- Meng het tarwemeel, soja-eiwit, droge bakkersgist en zout.
- Voeg hieraan toe het water en de sojamelk.
- Meng met de handen tot een vast en elastisch deeg wordt bekomen.
- Voeg extra soja-eiwit of tarwebloem toe indien het deeg te lopend is.
- Laat het brooddeeg 30 minuten rijzen op een warme plaats (25 à 30°C).
- Kneed het deeg opnieuw en vorm 12 broodjes. Plaats ze op een ingevette en bebloemde bakplaat en laat de broodjes 10 à 20 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 minuten.
- Verwijder de soja-eiwit broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Klop de eieren met de suiker tot een stevig schuim.
- Zeef de bloem, bakpoeder en het zout op het schuim en spatel dit voorzichtig en zo kort mogelijk door het schuimmengsel (niet langer dan tot alles grotendeels is opgenomen).
- Leg met 2 lepels (een ijstang is ook handig) ca 8 bergjes op een ingevette bakplaat.
- Bak ze in ca 15 minuten gaar en lichtbruin.
- Af laten koelen op een taartrooster (inmiddels de volgende charge klaarmaken en bakken)