CHOCOLADEBROODJES
Het recept komt uit "Pain Maison, spécial machine à pain", aangepast door mij.
Ingrediënten
(voor een 15 tal)
- 260 ml melk
- 450 g meel T45
- 1 kl droge gist
- 1 kl zout
- 10 g boter
- 40 g suiker
- 1 kl citroensap
- 150 g boter voor de bladerdeeg
- 1 ei voor in te smeren
- chocoladestaafjes
Werkwijze
- Maak van alle ingrediënten (behalve de bladerdeegboter, het ei en de chocoladestaafjes) een glad en soepel deeg.
- Plaats het deeg in een kom in de koelkast gedurende 30 minuten.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek.
- Leg de boter op twee derde van het deeg en plooi in drie.
- Terug 10 minuten in de koelkast.
- Draai het deeg een kwart en rol het uit tot een driehoek. Terug in drie plooien zo bekomt u een vierkant).
- Terug 10 minuten in de koelkast.
- Opnieuw uitrollen enz. Dit alles -met rusttijden in de koelkast- driemaal uitvoeren.
- Uitrollen en in banden snijden.
- Verdelen in stukken die u zonder aan te drukken rond 2 chocoladestaafjes rolt.
- Laat 1 u rijzen.
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C.
- Smeer de broodjes in met geklutst ei.
- In ca 20 minuten afbakken.
- Laat afkoelen op een rooster.
|