BROOD UIT EEN VORM, WIT OF VOLKOREN
Ongeveer 3 uur
Ingrediënten
Wit Volkoren
- 500 g witte tarwebloem - 400 g volkorenmeel
- 1 el zout - 100 g witte tarwebloem
- 30 g gist - 30 g gist
- 50 g zachte boter - 50 g zachte boter
- 2,9 dl lauw water - 1 el zout
- 3,2 dl lauw water
Werkwijze
- Giet het lauwe water in een grote kom. Meng de gist eronder. Doe beetje bij beetje de bloem erbij. De boter toevoegen en het zout.
- Meng en kneed 10 minuten tot u een deeg bekomt dat niet meer kleeft aan uw handen.
- Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en blijf 5 minuten kneden totdat het zacht en soepel is.
- Doe het deeg terug in de kom en laat 1 u staan.
- Vet de vorm of vormen in met olie. Maak het deeg enigszins langwerpig zodat het in de vorm past en laat 1 u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Bestuif de bovenkant vlak voordat u het brood gaat bakken met bloem en kerf het deeg een paar keer in met een scherp mes.
- Bak het brood 30 à 35 minuten, haal het uit de vorm. Het brood is gaar als het hol klinkt als u er van onder op klopt.
- Laat het op een rooster afkoelen.
|