Foto
Inhoud blog
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Reizen met de camper
    Reisverhalen
    17-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 10 juli komen we in de namiddag aan op een camperplaats aan de rand van de stad Udine waar we rustig buiten kunnen blijven tot ’s avonds laat. Maandagmorgen fietsen we naar het historische stadsgedeelte waar we erg mooie gebouwen aan treffen.

    Het is bloedheet en we zoeken zoveel mogelijk de schaduw op. Mooie pleinen met terassen nodigen uit tot verpauzen.

    ’s Namiddags zetten we onze wandeling verder en beklimmen de kasteelberg van waar we een mooi uitzicht hebben op de stad.

    Nadien begeven we ons naar Triëste. Het is er erg druk en op de camperplaatsen is nergens nog plaats te vinden, zelfs stilstaan is moeilijk. We zoeken dan maar naar een camping op zo een 13 km van de stad. Bij het omkeren krijg ik het moeilijk met schakelen. Bij de camping aangekomen leg ik de motor stil om ons in te schrijven. Wanneer ik naar de toegewezen plaats wil rijden kan ik niet in een versnelling geraken, niet vooruit niet achteruit. Het is inmiddels al laat geworden en bellen naar Touring om hulp. We spreken af dat er vroeg in de morgen ons iemand komt helpen en blijven voor de poort van de camping slapen. Dinsdag rond 9u komt de wegenhulp, die man probeert de versnelling uit zonder succes. Hij duikt onder de motorkap en na enig gemorrel krijgt hij het zover dat de versnelling weer werkt. Hij rijdt ons dan voor tot bij de garage want hij vindt dat het degelijk moet gemaakt worden. Er moeten stukken besteld worden en moeten overnachten voor de poort. De volgende dag zijn de stukken aangekomen en beginnen ze aan de herstelling. Ik merk echter dat ze van plan zijn om een nieuwe koppelingsplaat te steken. Wanneer ik hen attent maak dat die plaat onlangs vervangen is gaan ze het probleem ergens anders zoeken. Het blijkt een probleem te zijn van het koppelingssysteem. De originele kabel schijnt niet meer gemaakt te worden en de mecanicien slaagt er toch in om de oude kabel zodanig te herstellen dat we er mee thuis moeten geraken. De mensen hebben ons daar toch goed geholpen en rekenen ons slechts anderhalf werkuur aan. We kunnen eindelijk verder en stoppen op een camperplaats nabij de stad Pordenone.

    17-07-2016 om 21:10 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 14 juli stoppen we in Borgo Valsugana een stadje aan de rivier Brenta. Vanop de camperplaats hebben we schitterend uitzicht op de omringende bergen en hoog boven ons een kasteel.

    Een wandeling van een tiental minuten brengt ons tot in het centrum van het stadje met een aantrekkelijk marktplein.

    De Brenta stroomt door het midden van de plaats, enkele bruggen verbinden de beide stadsgedeelten.

    Doorheen de vallei loopt een fietspad van een 80km. Vrijdag fietsen we langs het water stroomafwaarts, dat loopt meestal lekker met af en toe enkele pittige hellingen tot 8% wat zelfs met de e-bike’s flink werken was voor ons. De terugtocht liep verassend nog vlot maar met maximum ondersteuning.

    17-07-2016 om 21:04 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zaterdag 16 juli bevinden we ons op een camperplaats nabij Trento. Na de middag rijden we met een bus tot in het hart van de oude stad.

    Een prachtig kasteel met op de voorgrond levert een mooi plaatje, op de Piazza del Duomo nodigen vele terassen uit tot verpozen.

    17-07-2016 om 21:00 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 17 juli rijden we verder naar Merano waar we een camping opzoeken vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de vallei.

    Met de bus zijn we weer zo in de stad.

    Via een oude stadspoort komen we in de smalle winkelstraat het is er niet druk want op zondag zijn de meeste winkels gesloten.

    Langs de rivier de Passirio is een mooie promenade aangelegd waar het fijn wandelen is.

    Het Kurhaus is hier het belangrijkste gebouw, de nabije terassen zijn goed gevuld en daar kunnen we genieten van een frisse pint.

    17-07-2016 om 20:55 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zaterdag 2 juli. Het is heel erg bewolkt en er is regen voorspeld voor vandaag fietsen is dan niet zo aanlokkelijk. We rijden dan maar naar een camping nabij Salzburg van waar we met de fiets naar het centrum kunnen rijden over een fijn fietspad. Na onze middagrust fietsen we dan naar de stad, onderweg begint het lichtjes te regenen maar nog niet genoeg om onze regenkledij aan te trekken.

    In de Getreidegasse, een smalle en drukke winkelstraat is het erg druk. Het begint harder te regenen en het regenscherm komt te voorschijn. Dat beperkt wel ons zicht op de omgeving, veel foto’s maken is er niet bij. We schuilen even met een koffie en gaan terug de regen in. Het regent nu flink en we moeten onze regenkledij aan trekken om terug naar de camping te fietsen. Het blijft de hele nacht regenen tot ’s morgens vroeg. We bestelden op de camping een rondrit met een bus naar het Kehlsteinhaus, beter bekend als het “Arendsnest” speciaal gebouwd door de Nazi’s voor Adolf Hitler. Zondagmorgen worden we met een busje opgehaald aan de camping die ons naar de toerbus brengt.Die bus voert ons tot op de parking boven Berchtesgaden waar we moeten overstappen op speciale bussen die ons tot bijna aan de top voeren over een smalle kronkelende weg met een stijgingspercentage van soms 26%.

    Daar worden we met een veertigtal mensen per keer met een gouden lift tot boven worden gebracht. Het gebouw is nog in zijn originele staat, alleen is het interieur veranderd in een restaurant. We bevinden ons nu op een hoogte van 1837m boven de zeespiegel.

    Buiten is het erg fris en flink bewolkt, af en toe kunnen we een glimps van het dal ontwaren.

    Het gebouw bevindt zich op een smalle richel op de top van de berg Kehlstein, rondom ons zien we boven de wolken majestueuze bergtoppen erg indrukwekkend.

    Via dezelfde weg gaan we terug naar onze bus om in Berchtesgaden te stoppen voor de lunch.

    We kunnen nog even door het stadje kuieren en enkel foto’s te nemen. De bus zet ons nadien af in het centrum van de stad op de Mirabellplatz. De zon is er intussen door gekomen en kan ons wat opwarmen want daar boven was het echt fris.

    Vanuit de Mirabelltuinen hebben we mooi kijk op de vesting. Met een bergtrein komen we tot boven aan de Hohensalzburg vesting.

    Vanop de muren hebben we prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

    De vesting is erg uitgebreid en er is veel te bekijken met leuke hoeken.

    Terug beneden komen we op adem met een koffie op een gezellig terras. We zoeken de bus op die ons tot terug kan brengen. Na een overstap zitten we op de juiste bus die ons bij de camping afzet.

    07-07-2016 om 17:55 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 4 juli rijden we naar ons volgende doel de stad Graz in de provincie Steiermark. Om de tolwegen te vermijden nemen we de kleinere landwegen doorheen het Salzkammergut.

    Het prachtige berglandschap levert mooie uitzichten op de valleien en meren.

    Snel gaat dat niet maar dat nemen we er graag bij. Het wordt laat in de namiddag en we stoppen in Judenburg op een 85km van Graz.

    Dinsdag zetten we onze reis verder en tussen Judenburg en Koflach moeten we over een pas via een flink srijgende kronkelweg die ons weer mooie landschappen laat bewonderen. Rond de midddag komen we bij Graz op een camperplaats die erg mooi ingericht is en veel comfort biedt met kraaknet sanitair en warme douches, de prijs van €21 is het echt waard. Na de middag rijden we met de fiets over een goed bewegwijzerd fietspad naar het centrum waar we na 7km aankomen. Op de Hauptmarkt en de aanpalende straten is het erg druk.

    Overal zien we statige gebouwen met mooi versierde gevels zoals het stadhuis. De hoofdstraat, de Herrengasse, is een brede voetgangerszone maar waar wel veel trams langzaam doorheen rijden.

    We wandelen langs een steil straatje omhoog met vele winkeltjes en in een zijstraat de Hofgasse valt het mooie houten front van de Hofbackerei erg op.

    De domkerk heeft een zeer rijkelijk interieur waar net een orgelspeler aan het oefenen is en ons een mooi concert geeft.

    In de Herrengasse strijken we moe van het wandelen op een terras neer voor de koffie. Bij het terugfietsen krijgen we een bui over ons heen en moet de regencape’s aan. De temperatuur blijft goed en onder onze luifel kunnen we beschut van de regen nog tot laat buiten blijven zitten. Woensdagmorgen schijnt de zon weer en fietsen we terug naar het centrum en met een stadsgids in de hand verkennen we de stad verder. Het Landhaushof waar het parlement van Steiermark zetelt heeft buiten een mooie gevel een binnenplaats met arkaden en een met smeedwerk versierde waterput.

    Via een smal straatje komen we op een stemmig pleintje waar we op een terras een middagmaal nemen. Het is heerlijk wandelen in de stad en wanneer we de snelstromende rivier de Mur oversteken valt onmiddellijk het zeer moderne Kunsthaus Graz op gebouwd in 2003 toen Graz kultuurhoofdstad was.

    Wat verder zien we het Murinsel een eiland in de stroom dat via loopbruggen met beide oevers verbonden is op het “eiland” bevindt zich een café en een amphiteater.

    We hebben weer heel wat afgelopen en voelen het in de benen. Op de Hauptplatz nog een koffie en dan terug naar de camper.

    07-07-2016 om 17:40 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 7 juli Onder een blauwe hemel fietsen we naar Graz, vandaag willen we op de Schloszberg gaan wandelen.

    In 2003 werd in de rots een koker uitgehouwen om een lift te plaatsen die 75m hoog op de berg uitkomt. De “Glazeren Lift” brengt ons naar boven waar we uitgebreid kunnen wandelen in het mooi aangelegde park.

    Het eerste dat ons opvalt is de uurwerktoren, het symbool van Graz.

    Het is stevig klimmen naar de top vanwaar we ver over de stad kunnen kijken.

    De vroegere kazematten zijn getransformeerd in een openlucht theater, dat bij regenweer afgeschermd wordt met een beweegbaar dak.

    07-07-2016 om 17:31 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Woensdag 29 vertrekken we met mooi weer voor een trip van ongeveer 300km naar de stad Kaufbeuren, die een mooie oude binnenstad heeft.

    De reis loopt lekker tot we langs be Bodensee rijden, het verkeer is er erg druk en vele verkeerslichten houden ons fel op. In de vroege namiddag komen bij Kaufbeuren op een fijne camperplaats aan. Morgenvroeg wordt er markt gehouden en dan willen we de stad bezoeken. In de nacht onweert het flink met hevige bliksems en regenbuien. Donderdagmorgen is het nog steeds aan het regenen, geen weer om op de fiets te gaan, dus dan maar verder naar Prien aan de Chiemsee. Halfweg klaart het op en wanneer we ’s middags in Prien aankomen schijnt de zon onder een blauwe hemel. De camping is goed ingericht met goed verzorgd sanitair gelegen op goed 3 kilometer van de haven.

    Na onze gebruikelijke siësta fietsen we naar het haventje waar de boten aanmeren. Onderweg moeten we even stoppen om de stoomtrein te laten passeren.

    Aan de waterkant is het goed wandelen met een schitterend uitzicht over het meer en de omringende bergen.

    Op een terras aan de waterkant doen we ons tegoed aan koffie met gebak, we hebben tenslotte flink gefietst en gewandeld. Vrijdag 1 juli gaan we met de boot het meer op om het Herrreninsel en het Fraueninsel te bezoeken.

    Op het Herreninsel heeft koning Ludwig II een enorm kasteel laten bouwen dat een kopie moest worden van Versailles waar hij een grote bewondering had.

    Bij gebrek aan geld is het kasteel slechts voor een derde afgewerkt. Een rondleiding die begint aan de prachtig versierde trappenhal en toont ons de vertrekken die wel afgewerkt zijn. Allemaal om het weelderigst ingericht.

    De grote spiegelzaal is nog 8 meter langer dan die van Versailles. Bij het afsluiten van de rondleiding dalen we af langs een andere enorme trappenhal die onafgewerkt is en we kijken op het bakstenen metselwerk.

    Van op het bordes hebben we een mooi uitzicht op de tuin met klaterende fonteinen. Om terug bij de boot te komen moeten we weer een wandeling maken van een drietal kilometer. Onze volgende stop is op het Fraueninsel met een nonnenklooster.

    Het eiland is niet groot en we kunnen er makkelijk omheen lopen. Overal hebben we prachtig zicht op het meer en de bergen.

    Op een zonnig terras van een restaurant smullen we van lekkere vis uit het meer.

    We varen dan naar Gstad. Het is erg heet en een zitje in de schaduw is niet te bespeuren. Vanop een hoogtepunt nogmaals een blik op het meer.

    Terug de boot op om terug te keren naar Prien. Terug op de camping komen we voldaan terug bij de camper. Het weer blijft warm en zonnig, wat wordt het morgen?

    01-07-2016 om 21:24 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 26 juni hebben we de laatste camperplaats van onze route voor Facile en Route afgewerkt en blijven we in Buhl slapen. Dinsdagmorgen rijden we naar Freiburg waar we in de late voormiddag aankomen. Het weer zit ons nog steeds mee en we kunnen lekker buiten zitten om te eten. We bevinden ons op een drietal kilometer van het stadscentrum en met de fiets zijn we er zo.

    Via een oude stadspoort komen we in de oude stad. In Freiburg wordt zeer veel gefietst op geriefelijke fietspaden. Overal staan ontelbare fietsen geparkeerd.

    Het oude centrum ligt op het marktplein rond de kathedraal. Een machtig gebouw opgetrokken in baksteen. Het geldt als één van de mooiste gothische kerken van Duitsland. Helaas ontsieren verschillende bouwstellingen het mooie uiterlijk, zulke gebouwen moeten natuurlijk op tijd gerestaureerd worden.

    Een prachtig gebouw dat rijkelijk versierd is was ooit één grote winkel.

    Vanuit een zijstraat hebben we nog mooi zicht op de machtige toren.


    Op het plein voor het stadhuis is het leuk toeven en de terassen zijn goed gevuld.

    Woensdag morgen trekken we naar het marktplein waar elke voormiddag markt wordt gehouden met bloemen, fruit en groenten.

    Een kleurrijk spektakel met mooi uitgestalde waren. In de namiddag fietsen we naar het dalstation van de Schlossbergbahn.

    In een cabine worden we over de steile helling naar boven getrokken. Boven is het heerlijk wandelen onder schaduwrijke bomen. Vanop een uitzichtplatform worden we beloond met een schitterend uitzicht over de stad en de wijde omgeving.

    Met deze verklaren we Freiburg voor gezien en morgen gaan we weer andere oorden opzoeken

    28-06-2016 om 21:10 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 19 juni vertrekken we om 9u30 naar onze eerst te controleren camperplaats inBad Schonborn op 440km. Het eerste deel van de trip verloopt goed en we verwachten daar aan te komen rond 16u. Maar op de snelweg komen we vast te zitten in een file aan een bouwwerf en moeten daar 1u en 15 minuten aanschuiven. Tegen 17u komen we dan aan op de camperstopplaats. We hadden graag nog enkele plaatsen aan gedaan maar het is inmiddels laat op de dag en we blijven er overnachten. Maandag zetten we onze tocht verder en kontrolen nog een 7-tal plaatsen. In Bruchsal blijven voor de lunch en onze siesta.

    Een wandelpad leidt ons op een vijftal minuten tot bij een schitterend kasteel. Een prachtig aangelegde tuin voert ons tot bij het kasteel met mooi versierde gevels. En dit is nog maar de achterkant.

    Aan de voorzijde is de hoofdingang met ook een erg mooie facade met prachtige waterspuwers.

    Vandaar is het nog een korte wandeling tot in het fraaie stadscentrum waar we op een leuk terras met een koffie kunnen verpauzen.

    Daarna gaat onze tocht verder en in Ettlingen blijven we voor de nacht. Dinsdag 21 zetten we onze controletrip verder om in de namiddag bij onze vrienden in Bad Rotenfels waar we warm verwelkomt worden. ’s Avonds kijken we samen naar de voetbalmatch van Duitsland tegen Ierland. De volgende dag reizen we met Helmut en Claudia doorheen het prachtige landschap van het Zwarte Woud naar Klooster/Slot Bebenhausen nabij de stad Tübingen.

    De mooie kruisgang van het klooster levert mooie beelden op. In de kerk gesticht door de Benedictijnen, na de reformatie omgevormd tot een evangelische kerk, is het vooral de preekstoel die de aandacht trekt.

    Nadien krijgen een rondleiding door het slot. Het is gebouwd op de gronden van de vroegere abdij als jachtslot voor de koning vanWürtemberg. Onze gids vertelt ons alles over zijn figuur en het leven in het slot waar grote jachtparijen gehouden werden. Nadien genieten we op een fijn terras van een koffie met wat lekkers.

    ’s Avonds bekijken we dan de match van België tegen Zweden. Donderdag maken we een uitstap naar Baden-Baden.

    Het weer is mooi zonnig en warm, het is fijn wandelen in het park en langs de mooie winkels met exclusieve en dure producten. Het is dorstig weer en op een terras kunnen we onze dorst laven.

    %

    Nadien rijden we de bergen in en maken een mooie wandeling langsheen een felstromende bergbeek met een flinke waterval.

    Langsheen de wandeling groeien reuze rodondenderonstruiken die jammer genoeg uitgebloeid zijn. Na de wandeling verdienen we weer wat lekkers.

    27-06-2016 om 21:11 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 25 april

    Gisteren zijn we aangekomen op de camping van Pomona, dicht bij de plaats waar we de camper moeten inleveren.
    Vandaag maken we een geleid bezoek aan Los Angeles en Hollywood. Het busje komt ons ophalen om 9 uur. Op de snelweg is het erg druk want we bevinden ons nog een 50-tal kilometer van het stadscetrum van LA.

    Onze eerste stop is bij het “Music Center” vanwaar we een mooi uitzicht hebben op het stadhuis. In de grote lanen staan de jacaranda bomen mooi in bloei.

    In het oude gedeelte van de stad zijn nog mooie victoriaanse woningen te zien.

    In Hollywood stappen we uit op de “Walk of Fame” overal lopen figuren rond uit films die maar graag op de foto willen voor een fooi.

    Bij Mme Tussaud hebben we een ontmoeting met Schrek. Voor de lunch begeven we ons naar de “Farmers Market” waar we een lekkere pizza verorberen.

    Nadien maken we een wandeling doorheen dit gebied zoals het betaamt met een koffie in de hand.

    Het is er gezellig lopen want er zijn overal leuke winkels en gezellige terrasjes te zien.

    Vervolgens mogen we een rondje lopen op Rodeo Drive met alle exclusieve winkels waar de sterren hun inkopen doen. We zien hier ook vele dure auto’s rond rijden.
    In La Brea komen we voorbijde Tar Pit waar nog steeds olie door het water opborrelt.

    In putten zoals deze kwamen vroeger vele dieren waaronder mamoets om, want wanneer die in het water vielen om te drinken konden ze niet meer op de oever klimmen.
    Op de terugweg komen we nog voorbij de filmstudio’s van Warner Bros.

    We hadden weer een mooie dag met veel zon maar toch een frisse wind. Terwijl ik dit schrijf is het flink aan het regenen. Dit waarschijnliijk tot grote vreugde van de lokalen want er heerst hier al jaren watertekort. Morgen is het koffers pakken en de camper wat oppoetsen om hem woensdag in goede staat af te leveren. We hebben er 3500mijl mee afgelegd.

    26-04-2016 om 04:49 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zaterdag 23 april

    Bij het verlaten van Wickenburg tanken we weer vol en bij het bezinestation zien we een vreemd figuur geketend aan een boom, door de winkelstraat gaat het richting Californië.

    We rijden door de Mojave woestijn, de weg er doorheen golft op en neer het lijkt wel tobogan.


    Mijlen en mijlen is er niets te zien behalve wat laag struikgewas en de bergen in de verte.

    Wanneer we de Colorado rivier oversteken komen we inCalifornië. Om het “Joshua Tree Park” te bezoeken had ik het adres van een camping opgegeven op de GPS maar om een of andere reden stuurde die ons naar een verkeerde bestemming en na ongeveer een kilometer op een hobbelige zandweg gereden te hebben zijn we dan maar omgekeerd. Dan maar rechtstreeks naar het park waar de toegang weer gratis was. Grote borden bij de ingang gaven aan dat alle campings in het park volzet waren. Het is weekend en het was er dus enorm druk zelfs op de voorziene picknickplaatsen vonden we geen plaats. Dan maar langs de kant van de weg gestopt om te lunchen.

    Joshua trees waren er in overvloed te zien. Vele rotsformaties in verschillende vormen en afmetingen trokken de aandacht. Die rotsen van graniet waren 160 miljoen jaren gevormd door het magma en nadien naar de oppervlakte gestuwd. Door wind en erosie zijn die dan bloot komen te liggen.

    Om een plaats voor de nacht te vinden zijn we dan doorgereden tot in Banning om op een KOA camping plaats te vinden.

    24-04-2016 om 05:07 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 22 april

    Wanneer we vertrekken staat er een stevige frisse wind, vandaag rijden we naar Wickenburg.

    We rijden over “route 66” ver voor ons zien we een hoge berg met besneeuwde top “Mount Humpfrey’s Peak van 12633 feet. Het landschap is hier nog vrij vlak. Voorbij Flagstaff nemen we route 89 richting noorden.

    Geleidelijk komen we in de bergen en stijgen via een kronkelende weg naar een hoogte van 7000 feet.

    Dan weer naar de vlakte waar we grillige rotsformaties zien. De camping waar we aankomen is prima verzorgd en er wonen hoofdzakelijk mensen voor een vast verblijf.

    Van op de camping zien we een grote groep gieren rondcirkelen, die hier voor de nacht in de bomen neerstrijken. De wind is ondertussen gaan liggen en het is erg warm. Gelukkig hebben we een goede airco.

    23-04-2016 om 05:02 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 21 april

    Onder een mooi blauwe hemel vertrekken we van uit Holbrook om een bezoek te brengen aan het “Petrified Forest State Park”. Er loopt een weg doorheen van 28 mijl of zo een 45tal kilometer. Voor we daar aankomen rijden we doorheen een landschap waar mijlen in de omtrek geen leven te bespeuren valt. We hebben geluk vandaag want de inkom is gratis. In het park zijn langs de weg op verschillende plaatsen bezienswaardigheden waar ruim plaats is om te parkeren. In het bezoekerscentrum is te zien dat in dit park de archeologen en paleontologen hier vele sporen en fossielen hebben aangetroffen van dinosaurussen en planten over 260 miljoen jaren. Het grootste gedeelte van het park heeft ooit onder water gestaan waar fossielen van vele planten en dieren nu kunnen terug gevonden worden. Het “versteende woud” was ooit een weelderig bos met enorme bomen en planten.

    Van die bomen zijn er hier nog velen te zien die helemaal versteend zijn.

    Werkelijk indrukwekkend de meeste bomen zien er uit als pas geveld. Aan de heuvels is goed te zien dat die gemaakt zijn door verschillende opeen volgende lagen van sediment in verschillende kleuren.

    En dat levert mooie beelden op. Honderden jaren geleden hebben hier ook mensen gewoond en op sommige rotsen zijn heel wat rotstekeningen te zien.

    De “route 66” liep vroeger ook door het park, maar nu is het hele gebied beschermd, je mag zelfs geen enkel steentje mee naar huis nemen. In de souvenirsshops zijn die wel te koop want vooraleer het park beschermd was is daar veel weggehaald.

    Bijna aan het einde van de route zien we nog de “Painted desert” en de “Painted desert Inn”. We hebben er een mooie dag gehad.

    22-04-2016 om 05:27 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Woensdag 20 april

    Gisteren verlieten we de camping bij Las Cruces om naar Tuscon te rijden 460km verder.

    Op de interstate 10 is het weer vlot rijden zij het wat eentonig.

    We rijden door een woestijnachtige streek waar gewaarschuwd wordt dat er zandstormen kunnen opsteken.

    Wanneer we de staat Arizona binnen rijden komen we weer in een andere tijdzone terecht en we hebben nu een tijdsverschil van 9 uur met thuis. Op de camping nabij Tucson horen we dat we van daar uit niet de stad in kunnen, en in plaats van twee overnachtingen houden we het met slechts één. We vertrekken vroeg op weg naar Holbrook 430km ver.

    Vanop de snelweg krijgen we nog een zicht op Tucson. Wat verder rijden we door een gebied met enorm vele enorme cactussen.

    De weg voert door de Apache bergen, dit is Apacheland.

    Vanop een rustplaats kijken we naar een prachtig uitzicht op de bergen het lijkt wel de Grand Canyon die trouwens hier niet zover af is. We maken een omweg om naar Fort Apache te rijden. In het museum krijgen we een inzicht over het denken en leven van de Apache, die in harmonie met de natuur leefden. De Apache werden door de blanken massaal gedeporteerd naar Florida en Alabama en andere ver afgelegen staten. Later ontstond er een samenwerking en verstandhouding met de overgebleven Indianen.

    Van het fort dat dienst deed van 1870 tot 1922 zijn nog enkele gebouwen bewaard gebleven en ook hier is te zien dat de hogere officieren geriefelijk gehuisvest waren.

    21-04-2016 om 05:51 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 18 april

    Onder een grijze hemel wenden we de steven naar Fort Stockton 500km verder. Onderweg krijgen we enkele lichte regenbuitjes en halverwege komt de zon erdoor.

    Waar we eerst door een vrij vlak landschap rijden, komen we nu in een heuvelachtig landschap en later komen de bergen in zicht.

    Op de interstate 10 is het rustig rijden de cruise control op 60mijl en maar snorren. Wanneer we bij de camping aankomen is die volzet en worden we doorgestuurd naar een andere camping waar we lang moesten naar zoeken en die eveneens volzet is. We zijn dan maar op de parking van de Walmart blijven slapen. De volgende dag is Las Cruces onze bestemming.

    Langsheen de 10 zien we een boortoren puur Texas. Nabij El Paso wordt het weer druk met vijf rijbanen naast elkaar.

    We rijden een oversized transport voorbij die twee huizen vervoeren.

    De camping is mooi gelegen maar ver van de stad. We hebben er wel mooi uitzicht over het land met in de verte de bergen.

    19-04-2016 om 04:14 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zaterdag 16 april

    Om 8u30 worden we opgehaald op de camping voor de “Alamo tour” het regent en de hemel zit potdicht. Op het plein voor het Alamo betalen we onze tickets voor de rondrit.

    Iets na 9 brengt oze gids naar het Alamo, dat voor de Texanen een heiligdom is want daar sneuvelden 186 mannen, waaronder Jim Bowie en Davy Crockett, voor hun strijd om Texas onafhankelijk te maken van Mexico. Oorspronkelijk was dit de missie San Antonio de Valero en het gebouw dat bewaard is gebleven was de kerk. Binnen is er een verzameling van memorabilia van de mensen die er hun leven lieten.

    Het volgende punt op het programma is een bezoek aan de Japanse tuinen. Onderweg vertelt onze gids/chauffeur honderduit over San Antonio. Het regent nog steeds af en toe, en gewapend met regenschermen lopen we rond in de prachtige tuinen, mooi aangelegd en meticuleus onderhouden. Er stond ook een bootrit op de San Antonio rivier op het programma maar wegens het slechte weer werd dit afgelast. We bezoeken vervolgens de “Mercado” een bonte verzameling van Mexicaanse winkeltjes en eetstalletjes, waar het erg druk is.

    17-04-2016 om 03:07 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het loopt tegen het middaguur en we trekken, naar het “Buckhorn Saloon en museum” waar we kunnen lunchen. De saloon is ingericht in de oude stijl en hangt vol met allerhande trofeëen.

    Na de lunch bezoeken we er het “Texas Ranger museum” dat een overzicht geeft van het ontstaan en de werking van de Rangers.

    De auto waarin Bonnie en Clyde stierven onder een kogelregen van de Rangers is er ook te zien. Op de bovenverdieping lopen we door een enorme verzameling van opgezette dieren van alle continenten. Erg interessant om te zien. Het busje brengt ons naar de missie “San José”. De missies gesticht door de Spanjaarden moesten de Indianen bekeren en hen te “beschaven”!

    De kerk die goed gerestaureed is wordt nog steeds gebruikt en we konden er nog net binnen voor ze werd afgesloten omdat er een huwelijk ging plaats vinden. De originele ommuring is nog goed bewaard en verschaft ons een goed idee hoe het leven er verliep. Een groot gebouw was de opslagplaats voor het graan en andere landbouwproducten.

    Ze hadden er ook een graanmolen aangedreven met waterkracht. Van de volgende missie “Concepion” is alleen de kerk bewaard gebleven en die wordt ook nog steeds gebruikt voor erediensten.

    Ter vervanging van de bootrit gaan we de Tower of the Americas bezoeken, een toren van 220m hoog, gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1986.

    Met de lift gaat het snel tot boven vanwaar we een weids uitzicht hebben over de stad en omgeving. Met een bezoek aan een 4-D cinemavertoning “Skies over Texas” maken we een helicoptervlucht mee met spectaculaire beelden, hiermee sluiten we de dag af. We worden netjes terug aan de camping afgezet, einde van weer een mooie dag.

    17-04-2016 om 03:03 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 15 april

    Na het ontbijt nemen we de bus naar het centrumvan San Antonio.

    De gelijknamige rivier kronkelt doorheen het stadscentrum en is afgeboord met wandelpaden het is de befaamde “River Walk” van San Antonio.

    Langs het water loopt aan beide zijden van de rivier een mooi wandelpad met prachtig verzorgde plantsoenen.

    Op het water varen boten met toeristen en onderhoudswerkers af en aan. Verschillende restaurants en café’s wedijveren om de gunsten van de toeristen.

    Vroeg in de voormiddag is het nog niet erg druk. Op een leuk terras drinken we een koffie en bekijken de voorbijgangers. Via bruggetjes kunnen we gemakkelijk naar de andere kant om ook daar een kijkje te nemen.

    We verlaten even de “River Walk” om in de straten te lopen en komen bij de San Fernando kathedraal met een mooi interieur en een verguld retabel.

    We keren terug naar de rivier en tegen de middag wordt het drukker en de terrassen lopen vol. Na enkele uren wandelen waarbij we verschillende leuke hoekjes ontdekken wordt het tijd om te eten en vanop een terras met zicht op de rivier eten we smakelijk. Dat zitje heeft ons goed gedaan want het lopen beginnen we te voelen aan de benen. Na nog een uurtje of zo nog een koffie met gebak en dan terug met de bus naar de camping. San Antonio is zo wat de leukste stad die we in de VS zagen.

    16-04-2016 om 00:30 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 14 april

    Gisteren zijn we vanuit New Orleans vertrokken in de gietende regen met zwaar onweer.

    Toen we voor de laatste maal de Mississippi overstaken begon de regen te minderen. Nabij de stad Charles Lake kwamen we in een gigantische verkeersopstoppping waar we minstens drie kwartier in de file stonden. Nabij de stad Beaumont in Texas streken we neer op een mooi verzorgde camping waar we nog een gratis ontbijt kregen. Na dit lekkere ontbijt gingen we vroeg de weg op. Op de weg was het weer vlot rijden, nabij Houston werd het wel drukker met vijf rijbanen naast mekaar.

    De camping van KOA van San Antonio was vlug gevonden en op een ruime plaats konden we genieten van een kop koffie.

    Eekhoorns en vele vogels hielden ons gezelschap, één van die zwarte vogels bleek een “roadrunner” te zijn.

    15-04-2016 om 03:19 geschreven door Zwerfsteen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/09-27/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 01/09-07/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 28/04-04/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!