Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieetbroden: Broodjes met soja eiwit

    BROODJES MET SOJA EIWIT

    Ingrediënten

    • - 2els plantaardige olie
    • - 1el suiker
    • - 250ml sojamelk
    • - 250ml water
    • - 4tls bakkersgist
    • - 600g tarwemeel
    • - 150g soja-eiwit

    Werkwijze

    • - Meng het tarwemeel, soja-eiwit, droge bakkersgist en zout.
    • - Voeg hieraan toe het water en de sojamelk.
    • - Meng met de handen tot een vast en elastisch deeg wordt bekomen.
    • - Voeg extra soja-eiwit of tarwebloem toe indien het deeg te lopend is.
    • - Laat het brooddeeg 30 minuten rijzen op een warme plaats (25 à 30°C).
    • - Kneed het deeg opnieuw en vorm 12 broodjes. Plaats ze op een ingevette en bebloemde bakplaat en laat de broodjes 10 à 20 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
    • - Bak de broodjes in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 minuten.
    • - Verwijder de soja-eiwit broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.



    18-02-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierkoeken

    EIERKOEKEN
    Ongeveer 1 uur

    Ingrediënten voor ca 20 stuks:

    • - 130 g bloem
    • - 4 g bakpoeder
    • - 70 g basterdsuiker
    • - 2 eieren
    • - snuifje zout

    Oven:

    200°C

    Werkwijze

    • - Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
    • - Klop de eieren met de suiker tot een stevig schuim.
    • - Zeef de bloem, bakpoeder en het zout op het schuim en spatel dit voorzichtig en zo kort mogelijk door het schuimmengsel (niet langer dan tot alles grotendeels is opgenomen).
    • - Leg met 2 lepels (een ijstang is ook handig) ca 8 bergjes op een ingevette bakplaat.
    • - Bak ze in ca 15 minuten gaar en lichtbruin.
    • - Af laten koelen op een taartrooster (inmiddels de volgende charge klaarmaken en bakken)



    03-02-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!