Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Toujour André
    Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
    In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline. Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat. Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
    Nieuws VRT NWS
  • Eindelijk duidelijkheid na 3 maanden in ISS-ruimtestation: gestrande astronauten keren in februari terug met ruimteschip van SpaceX
  • Kan voorzitter Eva De Bleeker de vernieuwing brengen waar de Open VLD nood aan heeft? "Dit is het begin van een lange tocht door de woestijn"
  • Tiental gewonden door omgewaaide springkastelen en rondvliegende voorwerpen in Nieuwpoort
  • Bart De Wever na mislukte formatiepoging: "Dit is zonder meer grootste politieke ontgoocheling uit mijn leven"
  • Brand uitgebroken op stuurloze tanker met 150.000 ton olie op Rode Zee, EU waarschuwt voor milieuramp
  • Overvolle kerk neemt afscheid van 'grande dame' van Gents volkstoneel Yvonne Delcour
  • Vliegverbod en geen gsm's: begrafenis van acteur Alain Delon op zijn landgoed in intieme kring
  • Gerecht in Italië opent onderzoek naar doodslag door nalatigheid na zinken van luxejacht
  • Eva De Bleeker verkozen tot nieuwe voorzitter van Open VLD
  • Arbeider valt 5 meter diep in smalle put op werf in Anderlecht
    Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Laatste commentaren
  • Ferragamo Belt (Katina)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Kyrie Basketball Shoe (Kim)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Basketball Jerseys (Katherine)
        op "Uitkeringsfraude loopt in tientallen miljoenen"
  • Clarks Shoes For Women (Bynoe)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Adidas Sneakers (William)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Vlaanderen Vrouwen Vrienden Veiligheid Vertrouwen Eerst
    Toujour André
    Fiere Vlaamse Leeuw
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwse Bergensesteenweg der traagheid. Busbaan blijft ergeren

    “De Bergensesteenweg der traagheid”  xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    De dagelijkse ergernis en stress door busbaan richting Brussel

    Dagelijks ergeren zich honderden automobilisten in de files aan de busbaan langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw tijdens de spitsuren richting Brussel. Van vóór zeven uur ‘s morgens staan ze in de file aan te schuiven om voorbij amper vier verkeerlichten tot aan de Brusselse Ring te geraken. Voor de amper 1,5 kilometer heb je vaak een half uur nodig en soms nog meer !  Onvoorstelbaar in een economie waar ‘time is money” meer dan ooit een heikel punt is.

    De auto’s staan vaak al stil in de file van vóór de bocht net voorbij Colruyt  ! Aan een slakkengangetje gaat het verder tot aan de eerste verkeerslichten met de Van Cotthemstraat en Koning Albertlaan-Ghijsstraat. Hier zou er moeten ingeschoven worden of zou er moeten geritst worden, met de nodige hoffelijkheid en kalmte… maar vaak staan de ongeduldige chauffeurs dan al 10 minuten aan te schuiven. Van uit de Albertlaan en de Ghijsstraat wordt er dan al maar de busbaan gebruikt om een beetje verder een poging te ondernemen om toch nog op het enige rijvak terecht te komen.

     

    Maar “oh néé… néé gij niet hé” ! “Achter mij blijven jij, wat denk je wel…” Denk maar aan de sketch van Geert Hoste en de affiches over hoffelijkheid in het verkeer.

     

    De eerste gedwongen “misbruikers” van de busbaan kunnen en mogen er niet meer tussen ! Ondanks wanhopige pogingen blijven ze dralen op de busbaan langs de Bergensesteenweg richting grootwarenhuis Carrefour. In de drukke ochtendspits komen chauffeurs dan toch in de verleiding om via de busbaan te gaan “tanken bij Shell of “vroege inkopen” te gaan doen in de supermarkt.

     

    Maar voor ze zover zijn waakt onze politie…  Die slingeren de verkeershooligans zonder medelijden op de bon. Bij regelmaat van de klok schreef de politie een pak boetes uit van 50 euro voor het rijden op die vervloekte busbaan. Daar blijft het niet bij. Intussen beginnen chauffeurs te bellen in die files naar werkgevers of mensen met wie ze een afspraak hadden met de nodige excuses voor het te laat te zijn en vragen om enig geduld, gezien de files waarin ze vast zitten. Gevolg ? Nog eens prijs met een boete van 100 euro wegens het niet “handsfree” bellen !

     

    Andere ongeduldige automobilisten zoeken een uitweg uitweg en maken dan maar gefrustreerd rechtsomkeer… Oeps over de witte lijn en ja… nog eens prijs voor 150 euro ! Je moet die dag al flink overuren gaan presteren of je zakencijfer flink gaan opdrijven om de boetes te kunnen betalen.

     

    Alsof het niet genoeg is staat je auto nodeloos benzine of diesel te verbruiken, zit je constant de ontkoppeling te verslijten voor een paar meter winst in de rush naar de volgende verkeerslichten, verpest  je de goede lucht en spuwt je uitlaat kilo’s CO de ochtendspits in, zit je de Kyoto-norm naar beneden te halen en zit je intussen al 20 minuten te foeteren en te sakkeren achter het stuur.

     

    Gelukkig kom je dan aan het tweede verkeerlicht… Aan Carrefour komen er gelukkiglijk ’s morgens geen wagens van de parking van het warenhuis afgereden en moeten enkel chauffeurs uit de St-Stevensstraat zich tussen de opschuivende massa wringen terwijl ze radeloos het kruispunt blokkeren. Voor zij die rustig zouden kunnen doorrijden richting Halle zonder busbaan verloopt het ook daar niet naar wens. Ook die chauffeurs worden gepest en krijgen hun deel van de “steenweg der traagheid”.  Na wat getoeter en gebarentaal kunnen ze dan toch nog door.

     

    Zo komen we tergend langzaam aan het derde verkeerslicht, meter per meter, bumper aan bumper. Maar plots zie je die infiltranten komend van de Brusselbaan. Die willen er ook nog eens tussenkruipen. Groen ! Oranje en rood ! “Een vloek en je bent geen meter opgeschoven wegens de slechte synchronisatie van de verkeerslichten even verderop aan de vervloekte boosdoener van het dagelijkse verkeersinfarct : de Ikeawinkel, die gelukkig ook nog dicht is ?!

     

    Na nog een kwartiertje sta je eindelijk voor de viaduct van de Ring, eindelijk… ruim 40 minuten later !

    Daar kan je dan de ring op in een volgende file zeker ? De radio geeft dan net vertraagd verkeer aan tussen Dilbeek en Groot-bijgaarden en de aansluiting met de Ring, dan van Zelllik tot Strombeek…  om moedeloos van te worden. De depressie dreigt.


    De eindeloze files op de steenweg der traagheid gaan de hele dag door hoor ! Het is voor veel weggebruikers een dagelijkse lijdensweg, de tergende traagheid, een marteling voor elke pk onder je motorkap die zich moet inhouden om voluit te gaan.

     

    De gehele godganse dag van vóór 7 uur tot bijna 19 uur, is het stapvoets aanschuiven richting Brusselse Ring naar een oprit in Anderlecht. Verwonderlijk is wel dat er aan de andere kant richting Halle er op de Bergensesteenweg bijna nooit een file staat en er wel vlot verkeer is…  

    Het zal er niet op verbeteren !

     

    Sinds de opening van de Ikeawinkel in Anderlecht is de doorstroming van het verkeer langs de N6 er niet op verbeterd. Het wordt er zeker niet beter op in de nabije toekomst want eind dit jaar gaat de Ikeawinkel in Ternat eind 2008 definitief dicht ! Heel wat klanten uit ruime omgeveing van Ternat zullen hun toevlucht zoeken in de vestiging in Anderlecht. De vestiging in Ternat wordt vervangen door een gloednieuwe en nog grotere vestiging aan Flanders Expo in Gent. Op promotiedagen van Ikea ontstonden er regelmatig een lange files zelfs tot op de E 40 wat tot gevaarlijke situaties heeft geleid.

     

    Is er een oplossing voor het probleem van de busbaan en de “steenweg der traagheid”?

     

    Neen !

     

    Het openbaar vervoer moet en zal gepromoot worden ! De bus van de Lijn moet en zal snel doorkunnen ! Intussen blijft de chauffeur in de hopeloze lange file staan. Hij kan er niet aan ontsnappen, ook niet aan de boetes indien hij het geduld verliest en één foutje maakt.

     

    Ja ! Die busbaan gewoon weer afschaffen !

     

    Ja ! Iedereen vlotter laten doorrijden !

     

    Ja ! We moeten er iets aan doen !

     

     

    En misschien die vervloekte verkeerslichten eens synchroniseren door ze op elkaar afstemmen om vlotter verkeer ? Maar dat zou misschien iets teveel gevraagd zijn aan de ingenieurs van die vermaarde - of moet ik zeggen - “beruchte” studiebureau’s. Nochtans zitten er veel mogelijkheden in, want een recente studie toont aan dat veel files ontstaan door verkeerd afgestelde verkeerslichten, door gebrek aan synchronisatie ervan. Die files kosten de bedrijven miljoenen euro’s, het zou een ernstige besparing kunnen zijn.

     

    Files vermijden als het kan en een alternatief vinden doet elke chauffeur. Files voorkomen is een kunst en een sport geworden. Iedereen wordt er dagelijks mee geconfronteerd en is er mee bezig.

     

    Maar wie heeft daarvoor tijd en goesting om daar over te debatteren od door te bomen of te brainstormen ? Iemand ambitie of iemand vrijwilliger ? Denk er eens over na, morgen als je in die file staat en mail mij uw voorstel(len). Samen kunnen we er misschien iets aan doen !

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Recht door zee voor Vlaanderen eerst !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?

    Zoeken met Altavista



    Mijn favorieten
  • Krantenkoppen
  • Vlaams Belang
  • Vlaams Benlang Sint-Pieters-Leeuw
  • Bruno Vlakeniers
  • Filip Dewinter
  • Gerolf Annemans
  • Filip Deman
  • Marie-Rose Morel
  • Provincie Brabant
  • Vlaamse Volksbeweging

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    broederjan
    blog.seniorennet.be/broeder
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Kijk uit
  • Geert Wilders
  • Geert Wilders
  • Pim Fortuyn

  • Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!