Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine zachte rozijnenbroodjes


    Kleine zachte rozijnenbroodjes
    Ingrediënten

    - ‘n handvol droge rozijnen

    - 1 el rhum (facultatief)

    Voor de briochedeeg:

    - 350 gr meel

    - 11 gr verse gist

    - 1 snuifje zout

    - 50 gr suiker

    - 1 zakje vanille suiker

    - 50 gr zachte boter

    - 12,5 cl lauwe melk

    - 1 ei

    Voor de patisserie crème:

    - Het geel van ’n ei

    - 20 cl afgeroomde melk

    - 1 ½ el maizena

    - 25 gr suiker

    - 1cc vanille

    Werkwijze

    - Laat de droge rozijnen drenken in de rhum die u verdund hebt met warm water.

    - Maak van alle ingrediënten voor de brioche een soepel glad deeg.

    - Laat dit 1 u rijzen onder doek en plastic folie.

    - Maak ondertussen de patisserie crême: verdun de maizena in een weinig koude melk. Verwarm de rest van de melk met de vanille en de suiker, voeg tenslotte de verdunde maizena erbij en laat verdikken terwijl u met een garde klopt. Laat afkoelen.

    - Rol de briochedeeg uit tot een rechthoek van 40 bij 2O cm.

    - Smeer de patisserie crême erop.

    - Bestrooi met de rozijnen.

    - Rol de rechthoek op in de lengte richting.

    - Snij in stukken (ca 12 stukken).

    - Laat ze onder doek en plastic folie nog 40 minuten rijzen.

    - Verwarm de oven het laatste kwartier voor op 180°C.

    - Smeer ze in met melk en bak ze inca 20-30 minuten af.





     



    09-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannalas


     

    Mannalas

    Ingrediënten

    (voor 8 mannalas)

    - 250 gr meel

    - 40 gr suiker

    - 70 gr boter

    - 12 g verse gist

    - 1 ei

    - 100 gr melk

    - 2 gr fijn zout

    - 1 cc vanille

    - Chocoladedruppels

    Werkwijze

    - Meng in een grote kom het meel, de suiker en het zout. Maak er een kuil in.

    - Los de gist op in de lauwe melk.

    - Breng het ei en de vanille in het midden van de kuil. Meng met een weinig meel.

    - Giet de melk in de kuil en meng met het meel om een bol te vormen.

    - Meng de boter eronder.

    - Kneed tot u een mooie gladde bol bekomt.

    - Laat 1 u rusten onder doek en plastic folie.

    - Verdeel de bol in stukken van ca 60 gr.

    - Rol elk stuk tot een bol en vorm er dan een worst van.

    - Vorm het hoofd en maak dan met een schaar 3 insnijdingen: één voor elke arm, één voor de twee benen.

    - Duw de chocoladedruppels erop voor de ogen en de mond.

    - Laat onder doek en plastic folie 20 minuten rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 180°C.

    - Bak ze af in ca 15 minuten.



    Na het bakken zijn ze wel een beetje misvormd en sommige hebben bizarre hoofden…maar dat belet niet om ze met veel smaak op te eten!





    07-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Marokaanse broodjes met semoule

     Kleine Marokaanse broodjes met semoule

    Ingrediënten

    - 300 gr bloem

    - 200 gr semoule

    - 10 gr verse gist

    - 1 cc zout

    - 1 cc suiker

    - 250 gr water

    Werkwijze

    - Meng 100 ml lauw water met de gist en de suiker.

    - Laat 15 minuten rusten.

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Laat 30 minuten rusten onder doek en plastic folie.

    - Verdeel het deeg in 4 bollen. Plat ze af.

    - Maak insnijdingen in het deeg.

    - Laat rijzen tot dubbele volume.

    - Verwarm de oven voor op 210°C.

    - Afbakken in ca 20 minuten.

    - Laat afkoelen op een rooster.





    05-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes

    Chodoladebroodjes

    3 uur + gans de nacht + 4 uur 45’

    Lang werk maar volgens Caroline, die het recept van Christophe Felder volgt, de beste chocoladebroodjes die er bestaan!

    Voor 6 chocoladebroodjes

    Ingrediënten

    - 60 gr poedersuiker

    - 1 cc zout

    - 10 gr droge gist

    - 250 gr bloem

    - 125 gr boter

    - Staafjes chocolade

    - 1 eigeel

    Werkwijze

    - Los de suiker en het zout op in 5 cl water.

    - Los de gist op in 7 cl lauw water.

    - Strooi het meel in een grote kom en meng het zout-suikermengsel eronder.

    - Daarna de gist.

    - Kneed minstens 5 minuten. Voeg er geen bloem bij.

    - Laat het deeg onder doek en plastic folie 1u30 rijzen op een warme tochtvrije plaats.

    - Breek met uw vuist het deeg, dek af met een vershoudfolie, plaats het in de koelkast gedurende minstens 1u.

    - Breek opnieuw het deeg, laat het vervolgens een ganse nacht in de koelkast rusten.

    - Breek de volgende dag het deeg, maak een bol en maak het plat .

    - Teken en een driehoek op en maak een kruis .

    - Plaats de boter (kneedbaar, maar koud en niet te zacht).

    - Plooi de vier boorden terug. Leg het deeg in de lengte richting en plooi het in drie.

    - Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

    - Herhaal dit drie maal.

    - Leg het deeg in de lengterichting, snijd het vervolgens in de lengterichting.

    - Snij elke driehoek in drie gelijke delen.

    - Plaats de chocoladestaafjes op het deeg, plooi het deeg zo dat u kleine broodjes krijgt.

    - Plaats de broodjes op siliconevel of bakpapier.

    - Laat onder doek en plastic folie ca 2u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C.

    - Insmeren met het eigeel opgeklopt in 1cc water.

    - Afbakken in ca 15 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    03-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!