ze niets doen en hun maar wat amuseren 
 in het ter hunner beschikking staande sport- en ontspanningslokaal, 
 daar spreken ze niet over. 
 Zwaar beroep, o.k., maar zo zijn er wel meerdere... 
14-02-2012 om 16:49 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
13-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelezen: 22-11-1963  van Stephen King

'Het boek dat hij al 40 jaar geleden had willen schrijven.'

 

22-11-1963 is de dag dat toenmalig president van Amerika, John F.Kennedy, in Dallas door Lee Harvey Oswald doodgeschoten werd.

 


De titel van dit lijvig boek (879 blz.) wekt het vermoeden dat het een saai verhaal zou kunnen worden, maar niets is minder waar.


Jake Epping, die het hele verhaal in de eerste persoon, de ik-vorm, vertelt, is avondschoolleraar voor volwassenen.  Hij is danig onder de indruk van een opstel van één van zijn leerlingen, Harry Dunning, schoonmaker van de lokale middelbare school in Lisbon Falls, Maine. Deze schrijft dat de dag dat zijn leven veranderde, de dag was waarop zijn vader hun gezin vermoordde.  Zelf kon hij op het nippertje ontsnappen, maar hield er voor de rest van zijn leven wel een verminkt been aan over, waardoor hij mank loopt.

 

Jake is goede klant in de goedkope hamburgertent van Al Templeton.

Op een dag wordt Jake gebeld door zijn vriend Al met de vraag om langs te komen.  Al blijkt plots zwaar te lijden aan terminale longkanker.  Hij vertelt Jake dat er zich in zijn bergruimte achter de zaak een poort naar het verleden bevindt.  Bij het afdalen van de onzichtbare treden komt men steeds op 9 september 1958, 2 minuten voor 12 uur ’s middags terecht, komt ge steeds dezelfde mensen tegen en verloopt alles op dezelfde wijze. Hoe lang ge ook blijft, bij terugkomst is het steeds slechts 2 minuten later.   

 

Al heeft het plan opgevat om langs deze weg de moord op John F.Kennedy te voorkomen.  Hij heeft reeds 4 jaar in het verleden geleefd, maar kreeg er die longkanker en kon zijn opdracht niet afmaken.  Want het verleden is weerbarstig….  Hij vraagt nu aan Epping om het in zijn plaats te proberen.

 

Jake aanvaart de opdracht maar wil toch eerst een proef doen.  Hij daalt af naar het verleden om de moorden in het gezin van zijn vriend Harry Dunning te voorkomen. Hij geeft zich hier uit als 'George Amberson' en reist naar Derry, waar de Dunnings toen woonden.  Maar hij slaagt slechts gedeeltelijk in zijn opzet.  Hij ondervindt dat het verleden weerbarstig is….

 

Terug in 2011 komt hij erachter dat Harry, zonder zijn handicap, omgekomen is in de Vietnam-oorlog.

 

Nadat Al Templeton zelfmoord gepleegd heeft keert Jake terug langs de poort in de tijd om de wens van zijn vriend te vervullen.  Hij neemt opnieuw de identiteit van George Amberson aan. Op Halloween-avond vermoordt hij de vader van Dunning alvorens deze zijn gezin kan uitmoorden. Dank zij zijn voorkennis uit de toekomst verdient hij veel geld met een weddenschap, wat de bookmakers niet zint.

Hij reist naar het kleine stadje Jodie waar hij een baan krijgt op de lokale middelbare school.  Ook ontmoet hij er Sadie Dunhill, de nieuwe bibliothecaresse, waarop hij verliefd wordt en een relatie begint.

 

Intussen houdt hij aan de hand van de nota’s van Al Templeton  Lee Oswald nauwlettend in het oog.  Zijn geliefde Sadie begint te vermoeden dat ‘George Amberson’ niet is voor wie hij zich uitgeeft, wat tot een breuk tussen de twee lijdt.  Tot hij toch vertelt dat hij uit de toekomst komt en hier is om de moord op John Kennedy te voorkomen, wat ze aanvankelijk toch niet gelooft tot hij het met een nieuwe weddenschap omtrent een bokswedstrijd bewijst.  Voor deze grote winst wordt hij achteraf door de maffia zwaar in elkaar geslagen en moet daardoor maanden lang zware therapie volgen om te herstellen.

 

Doch de cruciale datum nadert.  Zal het hem in deze toestand nog lukken om Lee Oswald tegen te houden?  Zijn Sadie wil hem ten alle koste helpen om te slagen.

 

Maar: het verleden is weerbarstig.

“Want het verleden wil niet worden veranderd.  Als je het probeert, vecht het terug.  En hoe groter de potentiële verandering is, des te feller vecht het.  Als je het verleden probeert te veranderen, bijt het.  Wanneer je het ook maar enigszins de kans geeft, scheurt het je keel open.

Het verleden beschermt zichzelf….”

Terug in 2011 ziet hij de veranderingen ten gevolge van zijn ingrijpen in het verleden.  Hij ontmoet er Harry Dunning die nu in een rolstoel zit en hem het verhaal doet van wat er allemaal op en met de aarde gebeurd is sinds 1963.

 

Epping moet terug naar 1958 om alles ongedaan te maken.

Later zoekt hij op internet wat er na al die jaren met zijn Sadie, die nu een oude vrouw is, gebeurd is en reist naar Texas om haar nog eens te ontmoeten.

 

Als algemene beoordeling van dit laatste nieuwe boek van Stephen King heb ik maar één woord: meesterlijk!

Alles past bijzonder goed in elkaar en alle acties en gebeurtenissen worden zeer in detail beschreven zonder, op een paar kleine uitzonderingen na, langdradig te worden.

 Trailer voor

De nieuwe Stephen King, 22-11-1963. (YouTube)


Voor meer boekbesprekingen, ook van Stephen King, tik 'Gelezen' in 'Zoeken in blog'.
De 10 oudste, van 21/11/06 tot en met 4/11/08 verschijnen echter niet mee.

13-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.

Vandaag zijn we:

Archief per maand
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 05-1973

  Gastenboek
 • kamagra oral jelly vs cialis Lom
 • nebenwirkungen cialis 20
 • viagra side effects treatment
 • generico cialis comprar
 • cialis 10mg de

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Het


  Laatste commentaren
 • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
      op Fietstochtje
 • >_> (Eduard)
      op Hereniging
 • .. (Klaproosje1)
      op Afsluiten weblog
 • droef (Klaproosje1)
      op Afsluiten weblog
 • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
      op Afsluiten weblog
 • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
      op Afsluiten weblog
 • Innge deelneming (Martine)
      op Afsluiten weblog
 • Innige deelneming (Roosje)
      op Afsluiten weblog
 • mijn oprechte deelneming (bo)
      op Afsluiten weblog
 • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
      op Afsluiten weblog
 • Zoeken in blog


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Bekijk de trailer
  voor vandaag in

   
  (van maandog tot vrijdag)
  Wettelijke verlofdagen
  en schoolvakanties:

  http://www.sbweb.be/SB/
  verlof.asp?year=2013

  of ook nog deze interessante link:
  http://www.feestdagen-belgie.be/

  Kalenders 2013 om af te drukken:

  http://www.feestdagen-belgie.be/
  download-gratis-kalenders-2012
  -om-te-printen-afdrukken
  #ixzz1nDyZg1KB  WERELDKALENDER
  VOOR FEESTDAGEN
  http://www.earthcalendar.net/
  index.php


  Woordenlijst Nederlandse Taal
  Officiële Spelling
    

  http://woordenlijst.org/


  banner flitspalen Vlaanderen
  www.mobielvlaanderen.be/
  flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

  Let wel
  Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


  Actueel neerslagbeeld
  neerslag België

  Mijn andere blogs
 • Grenspalen 1
 • Grenspalen 2
 • Grenspalen 3
 • Boekbesprekingen
 • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

 • Mijn favorieten
 • Lana
 • Steffie
 • Nikki
 • Saagje
 • Waaroemni
 • De vriendinnen
 • Zondag
 • Frankie
 • Brabbes

  Mijn favorieten
 • Franske
 • Timmie en Daisy
 • De Westhoek
 • Wimpie's blog
 • Trucker John
 • Gita
 • Dialect
 • Amor Fati
 • Georges

  Mijn favorieten
 • Dierenopvoedster
 • Beversblog
 • Elisa en Juliette
 • Kaatje en Rikske
 • Diana's blog
 • Bieke
 • Meeuw
 • Ofthemonkeylions

  Mijn favorieten
 • Johnny en Christiane
 • Fietsroutes
 • Easywalk
 • Tuin den Horst
 • Tuinfreak
 • Onze Natuur
 • De natuur ontdekken
 • Natuurvriendelijk

  Mijn favorieten
 • Mija's bloemen
 • Cactussen
 • Francsicus
 • Redpoppy
 • Plonk

 • Mijn favorieten
 • Oldies
 • Wesp
 • Anna-Winterroosje
 • Alois
 • Koivis
 • Meermin
 • Ida
 • Bompa Harry

  Mijn favorieten
 • Lieve
 • Kartuizer
 • Johan
 • V V B-Hupoar
 • Hexaeder
 • Computertips
 • Katrien - Vraagjes
 • Zonnegroeten - computertips
 • Weerspreuken

  Mijn favorieten
 • Jot
 • Annemiek
 • Loek
 • Paolo
 • Ria fotografeert
 • Boomer
 • Opacor
 • Tonny en Leo
 • Zwaantje
 • Julius

  Mijn favorieten
 • Ineke
 • Flodder
 • Snoopy (Mia)
 • Ria
 • Gekke Meid
 • Buikdansen
 • Aphrodite


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!