Volgens de laatste informatie van de Leeuwse politie zijn diefstallen in woningen gedaald in 2007. Het aantal verkeersongevallen met gewonden nam af. Tot zover het goede nieuws. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het pijnpunt blijft echter het stijgend aantal winkeldieftallen. In 2007 kregen 197 Leeuwenaren af te rekenen met inbraak. In 2006 waren dat er nog 239. Diefstallen uit voertuigen daalde met ruim 11 procent. Volgens zonechef Marc Crispel speelde het feit, dat de Leeuwse politie over meer personeel beschikte, een rol. Vooral Vlezenbeek wordt geplaagd door inbraken, Negemanneke en Ruisbroek eerder door diefstallen.
Minder goed nieuws is er voor onze winkeliers.
Het aantal zware diefstallen in winkels steeg van 69 naar 88 gevallen. Het aantal gewone diefstallen steeg met liefst 63 procent. Vooral de as van de Bergensesteenweg blijkt een zwart punt. Zo werd amper een week geleden nog een zoveelste overval gepleegd op een Delhaize-filiaal in het centrum van Negemanneke.
De politie gaat starten met een nieuwe dienst : 'Informatiegestuurd Onderzoek'. In de omgeving van sommige handelszaken kunnen agenten in burger ingezet worden. Eindelijk zou ik zo zeggen.
De veiligheid van de winkeliers, handelaars en de klanten moeten een prioriteit worden. Toestanden zoals in Charlerloi met een overvallen op de Cora-vestiging moeten absoluut vermeden worden. In St-Pieters-Leeuw liggen een paar groothandelszaken die een gemakkelijk doelwit zouden kunnen zijn.
Vlaams Belang stelde in haar gemeentelijk verkiezingsprogramma voor om drie politiekantoren open te stellen. Vermits er al meer personeel beschikbaar is, moeten we het nu ook beter spreiden over de gemeente om onmiddellijk te kunnen optreden en nog sneller ter plaatse te kunnen zijn.
André Toujour
Gemeenteraadslid
|