R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangerschap en roken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zwangerschap en roken.
Veel vrouwen denken dat roken tijdens de zwangerschap alleen invloed heeft op het gewicht van de baby, maar weten niet dat het voor embryo's en pasgeborenen fataal kan zijn

Een kwart van de babysterfte tijdens de zwangerschap of in het jaar na de geboorte, komt door roken

- Vrouwen die tijdens de zwangerschap tot 10 sigaretten per dag roken hebben 46% meer kans om een vroeggeboorte te krijgen en 61% als ze tussen 10 en 20 sigaretten roken.
- Van alle baby's die worden geboren heeft 10% een te laag (<2500 gram) geboortegewicht. Indien baby's te weinig wegen kunnen ze een ontwikkelingsachterstand houden. Ze zijn vaker verkouden en hebben vaker ziekten aan de luchtwegen. Zware rokers (> 10 sigaretten per dag) hebben twee keer zoveel kans om een kindje met een te laag geboortegewicht te krijgen.
Couveuse 
- Kinderen van moeders die roken hebben ook meer kans op het ontwikkelen van luchtweginfecties.
- In negen op de tien gevallen van wiegedood heeft de moeder gerookt tijdens de zwangerschap.

- Een klompvoetje is een aangeboren afwijking, die bij 1 op de 800 pasgeborenen voorkomt.  Tweemaal zoveel jongens als meisjes. Bijna altijd spelen erfelijke factoren een rol.  Het is moeilijk aan te geven hoe groot de kans is op een klompvoetje indien de moeder heeft gerookt, maar in diverse studies werd een relatie aangetoond.

- Ook hazelip (schisis) is een aangeboren aandoening.Eén tot twee op de 1000 baby's worden met schisis geboren. Uit onderzoek blijkt dat 11% van de geboren schisiskinderen te wijten is aan roken van de moeder rond de conceptie en in de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

- en tenslotte:  Vrouwen die roken hebben 46% (<10 sigaretten/dag) of 61% (tussen 10-20 sigaretten/dag) meer kans op een spontane abortus. (klik op afbeelding)
 

04-06-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangerschap en alcohol
 Zwangerschap en alcohol.
De door een zwangere vrouw geconsumeerde alcohol bereikt de baby in dezelfde concentratie als in haar eigen bloedstroom meetbaar is. Met andere woorden: iedere keer dat zij een glaasje wijn of een biertje drinkt, drinkt de baby mee. Bij zwaar alcoholgebruik zal de foetus daar zeer ernstige gevolgen van ondervinden, zowel in zijn lichamelijke als verstandelijke ontwikkeling.
Aan het einde van de jaren zeventig werden vrouwen plotseling attent gemaakt op de gevaren van alcoholconsumptie gedurende de zwangerschap, toen de media melding maakten van nieuwe bevindingen met betrekking tot het foetale alcoholsyndroom (FAS) - een groep duidelijk te herkennen aangeboren afwijkingen bij de baby's van aan drank verslaafde moeders.

Wat is het foetaal alcohol syndroom (FAS)?

Met "syndroom" wordt bedoeld dat in veel gevallen steeds een combinatie van bepaalde symptomen wordt aangetroffen.  De baby met een FAS heeft een klein hoofd (microcefalie), een te laag geboortegewicht en duidelijk herkenbare gelaatskenmerken - een korte wipneus met een plat gevormd deel van de neusbrug, kleine oogjes (niet de oogbol zelf, maar de opening van de oogleden) en een terugwijkende onderkaak.


Het centrale zenuwstelsel is beschadigd.  Veel baby's hebben een meer of minder ernstige mentale achterstand die meestal niet meer ingehaald kan worden.  Dikwijls blijken er ook afwijkingen te bestaan aan de inwendige organen, zoals hart- en nierbeschadigingen.
Een ander veel voorkomende afwijking is een gespleten gehemelte.
In sommige ernstige gevallen komen alle symptomen van het FAS-syndroom tegelijk voor, maar meestal worden er een of enkele aangetroffen.  Soms blijft het bij een lichte neurologische stoornis; het kind is erg schrikachtig of hyperactief. 

Een Brits psychiater die al lang campagne voert tegen drankgebruik door zwangere vrouwen en zelfs heel kleine hoeveelheden alcohol als gevaarlijk bestempelt, heeft het voorbije anderhalf jaar kinderen onderzocht die schade hebben ondervonden door alcoholgebruik van hun moeder. 
Hij stelde vast dat een hoog percentage van die kinderen kampt met autisme.
De meest voorkomende oorzaak voor autisme blijven genetische omstandigheden, maar andere factoren zoals gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap kunnen ook een rol spelen.  Deze 'andere' factoren zijn wel vermijdbaar.
Volgens het Britse ministerie van Gezondheid blijkt dat, ondanks de waarschuwingen, meer dan de helft van de zwangere vrouwen toch meer dan één pint of glas wijn drinkt per dag.



03-06-2008 om 16:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dik, dikker

Dik, dikker....

Zwangere vrouwen worden steeds zwaarder.

Uit een onderzoek uitgevoerd door een dokter van de KU Leuven, blijkt dat in tien jaar tijd (Vlaamse) vrouwen bij het begin van de zwangerschap gemiddeld 2,8 kg zwaarder zijn dan tien jaar geleden.
De gemiddelde Body Mass Index steeg van 22,56 naar 23,51.

Alarmerend vindt de dokter, want obesitas tijdens de zwangerschap houdt risico's in, zoals vroeggeboorte, te zware baby's en zwaarlijvige kinderen alsook risico op aangeboren afwijkingen.

De studie van de dokter bestond uit twee delen.
Eerst onderzocht hij de gewichtskenmerken van meer dan 24.000 zwangerschappen.

Bevindingen: zowat 30% van de vrouwen in vruchtbare leeftijd vertoont overgewicht of is zwaarlijvig.  27% heeft onvoldoende lichaamsbeweging.

De gemiddelde lendenomtrek, het gewicht van de baby’s bij de geboorte en dat van de placenta is in die tien jaar echter niet toegenomen.

In het tweede onderzoek werd nagegaan of risicovrouwen hun voedingsgewoonten aanpasten tijdens de zwangerschap. 

Resultaat: de meeste vrouwen verminderden hun alcoholverbruik vanaf het begin van de zwangerschap, maar wie rookte, bleef roken. 
Slechte eetgewoonten werden niet aangepast en de vrouwen hadden ook te weinig lichaamsbeweging.  


02-06-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaantjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tagetes, afrikaantjes of gewoon: stinkers.

Komen meestal voor in geel,
oranje tot rood-bruin
en kleurenmengsels hiervan.


Maar ze bestaan ook in het wit!





Deze 2 foto's hierboven uit mijn tuin zijn van vorige jaren. 
Maar intussen is het zaad zo verarmd geraakt dat er dit jaar niets meer van terecht gekomen is.  

Ik heb me er dan maar nieuwe, grootbloemige, aangeschaft. 
En toch weer witte (of zo goed als) gevonden:
Tagetes erecta 'Vanilla' genaamd.

01-06-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nog gemeen?
Uit 'STANDPUNT'                                                                            
 (door Paul Geudens  in   van 27 mei), naar aanleiding van de kritiek van Franstalige zijde op de uitspraak van Karel De Gucht i.v.m. Congo:

"De Vlamingen en francofonen redetwisten over Brussel en zijn Vlaamse rand, over de faciliteiten, over de solidariteit en de geldtransfers, over de arbeidsmarkt en gezondheidszorg, het koningshuis, justitie, veiligheid, asiel en migratie.  Vandaag zijn we in een fase aanbeland waarin letterlijk over niets nog hetzelfde wordt gedacht.  Zelfs Buitenlandse zaken en Defensie ontsnappen niet meer aan het Belgische gangreen....
Hebben Vlaanderen, Wallonië en Brussel nog iets gemeenschappelijks buiten een paspoort, een voetbalploeg en een koning? Of je nu unitarist, (con)federalist of separatist bent, niemand kan buiten de realiteit. Het lost niets op om de ogen en oren te sluiten voor de sociale, economische en politieke werkelijkheid. ....   De Franstaligen moeten kiezen.  Ofwel onderhandelen ze nu met redelijke mensen over wat we nog gemeenschappelijk houden, ofwel praten ze weldra over een totale splitsing."

Een paar reacties van lezers op de zaak:
"Minister van Buitenlandse zaken Karel De Gucht zei dat hij het niet eens is met de Franstalige kritiek op zijn uitspraken over Congo. "We spenderen jaarlijks 200 miljoen euro in Congo.  Dan mag je toch verwachten dat er in Congo inspanningen gedaan worden om het land vooruit te helpen?"
Vlaanderen spendeert 12 miljard euro per jaar in Wallonië.  Dan mogen wij Vlamingen toch ook verwachten dat er in Wallonië inspanningen worden gedaan om de Grondwet na te leven?  Is daarom de Franstalige kritiek zo heftig?  Betalen ja, inspraak neen."
en:
"Ik begrijp de kritiek van Di Rupo op De Gucht volkomen.  Betaal en zwijg.  Waar de miljarden euro Vlaamse solidariteit met Wallonië naartoe gaat, weet geen mens.  Transparantie is taboe.  Hetzelfde doet zich voor in Congo.  Wij zijn een volk van slapende weggevers...."

30-05-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig Verkeer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het district Borgerhout en zeker de buurt rond de Turnhoutsebaan, moet veel verkeer slikken.  Auto's rijden er ook vaak te snel.  Het district spreekt van een wijkcirculatieplan en van een zone 30 in heel Oud-Borgerhout in te voeren.  
El Wafa, een vereniging van Marokkaanse mannen, heeft steun gevraagd aan Samenlevingsopbouw Borgerhout en nog 15 andere buurtverenigingen voor actie op korte termijn.  Deze hebben nu een gezamelijke verkeerscampagne opgestart.  Een uniek initiatief van allochtonen en autochtonen met hetzelfde doel voor ogen: verkeersveiligheid voor iedereen.
De boodschap op stickers, flyers en spandoeken is duidelijk:

'Zone 30 in heel Oud-Borgerhout'. 
en
'Rij graag traag, dan zien we jou graag'.

-------------------------------
Rij ik gisteren toevallig voorbij een migrantenwijk met langs de kant zo'n waarschuwingsbord:

                                                   
  'VAART MINDEREN SPAART KINDEREN' 
                                                  

Ik kon het niet laten, ben gestopt en schreef eronder:
                                                                                
        'Minder neuken spaart spreuken'       
                                                  

(mopje)



 

26-05-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd

Er was eens een tijd
dat de mensen nog tijd hadden.
En wanneer ze toch eens geen tijd hadden,
dan maakten ze tijd.
Waar is die tijd?

25-05-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven
 Geen stad zonder duiven, maar duiven geven veel overlast.

In alle steden zijn te veel duiven. Vooral omdat ze veel voedsel vinden op straten, pleinen en in parken. Daardoor groeit de duivenpopulatie snel, en zijn er ook veel zieke duiven. Dit komt in de eerste plaats door sluikstort en zwerfvuil, maar zeker ook omdat dierenliefhebbers eten strooien voor de vogels.
De stad ntwerpen telt ongeveer 10.000 duiven.

  • Om de duivenpopulatie onder controle te houden, worden de vogels nu vaak weggevangen door duivenvangers in stadsdienst (in stadsgebouwen en op openbare plaatsen, niet bij de mensen thuis).
  • Voedsel strooien op openbare plaatsen mag niet volgens de politiecodex, én trekt bovendien ook ander ongedierte, zoals ratten, aan.  Het is veel beter om het voedselaanbod onder controle te houden.  De stad ntwerpen besliste dan ook om de duivenhinder op een diervriendelijke manier te proberen bestrijden, nl. met duiventillen.duiventil
  • In een duiventil kunnen de stadsduiven eten, drinken, slapen en broeden.
  • De eieren van de duiven worden in de til systematisch vervangen door kunsteieren, waardoor het aantal duiven op een diervriendelijke manier beperkt wordt.
  • De dieren brengen een groot deel van de tijd in de til door en doen er bijgevolg ook hun behoefte. Overlast in de vorm van duivenpoep en nesten in dakgoten wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. 

  • 23-05-2008 om 10:04 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9.250.000

    Het tijdschrift Fatik, (Kontakt- en informatieblad voor gevangeniswezen en reklassering ) publiceerde volgende cijfers:

     

    Wereldwijd verblijven ruim 9,25 miljoen mensen in de gevangenis, waarvan 2,5 miljoen in voorlopige hechtenis.


    -         Bijna de helft hiervan zit in drie landen: de Verenigde Staten, China en Rusland.

    -         De top drie per 100.000 inwoners: de VS met 738, Rusland met 611 en St.Kitts & Nevis, een klein landje in de Caraïbische zee, 547.

    -         Twee derde van alle landen heeft minder dan 150 opgeslotenen per 100.000 inwoners

    -         België: 91

    -         Top drie van landen met personen in voorlopige hechtenis die dus nog wachten op hun straf: Liberia met 97,3%, Mali 88,7% en Haïti 84,2%

    -         In twee op de drie staten zitten minder dan 40% van de gevangenen in voorlopige hechtenis

    -         België zit boven deze norm, nl. 44,3% van de gevangenen zit hier in voorlopige hechtenis

    -         Andere Europese landen die het nog slechter doen: Andorra met 77%, Monaco 61%, Turkijë 60,9% en Liechtenstein 50%

    -         Van al deze gevangenen wereldwijd zijn een half miljoen vrouwen.

    -         De top drie hier is eveneens de VS, Rusland en China.  Op de vierde plaats Thailand.

    -         In België zitten 406 vrouwen in de cel.


    (bron: GVA)

    21-05-2008 om 20:41 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse euro's
    Vorig jaar werden er 211.000 vervalste euromuntstukken onderschept.  Dat is bijna 30 procent meer dan in 2006.
    Het blijken vooral de stukken van 2 euro die door valsmunters nagemaakt worden.



    Hoe herken je een valse euromunt?
    - Er is een kleurverschil.
    - Het gouden centrum bladdert af.
    - De valse munt is dunner.
    - De gekartelde zijkant verschilt.
    - Bovendien mag een munt geen zwarte vegen nalaten als je ermee over een wit blad papier wrijft. Een valse munt doet dat wel omdat er  tin inzit.
    - Ook wordt een echte munt niet aangetrokken door een magneet.

    De meest gekopieerde twee euromunt is de Duitse met de adelaar.

    De Europese Commissie wil dat de banken en andere financiële instellingen in de toekomst de echtheid van de eurobriefjes en -munten controleren. Momenteel zijn zij daar niet toe verplicht.

    Enkele Eurolanden, ondermeer België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland, krijgen een positieve vermelding van de Commissie. Ze zouden zich bijzonder inspannen om de aanbevelingen van de Commissie inzake de muntbeveiliging in de praktijk te brengen.

    --------

    Maar er is nog iets waarvoor we gewaarschuwd worden:
    Na de Turkse lira die door bedriegers gebruikt wordt als 2 euro muntstuk is er nu een nieuw vreemd muntstuk opgedoken dat sterk op onze 2 euro lijkt.  Het gaat om een stuk van vijf Malawische kwacha, dat ongeveer 2 eurocent waard is. 

    Beide muntstukken bestaan uit een koperkleurige kern en een rand van nikkel. De totale diameter van de Malawische munt is echter 4 millimeter groter dan die van het stuk van 2 euro. De doorsnede van het middelste gedeelte is dan weer iets kleiner dan die van het stuk van 2 euro. De afbeeldingen op de munten zijn duidelijk verschillend. 

    15-05-2008 om 11:16 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurobiljetten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eind april 2008 waren er in ons land nog slechts 15,1% eurobiljetten in omloop die ook uit België afkomstig zijn.
    Het percentage aan Spaanse (25,9%) en Duitse biljetten (22,4%) dat bij ons circuleert is zelfs groter als het percentage Belgische biljetten. Daarnaast circuleren er ook veel Franse biljetten (14,2%)en 7,8% Nederlandse.

    De grafiek is enkel gebaseerd op biljetten die aan de hand van de eerste letter van het serienummer diezelfde maand werden ingegeven.

    De verspreiding van de biljetten wordt steeds groter.
    Wat hierbij ook een rol speelt is dat sinds 2003 niet elk land nog alle waarden produceert.  Elke nationale bank specialiseerde zich in hooguit 4 waarden; de overige waarden worden ingevoerd.  Door dit systeem van 'pooling' lijkt de verspeiding groter.

    Al deze gegevens zijn terug te vinden op:
    http://www.eurobilltracker.com


    14-05-2008 om 11:37 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een wandelingetje in Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Woensdagnamiddag moest mijn vrouw in het Stuivenberg-ziekenhuis zijn.


    Gezien het zo’n uitzonderlijk mooi weer was, besliste ze om met de fiets te gaan i.p.v. met de auto, die ge daar toch bijna niet kwijt geraakt (of juist wel…).

    Ik ben meegefietst om van de gelegenheid gebruik te maken  van daaruit een wandeling te maken tot het centrum.  Dat was naar schatting zeker zo’n 10 jaar geleden.

    Ik was nog maar amper vertrokken aan het ziekenhuis of ik moest al even inhouden omdat het voetpad versperd was door een gezin allochtonen.  De kleine die er bij was kwam met uitgestrekte arm naar de hond toe om die te strelen.  Om kind en ouders gerust te stellen zeg ik nog:”Ja, strelen mag, hij zal niets doen”.  Maar wat deed die kleine?  In plaats van te strelen gaf hij de hond (hondje, want het is een Maltezer) een stamp in zijn ribben.  En de ouders?  Die stonden er bij en keken er naar.

    Ik dacht: dat begint hier al goed, maar ik kon nu toch al door.

    Die huizen daar: de meeste vuil en niet onderhouden.

    De straten: smerig en stinken.

    Op de tien mensen die ge hier tegenkomt zijn er minstens 8 van vreemde origine.

    En die hatelijke blik die ge krijgt van Marokkaanse en andere Noord-Afrikaanse jongeren, dat is om schrik te krijgen.  Zelfs de hond voelde zich hier precies niet op zijn gemak!  Niet moeilijk dat de autochtonen die daar nog wonen, zeggen dat ze ’s avonds niet meer buiten durven komen.  “Drugs en agressie, we zien het regelmatig voor onze deur gebeuren”; aldus enkele bewoners. 
    Sinds een jaar is er toch nog een jong gezin met twee kinderen komen wonen.  Daarmee halen ze zelfs een artikel in de krant! (GVA van 8/5/08).

    Enfin, om verder te gaan: in de Carnotstraat loopt er twee maal een allochtoon vrij bruut en zonder pardon tegen mijn arm en schouder.  Door de drukte daar zeker.

     

    Ik ben nog maar juist op de Meir aangekomen als mijn vrouw belt.  (Toch iets knap hé, die GSM. Wat tegenwoordig allemaal kan.  In onze jongere tijd bestond dat helemaal niet.)  De vergadering was meer dan een uur vroeger gedaan dan voorzien.  Dan zijn we mekaar maar tegemoet gegaan.

    We troffen elkaar in de Offerandestraat.

    Een winkelwandelstraat, waar ge u in Marokko of zo waant. 
    Een aanrader. 
    We hebben er dan verder een middagje ‘op reis in een warm land’ van gemaakt met winkeltjes- met Arabische muziek- bezoek .  De prijzen  waren precies ook van ginder: b.v. een paar damesschoenen: 10, 12 en 15 euro; een mooi handtasje: geen 18 euro. 

     

    Dan terug naar de fiets die nog aan het Stuivenberg stond.

    Onderweg op de hoek van een straat kwamen we nog enkele vechtende kerels tegen.  Een paar anderen probeerden ze uit elkaar te halen.

     

    Verder goed terug thuis geraakt.

    Alhoewel, met die wind op kop…pff, ik was blij dat ik er was.

    09-05-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen
    Uit het rapport 'Irreguliere immigranten in Belgiê: inbedding, uitsluiting en criminaliteit' dat in 2004 door de minister van Binnenlandse zaken 
    Patrick Dewael
    en toenmalig Vlaams minister-president 
    Bart Somers  bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam besteld werd, blijkt dat er in ons land naar schatting zo'n 110.000 illegalen verblijven.

    Het grootste deel hiervan komt binnen via illegale grensoverschrijding, maar ook via de touristenroute, met een visum, maar waarna niet teruggekeerd wordt.  Men blijft hier en vraagt dan asiel aan.  Na afwijzing blijft men toch en gaat dan een schijnhuwelijk aan.
     
    Bij ondervraging blijkt dat acht op de tien kiezen voor België omdat ze hier reeds familie of vrienden hebben, wat 'kettingmigratie' genoemd wordt.

    Volgens de onderzoekers heeft België, mede door de regularisatie van 1999, een aanzuigende werking .  Ook is hier de 'zwarte economie' groter en worden in ons land gemakkelijker medische kosten vergoed. (zie hierover mijn artikels van 20/3/08 en 20/7/07)

    Uit het onderzoek blijkt ook dat twee derde van de illegalen beschikt over een inkomen uit werk, meestal in de 'zwarte sectoren' zoals de horeca, de bouw en de tuinbouw.  Turken en Bulgaren zijn harde werkers, Kongolezen heel wat minder.
    Marokkanen zijn, hoewel ze erg talrijk zijn, vaak werkloos.

    -------------------

    Volgens cijfers van Minister van Migratie
     Annemie Turtelboom (Open VLD), werden in 2007 8.745  illegalen uit ons land verwijderd.  Dat is 25% minder dan in 2006.  Ook het aantal illegalen dat vrijwillig terugkeerde is gedaald.
    Als oorzaken hiervoor wordt aangehaald dat Bulgarijë en Roemenië bij de EU kwamen en dus minder illegalen leverden en ook dat China, Nigeria en Ecuador niet meer met België willen samenwerken.

    Intussen werd een nieuwe uitzonderingsmaatregel voor regularisatie uitgevaardigd: illegalen die minstens sinds 31 maart 2007  in België verblijven en die vast werk hebben of zelfstandig zijn, kunnen een verblijfsvergunning krijgen.  In de praktijk zullen hier talloze illegalen gebruik van kunnen maken.

    "Een collectief pardon veroorzaakt een aanzuigeffect op nieuwe migranten die menen dat illegaal naar België komen op termijn loont. Bovendien blonk de vorige regularisatieronde niet uit in efficiëntie. Veel geregulariseerden zijn van een duister bestaan als illegale zwartwerker rechtstreeks naar de bijstandskassen van het OCMW verhuisd."
    (Journalist Peter De Backer in Het Nieuwsblad )


    06-05-2008 om 14:23 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
     Philippe Moureaux (PS) waarschuwt voor het gevaar van het toenemende separatisme bij de Vlamingen:
    "We moeten dat confederalisme nu aanvaarden.  Dat zal minder zwaar, minder pijnlijk zijn dan over twee, drie jaar."

     Reactie van  Bart De Wever (N-VA):
    "Bij iemand als Moureaux geldt dat: als de vos de passie preekt, de boer maar beter op zijn ganzen kan passen."
    "De Franstaligen moeten kiezen: ofwel zijn we allemaal Belgen, ofwel zijn Vlaanderen en Wallonië aparte entiteiten.  De Franstaligen willen Belg zijn als het gaat over solidariteit of fiscaliteit, maar ze willen tegelijk de bescherming van een minderheid op institutioneel vlak."

    02-05-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.115
    Volgens cijfers vrijgegeven door de dienst Vreemdelingenzaken, is het aantal asielaanvragen in 2007 opnieuw gedaald. In totaal dienden 11.115 buitenlanders een asielaanvraag in, tegenover 11.587 het jaar voordien.

    Het grootste aantal kwam nog steeds uit Rusland, voornamelijk uit Tsjetsjenië, met bijna 13% van alle aanvragen.  Verder zijn de meest voorkomende nationaliteiten van asielaanvragers Serviëers, Irakezen en Afghanen. 
    Het aantal asielaanvragen van Congolezen is sterk gedaald. 

    Na hun regularisatie stromen de meesten van illegale zwartwerker rechtstreeks door naar de bijstandskassen van het OCMW.  

    Raf Coppens - Kvraagetaan videoclip De versie van Raf Coppens op
    'Kvraagetaan' van de Fixkes


     

    30-04-2008 om 15:40 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tekst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als vervolg op mijn vorig artikel, hier de tekst van de (eerder gewaagde) versie van cabaretier Raf Coppens op de melodie van de hit van de Fixkes 'k Vraag het aan, zoals hij die bracht in zijn show
    'Raf Coppens lacht uit', waarin hij terugblikt op 2007.




    KVRAAGETAAN

    MAKIK BINNE, MAKIK BINNE
    IN DE BELGIC
    MAKIK BINNE
    WANT IK KOM UIT KAZAKSTAN
    DE VRESELIJKE LAND

    JA, IK WERD DAAR VROEGER DE LAND UITGEZET
    WEGENS MOORD EN VERKRACHTING, SEX AANT BUFFET
    HEELDER DAGE GAAN STELE
    EN VOOR DEN DONKERE THUIS
    EN DAN NOG DEALEN, YEAH
    OCH NEE, WERKEN DAAR KWAM NIKS VAN IN HUIS

    ZO BEN IK DUS IN BELGIE AANBELAND
    WANT DA LAND IS INTERESSANT
    IK KWAM HIER BIJ DE BURGELIJKE STAND
    EN IK KRIJG AL MIJN PAPIEREN
    ZOMAAR IN DE HAND.

    Refr. T'IS ZO SIMPEL ALLEMAAL
             ZO SIMPEL ALLEMAAL
             ZO SIMPEL; DUS IK VRAAG HET AAN
             IK VRAAG HET AAN

    JA, IK KREEG DUS EEN WONING
    IN DE SOCIALE WIJK
    ME GAS EN WATER EN ELECTRICITEIT
    EN INTERNET EN KABEL-TV
    ALLES BETAALD DOOR DE OCMW

    MAAR TOEN MOEST IK
    GAAN ZOEKEN NAAR EEN JOB
    MA IEDEREEN SMIJT MIJ BUITEN
    NA HET ZIEN VAN MIJNE KOP

    DUS BEN IK MAAR GESTOPT
    MET ZOEKEN NAAR EEN JOB
    EN LEEF NU AL VIJF JAAR
    GEZELLIG VAN DE DOP

    Refr. T'IS ZO SIMPEL ALLEMAAL
             ZO SIMPEL ALLEMAAL
             ZO SIMPEL; DUS IK VRAAG HET AAN
             IK VRAAG HET AAN

    DERDE COUPLET
    RETEKETET, RETEKETET

    IK WERD BELGIE BUITENGEZET
    MAAR DA KON NI ZIJN
    DUS IK GING IN HET VERZET
    ME AL MEN KINDJES GING IK IN HET VERZET
    IK GING NAAR DE SCHOOL
    NAAR DE OUDERCOMITE
    IK STARTTE EEN PETITIE
    EN IEDEREEN DEED MEE.

    IK GING NAAR DE MINISTER ME 10.000 MAN
    EN IK ZEI: MENEER DE MINISTER
    DAT KUNT GE TOCH NIET DOEN
    MIJN KINDJES ZIJN HIER, MIJN BUREN
    WIJ ZIJN ALLEMAAL VRIEND
    WIJ ZIJN HIER PERFECT GEINTEGREERD
    KIJK NAAR DE VRIENDEN VAN DE SCHOOL
    IEDEREEN WEENT, IEDEREEN EMOTIE
    GIJ KUNT DA TOCH NI
    EN DE CAMERA EN DE MEDIA

    OKE ZEI DE MINISTER
    GE MOET NIET WEER NAAR KAZAKSTAN.

    HET IS ZO SIMPEL ALLEMAAL
    ZO SIMPEL ALLEMAAL
    ZO SIMPEL DUS IK VRAAGHETAAN.


    (er bestaat nog een versie met enkele kleine verschillen tegenover deze)


    30-04-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit
    Vorige week werden de criminaliteitscijfers voor ntwerpen bekendgemaakt.
    En wat zien we? ® in 2007 daalde de criminaliteit met 3% .  Dit is voor het vijfde jaar op rij een daling; van zo'n 58.000 feiten in 2002 tot 48.224 in 2007.
    Let wel:  het gaat hier enkel over de geregistreerde gevallen.

    - Handtassendiefstal:  358 = - 41%, waarvan 73% intra  muros, dat is het gebied binnen de singel, de vroegere forten-gordel)
    Autodiefstallen:  -22%
    - Diefstal met geweld: 981 = - 16%
    - Gewapende diefstal: 349 = - 13%, ook voornamelijk intra muros en zone Oost
    - Woninginbraken: 4.730 = - 9%, toch bijna 13 per dag. Vooral rondtrekkende bendes uit Georgië en Algerije.
    - Diefstal uit auto: 6.344 = -1%, of ruim 17 per dag. Vooral minderjarige Noord-Afrikanen en meerderjarige Oost-Europeanen.

    Anderzijds:
    - Gauwdiefstallen: 3.188 = + 6%
    - Slagen en verwondingen: 5.226 = + 7%
    - Drugshandel: 583 = + 15%
    - Sluikstorten: 800 = + 19%
    - Diefstal bromfietsen: 392 = + 20%
    - Prostitutie : 600 = + 25%

    In 2007 werden er ook 17 moorden gepleegd (= 3 minder dan in 2006) en waren er 95 gevallen van doodslag (tegenover 104 het jaar voordien).

    Wat opvalt is dat de daders steeds jonger en geweldadiger worden.  14 of 15 jaar oud is al lang geen uitzondering meer.  Daarbij kunnen in ons recht minderjarige criminelen bijna ongestraft hun gang gaan.  CD&V en Open VLD wilden hier iets aan doen met een nieuw jeugddelinquentierecht, doch stuitten hierbij op een radicaal 'non' van de PS.

    De daling van de cijfers komt ook wel door een verminderde aangiftebereidheid van de burger; het haalt toch niets uit.  Voor een 'kleinigheid' en als er geen gewonden zijn, komt de politie al niet meer.

    Zo werd enkele jaren geleden  het poortje van mijn achtertuin tot 4 maal toe uit elkaar gestampt, tot ik het niet meer hersteld kreeg en vorig jaar werd er een drinkschaal voor de vogeltjes stukgegooid, werd er twee maal een bloembak omgestoten en werd er een tuinlamp op zonne-energie gestolen.  Ook in de omgeving werden er bij een paar huizen siervoorwerpen uit de voortuin gestolen.  Allemaal 'kleinigheden' die ge gewoon niet aangeeft bij de politie.

    Ik wil helemaal niet zeggen dat de politie niet haar best doet.
    Integendeel.
    Het is dankzij de onverminderde inzet en de vele gerichte acties van de politie dat er regelmatig bendes kunnen opgerold worden, wat zich dan telkens direkt weerspiegelt in een daling van criminaliteit op dat vlak.

    Ook in de Voorkempen ( Brecht, Malle, Schilde, Zoersel) daalde in 2007 de criminaliteit lichtjes.  Nochthans werden er in Brecht meer inbraken gepleegd dan voorheen.

    26-04-2008 om 11:24 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Invriezen

      'Ontdooid diepvriesvoedsel terug invriezen is gevaarlijk'


    Dat denken toch veel mensen,
    maar eigenlijk is dit een hardnekkig misverstand.

    In werkelijkheid is het opnieuw invriezen van ontdooide levensmiddelen hetzelfde als het invriezen van vers eten.
    Mogelijk kan de aanblik of de smaak er wat onder lijden of zijn er bepaalde voedingsstoffen die er wat minder goed tegenkunnen, maar veel hangt af van het tempo van invriezen. 
    De micro-organismen waardoor voedsel kan bederven, worden in ieder geval bij het invriezen vernietigd.

    Medisch gezien is er dus geen enkel gevaar, of ge nu iets één maal invriest of tien maal.
    Wel moet het voedsel koel bewaard gebleven zijn en b.v. niet een dag blijven staan op het aanrecht, want bij temperaturen boven de 10 graden kunnen bacterieculturen ontstaan en om die te doden moet het voedsel eerst gekookt worden.

    23-04-2008 om 08:52 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    25.442

    Antwerpen telt 25.442 sociale woningen. Dat is iets meer dan één op de tien (11.3%) van het totaal aantal woningen.

    De verhouding verschilt wel van wijk tot wijk.

     Zo zijn er op het Kiel bijna vier op de tien woningen ‘sociaal’en op
    Linkeroever is dit bijna de helft.

       Op de Luchtbal loopt het aandeel sociale woningen zelfs op tot 70%.

    Om aan een sociale woning te geraken is er momenteel een wachtlijst van 9000 aanvragen en een wachttijd van 2 jaar.

    Maar vorige week raakte bekend dat de directeur Rob Schelfout van zijn eigen Antwerpse sociale woningmaatschappij ‘De ideale Woning’ tien maanden lang een appartement huurde, omdat hij door zijn echtscheiding dringend een nieuwe woning zocht.
    Aanvankelijk betaalde hij hiervoor de gewone basishuur. Later werd die huur opgetrokken tot 480 euro, wat volgens de directeur de prijs is voor een gelijkaardig appartement op de privéhuurmarkt.
    Hijzelf en zijn voorzitter vonden niet dat er een vuiltje aan de lucht was, want het reglement laat toe om ook aan eigen personeel te verhuren en ze zijn dan ook verbaasd dat er zoveel herrie over deze verhuring is ontstaan. 

     Het is Antwerps gemeenteraadslid Frank Hosteaux (sp.a) die de zaak publiek maakte. “Dit is een kaakslag voor al die mensen die al maanden op een wachtlijst staan voor een sociale woning”, aldus Hosteaux “De directeur heeft een inkomen van 3.000 à 3.500 euro per maand. Hij hoort geen sociale huurwoning in te palmen.”

    Na al de ontstane commotie rond heel de zaak geeft het directiecomité van 'De Ideale Woning' nu toch toe dat het fout was om aan haar directeur een sociale woning te verhuren.

    Het dossier werd door Vlaams Minister van Wonen Marino Keulen (Open VLD) overgemaakt aan het parket, maar dit werd geseponeerd.

    Ook de Stad Antwerpen tilt zwaar aan deze zaak en zegt dat het vertrouwen in de directeur zwaar geschonden is.  De erkenning van schuld door het directiecomité van de sociale woningmaatschappij vindt zij onvoldoende en vindt dat deze 'de eer aan zichzelf zou moeten houden'.
    "Bij een stedelijke huisvestingsmaatschappij zou deze directeur niet in functie blijven" zegt Schepen van Wonen Leen Verbist (sp.a).

    ------------------------

    Vorig jaar werd het appartement waarin mijn dochter woonde, verkocht.   Van de nieuwe eigenaars kreeg ze drie maanden de tijd om er weg te zijn.

    Maar het is niet zo gemakkelijk om een fatsoenlijk appartement met twee slaapkamers te vinden. Daarvoor betaalt ge al vlug 600 euro of meer en als alleenstaande moeder (ze werd door de vader van het kind in de steek gelaten toen de kleine ongeveer een half jaar was) is het zo al elke maand krap om rond te komen. Dus stelden we voor om eens te informeren of ze niet in aanmerking kwam voor een sociale woning. In de straat waar ze woonde stonden er trouwens enkele gewoon leeg. Maar ze kreeg te horen dat er een wachttijd van 2 jaar was. Sorry, niets aan te doen. Ondanks de situatie en de hoogdringendheid kon ze niet geholpen worden. Leegstaande appartementen of niet.

    We hebben uiteindelijk wel iets fatsoenlijks gevonden maar ze betaalt er wel over de 600 euro per maand voor; dat is bijna de helft van haar inkomen.

    14-04-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hier nog enkele reacties op het zoveelste geval van zware agressie op een bus van De Lijn in Antwerpen:

    - Andermaal hebben enkele schoeljes of beter gezegd ‘slachtoffers van onze maatschappij die zij haten, maar waar zij zo graag van profiteren’, het nieuws gehaald door een ‘incident’. Want zo wordt dat toch genoemd tegenwoordig in onze o zo verdraagzame maatschappij. Wanneer gaat men nu eens beseffen dat al die gesubsidieerde straathoekwerkers, pleintjesheheerders e.a. helemaal geen impact hebben op die kereltjes? Enkel keihard optreden met zo nodig repatriëring van de daders met hun familie is de goede oplossing.

    - Dit is geen incident. Een incident is een fait divers, een onbenul. Dit gebeuren is een poging tot doodslag en zo moeten de daders ook vervolgd worden.

    - Wanneer een vreemdeling een inboorling doodt is dat in dit land inderdaad niet meer dan een incident. Een inboorling echter die een vreemdeling doodt is een racistische moordenaar die levenslang achter tralies moet, omdat spijtig genoeg de brandstapel is afgeschaft. ( uit ’t Scheldt naar aanleiding van de zaak van Hans Van Temsche die door het Antwerpse Assisenhof op 11 oktober 2007 veroordeeld werd tot levenlange opsluiting voor de racistische moord op de zwangere Malinese vrouw en het tweejarig meisje dat bij haar was en voor moordpoging op de hoofddoekdragende vrouw die op een bankje in de buurt een boek zat te lezen. Nvdr.)

    - Hoe lang moeten wij dit nog tolereren? Hoe ver ligt de grens van verdraagzaamheid? Waar blijft de reactie ook dit keer van het Centrum voor Gelijke kansen en Racismebestrijding? Deze misdadigers verdienen het niet hier te wonen.

    - Dan zegt de regering: “Neem het openbaar vervoer, dat is beter voor het milieu”. Moesten wij dat, zoals die criminelen hier bezig zijn, eens in hun land doen, wat zou er dan gebeuren denk je? Dat de nieuwe regering de criminaliteit eens aanpakt.

    - Voor de meeste politici is dit een ‘ver van mijn bed-show’. Zij nemen enkel het openbaar vervoer als dat b.v. voor een promotiefilmpje voor hen werd voorbehouden. Wie geen andere keuze heeft dan veel met bus en trein te reizen weet dat overlast er schering en inslag is.

    - Toen ik vroeger nog in Antwerpen woonde en af en toe zowel een autochtone als allochtone jongere beleefd verzocht manieren te leren, kreeg ik van de allochtoon steevast het antwoord dat ik een racist was. Deze goedkope uitvlucht wordt spijtig genoeg door veel allochtonen te pas en te onpas misbruikt om hun gebrek aan opvoeding te verantwoorden.

    - Na 4 jaar in een ander werelddeel te hebben gewoond, kan ik u zeggen dat wat deze marginale jongeren hier doen, je daar niet moet proberen! Trouwens, ik ken geen enkel ander land waar zwartrijden, vernielen en bevuilen van voertuigen een dagelijkse bezigheid is.

    (bron: voornamelijk GVA)

    12-04-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
    Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

    .../raa. is het geworden.

    R.A.A.
    is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





    Vandaag zijn we:

    Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!